427,442 cititori

De ce miros urât bătrânii?

Duminica trecută, pe la 12.00, eram la Mega (mda, cred că o să mă mut la ei în magazin, măcar nu mai pierd timpul cu mersul până acolo). În fața mea era un moșneguț. A propos, abia acum când scriu, realizez că există un fel de paradox. În cartierul unde locuiesc, deși se numește “Tineretului”, oamenii în vârstă sunt, cu siguranță, majoritari. Cel puțin la Mega Image-ul ăsta, pe unde-mi fac eu veacul, zici că în fiecare zi se dau pensiile. Și cred că peste tot mișună exact ăia care erau tineri, pe vremea când s-au construit blocurile.

Mă rog, să revenim. În fața mea era un tataie. Dar era tipul ăla de moșneag pe care nu și-l doresc copiii drept bunic. Genul în fața căruia nu prea se comenta pe când era în putere și care încearcă, chiar si la vârsta a treia, să mențină aceleași aparențe. Ținea spatele drept și capul sus, părul alb, des era pieptănat pe spate. Doar mâinile îi trădau din plin vârsta. Erau pătate cu maro și tremurau ușor. Purta un parpalac de piele, lung până în pământ, exact cum avea Gheorghe Dinică în filmele lui Sergiu Nicolaescu. De altfel, pot să pun pariu că haina aia, dacă nu făcuse războiul, prinsese macar cutremurul din ’77.

M-am apropiat și m-am așezat la coadă, exact în spatele lui. Și atunci, ca un pumn peste faţă, m-a trăznit mirosul. Desigur, sunt delicat când spun “mirosul”. Pentru că omul puțea în toată regula. Bănuiesc că știți despre ce vorbesc. Era damful acela specific bătrânilor, dar dat cu câteva trepte mai sus. M-am mutat câțiva centimetri mai în spate si m-am uitat cu atenție la el. Avea pantaloni de stofă călcati la dungă și pantofi curați în picioare. Tot ce pusese pe el era din vremuri de mult apuse, dar măcar păreau curate. Și atunci?

Şi atunci m-am uitat în coșul lui. Avea trei pâini din alea pufoase și ieftine, doldora de amelioratori, cu prețul sub un leu, niște cartofi și o doză de “365”, cea mai ieftină bere pe care-o găsise pe raft. Atât! Dar stătea drept și mândru în haina lui de piele. A încercat să-și domine ușorul tremur al mâinii, când i-a întins vânzătoarei hârtia de zece lei sau când și-a numărat în palmă restul.

Iar eu, atunci si acolo, am înțeles de ce miros urât unii bătrâni.

Este mirosul sărăciei.

Este pensia de câteva sute de lei. Dacă este și aia.

Este caloriferul dat la minim, din singura cameră pe care o mai încălzesc.

Este geamul ținut închis toată iarna, ca să nu “intre frigul”.

Este robinetul de apă caldă pe care-l deschid cu teamă, doar când trebuie să meargă la doctor.

Este haina de piele, ținută decenii întregi în dulap, pentru că alta nu-și mai permit.

Este bătaia de joc a tuturor celor care au condus sărmana Românie în ultimii cincizeci de ani.

Şi m-am gândit că aș vrea o țară în care bătrânii nu miros urât! Dar mi-e tare teamă că, ușor-ușor, o să ajungem să puțim cu toții!

sursa foto

545 de păreri la “De ce miros urât bătrânii?

 1. Ai surprins extrem de concret amarul acestei societati! E tragic sa muncesti o viata, sa fii corect cat poti si cat iti permite societatea si sa ajungi sa SUPRAVIETUIESTI cu cativa lei lunar. Asta in timp ce ecranele televizoarelor sunt invadate de ciuciubati care “sparg” mii de lei(noi) pe seara ca sa bea o tarie si sa dea din cur in nu stiu ce cluburi!

  Comentariu beton! Thumb up 548 Thumb down 21

  • @Gusi, da, “supraviețuire”, acesta este cuvântul. Din păcate. 🙁

  • Hidden due to lowcomment rating. Click here to see.

   Lumea zice că aberezi. Thumb up 44 Thumb down 272

  • @Viorel, desigur, dragul meu. Mai ales tu esti cel mai in măsură să comentezi. Auzi? Prostia poate fi si la picioare? Sau la rinichi?

  • cine-i referentul la cuvântul “lumea”?

   Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 5

  • Care lume??

   Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 1

  • Viorele tată eşti prost grămadă. Atât de prost că nu înţelegi nimic. Bă boule, autorul nu critică pe bătrânul acela amărât, ci descrie cu ajutorul acestei descrieri literare o stare de căcat din ţara asta de căcat, plină majoritar de proşti ca tine care au votat pe aceşti căcaţi la putere. Ştiu că nu vei putea procesa în creierul tău de prost o propoziţie cu peste trei cuvinte, aşa că îţi spun scurt. Cretinule!

   Comentariu beton! Thumb up 67 Thumb down 6

  • Eram Intr-o vara pe o plaja din Italia, si dintr-o data,aceasta, a fost invadata de o multime de oameni in varsta, insotiti de cateva infirmiere,Aveam sa aflu ca acolo in Albisola era o tabara in care veneau pe rand elevi, dar si batrani de la niste azile.Erau frumosi erau luminosi, veseli, fericiti si nu miroseau urat.Atunci m-am gandit la batranii nostrii, cu pielea zbarcita de soare, cu mainile crapate de munca, rosi de boli si saracie, zdrentuiti si infometati, batranii care au muncit pe ogoarele tarii ca noi orasenii sa avem ce manca, batranii care se incolonau disciplinati dimineata si mergeau in fabrici, uzine, santiere si ridicau tara asta ca noi sa putem sa o vindem acum bucata cu bucata pana nu mai ramane nimic din ea, INSTATANEU mi-au dat lacrimile si m-am gandit ca vreau si eu sa nu mai am in tara mea copii care se culca flamanzi si batrani care “miros urat”, ca vreau si eu sa am in tara mea copii si batrani FERICITI.Ce facem pt, asta???Deocamdata nimic, ba dimpotriva, votam toti nemernicii la conducerea acestei tari si ne ploconim in fata marilor puteri Implorandu-i sa IA tot si pe noi la bucata daca se poate!!!!!

   Comentariu beton! Thumb up 222 Thumb down 3

  • Rezultatul “democratiei originale” a lui Iliescu ajutat de hotii socialisti (activul de partid si securistii).

   Suca

   Comentariu beton! Thumb up 45 Thumb down 6

  • Felicitari,Marina,ai perfecta dreptate!

   Comentariu beton! Thumb up 16 Thumb down 2

  • Este adevarul dureros, Marina! Trebuie sa schimbam ceva in tara asta si nu doar “pe net”

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 0

  • Marina… Marina ! Cata dreptate ai ! Ce putem face acum ? Mie imi dau lacrimile…
   Muncesc si traiesc in Germania de ceva vreme.. si ma doare cand vad diferentele enorme de viata… Doamne… tare mi-ar place sa stiu care sunt persoanele potrivite pentru a ne conduce, tare as vrea sa stiu care sunt cei ce isi iubesc tara si acest popor din care fac parte… Tare as vrea sa stiu care sunt aceia care isi doresc cu adevarat sa scoata acest popor din umilinta in care a fost infundat timp de peste 25 de ani… Doar sa ne rugam Lui Dumnezeu ca cei pe care ii vom vota, sa fie iubitori de tara si neam ! Sa le transmitem iubirea noastra si energia pozitiva, prin puterea gandului . Asta putem face si chiar este indicat !

   Comentariu beton! Thumb up 35 Thumb down 1

  • subscriu

   Comentariu beton! Thumb up 40 Thumb down 5

  • Am aflat ca exista cuvantul “zignesti”.Daca literele z si j erau una langa alta pe tastatura, mai intelegeam. Nota 1 Viorel.

   Comentariu beton! Thumb up 108 Thumb down 10

  • @Adrian, 😉 :))))))

  • Inlocuiri frecvente de sunete in tulburarile de vorbire: R cu L, V cu F, J cu Z ;
   Netratate la logoped in copilarie…te fac de 🙂

   Comentariu beton! Thumb up 33 Thumb down 4

  • probabil asa vorbeste el, mai alintat :))

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

  • Sînt tastaturi QWERTZ la Ghermanezia. Acolo Y este jos, schimbat cu Z, foarte aproape de J… Fii ”mizericordios” că-i plină Românica de ”mizeri”. O revoluție mai simplă…

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

  • desi nu vreau niciodata sa accept ceea ce scrii tu este in mare parte adevarat ,sunt totusi si batrini care nu i putem asocia cu acest gen ,cei ce si au gasit adapost alaturi de copii ,care si au dedicat intreaga viata ,lor ! lucru care stim ca nu totdeauma se intimpla ,multi ursuzi uita de copii nepoti si isi petrec restul zilelor egoisti ,singuri ,tinind doar ptr.ei,banii si mincarea ,ce ai intilnit tu akolo sigur nu era din cat. asta

   Comentariu beton! Thumb up 41 Thumb down 28

  • Da, sunt unii care nu se incadreaza in aceasta categorie de Batrani “mirositori”, dar aceia sunt “fosti”, cu pensii mari si de obicei, cu bun simt invers proportional!

   Comentariu beton! Thumb up 61 Thumb down 7

  • Eheheeee daca ati sti cati dintre cei cu pensii peste 1500 lei sunt cei care inchid caloriferele, care urineaza in sticla, fac restul in pungi de plastic si se spala unul dupa altul in acceasi apa pe care o refolosesc la WC. Aici nu mai este vorba de saracie ci de o indobitocire permanenta din timpul lui Ceausescu dublata de necrutatorii oaspeti Tanti Roza si Unchiul Altzhy.

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 2

  • Unde oare s-a rătăcit limba româna?

   Comentariu beton! Thumb up 42 Thumb down 7

  • Unde s-a ratacit, oare, semantica?

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 1

  • tanti ramona, nu ai vrea sa-ti faca autorul o cronica de societate analizând cu lupa fiecare caz în parte si apoi generalizând particularul?

   Comentariu beton! Thumb up 23 Thumb down 6

  • Ce adevar trist

   Comentariu beton! Thumb up 30 Thumb down 2

  • Saracia nu miroase urat! Am fost medic la sat, la lipoveni, un an. Batranele veneau sa isi verifice tensiunea dupa ce faceau baie. Camasile lor miroseau a levantica si sulfina! Bunicii mei faceau baie miercuri seara, pentru ca joia era ziua cand mergeau la,dispensar sa isi ia tensiunea. Mirosul de care vorbesti este mirosul celor adusi cu forta la oras de la sat, sa faca industrialziarea fortata a unei tari agrare, a celor care aunfaxut facultati muncitoresti si au ajuns in functii mari, a secretarilor de partid care aveau probleme de alfabetizare, a unora facuti ofiteri ca sa schingiuiasca dusmanii poporului in temnitele care au distrus elita tarii si care apoi au trait din pensii confortabile. Cand li se taie privilegii nemeritate ajung precummcelmde mai sus! Saracia nu miroase, urat, marlania, da!

   Comentariu beton! Thumb up 344 Thumb down 31

  • @Saracia nu miroase urat!, prietene, esti idiot!

  • scuze, mihai vasilescu, te-am supraestimat!

   Comentariu beton! Thumb up 96 Thumb down 19

  • @sărăcia nu miroase urat! , spre norocul meu, nu am făcut aceeași greşeală cu tine. Rămâne cum am stabilit.

  • Injuri un om pentru ca nu este de acord cu ceea ce spui tu?! Ce penibil, atata negativism si rautate..

   Comentariu beton! Thumb up 91 Thumb down 14

  • @Pace şi Iubire, ai înţeles greşit “eşti idiot” nu este o înjutătură, ci o constatare. Aşa cum dacă spun că poţi să-ţi bagi in fund “pacea şi iubirea” este o recomndare. Înţelegi diferenţa?

  • uite sunt si bloggeri care miroas urat … Kih!

   Comentariu beton! Thumb up 38 Thumb down 2

  • @leeloo, “miros”, bloggerii miros, că sunt mai mulţi. Lasă, nu-ţi bate capul.

  • mi bine sarac si curat, chiar daca mirosi dar macar ai muncit cinstit in mizerie !!!!

   Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 0

  • Are si barba….deci e intelept! )))
   Vad si ochelari,tablou complet.
   Cum miros frustrarea,si teribilismul?
   A-i te
   adresa cuiva cu apelativul”idiot” ,doar pentru ca are o alta opinie…spune multe despre autor.
   S-a gandit oare,cand a scris,ca omul obisnuit sa se spele o poate face si cu mai putina apa,inainte de ’89 nu aveam apa calda,si tutusi nu puteam…iar in loc de bere,putea cumpara,la acelasi pret,un sapun.

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 8 Thumb down 6

  • @Mihail, boss, când mă jignește cineva care scrie ATÂT de prost ca tine, sunt mândru. Te pup.

  • Pentru atitudinea asta ai un dislike de la mine. 😉 La mai multe. Succes!

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 7

  • @Eștinecioplit, oare sa zic ca mi se rupe pula? Bine, nu zic.

  • Aveti si dvs dreptate, dar meseria ce o aveti/ati avut-o, asa cum specifica si textul, va include in zona oamenilor care ii intalnesc pe batrani in ziua urmatoare dusului… deci curati si pregatiti…… dar pana la urmatoarea vizita medicala…

   Comentariu beton! Thumb up 36 Thumb down 10

  • @Ioana, ha? NU înţeleg nimic din ce spui. Ce meserie?

  • Draga, da-mi voie sa te contrazic…ai auzit de batrani care stau la bloc, si fac baie in aceeasi apa? Sau ca nu trag apa la veceu decat o data pe zi ca sa nu consume ? Ca nu deschid geamurile decat vara ca e caldura scumpa? Eu am vecini care fac asta si cand intri la ei in casa …se simte…astia sunt saraci nu zgarciti sau inculti…pur si simplu nu au cu ce plati si asa ca apeleaza la ECONOMIE , dusa la extrem, adevarat, dar asta e realitatea noastra…

   Comentariu beton! Thumb up 111 Thumb down 6

  • Aveti dreptate ! si eu cunosc batrani care fac economie maxima si sunt primii care ajung la administratie sa-si plateasca datoriile.Dar eu ma intreb : politicienii au observat ca unii batrani miros urat ? Si ce-au facut pentru asta ? Care este nivelul de trai al batranilor ? Concreta este zicala : “tara noastra aur poarta, noi cersim din poarta in poarta”

   Comentariu beton! Thumb up 41 Thumb down 0

  • Fiecare din noi are istoria lui.Nu scapam niciunul de decreptitudine.Lasati batranii sa moara nebatjocoriti!

   Comentariu beton! Thumb up 21 Thumb down 0

  • si eu stau la bloc,– in acelas bloc—de 45 ani dar observ cum blocul nostru miroase urat din ce in ce mai mult.am discutii ca tin usa pe palier deschisa prea mult timp,dar ce sa fac ,altfel risc sa-mi intre miros de vechi la mine in casa . ei parca nu observa, ba da dar o fereastra deschisa acum iarna subtiaza bugetul. la baie mi-am instalat aparat electric de incalzit apa pentru ca am impresia ca nu mai vor sa consume apa calda nici pentru curatenia corporala. sunt unii vecini pe care nu-i vezi afara la o plimbare cu saptamanile doar plecand la piata cu sacosa in buzunar si venind cu ea fluturand .. am fost de mai multe ori peste hotare . restaurantele si fastfood-urile sunt pline de seniori care mananca si rad de crezi ca in fiecare zi au ONOMASTICA. asta este o parte din imaginea tarii noastre. NU FAC POLITICA II LAS PE ALTII SA IA POZITIE IN ACEASTA TARA CARE ESTE IN DEGRADARE TOTALA PENTRU OMUL DE RAND .

   Comentariu beton! Thumb up 23 Thumb down 0

  • Ai maaaareeee dreptate.Nu saracia miroase ci “marlania”. Si in tara asta foarte multi doctori MIROS, si nu din cauza saraciei……….

   Comentariu beton! Thumb up 41 Thumb down 7

  • pt domnul care a fost medic la sat,”saracia nu miroase urat”

   Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 3

  • Exact asta a spus si Mihai , ca oamenii batrani isi fac baie decat atunci cand se duc la doctor ..

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 8 Thumb down 5

  • Ori zici: NU isi fac baie decat cand se duc la doctor, ori zici: Isi fac baie DOAR/NUMAI cand se duc la doctor. ?

   La alegere.

   Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 0

  • eu su t de parere ca sunt oameni intre oameni ! poate singuratatea l-a facut pe acest om de a ajuns in starea aceea deplorabila,sau poate chiar saracia….cum ai spus.Imi amintesc insa ca bunicul meu de 94 de ani niciodata nu a mirosit urat ..cu o pensie de colectiv …!!! bunica se ingrija de el.., il priminea… cum spunea ea, si se spala si se schimba zilnic..la tara..!!! cunosc si batrani care din comoditate nu le mai pasa sa se ingrijeasca sau nu mai au miros pur si simplu si nu-si dau seama… Oameni intre oameni as zice eu…

   Comentariu beton! Thumb up 41 Thumb down 1

  • buei, nu fiti hors sujet cu tot dinadinsul. Autorul nu vorbeste despre demnitatea umana de care a beneficiat pe drept bunicul tau, ci de cea cuvenita tuturor batrânilor, în general, si, mai precis, autorul spune printre rânduri ca e grav, inadmisibil si inumat sa aiba asta loc. Adica neîntrunirea conditiilor de care or fi ele ca fiinta umana sa aiba minimul din ceea ce i se cuvine pentru a fi demn.
   E ca si cum ai vorbi de un “non lieu” în termeni juridici, când nu se întrunesc toate conditiile necesare si suficiente pentru a se statua. Ce dracu’ va tot suciti mintile sa fortati nota? Ca, de unde nu e, nici Dumnezeu nu cere?

   Comentariu beton! Thumb up 27 Thumb down 1

  • Deci de aia multi doctori,nu miros…ci PUT cu adevarat,nu din cauza salariilor “mizere” ci pt ca marlania e la putere

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 3

  • Totul este metaforic,dar este atat de real! Greu de “tradus” de catre unii, de…. intelectul bata-l vina.!

