Oamenilor le e teamă să fie singuri sau să facă lucruri singuri. Sau, și mai rău, oamenii, după ce intră într-o relație uită, sau nu mai vor, sau le e frică, să facă lucruri singuri. Iar asta e ATÂT de greșit. Dacă faci lucruri singur nu înseamnă că n-o mai iubești sau c-o iubești mai puțin, dacă faci lucruri singur nu înseamnă că nu-ți pasă de femeia de lângă tine sau de relație.

Dimpotrivă, dacă faci lucruri singur, înseamnă că n-ai uitat că într-o relație există și „eu”, nu doar „noi”. Iar să nu uiți de tine (să nu te neglijezi, să-ți vezi în continuare de pasiunile tale și de ce-ți place ție să faci) este unul dintre cele mai importante lucruri pentru ca relația aia să fie o relație, nu doar o convenție de genul stăm împreună pentru că viața e greu, mai sunt și rate de plătit sau copii de crescut. Dar oamenii uită atât de des lucrul ăsta, încât uită să fie ei, și nu se mai identifică decât cu relația în care sunt. Iar asta, dragii mei, este complet greșit.

Citeam articolul ăsta al lui Cabral și mă gândeam cât de mult îmi doresc să fac și eu ceva de genul. Visez să mă urc în mașină, singur, fără nicio destinație stabilită, și s-o iau așa spre vest (da, de luat aș lua-o spre vest). Să mă opresc când și unde vreau. Să mănânc când, unde și ce vreau. Să dorm când, unde și cât vreau. Pe scurt, să fac ce vreau, fără ca asta să însemne că nu-mi pasă de femeia de lângă mine. Și-o s-o fac, iar ea o să se bucure pentru mine, exact cum o să mă bucur și eu pentru ea atunci când va avea curajul să plece singură în săptămâna aia de Italia pe care și-o dorește de când o cunosc.

Din păcate anul ăsta a fost așa cum a fost și n-am avut cum, dar, dacă la anul vor fi toate granițele deschise și vom putea merge care pe unde vrem, o voi face. Voi pleca undeva, aiurea, doar eu, cu gândurile mele și cu muzica mea. Promit.

Altfel, vouă ce vă place să faceți singuri? Ce vă place să faceți doar pentru suflețelul vostru? Ce vă place să faceți fără să aibă legătură nici cu partenerul, nici cu relația, dar care vă face ca naiba de fericiți?