Bă, eu înțeleg să fii lacom, dar nu și prost. Am priceput că, în încercarea disperată de a mai stoarce taxe și „cașcaval” de pe undeva, te-ai hotărât să impozitezi bacșișul unora dintre cei mai oropsiți angajați din țara asta: ospătarii. Nu sunt de acord, dar pot să accept că întotdeauna trebuie să iei de la săraci și să dai la bogați, așa funcționează lumea asta. Și n-o să-i schimbe regulile un pârlit de Guvern al României. Deci pot înțelege că ești lacom. Dar să fii și prost, asta deja mă depășește. Eu aveam impresia că un Ministru de Finanțe trebuie să fie fâșneț, să-i mergă mintea, să fie un fel de golănaș școlit, care știe cum se fac banii. Ți-ai găsit. O tâmpenie precum cea proaspăt rostită de băiatul ăsta, Eugen Teodorovici, n-ar fi fost în stare să debiteze nici cel mai prost valutist din Vâlcea mea natală.

Întrebat cum se poate lăsa bacșiș celor care livrează pizza la domiciliu, fără să primească bon fiscal, Ministrul de Finanțe a raspuns: “dacă doriți sa lăsați un bacșiș, mergeți la unitatea respectivă, iar acolo, pe casă, bate bonul fiscal, bacșișul respectiv și asta este. Sau cu taxiul, vreți să mă întrebați și de de taxiuri, dacă mergeți cu taxi?”. Sursa.

Ați înțeles? Vine băiatul cu haleala și în loc să-i lăsați lui șpaga, vă îmbrăcați frumos și dați o fugă până la sediul firmei livratoare ca să vă bată pe casă bacșișul. Și să vă dea bonul fiscal, evident. După care, vă întoarceți frumos acasă și mâncați pizza aia. Rece.

Dacă nici asta nu este prostie în stare pură, atunci nu știu ce să mai zic. Nu, nu-mi spuneți că a fost la mișto răspunsul, că n-a fost. Iar dacă totuși era un fel de caterincă, doar de ‘mnealui înțeleasă, i-aș sugera și eu să mă înțepe cu nasul în buric. Tot în glumă, pentru că nu-mi permit să-i transmit, cât se poate de serios, să-mi sugă pula. Eu sunt un tip politicos, ce naiba.

mihai_vasilescu_eugen_teodorovici2

sursa foto