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 1

  • Ai si nu dreptate! E adevarat ca oamenii la tara se spala cand merg la medic, asa cum o fac si marea majoritate de la oras, doar ca domnul din povestea lui Mihai nu era la doctor…

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 1

  • In sfarsit, un comentariu cu bun simt. Daca ar realiza cei care aproba spusele lui MV ca varsta a treia da buzna peste ei atat de repede!

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 8 Thumb down 2

  • Nesimtirea miroase urat. Indiferent de varsta. Am cunoscut tineri, zeci, mirosind a sudoare si a bot nespalat, doar ca ei au descoperit odorile rafinate ale veacului si incearca sa-si mascheze duhoarea naturala… Valabil pentru orica varsta. Tine de educatie. In ton cu cel/cea care comenteaza mai sus sub numele “Saracia nu miroase urat”: poporenii cu “origini sanatoase”, pseudo-urbanizati in timp, nu au invatat (si nu si-au invatat nici odraslele manelofage) ca hainele se mai si spala, ca si locuintele, se mai si aerisesc. Ca cei din jurul tau nu sunt pedepsiti sa-ti suporte emanatiile doar pentru ca “uite in ce hal ne-au adus astia”… Nesimtirea, ca si prostia zgomotasa, pute. Da.

   Comentariu beton! Thumb up 45 Thumb down 2

  • Ai mare dreptate si ma bucur NESPUS sa aud ca mai gandeste asa si altcineva inafara de mine, ca eu pe multi aud ca le pare rau dupa Ceusescu s.a.m.d.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 2 Thumb down 5

  • Deja ai făcut propagandă liberală intr- o țară în care tocmai jaful capitalist a dus la dezumanizarea oamenilor prin scumpirea criminala a apei calde,a gazului,a lemnelor, si tăierea iresponsabilă a pensiilor si dinamitarea fabricilor unde puteam munci ca să ne putem ajuta bunicii si părinții. Si … DA ! Era foarte bine în regimul comunist când nu există nici măcar UN SINGUR SOMER,cand bătrânii aveau case GRATUIT si locuri în azile.Astazi,un loc în azil costa cat 3 pensii.Logica /capitalistă 🙂 Adică 3 pensionari cumpărăm … un loc ????Că medic,sa susții regimul capitalist care a genocidat poporul prin îngrădirea dreptului LEGITIM-CONSTITUTIONAL la asistență sanitară gratuita ești cel puțin de râs.Dar la ce mită pretindeti voi,doctorii,care nici măcar nu știți jurământul lui Hipocrat, de la acești bătrâni uitați de societatea capitalistă, nu ne mai miră nimic.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 4

  • Toți care faceți spume după comunism,să vă fut în gură de handicapați și de oligofreni.Nu vă dădea Ceaușescu case fiindcă vă iubea idioții dracului,chiar spunea la propriu despre voi că sunteți viermi și că nu meritați decât suficient cât să munciți ca sclavii și să nu muriți.Vă dădea casă ca să aveți unde să vă futeți,să vă înmulțiți și să continuați ciclul de fabricare a sclavilor întru gloria eternă a eternului conducător.Vi se pare că era bine fiindcă ați prins partea de final a comunismului când totul e uniformizat într-o baltă comodă de mediocritate,când doar se dă cu ciocanul,nu partea de început când se taie cu secera.Adică aia când te împușcă sau te duce în gulag fiindcă trebuie completate normele lunare de dușmani ai statului.Da ce pula mea să înțelegeți voi animalelor să mancăm și să căcam restu nu ne interesează.Put fiindcă sunt niște jegoși și niște căcați de oameni,de-aia,fiindcă așa au fost toată viața lor,caractere mizerabile,obiceiuri mizerabile.Am avut și eu bunici la bloc,la fel,pensie mică,făceau economie la mâncare,la curent,la ce se putea,dar la apă și săpun niciodată.Încălzeau apă la aragaz în oală și se spălau,fiindcă așa au fost învățați și nu și-au pierdut demnitatea.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 12 Thumb down 7

  • Bun si articolul si comentariul ! Am fost in casa unei batrane de 96 de ani si stiti ca m-a uimit: ca nu miroasea a batran !! Deci chiar te minunezi cand nu este asa !

   Comentariu beton! Thumb up 21 Thumb down 0

  • in momentul in care ii vezi pe ai tai batrani, care stii in ce hal si-au mancat sanatatea mentala si nervii cu o tara care mergea in teorie la fel ca si coreea de nord cum nu pot sa mai puna la ciorap nimic pentru ca nu au naibii cum, mai ca iti doresti un Robin Hood modern sa redistribuie niste averi de mondeni.

   Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 0

  • @Batranu’, n-ai citit textul, este?

  • A citit dar nu a inteles, ceea ce e mai grav!

   Comentariu beton! Thumb up 37 Thumb down 8

  • @monica, a înțeles, a înțeles, că îl știu eu pe domnu’ ce-i poate pielea. 😉

  • nea’ Misule ,sigur arati ca foto/profil ,da” gindit …ti au placut cartilii’ cu poze

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 8 Thumb down 5

  • @Batranu’ mi-ai luat vorba din gură! :))

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 9 Thumb down 15

 2. Pe bunica iarna o aducem la mama in oras, si n-are nici o treaba, si tot nu vrea sa se spele.Ca pierde cuvantarea lui Gadea.Put ca nu se spala,.

  Comentariu beton! Thumb up 106 Thumb down 20

  • @Batranu’, da, e posibil să se întămple așa cu unii dintre ei, dar asta nu însemnă că este o regulă generală. Pai, dacă mergi cu metroul, ai să observi că există destui tineri si oameni în putere care nu se spală. Deci nu cred în exemplul tău.

  • Cautati raspunsul si la un medic endocrinolog,nu va dati cu parerea.

   Comentariu beton! Thumb up 19 Thumb down 9

  • i-ai controlat tu pe fiecare în parte?

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 5

 3. Iti spun o vorba mare si lata : cine s-o nascut patrat nu poate muri rotund.Oamenii, indiferent cat de saraci ar fi, daca in viata lor au fost pedanti si curati, asa au sa moara.Eu nu cred in mitul asta cu saracia, si cea mai buna dovada e bunica mea.N-au bani de-un dus, dar lasa 2-300 de lei la biserica pentru morti in repetate randuri.Daca mai vrei iti mai dau exemple din familia mea, sa nu zici ca vorbesc aiurea.Is convins ca tu, eu si ceilalti care comentam aci n-o sa fim nespalati la batranete, deoarece ne spalam si acuma.Chestie de deprindere.

  Comentariu beton! Thumb up 201 Thumb down 16

  • @Batranu’, să știi că sărăcia taie așa de repede deprinderile, cum nu-ți imaginezi.

  • Are dreptate Batranu’ asta dom’le Vasilescu.Buni a mea avea o pensie de 300 de lei dar sapun isi cumpara inaintea medicamentelor(din astea mai lua si compensate) sau a alimentelor(ca-i mai duceam noi)si de fiecare data,dupa ce mergea la baie,se spala cu apa si sapun ca nu-i placea babei hartia igienica.In ultimul an de viata(a murit la 92) nemaiputandu-se urca in cada,isi inmuia un prosop cu apa si sapun,se spala la subrat si in zona delicata,s-apoi isi sapala prosopul,tot cu sapun, bineinteles.Cand nu avea apa la robinet se ducea de-si lua de la cismea,cand nu putea ajunge,mergeam noi de-i faceam provizii cu apa.Singurul miros intepator din casa ei era cel de naftalina,ca punea printre tot ce era de lana.Alta buni,la tara,isi facea sapun in casa iar cand nu avea,isi facea lesie(adica amesteca cenusa de lemn cu apa si-si face o solutie,asemanatoare sapunului) si se spala.Asa ca lasa mata vrajeala cu saracia,ca nu tine.Cine vrea sa nu puta se spala,dar cine pute si merge asa cum e,inseamna ca nu da doi bani pe cei din jur si nu-l inteseseaza cat de mult “polueaza”.Este valabil si pentru tineri si pentru batrani,deopotriva.Exceptie fac doar cazurile persoanelor care nu se pot spala singure(bolnave,paralizate etc.)dar astea nu umbla prin locuri publice sau cazurile persoanelor “inzestrate” de la Dumnezeu cu un miros urat,ce nu dispare indiferent de sapunul/samponul folosit dar si astea,sunt destul rare.

   Comentariu beton! Thumb up 72 Thumb down 3

  • @Iuli, buni a ta dacă nu avea pe nimeni s-o ajute (sau dacă taia la bloc) nu și-ar mai fi cumpărat în viața ei săpun, din 300 de lei pensie.

  • Imi place chestia cu banii lasati la biserica ! Asa este si de asta nu-i desveti pe cei mai multi. Popii sa traiasca bine – ei , cum s-o putea !!!

   Comentariu beton! Thumb up 29 Thumb down 9

  • Eu am alt exemplu: mamaia de la tara cu wc si put in curte, pensie de CAP. Si a gasit mereu un lighean de apa (de ploaie uneori) sa se spele, nu zilnic, nu peste tot si nu complet dar reuseste. Are peste 80 ani. Cand a fost operata si nu putea folosi o mana se stergea cu un prosop ud si apoi il clatea. De cate ori vine in vizita la bloc la cineva cere voie o baie si nu, nu isi umple cada.
   Nu pot sa zic acelasi lucru de sora ei, desi mereu ii repeta mamaia ca spalatul seara etc. si sora ii spunea: hai ca m-am spalat acum vreo 2 sapt.
   Oricat de scumpa ar fi apa, un om grijuliu va gasi un lighean de apa la fiecare 2 zile. Un lighean de apa are 10l. x 30 zile =300l, sub 1 m3. Si daca sunt zgarcita il refolosesc in loc de tras la toaleta.

   Comentariu beton! Thumb up 19 Thumb down 1

 4. @mihai m-au trecut fiorii citind textul, este cât se poate de real, dar mai rău este că o să ajungem și noi așa, dacă mai ajungem… Ideea este că cunosc o grămadă de oameni care au lucrat zeci de ani și au o pensie de rahat, să-mi fie cu iertare expresia. Stau și mă gândesc, oare curvele și proștii de la TV ce pensie o să aibă? Probabil mult mai mare decât a unui om de rând care a muncit pe brânci zeci de ani. Fuck off!

  Comentariu beton! Thumb up 82 Thumb down 10

  • @mircelaionelailca, păi cum? Că tocmai îl aprobasei pe @Batranu’. Te-ai sucit?

  • @mihai, ăsta a fost primul gând atunci când am văzut titlul. Mi s-a părut amuzant ca cineva să scriu un comentariu cu ceea ce gândisem eu, așa că după ce am citit textul, am citit și ce au zis alții, așa am dat peste comentariul lui @Batranu’. Ce am comentat pe urmă rămâne valabil. 🙂

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 3

  • Voiam să zic “să scrie”… :))

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 4

  • @mircelaionelailca, aha. Nice că ai recunoscut. 😉

 5. In armata, am spart o teava de la incalzirea din baie, doar ca sa ne putem spala cativa insi, ca nu rabdam doar cu dusul saptamanal, urmat la scurt timp de batutul saltelelor.Un coleg tractorist din Covasant, jud. Arad, s-a spalat in 3 luni doar o singura data : cand i-am aruncat 3 galeti de apa rece direct pe el cand dormea.Cum crezi ca se va spala el la batranete?Saracia nu-i o scuza.

  Comentariu beton! Thumb up 87 Thumb down 4

  • @Batranu’, exact ce-ți ziceam și eu. Așă cum sunt tineri care nu se spală, tot așa sunt și bătrâni. Dar mâ îndoiesc că este regulă generală.

  • Ai fost batran si ai intinerit de stii cum este sa fii batran.
   Ori traiestidintr-o pensie care nu-ti ajunge nici de macare, si te mai duci pe la biserica sa completezi mancarea, asa cum eu am intalnit?
   Deci..fi OM daca tot te-a lasat asa natura, nu te compara cu animalele ca si aia homo care se scuza cu ideea ca se intalneste si la animale asa ceva, deci daca nu poti evolua sufleteste si spiritual, macar ramai cum te-ai nascut om, “batranule”!

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 3 Thumb down 7

 6. O, domnu Mihai, aţi trecut la teme sociale! 🙂 Nu-i rău.
  Oricît ai nega chestia cu spălatu, să ştii că cam aşa e. Chiar tu o zici în articol: Este robinetul cu apă caldă…
  De acord, nu e o regulă generală, dar sunt foarte mulţi aşa. Iar motivul nu e neapărat sărăcia. Cunosc foarte bine persoane care au cu ce, dar s-au obişnuit să nu mai “arunce banii” pentru un deodorant. Îi ţin bine la teşcherea pentru viaţa de dincolo. Şi apoi ies nonşalanţi în lume, că oricum “nu mă mai alege nimeni” şi “nici nu mă duc la nuntă”.

  P.S.1 Cercetătorii ar spune că la nivelul corpului, compoziţia noastră chimică se schimbă din interior pe măsură ce îmbătrânim, producând un anumit miros. Combinat cu jde medicamente pe care le iau şi le elimină şi prin transpiraţie, iese un melanj specific.

  P.S.2 Cînd a fost dat în folosinţă, cartierul Tineretului era plin de tineri. Care între timp au ajuns bătrîni. Că doar nu erau Benjamini Buttoni.

  Comentariu beton! Thumb up 105 Thumb down 3

  • @krantzro, nu știu cum naiba se face că bătrânii de dincolo de granițele României, nu puțeau. Erau fresh, bine îmbrăcați și-și vedeau de viață, pentru că aveau cu ce. Or fi și la ei din ăia care put, da’ mult mai puțini. La noi pute sărăcia, ascultă-mă pe mine.

  • Sa merg in in Italia sa vezi ca unii stau sa putrezeasca de nespalati.Sau poate Franta.Am doi vecini la tara, pensie buna amandoi, fara urmasi, el 79 ea 74.Baie in casa, pe lemne (cheltuieli minine) apa din fantana.Fac baie la lighean (adica intind mizeria peste tot).Dusul il folosesc o data-n an.Motivatia : Ce atata dus?Ca n-am facut nici cand eram tineri…

   Comentariu beton! Thumb up 33 Thumb down 4

  • @Batranu’ păi asta îți explic și eu. Aștia care put acum în metrou, vor fi împuțiți și la bătrânețe. Nu despre ei vorbeam.

  • Dar baia la ce-au mai construit-o?Aaaaaaaaaaa!-sa fie-n rand cu vecinii.Dragutz.

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 2

  • batranule devii penibil, la toate ai raspuns, le stii pe toate, esti si mare umblat pe langa mare filozof si sociolog. Sunt si proverbe cu astia care le stiu pe toate dar cred ca alea nu-ti convine sa le stii.
   Stii mai putin sa fii fiinta umana..in a-l intelege pe celalalt, ceea ce este ccel ami grav ca te face mai putin om

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 3

  • Am zis că aşa e. Dar nu la toţi. Foarte mulţi se complac că e mai uşor aşa. Şi au şi scuze. “Lasă-l că-i bătrîn!” E ca-n bancul ăla cu avantajele de a fi bătrîn: Poţi să te şi beşi la masă că eşti scuzat fără probleme.

   Comentariu beton! Thumb up 22 Thumb down 3

  • @krantz, da.. Ideea este că mie moșul de la Mega nu mi s-a părut în niciun caz genul care n-ar vrea să se spele. Dacă vedeai cum a numărat restul ăla de câțiva leuți, cred că ai fi înțeles ce am vrut să transmit.

  • Man, uită-te mai atent la toţi bătrînii. Toţi fac la fel. Toţi au impresia că societatea vrea să-i înşele. Au luat prea multe ţăci la viaţa lor şi acum sunt foarte suspicioşi cu orice. De parcă ar mai avea rost…

   Comentariu beton! Thumb up 24 Thumb down 5

  • @krantz, păi cam asta ziceam și eu: “este bătaia de joc a tuturor celor care au condus sărmana Românie în ultimii cincizeci de ani”. Întoteauna bătrănii au fost calul de bătaie de joc.

  • E de fapt un melanj de saracie si 45 de ani de intuneric comunist. perioada comunista a scos multa mizerie din oameni si a creat o societate bolnava care nu se va vindeca prea curand. sunt multe lucruri in neregula cu cetatenii nostri varstnici, lucruri care au prea putina legatura cu varsta. multi au fost rebuturi o viata intreaga iar batranetea nu ii face mai buni.

   Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 3

  • @John M. Ratt, bolnavă, îmbătrânită și săracă. Extrem de săracă. 🙁

  • Ai mare dreptate!

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

  • Amintitiva perioada imediat dupa decembrie 1989 si incercati sa faceti legatura.

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 1

  • @kaizer, un pic mai explicit se poate? Nu știu ce vrei să zici.

  • Mi-ai adus aminte de perioada cand luam un tratament nenorocit de puteam a hoit! 🙁

   Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 2

  • @mona, serios? Nasol moment. 🙁

  • :)) chiar asa,Benjamini Buttoni

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

 7. Se pare ca mirosul unor oameni (nu numai a celor batrani) provine din “regimul a;imentar”… ce feluri de mancare mananca…

  Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 2

  • @Bancuri, și atunci ne întoarcem la ceea ce ziceam: mirosul sărăciei. Am bănuiala că ar vrea să mănânce mai bine, dat nu-și permit.

  • intr-adevar oamenii au mirosuri specifice in functie de ce mananca.
   africanii au un anumit miros pt ca pielea lor are alte caracteristici comparativ cu albii, indienii au un miros foarte intens, din cauza picanteriilor pe care le folosesc in orice mancare ar consuma (considera ca altfel mancarea nu are gust) europenii in schimb nu prea miros pt ca dieta noastra este rezonabila.
   Oricum ar fi, reteta este universala. Daca oamenii nu consuma alimente de calitate si se mai adauga si lipsa de igiena, indiferent de varsta vor mirosi.

   Comentariu beton! Thumb up 29 Thumb down 2

  • @Amalia Canache, şi nu ajungem la concluzia mea că sărăcia miroase urât?

  • Ex-europenii spun despre noi ca mirosim a “gaina plouata”

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

 8. Ieri am fost la tara.Am inchiriat un cal+plug si mi-am arat in gradina.Dupa, sa ma spal.Am un butoi de 120 de litri cu robinet pentru vara, si o canistra cu robinet de 20 de litri, de pe vremea cand faceam tir.Canistra e buna ca o bun langa soba si e apa calda.Vecina : te speli?Hahaha.Priceless!Roninetul e OZN pentru multi oameni batrani.Nu va mai zic cand le-am aratat servetele umede…

  Comentariu beton! Thumb up 22 Thumb down 4

  • @Batranu’ da, nu contest că așa se întâmplă la țară. Deși îmi amintesc că bunică-mea se spăla și ne băga și pe noi la “lighean”, cam o dată la două zile.

 9. Eu sunt de acord cu ce spui tu.Adevarat sunt multi oameni saraci , batrani, care nu se spala pentru a face economie de apa si de bani dar sunt si foarte multi batrani cu pensii foarte mari care nu VOR sa se spele.Cand vezi pe strada niste doamne pensionare machiate la maxim de strident ,cu ghiuluri de-alea de la lungesc degetele, vopsite si coafate iar cand te apropii de ele iti pute de la distanta a transpiratie atunci nu mai e o scuza ca esti batran.Parerea mea,saracia nu e o scuza .

  Comentariu beton! Thumb up 22 Thumb down 2

  • @dede cati, eu cred că este. Chiar dacă nici ei, săracii, n-ar vrea să fie. 🙁

  • Niciunde moment nu am avut impresia ca Mihai a spus ca bătrânul mirosea a transpirație. Toată lumea creează acum un topic paralel. Ok! Sa nu te speli nu e o scuza pentru sărăcie. Dar, articolul vorbește despre acel venit lunar care de abia Îți ajunge pentru coșul zilnic dus la minimum de subzistență. Hainele foarte vechi au miros. Si dacă cineva crede ca nu te cuprinde furia când te vezi în situația asta fără sfârșit, și ca nu plangi în casa singur și neștiut. ..chiar nu aveți idee de acești ” senili bătrâni nespălați “…

   Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 0

  • în sfârsit, leila! Eu cu tine si cu autorul pe-o mâna!

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

 10. foarte bună abordarea, da așa miroase sărăcia altoită pe bătrînețe! Cunosc mirosul ăsta pe care l-am întînlit de zeci de ani la cei bătrîni și săraci de la oraș. La țară miroase altfel, a leuștean uscat, a flori de tei puse la uscat, a mușcate și gutui, a flanea de lînă! Și dacă mai au animale, a staul, hambar și fînar!

  Comentariu beton! Thumb up 40 Thumb down 2

  • @gheo, la bunică-mea la țară nu a mirosit niciodată a jeg și transpirație. Deși ne spălam la apă încălzită în lighean.

  • păi eu am zis că la țară miroase a jeg?

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 2

  • @gheo, nu, nu. Eu te aprobam prin comentariul meu. Așa imi amintesc și eu că mirosea la bunică-mea, cum ai scris tu.

  • Pai vezi ,la tara se poate si la oras nu ? Sunt mai bogati batranii de la tara ?

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 3

  • @dede cati, să știi că sunt. Cel putin cei care mai au chef și putere pentru muncă.

 11. credeam ca intru sa citesc un text amuzant, dar la final m-am trezit cu o lacrima …

  Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 3

  • @marcel, da, pentru că și eu mă pornisem să ironizez, în gând, haina de piele a omului. Pănă am văzut păinea și cartofii din coș și mi-am dat seama că nu am cum să fac asta.

 12. mihai, prea subtil. modifica textul. nu si subiectul

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 5

 13. sa stii ca nu numai in Romania miros urat batranii 🙂

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 2

  • @Corina, sunt conştient de asta, săraci există peste tot. Şi oameni care nu se spală, idem. Doar că la noi, îs ceva mai mulţi. Eu aşa percep lucrurile. Greşesc?

 14. si pe mine m-ai intristat. Dar ai dreptate. Si eu am fost balacita in ligean, la tara, de mamaie. Puteam sa picam de somn ca tot ne clabucea seara inainte de culcare. Era extrem de pedanta si obsedata de curatenia corporala. Spunea ca atunci cand iesi pe strada trebuie sa fi la fel de curat ca atunci cand mergi la doctor, La 90 de ani cel mai mult se bucura atunci cand ii duceai un parfum. Cred ca a contribuit la asta si fapul ca ea a avut grija de parintii ei batrani si a vazut multi batrani singuri ce nu se mai ingrijeau. Am observat si eu tendinta asta de neingrijire a batranilor, mai des in cazul barbatilor ramasi vaduvi La batrani slabeste si simtul olfactiv si nici nu realizeaza cum miros.

  Comentariu beton! Thumb up 34 Thumb down 2

  • @Ana R., lasă ce era la tine la ţară. Ia zi, în Germania miros bătrânii?

  • @Mihai, nu prea. Nu stiu daca am vazut trei in 10 ani, care sa imi deranjeze nasul prin mirosuri dubioase. Langa blocul unde am locuit o perioada era un camin de batrani. Impropriu spus camin pentru ca erau locuinte dotate cu butoane de alarma prin care puteai suna direct la salvare. La parter era o sala de mese si exista in permanenta o asistenta medicala in cladire. Cei care nu isi puteau spala singuri apelau la diverse servicii de ingrijire. Multi aveau o menajera ce venea o data pe saptamana si le facea curatenie in casa. Cei bolnavi sau aflati la o varsta mai inaintata aveau personal ce venea de la o firma special pentru a-i spala, schimba patul, spala rufele. Daca nu te mai poti ingriji singur statul e obligat sa iti acorde asistenta. Pana aici suna bine, dar sa iti explic cum se pune in practica. In cazul in care nu iti permiti tipul de servicii, pe care ti le-am descris mai sus, din buzunarul propriu, atunci sunt obligati sa plateasca copiii ingrijirea ta. Ei au declaratia fiscala anuala a tuturor cetatenilor asa ca ei stiu daca isi pot permite copiii sa te intretina. Exista bareme financiare obligatorii pentru fiecare cetatean si tot ce este in plus va fi luat de stat pentru ingrijirea parintilor tai. Cei fara rude sau ai caror copii nu au indeajuns de multi bani sunt ajutati de stat sau de cultele religioase. Exista si mult voluntariat in zona asta. Sunt pusti de liceu, ce mai castiga ceva bani plimband batranei in caruciorul cu rotile.

   Comentariu beton! Thumb up 35 Thumb down 2

  • @Ana R., tot ce ai scris tu aici mă face să cred că totuși am dreptate și mirosul bătrânilor noștri chiar are legătură cu sărăcia.

  • @Mihai, pai de aia eram si eu trista. Exact asa e. Si mai e o problema de organizare si constientizare sociala. La noi nu exista grija asta pentru toate paturile sociale. Toti astia care muncesc azi din greu si platesc impozite ajung in maxim 30 de ani la pensie. Trebuie sa te organizezi sa le oferi conditii decente. Copiii de azi trebuie sa invete ca trebuie sa aiba grija de generatia in varsta. Te rog sa imi arati un program de voluntariat pentru pustimea de la noi care sa acopere serviciile sociale. La nemti daca doresti sa lucrezi in anumite domenii trebuie sa faci neaparat un stagiu de voluntariat in domeniu social. Am la gradinita lui fiu-miu un pusti care vrea sa devina politist. Face un an de voluntariat in gradinita incat sa vada cum gandesc si se comporta copiii de varsta asta. E super implicat si discuta cu noi din perspectiva viitorului politist. Odata ajuns politist el stie cum gandesc copiii de 3 ani, la ce sunt atenti si la ce nu. Ii va fi mult mai usor sa gaseasca un copil pierdut, sau sa discute cu un copil dezorientat.
   A scris Krantzro un articol legat de un om ce a creat un adapost pentru batranii cu dezabilitati aflati pe strazi, la noi. Am inteles ca statul, in loc sa il sprijine si sa sustina un astfel de proiect, a inceput sa il amendeze pentru ca oamenii nu aveau un standard de spital. Asta in conditiile in care pana atunci oamenii aia stateau pe strada. Nebunie curata.

   Comentariu beton! Thumb up 40 Thumb down 1

  • @Ana R., orice încerci să faci aici, o să apară vreun nebun care să te amendeze sau să-ți sugereze (cu amenzi sau ceva) că nu ai făcut bine. Desigur, această regulă nu se aplică pentru firmele, afacerile și chestiile în care sunt băgați cei care “trebuie”.

 15. Vezi că ai un typo în titlu, este urât și nu urăt. Corectorul meu ortografic a semnalizat cuvântul 😉

  La nemți tot se bagă tare cu „altersvorsorge”, adică să-ți faci de pe acum un plan b, o pensie privată, ceva acolo pentru că previziunile sunt triste la nemți, mă gândesc că la români o să fie și mai trist.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 8 Thumb down 2

  • @Cristian, merci! Am corectat. Greu cu diacriticele astea, îți mai scapă mâna. 🙂
   La români o să fie iadul.

 16. Iti incalzesti 5L de apa pe aragaz si tot te speli,eu consider ca anu te spala e chestie de educatie in primul rand…..indiferent ca esti tanar or batran .!!!Argumentul saraciei ptr a iesii nespalat pe strada nu este o scuza plauzibila.

  Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 6

  • @Flavius Salasan, și cu hainele care au câțiva zeci de ani în spate cum facem? Mă rog, fiecare are dreptul la o opinie. Ți-ai spus-o pe a ta. Eu am expus-o pe a mea în text.

  • Sunt pline caritasurile cu haine aduse din Germania,unele in stare foarte bunna….si la preturi accesibile dar ca sa il parafrazez pe marele nostru CARAGIALE;”cap ai,minte ce ti mai trebuie”.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 4 Thumb down 7

  • @Flavius Salasan, dap. Te-aș invita să faci un calcul cam căți bani de haine de la “caritasuri” îți mai rămân dintr-o pensie de 700 de lei, după ce ți-ai plătit întreținerea, curentul, medicamentele și mâncarea. Mă si mir că batrânii noștri nu sunt trend-setteri.

  • Tatal meu nu are nici macar 600 de lei pensie daramite 700,si tot reuseste din cand in cand sa si reinoiasca garderoba fie ia si o garderoba la mana a doua second -hand.!!!in concluzie se poate daca este si interes Domnule Vasilescu

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 10 Thumb down 10

  • @Flavius Slasan, perfect, dar este un exemplu izolat. Tatăl tău te mai are pe tine și poate și pe alții (frați, copii, alte rude) care să-l ajute. Nu toți sunt așa de norocoși ca tatăl dumitale, domnule Salasan.

  • Salasane, tac-tu e cel mai curat om din lume. Pacat ca are un copil prost.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 15 Thumb down 10

  • Boss, esti retard!

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 4

  • Mi-e asa de sila de oamenii care sunt incapabili sa-si scoata capul din fund ca sa vada ce se petrece in jurul lor. Florine tu esti unul dintre ei. Esti prost si gretos.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 8 Thumb down 4

  • Hidden due to lowcomment rating. Click here to see.

   Lumea zice că aberezi. Thumb up 3 Thumb down 12

  • @Flavius Salasan, dom’ Flavius, “tramvai”, dom’le. Cu “m”, nu cu “n”. Asta pentru că la primul comentariu m-am abţinut să-ţi zic de “a ieşii”. Lasă dom’le, poate ai treburi mai importante si te reţinem. Nu e obligatoriu să-ţi pierzi timpul pe aici.

  • s-a gandit cineva ca poate omul s-a spalat, dar daca nu s-a dat cu un deodorant ceva, tot degeaba…nu? poate ca pt apa si sapun o avea bani, dar de un deodorant sau alte produse de genul acesta, nu. 😉

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 3

  • @Cristina, eu, unul, m-am gândit.

 17. Ce trist ba!

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 1

  • @wladimiir, da, așa zi și eu. Deși văd că lumea nu-mi prea dă dreptate.

 18. Nu stiu care este cu adevarat motivul, poate ai dreptate cu saracia, dar chiar miros urat majoritatea batranilor.

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 3

  • @mada, iar eu am explicat doar de ce se întâmplă asta.

 19. Dupa ce am citit textul nu m-am gandit in nici un moment la curatirea cu apa si sapun, desi vad din comentariile de mai sus asa s-a interpretat.
  Si, da, saracia miroase, si pe deasupra are un miros greu de purtat pe umeri.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 1

  • Eu am venit la tara, sa locuiesc cu bunicii, le-am construit camera lor cu baie anexata, totul accesibil lor, cada scunda sa poata intra usor in ea, mare, pe colt sa aiba loc. Baia lor insa e tot duminica, locuiesc acolo doar iarna, cand ne incalzim cu centrala si cand se face cald se muta intr-o anexa separata, cum sta lumea de regula la tara… Au haine multe pt ca le si primesc dar isi mai si cumpara second, dar nu se indura sa le poarte, ei sunt inca ancorati in vremurile cand mergeau sute de km cu trenul sa isi aduca doi saci cu paine pe care o uscau, cand isi faceau singuri hainele sau erau nevoiti sa vanda pe “bucate” ce teseau femeile noaptea…
   Tin enorm la ei, nu ii mai judec acum cand am inteles de ce sunt asa, nu ii mai poti schimba acum. Si curatenia lor nu este egala cu curatenia mea, nu pot efectiv sa renunte la nimic, fie ele haine vechi si imputite sau pungi de zeci de ani.
   PS: lasa bani la biserica pt ca fiecare familie este obligata sa cotizeze, daca refuzi, surpriza: preotul refuza inclusiv sa te inmormanteze!!!

   Comentariu beton! Thumb up 20 Thumb down 4

  • @Anca, după tot ce povestești, am serioase îndoiele că bunicii tăi sunt genul de bătrâni care miros. Sau nu știi depre ce miros vorbesc eu. Nu prea ai cum să stai pe lângă cei care îl degajă.

  • Da, nu este mirosul ala greu de care zici tu aici, dar au batranii un miros specific de inchis, de vechi, cu toate ca le spal hainele cu mult balsam nu se schimba nimic…

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 2

  • @Anca, păi da, că sărăcia nu iese așa usor din om. Rămâne impregnata multă vreme.

 20. @lectorarumana, miroase, ca dracu’ de tare și nasol miroase. 🙁

 21. De data asta m-ai suparat! M-ai facut sa plang!
  Este realitatea imputita.

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 3

 22. Hidden due to lowcomment rating. Click here to see.

  Lumea zice că aberezi. Thumb up 6 Thumb down 13

  • @emil, prietene, am vrut să-ți spun că ești prost, dar nu-mi permit. În schimb, îmi doresc din suflet să ajungi la bătrânețe într-o situație de genul ăsta! Practic să nu ai după ce bea apă. Mi-aș dori să te mai aud filozofând atunci. Hai, du-te cu tata în durerea ta!

  • Sa stii ca ma intrebam inca de dimineata cand o sa apara primul prost. Ma speriasem ca n-o sa mai apara. Uite-l ca a aparut.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 8 Thumb down 3

  • Emil, la tine in cartier ti se spune “filozoful”? Nu-i crede, fac misto de tine.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 3

  • Rossana, e corect “folozoful”. Dar este incomplet. I se spune “filozoful pulii”.

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 2

  • @sponge bob, ești prea dur. “Filozofu’ curului” era mai corect. 😉

 23. În primul rând, RESPECT pentru acest articol domnule Vasilescu.
  Am citit articolul si comentariile și îi rog pe toti cei care susțin cu tărie că Batrânii miros din lene să încerce un mic experiment:
  La bloc, în perioada de iarnă, încercați dumneavoastră să traiți cu 5 milioane din care să plătiți întreținerea, televizorul, mâncarea. ATÂT!
  Spun 5 milioane pentru ca din pensia de 7 milioane scad 2 pentru medicamente.
  Am pe scară vecini care trăiesc în aceste condiții. Nu put a mizerie, ci a SĂRĂCIE, este mirosul specific unei diete formate din cartofi, fasole, varză, orez, drept carne parizer din ala la 7 lei kg. Si se spală, dar doar o dată pe săptămână. Nu deschid toată iarna geamul căci intră frigul. La ei în casă este mirosul specific de îmbâcsit. Folosesc caloriferul doar în camera în care dorm, și ăla dat la 2. În rest stau cu 2 flanele și cu un parpalac de vârsta mea pe ei.
  Apropos, noi plătim contribuția de pensii la stat, dar tare mi-e că nouă nu are cine să ne plătească pensia.
  Săraca țară bogată, căci este de toți furată!

  Comentariu beton! Thumb up 47 Thumb down 1

  • @alter ego, exact, dar exact la ceea ce ai descris tu m-am refetit. Din pacate apare câte un prost ca @emil si îmi piere tot cheful. 🙁

 24. Frumos articol! Trist dar adevarat!

  Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 1

  • @Marius, așa am simțit când stăteam în spatele bătrânului, așa am scris.

  • Aici era vorba de o metafora , miroase povara , greutatiile!

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

 25. In fiecare seara bunica ne baga la lighean, ca era vara sau iarna. Tu ai dreptate Mihai, e trista sărăcia, dar mai trista e sărăcia asociata cu lipsa de educație ! Nu stiu pana la urma care e cauza si care efectul…

  Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 1

  • @Carmina, pe de altă parte, lipsa de educație nu presupune neapărat și sărăcie. Nu de alta, dar dacă ne uităm in jur…

 26. Precum @Marcel si @Mona: o lacrima in colt de ochi. Desi, precum cei din cealalta tabara cunosc si reversul medaliei (pensie mare si investitie mica in domeniul asta; si cand zic mare, inseamna ca e chiar mare!). Respectele mele pentru astazi. Pacat ca te citim doar noi. Ei nici 0,5 lei de-o fituica de rahat n-au. Pe vremuri, la noi, la Brasov aparea un cotidian gratis (intre timp a diaparut 🙁 ). Frate, era dureros sa-i vezi cum se ciondaneau pe el in fata magazinului de paine, c-acolo il lasau distribuitorii!

  Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 1

  • @Victor, da, din păcate generația lor nu citește bloguri. Sau sunt prea puțini cei care o fac. 🙁

 27. 1.Am copilarit in Tineretului, bunicii acolo locuiau, si in urma cu peste 20 de ani, tot de catre persoanele de varsta a IIIa era populat cartierul… nu este o noutate.
  2.Recent am venit de la Buzau, din centrul orasului, oamenii pe-acolo put, pardon – miros, in ultimul hal, fie ca sunt tineri sau maturi… se imbraca ok, te apropii de ei… efectiv iti lesina nasucul. Explicatia, n-am reusit sa o gasesc, canalizare exista, apa calda au… lenea insa domneste. Sincer va spun, nu ca n-au auzit de un sapun, deodorant, parfumel, after-shave… nu pun apa pe ei, decat daca ploua, iar asta daca ii ia prin surprindere ploaia si nu au umbrela. Primele cateva zile credeam ca mi se pare, dar colegii de-acolo mi-au confirmat cele afirmate mai sus… nu toti sunt prieteni cu igiena. In ceea ce priveste batranii, ma abtin, nici tineretul nu este tocmai o exceptie… am intalnit destui bucuresteni tineri, cu patalamale la mana, imbracati din mall-uri, dar certati grav cu igiena :))
  Cumva cred ca pana la urma, totul se reduce la respectul de sine, educatie degeaba ai daca esti imputit.

  Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 1

  • @Scorpya Cristina, aștia pe care i-ai descris tu sunt nesimțiti și atât. Știi că nu le ei ma refeream.

 28. Daca ma mai faci sa plang….sa mor io daca nu vin si te bat!! Chiar daca ai dreptate..

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 1

 29. Cei care au indobitocit si saracit societatea romaneasca,as vrea sa zaca in puscarii insalubre si sa iasa de acolo la varsta senectutii,sa nu aiba nici macar un pahar cu apa,sa-l bea.

  Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 1

  • @Claudia Neagu, da, exact așa. Dar l-aș trimite și pe @emil după ei. :)))))

 30. Partieeeeeeeeeeeeeeeeee!

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 1

 31. Vasilescule, bun venit în real!
  Bătrânii pe care-i adulmec eu miros a incontinență urinară. A mucegai, a seu de oaie rânced , a tot felul de putori imposibil de respirat pe care, ca să-mi iau salariul, trebuie să le trag în plămâni cu atenție și profesionalism. Bonus – compasiunea.
  Dau în urma lor cu spray de măr verde, scrâșnesc din dinți și mă gândesc: dă, doamne, când voi mirosi așa, să fie una în ghișeu care să-mi accepte putorile cu stoicism.

  Comentariu beton! Thumb up 18 Thumb down 2

 32. Foarte bun articolul. Ai mare dreptate. Am remarcat grupurile de pensionari de-afara. Sunt colorati, zgomotosi, efervescenti….
  La noi batranii sunt gri. Foarte trist.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 8 Thumb down 2

  • @BOGDAN BUNEA, dap, exact la cei de afară mă găndeam şi eu. Nu seamănă deloc cu ai noştri. 🙁

 33. Și mai este și singurătatea, amărăciunea aia cruntă, când singurul copil te vizitează doar la sărbători, parcând 4×4 cu scârțâieli de roți în fața blocului; și atunci vine doar de ochii lumii, cu un pachețel cu cele mai ieftine produse de pe raftul supermarketului din cartier; dar totuși nu uită să îți reamintească să lași la îndemână testamentul

  Comentariu beton! Thumb up 25 Thumb down 5

  • @unditmaiomul, ah, cum a fost asta. Mi s-a strâns carnea pe mine.

  • wow ce comentariu! aprob

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 2

 34. Toata lumea vede ca Romania e plina de datorii ca am ajuns bataia de joc a parlamentariilor dar totusi nimeni nu face nimic si se asteapta doar minuni miracole de la Dumnezeu

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 2

  • @laura, parcă totuși la ultimele alegeri am făcut câte ceva.

 35. Trist…

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 1

 36. E un miros specific varstei lor, unii ii spun ‘mirosul mortii’. Poate ca saracia accentueaza acest lucru. Nu sunt de condamnat, desi uneori ne misa nasul prin autobuze sau in alte spatii aglomerate si inchise.

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

  • @Sonia, dar de ce mirosul este mai pregnant la bătrânii noştri? Cei de prin străinătate parcă nu miros aşa.

  • Buna ziua! Îmi permit a spune doar ca, deși bătrânii săraci cu pensii reduse din străinătate, de exemplu Franta, nu ii putem compara niciodată cu bătrânii săraci din România. 1. Pt ca prețurile alimentelor aici sunt aproximativ ca in România, deci nu poti compara o pensie de 900-1000€ (Franta), cu una de multe ori de 400-500 pana la 700 de lei (România), chiar dacă raportând cheltuielile Franta- România nu sunt la fel. 2. Pt ca in Franta de ex, oamenii ajunși la pensie, de multe ori nu își mai doresc sa stea singuri in locuințe, mai ales dacă mai sunt si vaduvi sau nu mai au nici mostenitori si aleg sa meargă la aziluri, unde stiu ca pot fi îngrijiri de personal si unde bineînțeles își lasă si pensia. 3. Si nu in ultimul rând, nu putem compara traiul de viata pe care l-au suportat bătrânii noștri si trecerea anilor peste umerii lor cu cel al bătrânilor din afara. Se știe si in acest moment ca rata de viata de ex dintre romani si străinii din tari precum Franta, Germania, Italia….. Nu este deloc asemănătoare. Greutățile mult mai apăsătoare pe umerii bunicilor noștri ce au trăit vremuri crunte cu regimurile din România nu sunt nici pe departe asemănătoare cu cele ale bătrânilor străini, sa nu mai punem faptul ca măcar in afara statul se chinuie sa le ofere ceva ajutoare celor care au nevoie de acest lucru si ar mai fi foarte multe de spus, dar ma opresc aici, nu de alta, dar întristarea devine mult mai mare. O zi buna tuturor si speranța la un trai mai bun,( deși mi-e foarte greu sa pronunțată acest lucru, data fiind situația actuala in țara noastră).

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 1

  • Este foarte usor sa vedem sa simtim ce se intampla in jurul nostru, dar cati dintre noi dam o mana s au un deget de ajutor acestor oameni?Poate acum suntem tinerii , plini de viata , avem apa, mancare , putere si inca chef de viata , dar toți vom ajunge batrani daca vom ajunge , trebuie sa nu uitam asta , pe unde urcam in viața pe acolo si coboram , ce va fi cu noi nu stim asa ca daca putem sa facem un bine este de a ne respecta reciproc , de ai ajuta pe cei de langa noi , mscar cu un zambet chiar daca omul miroase are suflet si el ! Daca as putea sa schim ceva in lumea aceasta as vrea sa pot face ca iubirea sa ne lege pe toti pe acest pamant! Si nu uitati:Multumirea aduce liniste , linistea aduce fericire!

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

 37. Dupa tot articolul asta poti sa cercetezi daca ei vor schimbarea in bine. Eu tanar de 20 de ani mi-am dat seama ca o mare parte din batrani nu gandesc cum trebuie si nu sunt apti pentru o schimbare in bine. Ei merg si voteaza ceea ce nu trebuie , ei sunt aceeia care nu ne lasa sa ii ajutam. Nu mai trebuie sa le oferim mila , trebuie sa ii trezeim la realitatea din zilele de azi nu din zilele cand erau ei tineri.

  Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 6

  • @trebuie, știu, așa gândeam și eu la 20 de ani. Sunt curios cum o să vezi tu lucrurile pe la 60.

  • Eu traiesc si in germania si in romania si mereu fac comparatie intre persoanele in varsta din ambele tari. Cred ca problema e ca nu pot sa se detaseze de sistemul in care au crescut. Bunicii mei profesori fiind amndoi pe vremea cand traiau trebuia sa fie curati si indiferent de varsta care au avut’o pana la 73 respectiv 76 cu putinul lor apa si sapunul nu a lipsit.
   Si iti mai spun ceva gandirea asta de 20 de ani e diferita fata de gandirea lor la 20 de ani. Noi avem informatii fara limita. Insa ei erau limitati. Nu mai putem compara asta. Acuma m-am simtit ca si cum ar venii un fraier de la psd sa imi arunce cat e el de destept ca e trecut prin viata si defapt e un ratat de bucuresti.

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 1

  • @trebuie, absolut toate generațiile de tineri zic același lucru despre generațiile anterioare: “noi nu suntem ca ăia”. 😉 Așa zicea și moșul de la Mega când era de vârsta ta.

  • Trebuie,paradoxal desi diferenta dintre noi este uriasa nu trebuie sa generalizezi,tu ai dreptate in ce priveste informatia,sant mii,zeci de mii de batrani care nu au iesit din localitate,care habar nu au de Internet,iar la TV vad numai emisiunile aservite mafiei politico-financiara ,de aceea voteza voit sau nevoit viata pe care o duc.Sa le fie de bine nu avem ce sa le facem.Ei si-au hotarat viata asta,dar nenorocirea ca au hotarat si viata copiilor si a nepotilor lor voit sau nevoit.

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 2

  • pe la 40, nu pe la 60. Ca de la 40 parca incepi sa te trezesti 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 1

  • @Daria, exact de-aia am zis 60. 😉

  • Ca bine zici! Nu sunt toti asa, dar din pacate, asta e realitatea. Nu accepta schimbarea, nu se pot adapta si traiesc in trecut.

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 1

 38. Acesta nu mi se pare un motiv destul de plauzibil ca sa nu te speli. Scuza-ma, exista si oameni tineri saraci cu salarii de cacat care se spala si de 3 ori pe zi doar pentru ca nu le place mizeria si imputiciunea. Oameni care sunt destul de constienti ca traim intre oameni si daca folosesi un mijloc de transport in comun nu trebuie toti sa iti suporte transpiratiile vechi de 3 saptamani. Eu am bunici la sat, foarte curati nu au cele mai mari pensii dar sunt niste oameni harnici si curati. Cat despre cei care nu se spala.. Sincer sunt niste zgarciti poate intr-o zi o sa prinda licheni si o sa ii manance viermii in propria casa.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 4

  • @Patricia, da, păi cine îi crede pe săraci că sunt săraci? Nici măcar guvernanții. De ce i-am crede noi?

 39. foarte buna remarca cu Tineretului :))

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 1

 40. Mihai , eu nu cred ca saracia pute ; eu zic ca nesimtirea si delasarea pute. Pe bunica mea am mutat-o la noi acasa in ultimii 6 ani de viata si duceam munca de lamurire cu ea cel putin o ora sa mearga sa se spele. Pur si simplu nu vroia, desi facturile nu erau in grija ei (isi pastra toata pensia ca o puna la banca – toate cheltuielile cu ea au fost suportate de noi). Mentionez faptul ca toata viata a fost o femeie foarte curata si cocheta , a fost sefa de farmacie, iar la ea ordinea si curatenia erau sfinte, dau uite ca la batranete s-a schimbat la 360 de grade. Cred ca unii nu mai gandesc lucid la batrante motiv pentru care intervin si anumite schimbari de comportament …

  Comentariu beton! Thumb up 20 Thumb down 2

  • @andreea, asta că nu mai găndesc normal, este o ipoteză. Dar o pun tot pe seama greutăților prin care au trecut toată viață. Tot la viață amară ajungem oricum o dai. De ce nu se dereglează și bătrânii de “afară”?

  • Daca s-a schimbat la 360 de grade inseamna ca nu s-a schimbat deloc – 360 de grade inseamna ca te-ai intors de unde ai plecat. Poate ai vrut sa spui 180 de grade. Geometria, bat-o vina!
   Saracia pute si autorul are perfecta dreptate. Tot ce pot sa iti doresc – tie si celor care nu inteleg – este sa nu ajungeti vreodata la punctul la care sa intelegeti pe propria piele. Cand ai un venit limitat si trebuie sa platesti medicamente, intretinere, electricitate, gaze, apa, caldura etc. inainte sa apuci macar sa vezi ce poti pune pe masa, am senzatia ca deodorantul e foarte departe pe lista de prioritati. Am vazut multi batrani in situatia descrisa in articol. Cand ai o pensie de 600 lei, din care mai bine de 80% se duce pe facturi, as zice ca intre deodorant si cartofi, alegi cartofii. Nu de alta, dar imputit poti trai, fara mancare e un pic mai greu.

   Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 0

 41. Dupa descrierea facuta de tine, pot sa jur ca este administratorul blocului unde locuiesc! :)))

  Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 1

  • @Arabol Mihai, bună de tot asta. Ar fi culmea. :)))))))

  • se pare ca toti administratorii au ceva in comun, put, asa este si administratorul nostru

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 1

 42. Wow.cand am citit ttitlul ma asteotam sa citesc aici cele mai rautacioase lucruri posibile despre batrani, lucruri pe pare le zic tinerii care nu se gandesc ca vor ajunge si ei la varsta aia.e trist, oricum.bataia de joc cu care suntem tratati e.nemarginita, adta pentru ca cei de la putere nu dau 2 bani pe noi, iar asta pentru ca traiesc cu ideea ca suntem resemnati si ca nu va veni niciodata vremea ca cineva sa puna piciorul in prag, ca tinerii din generatia asta sa nu mai doarma si sa gandeasca in stilul “cu o floare nu se face primavara”.cititi, cultiva ti va, invatati legile si cunoasteti va drepturile.impreuna putem fi puternici, doar vointa trebuie.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 2

  • @G.atat, ce-i drept am fos tun pic smecher și am pus titlul special așa. Știam că o să atragă. 😉

 43. Si de ce nu ai platit tu dragule 10 lei?

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 3

  • @robert, de data asta nu mi-a trecut prin cap să fac asta. Avea moșul ceva în atitudine care dădea de înțeles că l-aș jigni dacă s-ar întâmpla ceva de genul ăsta.

 44. subtila ca dracu reclama aia la mega image

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 4

 45. Eu cred ca-i altceva.. Stii cum sunt bebelusii de au mirosul ala..asa si batranii, nu e vorba numa de spalat, nu e vorba de saracie, suntmai multi factori, sunt anii trecuti, e tot

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 1

  • @A, dar bătrânii de pe “afară” de ce nu miros aşa?

 46. Nu obisnuiesc sa las comentarii la articolele pe care le citesc, insa acesta mi-a lasat asa..un gol…
  Nu trebuie sa generalizam. Batranii sunt, precum noi, de toate felurile. Citind, mi-am amintit de bunica mea care mereu ne ruga pe noi sa o luam sa faca o baie “buna” cum ii spunea dansa. Statea la tara in conditii de tara ( lighean, apa incalzita pe aragaz cu butelie ), dar chiar si asa mereu avea grija de ea: sa fie curata, sa aiba hainele curatele. Mare i-a fost bucuria cand ne-a rugat si am acceptat sa ii cumparam o masina de spalat din aceea semiautomata, doar ca sa nu isi mai deranjeze baietii care ii luau o data pe saptamana hainele la spalat. Si aici iar intervine saracia. Oare isi mai permitea ea si cu mosuletul ei sa isi cumpere masina de spalat? Cand impreuna aveau o pensie de aprox. 900 de lei daca nu ma insel, iar masina aia costa cam 400-500 de lei..
  Trist..

  Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 0

  • @Ana, da, trist. Merci că ţi-ai rupt din timp şi ai povestit.

 47. Impresionanta postarea ta…dar mai ales constatarea adusa de tine ” de ce miros batranii?” ….sunt siigura ca multi dintre noi nu ne-am gandit la toate aceste argumente ale tale. .Desi e trist fara sa vrem trebuie sa recunoastem ca adevarul este cel de sus scris de tine. O seara placuta!

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 2

  • @viky, merci pentru cuvintele frumoase. Seară plăcută şi ţie!

 48. Frate cand ai o pensie de 600 de lei nu cred ca iti permiti sa te speli cu “Dove” la 5 lei ,te speli cu “Duru” la 60 de bani(daca e si ala,de obicei e sapun de casa)…Nu iti permiti sampon “Clear” la 20 de lei,iti dai cu dela de urzica la 1,20 lei sticla de 1 litru…pe care acu’ il pui pe tine si cand te-ai dat jos din dus mirosi a manz…cam asta e treaba…nu prea cred eu ca tataie se spala cu treburi sofisticate…cam asta e treaba si cu produsele de igiena cat dai atata fac ;)!

  Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 2

  • @Adrian, păi şi am zis eu altceva?

  • Dragă Vasilescu,

   A mirosi este asemănător unui câine,
   A linge este asemănător unui câine,
   A mușca la fel și întrebarea este…
   Care este diferența între un câine credincios sau un vagabond intelectual, care nu face altceva decât să critice, fără să aducă o contribuție societății în a educa și cum anume, se poate avea o viață liniștită alături de cei ce se prefac că le pasă…
   Dar mai întîi… De alții.

   Oameni bătrîni sau tineri au nevoie de înțelegere și suport în orice cultură indiferent de limba vorbită.
   Oameni care miros urât sau frumos, sânt și tineri și bătrîni oriunde în lume, nu numai în România.
   Faptul că ai “bani” de a cumpăra produsele care miros frumos pentru tine, nu scuză generația ta sau a mea, în a ne educa asupra faptului că igiena personală este o soluție interioară, și ține de o educație rudimentară care se poate rosti într-o frază simplă care a fost, este și va fi, universal acceptată…

   “Ești ce mănânci”

   Intelectual, spiritual și apoi fizic.

   Pe românește…

   Cei 7 ani de acasă!

   Cu mult respect și speranță în generația care va înțelege greșelile celor mulți și contribuțiile celor care îi poți număra pe degete dar care au încercat din suflet să educe prin exemplu personal.

   O zi bună să ai,
   Anton de la distanță dar totuși aproape.

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

 49. Pingback: De ce miros urât bătrânii? — Nationalisti.ro

 50. Batranii sunt ca si copii mici , aici tine de copii sau nepoti lor cata grija le acorda.Aici este vorba de datoria aceea morala fata de parinti .

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 1

  • @classygirl, şi dacă nu mai au pe nimeni care să aibă grijă de ei?

 51. Ermm…a luat careva in calcul si existenta bolilor pe de o parte, si al tratamentelor medicamentoase aflate in organism pe de alta parte?? Acestea au asemenea efecte olfactive din cauza substantelor emanate prin porii din piele. Nu sunt medic specialist, insa sunt situatii reale. Chiar si antibioticul pe care ti-l administrezi in combaterea unei raceli este “simtit” in aerul expirat drept miros neplacut. Atata de usor e sa judeci, greu e de “investigat obiectiv”. E suficient loc de bunatate in lumea in care va aflati..de ce va complaceti in gunoi?

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 1

  • Ai dreptate.Cind m-am operat de bila miroseam ca un sobolan de la antibiotice si antiinflamatoare.Imi era jena cind se apropia dr de mine-puteam efectiv

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 52. Da miroase saracia, miros medicamentele,si mancarea proasta pe care o mananca dar credeti-ma am crescut la tara de munte unde nu este atata praf, si luam bataie daca nu ma spalam.Baia de sambata seara era ritualul sapatamanii pentru toti si nu era deloc usor!!Hainele se spalau des si nu mai miros chiar d e sunt vechi,.,,,,Am avut niste parinti atat de curati, fara atatea conditii de bloc cu apa la nas… Imi pare rau dar saracia nu are legatura cu mirosul de transpiratie si hainele jegoase. Cat sa te coste un spalat saptamanal si hainele de doua ori pe an?Am vecini bogati cu doua case cu trei bai si put. de cazi secerat langa ei!!Da sa miroase cei paralizati cei neputinciosi uitati de toata lumea, dar cei pe picioare nu au nicio scuza doar a obisnuintei si a lipsei de igiena!! Este doar pererea mea!!

  Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

 53. Sărăcia nu miroase în nici un fel.Doar obiceiurile și tabieturile,după o anumită vârstă duc la mirosul ciudat.Locuiesc în Italia și lucrez cu bătrâni.Marea majoritate au pensie peste o mie de euro lunar.Și totuși unii miros urât.E alegerea lor să nu se spele!Aleg să economiseasca cumpărând mâncare și detergenți ieftini de la supermarket,în speranța că vor lăsa o moștenire frumoasă și vre-un nepot îl va pomeni cu drag!Aleg să nu-si spele hainele,aleg să înghită medicamente care nu sunt necesare neaparat.Poate în România sunt constrânși să economisească,dar nu este universal valabil!Cred că e vorba despre alegerile fiecăruia dintre noi.Oricum,complimenti pentru articol!L-am văzut cu ochii pe bătrânul tău! 🙂

  Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 0

  • @aurora meculescu, în România bătrânii nu economisesc, ci doar supravieţuiesc. Şi unii dintre ei, cei mai norocoşi, reusesc să strângă bani pentru înmormântare.

 54. Put cum put si voturile pe care le-au dat si le dau in continuare celor care i-au adus in situatia asta. Astia care put azi sunt cei care huiduiau “golanii” din Piata Universitatii. E trist dar corect.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 8 Thumb down 5

  • Ai dreptateToma-Marius,sunt aceeasi si in prezent,atunci ca si acum nu e vorba de saracie e vorba de ticalosie,eu am75de ani si trebuie sa suport mizeria morala in care ne zbatem,de 26 de ani.Sa le fie rusine.!!!

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 1

 55. Da, ai mare dreptate. Multi stau si judeca oamenii, dar nu se gandesc la adevaratele motive din spatele lucrurilor . . .

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 1

 56. Dar de aia care isi fac nevoile nestingheriti la 1 m distanta de tine pe strada ce zici ? Sunt destul de multi, crede-ma… Aia care isi scuipa “produsul patologic” de fata cu toata lumea care asteapta in statie si mai fac si zgomote caracteristice ? Sunt satula de flegme si excremente pe zidurile blocurilor. Locuiesc in centru si ma lovesc de lucrurile astea zilnic. De ce sa imi fie mila de fosti securisti cand un duru costa 1 leu ?

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 2

  • @Alina Panait, mda, fix despre săpunul duru vorbesc eu în text. Și toți bătrânii sunt foști securiști. Mi-e milă de tine.

  • Unii sunt saraci si imi pare rau… Dar tinerii cum sunt ? Noi ce salarii avem ? Una e sa mirosi urat pt ca nu ai conditii necesare sa mirosi mai bine, alta e sa iti faci nevoile pe strada unde te vad copii si fete tinere. Vor respect? Eu ofer scaune in metrou, ratb … Dar cand termin serviciul, de ce e plin de mosi si babe ? Ai stat in statie la ratb macar o data sa vezi cum se urca in amaratul ala de autobuz ? Ma respecta cineva cand ar trebui sa urcam in ordine si disciplina ? Nu generalizez faza cu respectul, multi “tartani” nu se ridica at cand vad batrani in metrou, nu generaliza nici tu cand vbesti de saracie. Realitatea e ca au o rautate fata de tineri. Nu imi spune ca nu ai observat…

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 2

  • @Alina Panait, nu este răutate. Este o invidie normală. Cum naiba să nu ai ciudă pe tineri, când tu te indrepti cu pasi mari către moarte?

  • Alina ,am vazut ceeace tu ai scris,cu 2saptamani pana in Paste in fata la bucuria copiilorsi am ramas siderat .O tiganca cu fuste multe si le-a pus in cap si cu fundul dezvelit si-a facut nevoile.Numai pt.ca eram insotit nu am putut sa reactionez,dar merita luata si izolata.De aceea strainii nu mai vor romani in tara lor,este si ea romanca nu-i asa???Suntem atat de toleranti ca suntem prosti irecuperabili?

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

 57. Inainte sa citesc textul, deja titlul mi-a sugerat mirosul acela de naftalina, transpiratie si…saracie.Continutul mi-a confirmat parerea personala.Traiesc de ceva ani in alta tara, una unde rar batranii miros ca ai nostri, pentru simpul motiv ca nu sunt la fel de saraci.Sunt mai veseli, activi si se bucura de pensie.Ii vezi la terase ca isi beau linistiti cafeaua, si prima data cand am observat lucrul asta mi-am amintit de batranii nostri tristi colindand orasul cu sacosa goala.Mi-as dori ca intr-o zi sa vad si la noi batraneii astia din tarile civilizate si ‘indestulate’….

  Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 2

  • @ioana, fix așa zic și eu. Or mai fi și pe afară bătrăni care miros urât, dar eu vorbeam aici despre sărăcie și mirosul ei specific.

 58. Din punct de vedere biologic… batranii miros mai urat deoarece pielea lor e mai groasa si nu mai poate face schimbul de aer dintre celule foarte rapid… iar cum stim cu totii batranii cand ies afara , majoritatea poarta maieu, camasa, vesta, sacou si haina… ceea ce face aproape imposibil schimbul de aer dintre celule pielii cu organismul… si inca ceva… deoarece sunt batrani circulatia mica e mai lenta , iar respiratia lor este mai grea… toate acestea plus multe altele provoaca un miros static.

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 2

  • @iulian, deci cum? Mai zi-ne câte ceva despre pielea mai groasă și schimbul de aer dintre celule. E clar, păi am descoperit de ce miros așa urât porcii. Pentru că au șoric. Îți dai seama ce greu se face schimbul de aer între celule la porci?

 59. Aprob cele scrise in articol. As mai adauga ceva… Pai tocmai din cauza imputitilor astora este saracie, cine a votat cu Iliescu? Apoi cu psd-ul, etc,etc? Batrinii sint influentabili, pun botu’ la toate vrajelile si mereu iese la putere cine nu trebuie. De cind ma stiu n-a iesit nimic din ce am votat eu. E un cerc vicios. Ei aleg mincinosii, saracia se adinceste, treaba se mpute si mai tare si tot asa. Adevarul e ca acuma nici n-am mai avea pe cine alege…
  P.S. “Cine n-are batrini sa-i cumpere” e depasita, ar trebui “sa-i evite ca put”

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 6

  • @petreceredepietoni, și să-i împușcăm. Sau mai bine să-i strângem în rezervații.

 60. Nu știu exact cum mirosea tataie, posibil să fi fost si ceva legat de igiena personală, însă pentru mirosul specific vârstnicilor s-a găsit o explicație științifică: http://mentalfloss.com/article/51596/what-causes-old-person-smell . Deci unde te-ai duce, ei (noi) vor (vom) mirosi, nu neapărat urât, dar distinctiv. E bine de știut ca să ne împăcăm cu gândul din timp. 🙂

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

 61. CE MIROS AU MESERIILE?

  Oricare meserie
  Are un miros , copii
  A coca si placinte
  Miroase-n brutarii.

  In orice tamplarie
  In sat sau la oras,
  A scanduri noi miroase,
  A vrafuri de talas.

  Un vopsitor miroase
  A lacuri de vopsit,
  Geamgiu-ntotdeauna
  Va mirosi a chit.

  Soferul are-n haine
  Mirosul de benzina.
  Mecanicul miroase
  A uleiuri de masina.

  Miroase cofetarul
  A nuci si scortisoara
  Iar un halat de medic
  A doctorie-amara

  A brazda aromata,
  A camp si spic bogat
  Va mirosi taranul
  Cand merge la arat.

  Va mirosi a peste
  Pescarul cel frumos
  Caci numai trandavia
  Nu are nici un miros.

  Iar omul care-i lenes
  Ce-si da parfumuri mii,
  Tot neplacut mirose
  Iubitii mei copii!

  “Ne pot raspunde copiii”…

  Comentariu beton! Thumb up 19 Thumb down 1

 62. Atata timp cat cei de la televizor isi vor putea castiga painea si banii de concediu prin datul din fund si beute o vor face. Societatea le alimenteaza conturile(iniferent ca te uiti la televizor ca sa ii comentezi, sa te minunezi, injuri sau admiri ei sunt multumiti pentru ca exista vizionare si vine banul). Nu ii mai vreti la televizor, nu va mai uitati.
  p.s. Se poate trai foarte bine si fara televizor.

  Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 1

 63. Nu stiu ce sa zic, mi-a dat si mie o lacrima, dar mi-a trecut repede; mosul caruia ii platesc chirie 1000 de euro pe luna imi muta nasul ori de cate ori vine.

  Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 0

 64. Parerea mea este ca ar trebui sa ne vedem de “batranii” (parintii, bunicii) nostrii si sa nu dam vina doar pe sistem, si asa bolnav! Noi sa ne vedem de cei care au avut grija de noi cand eram mici si au grija in continuare de nepoti cand noi nu putem..
  Numai bine!

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

  • @Adi, și bătrânii care nu au pe nimeni?

  • Nu-i chiar asa, haina aia, chiar si veche de 1000 de ani dc o lasi la aerisit n-o sa mai puta, cat despre continutul cosului…dc era chiar sarac lipit cat sa nu-si permita dusul zilnic se putea lipsi de bere. Bunicii mei aveau wc in curte dar in casa isi facusera cada si boiler si nu exista seara sa nu se spele. Cand eram mica orice puteam face la ei dar sa urc in pat fara sa ma spal era exclus. El s-ar mai fi lasat pe tanjala, mai atipea seara dar mi-o amintesc ca ieri pe mama ( eu asa ii ziceam bunicii) : “Culai, treci la spalat!” Si nu puteau!

   Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 1

  • @Alina, da, este exact așa cum spui tu. Doar ca nu.

 65. Din păcate nici când merg la doctor nu deschid robinetul ala….

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 1

  • @Slivia, toți? Absolut toți bătrânii pe care-i cunoști tu fac așa?

 66. Vad ca jumatate dintre comentarii izvorasc din frustrarea interactiunii cu batranii, frustrare cu care ma lupt si eu. Dar mi permit o intrebare: Voi aveti vreo idee cat de radical ti se schimba psihicul in momentul in care in fiecare dimineata te trezesti cu gandul ca e foarte probabil ca aia e ziua in care mori? Si ca daca nu se intampla azi, e la fel de probabil sa se intample maine? Si iei starea aia si presari peste ea saracie lucie, dependenta de un unic venit de la stat si statul la cozi pentru produse la promotie sau medicamente care iti dau senzatia ca poate, poate mai cumperi o zi, o luna, un an de viata. Vad oameni aici cu zero capacitate de empatie. Batranetea e o boala foarte urata, si nu poate fi traita cu demnitate in absenta uni nivel de trai egal cu cel al tinerilor. Evident ca in tara asta nu sunt bani pentru garantarea acelei demnitati pentru oamenii astia destul de batuti de soarta in contextul istoric in care au trait, dar empatia, bunul simt si abtinerea de la acuze dure din partea noastra, a celor mai tineri, e GRATUITA.

  Comentariu beton! Thumb up 22 Thumb down 2

  • Imi cer scuze, am citit comentariile si realizez ca am estimat gresit. Sunt maxim 10% comentarii lipsite de ceea ce s-ar numi empatie si decenta. Alles in ordnung.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 3 Thumb down 4

  • @R, eu nu mai am nimic de spus. Jos pălăria pentru comentariul tău.

  • Lipsa de empatie,compasiune si condescendenta este creatia societatii individualiste-egoiste.

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 1

  • @Marian Bolovan, și asta combinat cu faptul că suntem români. Adică predispuși din născare să ucidem capra vecinului.

 67. Mda. Ai prezentat o realitate crunta, intalnita tot mai des in Romania.

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 2

 68. Moartea incepe chiar in timpul vietii. Cu cat inaintam in varsta, cu atat isi intra mai mult in drepturi… Nu-i dispretuiti pe batrani.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 8 Thumb down 3

 69. Odata m-am dus la piata “nu mai stiu exact cand s-a intamplat” si era o batranica care vindea flori tot felu de flori de diferite culori. La un moment i-am dat 5 lei si nu am vrut sa iau nici o floare pentru ca nu aveam ce face cu ea, si nu mi-a aceptat bani pana nu am luat o floare din ce avea ea.. Si imi spune ca nu vrea sa primeasca nimic pe gratis, daca tot primeste vrea sa si ofere si mi-a zis ca a muncit anii intregi ca la batranete sa-si planga viata si sa se aleaga cu nimic, si ca tot ce are sunt floriile din care mai face un ban, si pensia care e de 500de lei pe luna, dupa ce muncise o viata intreaga. E foarte trist da nimeni nu-i baga in seama si nimeni nu le asculta durerea..

  Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 1

  • @dadu, nimeni, nici măcar copiii lor, dacă îi mai au. 🙁

 70. Mi s-a strans sufletul cand am terminat de citit. Trist, adevarat si cu bun simt ai expus acest aspect.

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 2

  • @florentina, da, e bine să-i mai vedem şi aşa. Nu numai ca pe “ăia care ne încurcă”.

 71. Acesta e doar un punct de vedere, o fata a monedei. Daca ma gandesc sa vad si cealalta fata a monedei, sau cel putin o alta perspectiva vad faptul ca acesti “batrani” si-au croit singuri aceasta soarta (dupa cum spune imnul..) prin faptul ca au ales anumiti conducatori, au acceptat anumiti conducatori, au acceptat flegme, nemernicii, etc. si s-au rezumat doar la auto-compatimire, letargie, barfa si nepasare. S-au bucurat “cand a murit vecinul ca sa-i ia capra” si pentru multi planul de viitor a fost “acum ori niciodata”. Au acceptat sa mearga laolalta cu turma in multe privinte. E un rezultat sumbru, trist, Bacovian. Cum crezi ca vor tinerii de astazi din Romania peste 50-60-70 ani? Si mai sumbru, si mai jalnic!

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 2

 72. Mihai, Mi-e greu sa citesc toate comentariile.
  Parerea mea e ca tu ai stat la coada in spatele unui batran diabetic. In general diabeticii emana permanent un miros mai ‘deosebit’. Acesta, in combinatie cu saracia de care pomeneai se amplifica. Daca tu ai vazut 3 paini in cos, este un motiv in plus sa ma faca sa cred ca domnul (care din descriere pare dichisit) este diabetic. Poate nici nu se trateaza, ca doar medicamentele sunt scumpe… iar pensia e prea mica. Imi pare rau de acesti batrani cumsecade care se vede ca vor dar nu au cu ce si cum…

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 3

  • @Anca, păi eu ştiam că diabeticii nu au voie nici pâine, nici bere.

 73. Virala postare, este si asa cum ai spus, insa mai sunt cateva aspecte legate de senescenta ce ii face sa miroase astfel. Unul ar fi ca li se atrofiaza si mirosul, ca toate celelalte, altul e ca unii uita, nu trebuie sa aiba chiar dementa pt asta, altul ar fi depresia, foarte comuna la batrani. Poate ai intalnit si varstici activi si prezenti, ai sa observi ca ei nu miros chiar asa. 🙂

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 1

  • @sigina, evident că există bătrânii activi despre care zici. Afară sunt foarte prezenţi, la noi aproape că lipsesc cu desăvârşire.

 74. Am citit articolul si va spun sincer ca la inceput si chiar din titlu ma asteptam la ceva comic un pamflet in schimb finalul a fost unul pe cat de adevarat pe atat de trist. Vad ca uni nu au inteles ce ai vrut tu sa spui este ca Saracia miroase urat si nu vorbim aici de cei ce au dar nu vor sa se splele. Indiferent de motive, alimentatie, lipsa apei calde, a hainelor din secolul acesta, ori a deodorantului, pensia oamenilor ce au muncit cinstit o viata este mizera.

  Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 1

  • @Marian Ciochinda, da, frate, exact asta am vrut să spun. Cei care nu au înţeles pur şi simplu sunt tineri şi nu se pot pune, nici măcar mental, în pielea celor uitaţi de lume.

 75. Trist…de ce este atat de greu de crezut ca saracia i-a adus aici? Da, poate au bani de un “duru” , dar cand intervine depresia nu cred ca mai realizeaza. Cel mai tare mi-e frica de batranete; oricum ai da-o va fi crunt…ori sa fii uitat de lume, ori sa fii o povara pentru familie, sa te simti inutil dar mai ales sa stii ca te paste moartea in orice moment…cumplit! Este vorba si de educatie, intr-adevar, nu ma refer doar la igiena corporala dar multi batrani, chiar daca poate au cativa banuti de o haina noua sau de o cafea la terasa, nu isi dau ei voie sa faca asta. Nu stiu de ce, au impresia ca rade lumea de ei(ia uite baba, sta la cafea), sau au mania persecutiei, oricum nici ei nu isi ingaduie sa fie mai veseli si mai “colorati”. Si daca ajungi sa simti ca nu ai dreptul la nici macar o bucurie doar din cauza faptul ca esti in varsta inseamna ca traiul ti-a devenit o pedeapsa

  Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 1

  • @Andreea, da, cam asta am vreu să zic. Dar oamenilor le place să abereze şi să se cace pe ei.

 76. da, si e mirosul prostiei. prostia de a vota cu comunistii din 90 pana azi, si lipsa curajului de a face ceva atat pentru viitorul lor, cat si pentru copiii si nepotii lor.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 6

  • @d0ze, da, n-au făcut absolut nimic, în afară de a ne creşte pe noi. Hai sictir!

  • Nu trebuie sa te exprimi asa.Mie mi-a placut articolul,dar nu imi place cum te raportezi la unii oameni.Daca ai scris pentru public,trebuie sa te astepti ca vor scrie si unii mai subtiri la mansarda,dar nu le canta in struna,lasa-i sa scrie,atata pot ei!daca isi dau cu parerea care este diferita de a ta,nu e nevoie sa-i injuri…Parerea mea.

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • @Gabi, eh, mă mai lasă şi pe mine nervii. Ia imaginează-ţi tu cum ar fi să vină nişte oameni la tine acasă, care să înceapă să te înjure.

 77. 1) Anca daca nu esti diabetica nu vorbi din teorie ! 2) Mihai Vasilescu te rog frumos sa nu impartasesti conostintele tale despre regimul alimentar pentru diabetici pentru ca doar persoana cu diabet stie ce are voie si ce nu ! P.S. Imi pare rau ca batranelul acela te-a deranjat asa tare cu mirosul lui incat a trebuit sa faci un subiect despre asta. Pacat…

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 4

  • @Stefan, mulţumesc pentru sfaturi. Auzi, n-ai treabă prin altă parte şi te reţin cumva?

 78. Batranii comozi. Care nu se spala.
  Mai sunt si ceilalti, care si imobilizati la pat vor sa fie pusi pe scaunel, dusati tot a doua zi, “sa miroasa frumos, nu a om batran”. 😉 La 86 de ani.
  Cei cu: “Te rog sa-mi dai o farfurioara sub cescuta de cafea. Nici in vremea razboiului nu am baut cafea fara farfurioara.” [sec]
  Nu burgezi, dar cu standarde, cu respect de sine. Si automat si fata de cei din jur.

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 1

  • @ASP, nu contest nişte exemple punctuale. Dar marea masă a bătrânilor sunt saraci şi nu mai stau de figuri ca cele descrise de tine.

 79. Asa e. Dar trecand peste partea frumoasa si emotionanta a articolului, batranii miros din 2 motive:1. Organismul e batran, totul se degradeaza pana la celule, se elimina prin pori diverse chestii si de aici apare mirosul ala specific ” de batran”; 2. Nu se spala. Nu vreau sa fiu insensibila sau rea, dar multi dintre ei put pentru ca nu se mai ingrijesc. Nu ii mai intereseaza, nu ii mai preocupa treaba asta. Si lipsa chefului de ingrijit si facut baie nu are nici o legatura cu saracia, ci cu depresia.

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

  • @oana, iar depresia se face de la cât de bine le este.

  • Corect. Insa “binele” si-l fac ei singuri. Nu-si ingaduie placeri nu neaparat pt ca nu si le permit ci pt ca ” ce le mai trebuie lor, oameni batrani bla bla”, pensia e mica din cauza sistemului si din cauza ca dupa 90 ne-au ingropat pe toti cu votul lor prostesc, copii aia care nu-i mai cauta( sau ii cauta din interes) sunt produl educatiei primite de la acesti batrani ( ca doar nu ne nastem toti cu satana in noi), hainele vechi nu put daca le speli sau le aerisesti. Nu ai bani de deodorant? Folosesti bicarbonat. Solutii exista dar trebuie sa fii deschis la minte sa le cauti.
   Bunica mea are o pensie mizerabila. Isi face baie sambata si in rest, se spala la lighean dimineata si seara, zilnic. Si nu pute.
   M-am saturat sa le tot ofer respect in autobuz iar ei sa ma trateze cum le vine pt ca sunt tanara. Parca ne urasc pe noi, astia tineri. Sunt inraiti de viata pe care ei singuri si-au ales-o.
   Bunicul prietenului meu are bani dar nu se spala si isi schimba hainele f rar. Isi sufla nasul intre degete si arunca mucii pe strada. Scuipa pe jos cd are chef. Dc mergem undeva cu masina, la un drum mai lung, refuza sa mearga la toaleta in benzinarie. Vrea sa faca in natura, ” asa cum a apucat”. Exemple ca astea sunt destule.
   Saracia nu pute. Zgarcenia si inapoierea put groaznic.
   De acord, dupa o viata grea, ii lasa nervii, sunt bolnavi. Dar multi, chiar si atunci cd au conditii, refuza sa se spele sau sa se bucure de ceva. Dar o parte din vina e a lor. Au refuzat si refuza constant schimbarea. Eu zic ca asta e inapoiere.

   Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 1

  • @oana, să știi că multe pe care le-ai descris tu aici sunt tot din cauza sărăciei. Exemplele punctuale de oameni nesimțiți nu sunt reprezentative. Că prost-crescuți sunt și preintre tineri. Ba, chiar mai mulți, aș zice.

  • Cunosc situatia! Un bolnav psihic nu mai realizeaza nici ca trebuie sa se spele. Viata grea l-a adus in halul asta!

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 1

  • @Mona, iegzact.

 80. Sa mergeți în Ungaria sa vedeți cum Stau pensionarii frumos la spa pe banii tarii și nu put chiar miros bine și arata bine, și aici bunica mea are pensie de 280ron nici gazul nu își poate plăti iarna.

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 1

  • @Peter, poveşti de adormit copiii. Nu vezi ce zice lumea, că nu e adevărat?

 81. din pacate.. romanii au inceput sa miroasa urat.. asta pentru ca stau prost cu igiena sau e prea costisitoare….bunicii de multe ori sunt mai ingrijiti decat cei tineri.. articolul mi se pare defaimator si umilitor .. probabil autorul era in criza de subiecte

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 4 Thumb down 7

  • @Lavinia Budescu, iar mie mi se pare că ești doar proastă. Scurt și cuprinzător. De fapt, nu mi se pare, chiar ești!

  • hai ca prea te-ai ofticat!

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 1

  • @Mona, păi și nu pe bună dreptate?

  • E incredibil cum isi dau toti cu parerea, desi n-au inteles nimic..auzi..articolul e umilitor:)) Eu te felicit pentru articol! Inteleg perfect ce spui! In plus ai surprins O FATETA a batranilor..este logic ca exista mult mai multe, niciodata nu-i totul alb sau nehru, ci nuantat. Logic ca exista si oameni jegosi ca asa sunt ei, logic ca exista si batrani buni, si batrani rai..deci sa te contrazic ptr ca stiuuuu euuu un caaaz care era altfel, ar fi o dovada de cretinism(multi cretini pe aici). Ai surprins O FATETA a batranetii in Romania, ai dreptate in ..60% din cazuri(logic, n are cum sa fie IDENTIC in cazul tuturor), apreciez articolul si ti recomand sa ignori toti cretinii care comenteaza aiurea.Ideea e ca un om ok nu si va pierde timpul sa comenteze. Va citi, te va felicita eventual si va avea O VIATA de trait;)

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 1

  • @gotohellandwaitforme, eh, mă mai enervez şi eu, că doar sunt om.
   Mişto comentariul tău, pertinent.

 82. Prima oara pe acest blog si pot spune ca am ramas placut impresionata….problema este la noi, noi tinerii din ziua de azi care nu iesim in strada, care nu luptam pentru drepturile celor care ne au crescut, noi care nu putem sa ne afirmam ca suntem condusi de ce au ales altii pt noi…noi care nu vrem o schimbare ca ne este frica de consecinte…o sa vina si randul nostru sa imbatranim si probabil acelasi lucru l ar spune tinerii, copii nostrii despre noi

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 4

  • @alina, nu pot decât să mă bucur că ai rămas plăcut impresionată. Și la ce ai scris în rest, îți dau dreptate 100%.

  • Multumesc

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 1

 83. Ai ma

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 2

 84. Ai foarte mare dreptate,dar asta nu tine numai de saracie,hai sa iti spun eu de minunata Belgie.Unde nu exista zi sa nu dau de minim doi care miros a borhot,problema este varsta.

  Persoanele de care vorbesc eu ori sunt elevi ori au maxim 50 de ani.(Mosii sunt cei mai curati).Paradoxal la ce ai spus tu,ei cumpara cele mai scumpe bauturi cu chimicale de pe raft,iar pranzul il iau 90% in oras,deci zilnic cheltuie minim 10 euro.

  Mirosul pe care il emana astia este ceva greu de explicat,nici macar nu se apropie de cel mai mirositor batran din Ratb.

  Problema este ca nu le este pic de rusine,lor li se pare ceva normal.Deci conteaza mult mai mult mentalitatea si cunoasterea,decat saracia.

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • @Daniel, nu mi-este foarte clar, tocmai ai spus că în Belgia sunt tineri care miros mult mai urât decât bătrânii?

 85. Este mirosul capitalismului.Mirosul transpiratiei acumulate in 3-4 saptamani pana se hotarasc sa bage cu un lemn mai mult in soba ca sa “faca baie”.Este mirosul de mancare gatita care se impregneaza in hainele pe care le tin in aceeasi camera pe care isi permit sa o incalzeasca.Este mirosul sosetelor murdare pe care nu au apa calda curenta sa le spele si le ascund “sub pat”…este mirosul alcoolului ieftin in care ii impinge saracia si care le cade pe paturile care tin loc de covor din ceasca tinuta cu maini tremurande de foame…este mirosul painii mucegaite pastrate zile in sir in pungi de plastic… E MIROS DE “democracy”.

  Comentariu beton! Thumb up 16 Thumb down 2

 86. Pai si francezi de ce PUT(si la
  Astia nunumai batrani miros, miros pana si tineri), tot de saracie sau ca au fost batjocoriti de toti cei care i-au condus?
  Sau Turci?

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 2

  • @ender, vezi că dacă peste tot unde te duci pute câte ceva, problema este la tine. Numa’ zic.

  • Ii pute lui in nas :))))

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 87. Tin sa te contrazic Mihai. Mirosul nu este din cauza produselor ieftine. Batranii au o atractie magnetica pentru usturoi. Imi aduc aminte cand eram copil si ajungeam la bunicii copiilor cu care ma jucam si puteau groaznic. Si se mai intampla si ceva cu hormonii… Adica da, haine vechi si mancare ieftina. Dar e mai mult de atat. O sa vedem si noi… sper din tot sufletul sa fiu o bunica cool, decenta, curata si cu mintea brici !

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 1

  • @adela, păi cu “adică, da, haine vechi și mâncare ieftină” ai spus tot ce era de spus.

 88. Blaga Ioan Lucian

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 2

  • @Blaga Ioan Lucian, ai ținut să ne atragi atenția că ai un nume celebru? Sau ești chiar tu Luciane? Nu de alta, dar am să-ți transmit niște urări de bine de la toate generațiile carora le-au picat subiecte la BAC, din poeziile tale.

 89. Blaga ioan Lucian, Este o intrebare retorica- Oare atunci tinerii de ce put?

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 2

 90. Sincer, iarta-ma ca zic, dar, esti ignorant (si asta ca sa nu zic PROST). As vrea sa vezi cum este sa traiesti cu bani putini, dar cu demnitate!!! Omul ala poate a luptat in al II-lea razboi mondial ca tu sa te bucuri de libertate!!! Ce zici? Te bucuri de ea? Poate daca te-ai fi interesat ai fi aflat, ca dupa o varsta toti oamenii miros. Poate tu puti!! Cred ca vorbesti din proprie experienta!!! Oamenii miros, pentru ca corpul se degradeaza, cand ceva se degradeaza miroase! Asa este legea firii, asa a lasat-o Dumnezeu!!! Dumnezeu!! Poate daca ti-ai aminti de EL nu ai mai judeca si jingi oameni!!!

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 3 Thumb down 8

  • @Olimpia, poate tu n-ai zis, dar eu uite că zic: ești proastă de puți și nici măcar nu ai îmbătrânit!

  • Mihai, esti foarte simpatic si in scris si la avatar :))) as vrea sa nu mai puta nimeni in tara asta, nici de prosti si nici de nespalati 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 1

  • @Iulia, să vezi ce simpatic sunt în realitate. :)))))))

  • Un singur lucru ramane de spus: inca o data ai demonstrat cat te duce capul!!!!

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 4

  • @Olimpia, sper că da. Dacă nu, sunt dispus să nu precupeţesc niciun efort ca să-ţi demonstrez.

  • Cadavrele put si se degradeaza ,oamenii imbatranesc.

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • @olimpia Cadavrele put si se degradeaza,oamenii imbatranesc.

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 91. Și cu toate astea tot pe hoți ii prefera la conducere. Și aici nu fac referire la pensii furate. Fac referire la servicii umflate artificial la preț.

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 1

  • @Laurentiu, la cum arată politica românească, nu prea ai pe cine să votezi și să nu fie hoți.

 92. Felicitari, remarc inspiratia pe care o ai in arta scrierii, ma intristeaza si pe mine putin povestirea ta, dar sa stii ca in mare parte este doar opinia ta. Opinia mea este alta despre mirosul pe care il au batranii. Toti o sa mirosim la fel pentru ca mirosul este specific varstei cu toate bolile ei si daca vrei sa vorbim despre saracie si pe aceasta o putem asocia cu o boala. Deci cum spuneam la varsta senectutii toti vom duhni la fel, barbatii vor mirosii a urina( din cauza prostatei de care majoritatea sufera) si femeile la fel (tot din cauza unor boli ale aparatului genital, mai frecvent slabirea muschiului situat in zona vezicii urinare :))). Putoarea a fost la un grad si mai inalt, a ajuns chiar la apogeu in secolele cand paduchii ( chiar crescuti) erau pretuiti ca niste diamante la fel si femeile cu par in zona axiala, ce sa mai zic de mirosul de transpiratie dupa care erau “morti” burgezii din trecut considerandu-l un parfum veritabil. Nu saracia provoaca putoare cat nesimtire si indolenta celor mai multi.

  ASTEPT UN ARTICOL DE LA TINE DESPRE MIROSUL COPIILOR. 😉

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

  • @Iulia, evident că este opinia mea. Doar de-aia scriu pe blogul meu. 😀

 93. Apreciez ca in sfarsit.. s-a deschis un topic pe tema asta.
  Nu numai ca batranii au un miros.. dar si restul.. de orice varsta!!
  Traiesc in Bucuresti si asta imi ocupa tot spectrul olfactiv, pentru ca nu miros doar oamenii.. put canalele, apa e ruginita si uneori are miros de gaz, totul e poluat si miroase a hoit, aerul este plin de praf, sincer.. ma bucur cand e iarna!! ca nu iese mirosul duhnind a hoit din canalizari, oameni, apa, alimente, etc.
  Toatea astea aduc la o singura intrebare… de ce se spala cei varstnici odata pe saptamana sau nu conteaza intervalul de timp in care o fac??
  Pentru ca pe vremea lor nu exista o asemenea poluare si jeg intens in mediul in care traiau!!!!
  Pentru ca pe vremea lor… puteau sa mearga la scaldat in lacurile si raurile in care nu se deversa nimic si erau curate si lumea era curata fara produse chimice!!!!
  Dar astazi suntem curati.. pentru ca folosim produse a-le marilor brand-uri sa ne igienizam.. fara a fi constienti de deseurile menajere pe care le producem atat noua local, cat si pe plan global!!!
  Saracia sta in mediul in care traim si in globalizarea asta surda in care vor sa ne aduca!!!

  Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 1

  • @Dala Manuel, vrei să zici “în care ne-au adus”. La ultima propoziţie mă refer. 😉

 94. Am fost intr-o minivanata de Paste undeva la un hotel bun in Sinaia, iar acolo era plin de batrani din Israel care au venit sa se delecteze la noi in vacanta. Ma uitam la ei si-mi spuneam, saracii parintii si bunicii nostri nici cu un bilet de pensionar nu pot sa mearga intr-o statiune sa-si amelioreze un pic durerile, iar asta colinda toata lumea.

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 1

 95. Sa stii ca si eu m-am intrebat chestia asta inca din copilarie cand bunicii mei trecusera pragul varstei a 3-a si incepusera sa devina asa..ideea este ca dupa o varsta corpul uman se mai schimba , incepe sa se deterioreze pregatindu se pt marea despartire dintre trup si suflet . stomacul nu mai functioneaza la fel automat si aerul pe care il respira isi schimba mirosul, nu se mai ingrijesc la fel pt ca devine dificil sa te misti.. Sigur , ce se intampla in tara este o problema in plus dar e una generala , nu doar batranii sunt afectati .. Daca nu va referiti la un batran ca Madonna sau Morgan Freeman care platesc scump si au ajutor sa si mentina vitalitatea , atunci nu va mirati ca batranii vor pati la fel ca o casa parasita in care , fara viata , parca totul moare si se descompune ..intelegeti analogia..

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 1

  • @Didi, nu mă refer la un bătrân ca cei pomeniţi de tine. Ci la toţi ceilalţi de “afară” care au pensii şi îngrijire decentă. Sunt convins că şi aia încep să îşi schimbe felul în care miros, dar nicidecum ca ai noştri.

 96. Comunismul a saracit tot, iar dupa 89, pensionarii au ajuns umiliti… La prea putini le pasa de ei…

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 2

 97. Să ai un miros specific atunci când eşti vârstnic pare să fie o parte a ciclului vieţii umane Din pacate, cu cat inaintam in varsta, pierdem din hormoni si chiar mirosim cumva, posibil urat. Tata saracu are 78 ani, mai frate are un miros ciudat, mai ales la cap, cateodata iti vine sa-l ocolesti . Nu se pune problema spalatului si parfumatului. Mai si glumeste cateodata ca i-am adus prea multe “mirosuri”, asa le zice la aftershave-uri si parfumuri. Si manaca sanatos, sta la munte, acolo unde trece Transalpina, oua de la gaina din curte, lapte de la Joiana din grajg, mama inca face paine la cuptorul de caramida etc. Si se intampla asta de vreo 5 ani , poate au influentat mirosul si niste tratatmente care-l tin in viata, nu stiu ce sa zic. Cam toti pensionarii au probeleme de sanatate, iau medicamente cu pumnul, sunt chimicale, care se elimina si prin transpiratie. Asa ca sunt discutabile mirosurile urate ale unor batrani, unii chiar sunt certati cu apa si sapunul, unora le miroase pur si simplu corpul, unii fac economie la apa , unii chiar sunt saraci. Cu siguranta o sa vedem cum o sa fie la 70-80 ani. Oare o sa-si intoarca nasul intr-o parte un tanar cand o sa stea in preajma noastra ? ? ? 🙂 🙂 🙂

  Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 1

  • @Mona, îmi place optimismul tău. Ești foarte sigură că “o să vedem cum o să fie la 70-80ani”. Eu am așa o banuială că nu-i apucăm. 🙁

 98. Trist dar adevarat.

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 1

 99. Este o realitate trista, dar e putin exagerat. Sunt si multi batrani care nu au bani multi, dar nu put. Pana am ajuns la finalul articolului chiar mi-a displacut abordarea… Si voi, tinerii, o sa fiti batrani… Asa ca nu asteptati “o tara in care batranii sa nu puta, ci faceti-o voi asa cum trebuie, pentru voi, pentru mai tarziu, macar.

  Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 2

  • @Ana Negulescu, wow, mulţi înainte, doamnă! Frumos aţi mai spus.

 100. Wow… articolul m-a atins sa zic asa la ‘coarda” aia sensibila a sufletului. Sunt de acord cu tine, cu batranii care pana la urma si la coada put a saracie. Cateva comentarii sunt de-a dreptul prost gandite dar nha fiecare cu p***a masii. Am stat un an in Spania si am lucrat intr-o patiserie care avea si un barulet in aceiasi incinta. Veneau babutele si mosuletii si isi beau cafeaua dimineata cu cate un churos sau la pranz dupa ce isi serveau masa veneau si beau lichior de menta sau cate o bere mica cu lamaie si mancau tapitas. Dar ma jur iti era drag sa stai pe langa ei . Miroseau normal, miroseau frumos, ele erau aranjate, parfumate etc. Bunica mea cand am adus-o in Cta si am intrat cu ea in City mall si trebuia sa asteptam pe cineva i-am zis sa intram sa bem o cafea a inceput sa tipe ca e e femeie serioasa, ea nu intra in bar :-))) Ai nostri batrani sunt tristi, sunt cu o educatie foarte greu de “inghitit” inclusiv pentru ei pentru ca in ziua de azi se lovesc de piedici care le cam impune sa isi calce pe acea educatie si mentalitate, cativa o fac, majoritatea nu.
  Cand o sa vezi batraneii la o terasa (exceptand ce a facut Mazare in parcuri alea special pentru batranei, Clubul pensionarilor, de platesc pe o bere 2 lei si pe o cafea 1 leu ) stand vara sa bea cu nepoata sau nepotu o cafea, fresh etc ? Eu cred ca si tristetea lor are cam acelasi miros ca ala al saraciei. Sau poate tristetea lor si faptul ca nu se pot bucura cum trebuie de ultimii lor ani fac sa fie si mai apasator acel miros… Oricum ar fi e trista treaba…

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 1

  • @Gabriela, tristă de tot. Şi miroase, după cum ziceam.

 101. Deja puţim. A însingurare, a înstrăinare, a frica,a resemnare,a lașitate,a egoism,a dezbinare , puțim.

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

 102. Daca vrei sa iti ascuti putin simturile,incearca intr-o biserica undeva pe sate,sa simti cum transpira batranii in caldura lumanarilor,si majoritatea ard o lumanare dar se uita stramb la sapunul de pe raft.

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 2

  • @Razvan, chestia e că în biserică pute aşanasol de la porcariile folosite de popi, că nu mai poţi să simţi şi alte mirosuri pe lângă.

 103. Cum dracu poti sa zici ca toti care au condus tara in ultimii 50 de ani au facut-o ca dracu? BASESCU SI CONSTANTINESCU SI CU ILIESCU AU DISTRUS-O ! Pe vremea lui Ceausescu nu aveai multe drepturi,dar aveai.In 1989 cand au iesit toti sa faca revolutie au iesit pentru ca “VOIAU DREPTURI” si nu au mai avut drepturi dupa

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 2 Thumb down 5

  • @Da, prietene, cred că nici tu nu înţelegi ce ai vrut să scrii.

 104. Miros urat batranii?
  In Galati nu e apa calda din luna februarie,in tot orasul ,iar in unele cartiere lipseste si apa rece. Cineva povestea cum face baie toata familia lui. Cu o cada de apa se spala toti membri familiei pe rand, dupa care apa se pastreaza in cada pentru a fi folosita la toaleta (Wc). Din cauza unor rau platnici (multi) s-a sistat apa calda pana cand …nu se stie. Eu am ingrijit doi batrani de 82 si 80 de ani.La aceasta varsta nu mai au putere sa intre in cada si sa faca baie. Am intrat inopinat peste tata (80 ani) in locuinata lui cand acesta incerca sa se spele singur. Era in cada in picioare cu un bat in mana ,la capatul caruia era legata o carpa cu care incerca sa se spele pe picioare.Avea si putina apa in cada. Mentionez ca vederea dansului era foarte slaba, suferea si de reumatism si nu se putea apleca. Dar el saracul vroia sa se spele. Din ziua aceea a avut o femeie angajata sa aiba grija de el zilnic pana a murit .La fel am procedat si cu mama ,am angajat pe cineva sa stea cu ea si sa o ajute la tot ce are nevoie. Parintii mei locuiau separat. E rau cand nu ai copii si nu are cina sa iti poarte de grija.

  Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 0

  • @Vali, hai că ai reuşit să fii mult mai elcvent decât textul meu. Bun aşa.

  • Foarte rau! m-ati facut sa plang!

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • Exact, varsta si mai ales greutatile aduc un organism slabit, vlaguit, dureri in miscari, plus tristete de nu iti vine decat sa “pleci” mai repde de atata greutate si chin..
   Si atunci poti sa-i condamni, ori si noi avem vina noastra ca nu incercam sa le facem greutatea mai usora, si nici inteligenta sa ajutam ca sa devina un obicei pt ca si noi vom ajunge asa, si copii nostri..si toti batranii, mai ales aici in tara asta care nu se va redresa curand!?

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 105. Este dureros ce se întâmplă in jurul nostru , am devenit egoisti , nu eram asa! Viata ne schimba ! Dar noi trebuie sa ramanem normali! Batranii nostri sunt cei care su rezistat , oare noi vom mai ajunge cu miros s au fara? Poate au fost economi toata viata lor pt ceva , pt cineva acum fiind batrani au ajuns sa le tremure mainile pt un leu , ce bine ar fi sa i ajutam decat sa i criticam ! Cu o vorba dulce , un zambet cald , nu ne costa bani !Nu uitati : Pe unde uracam in viata , pe acolo si coboram!

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 1

 106. Sa inteles gresit , eu cred ca era vorba de o metafora! Greutatea si mirosul tarii in care traim!

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 1

 107. Este trist si deplorant sa vad ca se discuta aici despre bunicii fiecaruia,despre vecini despre orice altceva decat exact de subiectul in sine.Nu interveneam sa postez ceva aici dar a inceput acest articol sa umble pe facebook ajungand pe pagina mea.Nu agreez nici un fel de postare publica care aduce educatie eronata celor multi.Am citit tot ce sa postat si 2 persoane au atins putin adevarul respectiv “iulian
  07.05.2015 -11:43 “si Iulia 08.05.2015 -17:16 ” .Din nou este trist ca bloger-ul a dat niste raspunsuri direct proportionale cu “poate varsta lui (ei) “,nivelul de educatie ,etc .Vreau sa fie clar ca atata timp cat iti faci un blog devii public dorind sa exprimi anumite lucruri, atentionand lumea ori sunt propriile tale gandiri neinteresandu-te de parerea nimanui bineinteles existand si alte motive.Indiferent de ce posteaza bloger-ul trebuie sa CONȘTIENTIZEZE ca cei care gasesc blogul si citesc vor crede ca acesta poate fi realitate pentru ca prezentul este plin de ignoranta si lipsa de educatie majoritari fiind cei care vizoneaza emisiunile lui Măruță,telenuvele ,ce mai facut beyonce de romania,ce bârfe mai sunt despre Simona Halep..Dragul meu blogger cand eram in liceu am vizionat o emisiune la tv medicala in care sa explicat fenomenul despre care tu vorbesti.Am sa iti spun varianta scurta “BĂTRÂNII miros urat datorita bacteriilor prezente la nivelul pielii (acarieni) la o varsta inaintata ce mananca pielea descompusa (celule moarte) .Este vorba de un miros specific” asta mai tin eu minte de atunci.Chiar daca nu aveam norocul sa prind din zbor aceasta emisiune si vedeam postarea ta facem o cautare pe google si ma lamuream.Tu nu ai avut bunul simt sa faci asta inainte drept urmare multi care te-au citit habar nu au despre aspectul fiziologic natural care se intampla si te cred pe tine.Subiectul este oricum mai complex legat de alimentatie, de boli,medicamente etc..Dar se pare doar din replicile care le-ai dat ca nu te intereseaza adevarul real ci doar cel prezentat de tine.Inteleg problema ta dar fiind bloger ma gandesc ca ai o anumita gandire matura si stiinta atunci cand scrii ceva.Puteai pur si simplu sa te referi la cei care au acces la facilitatile igienei zilnice dar le ignora.Dragul meu cei care sunt asa la batranete au fost si tineri la fel.Consider ca ai o minte necoapta inca ,postarea ta fiind partial gresita din acest motiv.Blogerul trebuie sa aiba responsabilitate atunci cand scrie ceva.Mi-as dori comentariul meu sa te indrume pozitiv in viitor.pe google poti cauta simplu si vei gasi multe articole pe aceasta tema cel mai aproape de ce am vizionat eu la tv pe vremea liceului fijnd acesta : http://ralix.ro/de-ce-miros-batranii/ .morala la ce am scris eu aici este una singura :fiti mai responsabili atunci cand postati ceva.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 5

  • @Focsa Ciprian Ionut, loooooooooooooooool. Prietene, m-ai impresionat profund. Ce nu înţelegi tu este că e blogul meu şi scriu ce vreau, cum vreau, cui vreau. Hai, că poate ai treabă şi te reţin. Doamne, habar nu aveam că e România plină de filozofi în mizerie. Tot e bine, aflu acum.

  • M-ai făcut să zâmbesc.

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

  • Iar tu atat de copt te pretinzi, crezi ac esti?
   Cum de atunci nu le intelegi greutatea de a se misca, ori durerea cand o fac, sau rigiditatea incheieturilor, ori teama/frica/nesiguranta ca poate cad, poate raman intepeniti, lipsa de putere?
   Dar partea psihica obosita de munca, greutati, samd?!

   Mai vorbesti de responsabilitatea altora dar nu-ti vezi barna din ochi..

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

 108. Fiecare da ce are!

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 1

 109. Da bere si-a luat . Si sunt sigura ca si-a luat mai multe beri intr-o luna. Un m cub de apa calda cat e? Nu vrea el sa se spele , de lene.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 3 Thumb down 5

  • @Camlelia, da, un alcoolic nenorocit. Ferice de cine te-o lua de nevastă Camelio. Iar dacă deja te-a luat, cred că se felicită. Zilnic.

  • Vai de tine si copii tai, ca mai esti si femeie si (Doamne fereste) si mama!
   Halal umanitate, crestere, empatie! Esti mai rau decat alti berbati care au comentat pe aici si, care..ca barbati ai putea spune ca sunt mai insensibili, mai “animale”, insa repet, tu esti mai jos decat ei!

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

 110. Mihai,am citit articolul si-ti dau dreptate! Am62 de ani si am plecat din RO de 25 de ani.Nu pot sa spun ca am dat de un batran care sa miroase urit(puta) Am intilnit,totusi,cativa dar ei erau obdachlos adica dormeau sub poduri.prin parcuri!

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 1

 111. Alt comentariu e de prisos.Ignoranţii sau hoţii care ne conduc ar trebui să trăiască si ei cu o pensie din asta de rînd să vedeţi ce tare ar puţi ei…

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 2

 112. Si dupa ce ai constatat ca miroase a “saracie” de ce nu te-ai oferit tu sa ii platesti continutul cosului care abia insuma 10 lei?

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 1

 113. Managerul nostru de comunicatii din firma unde lucrez spune acelasi lucru… fiind student si desi avea doua joburi de noapte manca aproximativ “din doi in doi”. Lipsa de hrana pe o perioada indelungata iti face pielea sa prinda iz de hoit.

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 1

 114. Pingback: Best of Monday @ioanaradu.com | Ioana Radu

 115. Poti sa tu, eu nu

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 1

 116. Saracia inseamna mizerie si lipsa interesului pentru ziua de maine ….. saracia inseamna boala… lipsa stimei de sine…. Sa fim TOLERANTI!

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

 117. Nespalarea vine de la bunul simt ,adica de la lipsa lui …. nu tine de varsta ….si nici de saracie…. la spitalul unde lucrez exista bai in fiecare salon( 3 paturi are salonul) si in fiecare rezerva si apa calda aproape non-stop ,si tot exista specimene sociale (prea multe … poate chiar majoritatea )care put ingrozitor ,de-ti pica nasul ,desi ,si apa calda si sapunul is moca …. daca ar vrea ar putea sta toata ziua sub dus !!!!

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 2

  • Alta “muiere” rea, gretoasa, egoista, inumana, si, mai si lucreaza la spital!!
   Ne mai miram de unde cocalaria, lipsa de educatie, rautatea, pe strada..
   ne mai miram ca la spital suntem tratati inuman!
   Din cauza unor..ce-o fi ca aceasta elena (pt ca femeie, om..nu prea este). sunt multe lucruri si educatie asa.
   Esti vreo printesa si o sa ai servitori la batranete, sau, daca esti asa egoista poate vei ramane singura sa vezi cum este cu spalatul si pututul din cauza durerilor, fricii, puterii, durerilor, etc?!

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 1

 118. Pingback: Care au fost cele mai viralizate subiecte în presa online și pe bloguri? (W19 2015)

 119. Pingback: Zelist Blog » Blog Archive » Care au fost cele mai viralizate subiecte in presa online si pe bloguri in perioada 4-10 mai 2015?

 120. total in dezacord, majoritatea oamenilor pute pt ca nu se spala. (mai sint unii, putini, ce-i drept, care au o boala si miros si la 10 minute dupa dus). A te spala nu tine de saracie sau bogatie, tine de respectul pt tine si cei din jur. Un sapun bun costa cit 2 beri ieftine, totul e sa vrei sa-l iei si sa-l folosesti!

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 3

  • @Calin Valean, cine sunt eu să te contrazic pe matale?

  • Habar n-am cine esti dar argumentul tau este slab. Puteam accepta, prin absurd, ca omului nu i s-a spus sa se spele sau nu a auzit de igiena vreodata, sau nu-i pasa, dar ca saracia e cauza, nicioadata.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 2

  • @Calin Valean, cum zici tu, my friend. Nu am cum să te contrazic, pari foarte determinat si bine documentat. De fapt, cred că mi-ai deschis ochii, acum îmi dau seama ca bătrânii sunt putred de bogaţi. Şi doar nu vor să se spele. Multumesc, fără tine as fi ramas in ignoranta mea.

  • De acord cu total dezacord, insa nu la blog ci la scrisul tau cu..”oamenilor pute”.
   Problema este ca daca nu te ajuta educatia si esti atat de egoist, n-o sa te ajute inapoi nici umanitatea 😉

   Dar vb autorului, ce stim noi, pari un om batran care stie cum este si cum simti batranetea 😉

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 121. La inceput m-au revoltat randurile care pareau incarcate de mult dispret fata de noi, cei in varsta. Dar …. Te felicit pt ceea ce ai scris. Da pute urat in modul de a trata cetatenii Romaniei. Le vom puti ca tara intregii lumi.

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 1

  • @alina, pentru că am scris chiar cum am trăit momentul. În mintea mea începusem să-l ironizez deja, când am simţit cum miroase. Abia apoi mi-am explicat de ce.

 122. Cata dreptate ai grait, te loveste ca un tren… Dureros de adevarat

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 1

 123. Ei, bătrînii au vrut să ajungă aici adică săraci şi nespălaţi prin plecarea capului în faţa cumuniştilor, prin alegerea unor idioţi în fruntea ţării care îi bagă în seamă numai la alegeri, ei sunt şi egoişti şi nu-i interesează de copii şi de nepoţi că vor ajunge ca ei ; după ei potopul î-şi spun în adîncul sufletului, deci asta merită că asta au vrut !!!

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 2

  • @Lenoi Tănase, cum se face că cele mai stupide comentarii au venit de la oameni care nu ştiu să folosească o cratimă?

  • Se spune ca oamenii care au chelie ar fi si destepti. Ei bine am inteles ca este o gluma, deci opusul, multumesc 😉
   Daca ai trait sub pamant vezi ca este netul plin despre cum era tara/economia pe timpul “comunistilor”si cum este acum: vanduta furata, tradata, distrusa, desi, era lasata tot de acei “comunisti” functionala si pe profit! Nu spun ca nu erau si lucruri rele, insa acum sunt mult mai multe si mult ami rele si asta este problema adevarata!
   Si, se pare ca este intretinuta de unii ca tine spalati pe cap de mass-media mincinoasa si liberati, drepturi mincinoase, cand suntem sclavi, saraci cum n-am fost..
   Acei batrani au facut blocurile in care stam, Transfagarasanul soselele, conductele din care bum, ne spalam, fabricile care i-au ajutat sa ne creasca, baraje, agricultura, hodrocentrale sa avem curent, samd..au cosntruit si ridicat o tara in “cumunism”, iar in ce crezi tu ca traiesti acum s-a distrus, vandut, furat tot..pana si ce-i sub pamant, iar ei sunt tratati ca niste greutati, ca niste lucruri inutile!!
   Mai vrbesti de egoism! Dar nu ma mir daca nu intelegi nimic..

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 124. @lenoi tanase, acei batrani pot pofi parintii tai, ai ales cel m-ai prost comentariu, cinste lor ca au ajuns la varsta inaintat, nu toti au acest privilegiu …

  Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 2

 125. vezi ca te inseli, mirosul venea de la tine. eu eram in spatele tau. am vrut sa iti spun ca mirosi urat dar mi-a fost rusine

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 3

  • @Pacala, oaaaa, cea mai tare replică ever. Eşti un zeu al poantelor.

  • ironia asta, toti bloggari care se cred jurnalisti o dau in fabule si vise fantastice. Si cum mai mergea el cu spatele drept si era tare mandru iar in cos avea cea mai ieftina doza de bere. parizer nu avea ?
   vb mai jos de vina, acei batrani de care vb poarta vina indiferentei, dar in nici un caz nu put mai tare decat mistocareala din capul tau
   astia cu bloguri aveti creierul neted sau incretit ?
   ps esti cool frate

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 2

  • @Pacala, mă, cum să-ţi explic ca să fie pe înţelesul tău? Unii dintre noi avem creierul suficient de încreţit ca să ştim că “toti blogari” se scrie de fapt cu doi “i”.

 126. M-a durut sufletul citind asa ceva…si poate mai “miros” urat, pentru ca se simt…ai nimanui!

  Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 0

 127. Poate sunt unii care nu au avut deprinderea asta si nici nu s-au invatat dupa ce au fost luati cu forta si bagati la bloc, dar majoritatea….majoritatea nu traiesc, supravietuiesc. Asta e adevarul! Tot se bate apa-n piua ca aia cu pensii speciale etc etc, aia poate-s mai lipsiti de notiuni elementare de igiena, dar sunt peste 70% din pensionari care traiesc cu pensii derizorii, iar daca ii luam doar pe agricultori este de-a dreptul un regim de exterminare sever. Stiti ce e dureros? Oamenii aia de ii injura unii acum au muncit pe rupte ani de zile si si-au lasat sufletele pentru ca tara asta sa o duca mai bine. Respectul? Pensii de pana in 300 de lei! Cand vezi cum se fac manevrele la varf si cum se aloca de la UE sute de milioane de euro pentru incluziunea sociala a tiganilor, experiment ratat inca din fasa din cauza educatiei si organizarii lor de tip feudal, parca te apuca nervii. Si iti dai seama cat de degradata e societatea asta daca ajungem sa avem peste 600 de parlamentari cu ditamai salariile in timp ce pensionarii au ajuns sa se uite cu jind inclusiv la apa, sapun, gaze sau caldura. Deja carnea, pentru unii, e, de mult, o delicatesa prea scumpa. Si atunci? Respectul pentru ei e…unde? Probabil acolo unde incepe lucrarea de doctorat a lui Ponta….

  Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

  • @Mihai Stanila, aiurea, citeşte cometariile. O să vezi câtă lume zice că sunt nesimţiti şi nu se spală. 🙁

  • Lasa-i in pace. Fiecare e liber sa spuna ce vrea. Daca totusi unii incep sa mai si gandeasca si-ar da seama ca in loc sa dam jde milioane de euro pe o catedrala administrata de biserica, in loc sa sprijinim institutia asta aiurea, macar 10 azile de batrani moderne pe an sa facem si tot ar fi ceva. Ne lipseste de fapt gandirea orientata spre rezultat. Uite, noi, acum, dezbatem un efect. Dar de tratat cauza cand o sa ne facem timp? Asta e,de fapt, problema. Nu ma intereseaza cat fura vecinul si nu ma intereseaza sa fur si eu la fel. Furand, la un moment dat se vede, si intr-o tara normala sfarsesti la bulau. La noi e sport national si de asta nu sunt bani niciodata si pentru cei care ne-au fost parinti si bunici si acum sunt ruina. Iar partea a mai nasoala e ca tot ei, din pensia lor si asa mica, de multe ori ajuta si pe altii, nu pentru ca ar fi bogati ci pentru ca, asa cum imi spunea o babuta care a sunat sa dea 2 eur pentru o fetita bolnava de cancer, stiu cum e sa nu ai! Nu dau doi bani pe aia cu pensii mai mari decat salariul meu, la aia e nesimtire. Dar ceilalti, majoritatea, ce vina au?

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • @Mihai Stanila, eu nu ştiu ce vină au. Dar sunt destui care or să-ţi explice dacă mai insişti. 🙂

 128. Aia care vor sa imi explice sa se puna in locul pensionarilor de care spuneam eu. Si sa ii vad atunci ce alegeri vor face, ca asa, din exterior, toti sunt zmei 😉

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • @Mihai Stanila, sunt incapabili să se pună in locul altcuiva. Nici măcar nu le dă prin cap să facă asta.

 129. Ce sa mai zic când m-a cuprins o tristețe de parcă as fi în mijlocul unui lac….și eu nu știu sa înot. Este tragic…Este demn ca acești oameni își poarta umilința ca și când ar fi o boala incurabilă. Eu mi-as dori sa mor. ..uneori as vrea sa văd tara asta de la un alt nivel..de aici, pare sumbru viitorul …bătrânilor, în special. Suntem atât de săraci ca toată distracția s-a mutat în comentarii în toate direcțiile. .ca de exemplu, pe Facebook, la libertatea, realitatea, România. ..etc.

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 130. Eu nu inteleg ceva: Articolul a inceput cu prezentarea f.emotionanta a unui batran care conform descrierii, putea un pic. A continuat cu o paralela despre viata grea a batranilor si despre cat de greu traiesc cu bani f putini si resurse limitate. Unii dintre noi am raspuns ca motivul pentru care noi credem ca put e ca la batranete corpul se degradeaza si degaja un miros si in plus, majoritatea batranilor nu prea se mai spala. Ca pot sa puta si de la atatea medicamente si ca saracia nu pute. Apoi totul a luat-o razna si ne-am impartit in 3 tabere: unii sustinem ce am scris mai sus, altii ii caineaza ca vai, saracii, iar altii ii condamna ca ei sunt de vina. Unii dintre noi si-au varsat frustrarile acumulate in timp, lovindu-se constant de rautatea unor batrani.
  Mai copii, hai sa stabilim ceva clar. Vorbim de motivul pentru care put batranii, la modul concret, sau purtam o discutie metaforica despre ” putoarea” saraciei? Ca-s chestii diferite. Ca sa nu mai zic faptul ca nu inteleg de ce ne sariti in cap noua, celor care sustinem ca batranii put pentru ca nu se spala. Pai daca nu se spala, ce sa le fac eu? Unii pierd urina , transpira si refuza sa se spele, de parca apa le-ar face rau. Altii nu se spala pe dinti, neam, ca ” asa au apucat”. Si sa nu sariti ca saracii nu mai au dinti si nu au pe ce se spala. Majoritatea au o parte din dinti si nici pe aia nu ii spala. Nu isi permit pasta de dinti? Bun. Dar sarea sau bicarbonatul ce au? De ce nu pot unii accepta ca avem destui batrani certati cu igiena? Si oricum, nu put toti pt ca nu se spala. Unii put de batranete sau de la atatea pastile. Si nu inteleg de unde pana unde au aparut aici atea orgolii ofensate… Pe bune….

  Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 1

  • @oana, a fost articolul prea bun și au mai vrut să-i scadă din valoare, de-aia. :))))) Vezi ce modest sunt?

 131. A! Si as mai vrea sa adaug ceva: Imi pare rau de unii batrani, dar mai rau imi pare de copii care se nasc in familii sarace si care nu au absolut nici o sansa in viata. Nu au copilarie, unii poate sunt bolnavi, si e aiurea pt ca au toata viata inainte. Mosii astia si-au trait cum necum viata dar copiii astia, viitorul nostru, ce vina au?

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 4 Thumb down 3

  • Tu asa le spui parintilor/bunicilor tai?! Mosi?! Esti jalnica!!! Oana, e nume adevarat sau nickname? Adica, esti femeie?! N-as crede. Esti o zgripturoaica!

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 2

  • Pe buneee? Tu ai citit ceva din ce am scris eu pana acum? Ma refer la toate commenturile mele legate de acest subiect.. Relaxeaza-te, nene, si nu mai incerca sa jignesti gratuit oameni pe aici. Esti ridicol. Maturizeaza-te. Oricum, ” zgripturoaica”a ras bine de tot. M-ai amuzat teribil. Si apropo, sa inteleg ca numele tau real, in buletin, e unul singur si e “vconstantinv”? Genial…….

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 1

  • Ps: si penibila, patetica.
   Tare bun si inteligent argumentul sau replica..ce-oi fi vrut sa fie, cu numele D-sului din buletin.

   In schimb de valoare si reala descrierea “zgripturoaica”, fie ca tu te crezi vreo zana buna ori frumoasa.
   Ignoranta este binecuvantare..pt unii..se spune :)))

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 1

  • “mosii”? Tu crezi ca o sa imbatranesti vreo “Miss”? :))))
   Rea si proasta (scuze bloger-ului pt acest cuvant), egoista, inumana desi se da mama sufletita si..altruista, dar altruita doar pt copii, si f probabil doar pt ai ei, vazand cum gandeste :)))

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 132. felicitari pentru material, Mihai Vasilescu. Te felicit!!

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

 133. Citind mi-am adus aminte de o postare pe un site foarte cautat ce avea titlul: “Ghertoii de la bloc”. Evident, ati ghicit, era vorba despre pensionari; ca si aici.
  Tovarasi, eu va propun: sa faceti o petitie la Avocatul poporului pentru a se emite o lege prin care toti cei care ies la pensie sa fie trimisi; oriunde, in Siberia, la Polii Pamantului, in Sahara sau in Patagonia. Sau, mai bine, cu cheltuieli minime: la cimitire.
  Pai daca acesti nenorociti va fac viata grea atunci, logic si firesc, este sa scapati de ei. Spor la munca, TOVARASI!

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 1

  • ‘nica n’ai înteles. Ti-oi traduce eu in franceza dès que j’aurai un peu de temps pour toi 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 134. Sunt de acord cu ceea ce zici, Mihai, dar tin sa-ti spun ca, personal, cunosc cativa batranei care sunt foarte sarmani,si totusi nu miros, nu au acel damf al batranetii. De ce? Pentru ca pur si simplu se spala. Si nu au baie cu dus, ci se spala in fiecare dimineata la lighean. De multe ori bogatia, mandria si prostia adunate la un loc, da cu minus !!!

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 1

  • Nu a zis nimeni, nici Mihai ca nu ar fi si “nemirositori”!
   Nu asta era ideea..
   Insa vb uni vechi filozof, “caracterul fara inteligenta poate multe, insa inteligenta fara caracter nu valoreaza nimic”, daca intelegi cum este cu a ta spala si a fi om…ca sa intelegi alt om 😉

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 135. Foarte abstract.

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 136. Sigur ca nu ai nevoie de prea multi bani sa iti cumperi un sapun si sa faci un dus..ce nu inteleg eu este daca cei care il contrazic pe cel ce a scris articoulul,au inteles oare chiar ce a vrut sa spuna?Si eu cunosc oameni in varsta foarte curati,cu posibilitati sau fara.Numai ca daca esti sarac si vrei totusi sa iti permiti o bucata de carne,un cartof in plus sau acea bere,ai nevoie cu siguranta de multe economii,si atunci cum le faci..reduci apa,si consumul in general.Intotdeauna mi-am spus,oricat de sarac ai fi,ramai curat..insa cu timpul,am vazit si m-am convins “saracia miroase” intradevar.

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 137. Nu toti isi iau bere si nu toti se descurca sa se spele singuri. Sunt batrani care abia se pot misca de colo-colo si tu ai pretentia sa se mai si suie in cada??? Stii cat si cum e cu caldura la blocurile vechi??? Cat dau ei pe o luna sau doua la intretinere pe iarna, noi astia cu centrala platim toata iarna. Ai idee cat costa medicamentele si cam de cate are nevoie un batran?? Ai impresia cumva ca lor le place??? Sau crezi ca nu isi dau seama ca miros(macar unii din ei tot realizeaza)??? Stii a ce.ti miroase tie de fapt??? A degradare. Da nu aia misto, sociala, de care vorbeai. Ci miroase a degradarea trupului…care capata un miros specific al bolii de care sufera persoana….miros care oricat ai da tu cu sapun si parfum..tot nu iese. Mai documenteaza-te inainte sa scrii la modul general si nu mai arunca cu noroi. Iti doresc sa scrie se altul despre tine peste 30-40 de ani asa cum ai scris tu despre omul ala. Sa.ti fie rusine!

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • @lory, cu cine vorbești, fata mea? Cu mine? Pentru că in cazul ăsta bați câmpii cu grație.

 138. Pingback: mihai vasilescu blog | Caut job! Mă ajutaţi?

 139. Pingback: Despre bunicuțe și extratereștrii la Mistery Room Escape | Malaezu.ro

 140. Opriti-va ! Genul acesta de articole sunt special facute sa provoace oamenii la niste discutii in van…pentru ca sa creasca numarul de vizualizari ale site-ului….iata si eu am fost provocata chiar daca in alt mod si fac aceasta greseala…comentariile noastre ii imbogatesc pe unii..oameni buni nu mai fiti prinsi in astfel de capcane…..stiu pe voi nu va costa nimic…dar de ce altii sa castige ?????

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 3

  • @ion valentina, exact! Am scris textul ăsta special ca să mă îmbogățesc. Dar am și eu o întrebare la tine: dacă nu-ți aprobam comentariul cum mai dădeai tu sfaturi din astea neprețuite? Și mai ales cui? Acum mă duc să-mi număr banii. Deja au început să intre în cont.

 141. pai l-ai aprobat tocmai pentru a castiga 1 vizualizare…daca nu aprobai nu castigai….si mai e si strategia inversa …provoci mai mult lumea prin comentariul meu….si tot asa…mai multe comentarii…mai multe vizualizari…..lantul slabiciunilor…curge….altfel de ce ai face asta ..de dragul cui???scrie o carte cu astfel de pareri ,sa vedem cine o mai cumpara???.. a , si apropopo acest comentariu poti sa nu-l aprobi….sunt multumita daca il citesti doar tu…daca vrei sa-mi dai o replica, pe mine ma gasesti pe mailul meu…daca nu, poate imi fac si eu un blog intre timp…ca cine stie poate ….

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • @ion valentina, cumva nu înțelegi cum functionează lucrurile. Vizualizarea deja o făcusei, din momentul în care ai citit articolul.
   Dar din tot ce ai scris tu, cel mai tare mi se pare finalul. Te implor, te și ajut dacă ai nevoie, fă-ți un blog! Te rog eu din suflet! Și după primii doi ani de scris pentru tine și prietenii tăi, te aștept cu tot felul de concluzii și oservații șmechere și pertinente. Ah, dar sa nu te ia prin surprindere dacă nu te citesc nici macar prietenii, că ei se plictisesc cel mai repede. Repet, te implor să-ți faci un blog, ca să înțelegi și tu ce ai putut zice în primul comentariu.

  • Ioana in afara de bani, vizualizari si strategii, mai ai altceva in cap? Cred ca nu, esti prea chitita pe profit, bani, capital, daor ti-a luat ochii “civilizatia” occidentala 😉
   Sa coboram la suflet..absent! Daca aveai intelegeai ideea povestii sau, iti aminteai ca si tu ai simtit mila vreodata pt batrani.
   Sa urcam la spirit..fugit de tine! Esti prea material-ista..si ego blonav, plin de ce este si stie.

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 142. exact, nu stiu cum functioneaza lucrurile si nici cei mai multi nu stiu… ..tu stii prea bine….noi nici macar nu banuim…daca mi-as face un blog oricum nu as avea cunostintele tale oneste de a-l promova si deci desigur nu mi l-ar citi nici macar prietenii devreme ce nu as sti sa-i “impresionez ” cu scrierile mele..asa cum o faci tu ,iata cum reusesti tu sa fii citit :1. jumatate din scrierile tale sunt concluzii fortate care pleaca de la un caz particular la ceva specific unei clase si apoi generalizarea….astfel de articole sunt dupa parerea mea constructive mai degraba si nu transmit un mesaj real…a generaliza este cel mai facil…iata cateva exemple : toti negrii sunt tigani, toti barbatii sunt duri, toti copiii sunt obraznici, toti batranii sunt saraci, toti liceenii sunt idioti…iar astfel de idei genereaza parerile acelor oameni care toata viata au barfit in fata blocului( cei mai multi… )…tu nu provoci intelectul ( cei mai putini), tu provoci spiritul critic de mahala din oameni ( cei mai multi ), aceste scrieri sunt totusi din cele mai reusite , apoi urmeaza cele care ironizeaza pe altii intr-un mod gregar , umorul romanesc e campion la genul acesta de manifestare( cei mai multi), …apoi vin articolele care se contrazic cu alte articole scrise anterior, iar genul de a scrie e mizerabil, stilul e mai mult decat plin de jargouri, argouri si necesitati fiziologice primare,deci ceea ce prinde la turma( cei mai multi )….2.cealalta jumatate a “reusitei” tale tine de cunostintele it…pe care le manuiesti mai bine decat scrisul…mai am un singur comentariu…asa succes mai zic si eu…e un succes demn de mandrie ..vei ramane vesnic in mintile acestor oamnei…felicitari…nu cred ca a-mi cataloga comentariile pertinente si smechere te reprezinta….puteai sa fii mai dur…incep sa cred ca te-am subestimat….adio si iti multumesc!

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • @valentina anca ion, hai că am râs bine de tot. :))))))

 143. Multi romani miros din cauza urii.

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 144. Este vora de un proces de oxidare celulara. Toti batranii miros, indiferent de cat de curati sunt. In alte cazuri suferinta si boala miros si ele. Mama mea a fost toata viata ei curata si arajata. Spre finalul vietii, dupa 60 de ani, avea zile in care mirosea a batran si a boala. Nu in fiecare zi.
  Pe de alta parte mi se pare cam abject articolul. Nu stiu daca e cazul sa radem de batrani care fac economie la apa. Sa muncesti o viata intreaga si sa ai o pensie de nimic din care trebuie sa le platesti pe toate …cam asta e viata majoritatii pensionarilor din Romania.
  Poate ar trebui sa scrieti un articol despre clasa politica, cea care aduce oamenii in halul asta.
  In alte tari pensionarii calatoresc mult, doamnele merg la coafor…la noi cati isi permit asa ceva dupa o viata de munca.

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 1

  • @Alexandra, nici măcar nu ai citit articolul este? Cine căcat a râs de ei?

  • @Alexandra daca citeai ultimele fraze ti-ai fi dat seama ca de fapt articolul face referire la clasa politica. Iata mai jos concluzia articolului pentru ca ai omis partea cea mai importanta ori ai luat totul prea personal si nu ti-a mai pasat de concluzie:

   “Este bătaia de joc a tuturor celor care au condus sărmana Românie în ultimii cincizeci de ani.

   Şi m-am gândit că aș vrea o țară în care bătrânii nu miros urât! Dar mi-e tare teamă că, ușor-ușor, o să ajungem să puțim cu toții! “

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • Nu stiu care 50 de ani ca toti 50 au fost opusi ca si constructie, ideologie..tot!
   Deci incurcati sau nu vedeti diferenta dintre inainte de 89 si dupa 89! Nu mai bateti campii ca..va pierdeti pe ei.
   Cititi mai mult, uite va dau eu pt ca tot ad ca sunteti multi derutati de ce era inainte de 89:

   http://fluierul.ro/mobile/article/indexDisplayArticleMobile.jsp?artid=333469

   In plus, inainte de 89 batranii traiau de x ori mai bine, de ex bunicii mei se duceau la tratament la bai regulat, cate 3 sap/am pt reumatism..deci isi permiteau, iar Romania avea statiuni de tratament, fata de acum acnd nu le ajunge de mancare stratiunile distruse, paragina. Acest mic ex poate va ajuta..

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0