10,373 cititori

Metoda “accidentul” pe propria-mi piele

Mai precis pe a maică-mii.

Frate, și îmi propusesem să discut cu ea despre jegoșii ăstia care sună bătrânii să-i facă de bani, dar am uitat cu desăvârșire. Ei bine, s-a dovedit că chiar ar fi trebuit să-i povestesc, pentru că ieri au sunat-o jepcarii pe mama.

Au luat-o la marele fix:

-Doamnă vă sunăm de la Poliție. Fiul dumneavoastră a făcut un accident, a lovit o fetiță cu mașina și a băgat-o în spital. Dar v-am sunat pentru că vrem să-l ajutăm să nu facă pușcărie. S-a vorbit cu părinții copilului și renunță orice fel de pretenție dacă le dați 2500 de euro.

Vă dați seama că maică-mii i s-au tăiat picioarele. Mi-a zis că deja se vedea venind cu pachete la mine, la bulău. Ca să vezi ce însemnă să te atingă cineva unde trebuie. Știa foarte bine că nu merg cu mașina la muncă. Cu toate astea, niciun moment nu s-a gândit că n-aș fi putut să lovesc o fetiță orin metrou. Poate doar așa, s-o calc accidental pe picior. Prin urmare, a început să plângă.

-Nu plângeți, doamnă, că se rezolvă. Tocmai de-aia v-am sunat ca să rezolvăm. Asta a fost pe partea “psicologică”.

Acu’, o fi maică-mea în vârstă, dar proastă nu este. Bun, a început să plângă, dar de aici până să le dea ălora peste o sută de meleoane e cale lungă.

A cerut să vorbească cu mine. Ei bine asta cred că este cu adevărat găselnița fenomenală a jegoșilor ăstora. Pentru că, să vezi ce, m-au dat la telefon. Da, băbăiete, l-au pus pe unul să se smiorcăie și să suspine întretăiat și neinteligibil. Era exclus să-si dea seama săraca femeie dacă sunt eu sau nu. A tras concluzia că eu trebuie să fiu, prea plângeam cu foc (normal, ea nu știe că sunt un macho dur căruia nu-i curge sânge nici dacă-l tai cu maceta).

Dacă a văzut că n-o scoate la cap cu mine, care pișam ochii de mi se rupea cămeșa, a cerut cu nevastă-mea. Ghici ce, nu putea să vorbească, era la procuror să dea declarații.

De aici, jegosul cu care vorbea, a început să devină mai agresiv și mai insistent. I-a spus că dacă nu se rezolvă treaba azi, totul este degeaba. Măine e prea târziu și o să fiu deja în arest.

La care mama s-a enervat și a început să zbiere că ea nu are suma asta in casă, că este pensionară. Iar ala, fiți atenți aici:

Dar căți bani aveți doamnă in casă?

-150 de lei, că n-a venit încă pensia.

-Cum doamnă, doar atât??? N-aveți si dumneavoastră niște bani puși deoparte?

-Nu am, domnule, trebuie să sun pe cineva ca să fac rost de suma asta.

-Domnă, dacă sunați pe cineva, nu vă mai pot garanta nimic şi băiatul dumneavoastră intră în pușcărie încă de azi.

Spre norocul ei, chiar nu avea suma aia la saltea. Altfel, chiar nu știu cum ar fi reacționat până la urmă. De nervi că nu poate să mă ajute, a început să urle mai tare la jegos:

-Domnule, nu înțelegi că nu am banii ăstia în casă? Lăsați-mi un număr de telefon și vă sun înapoi, imediat ce rezolv.

I-a dat nenorocitul ăla un număr de telefon, nu înainte de a-i mai arunca pe un ton ironic-zeflemitor: “deci nu vreţi să vă ajutaţi băiatul”. Ăsta este: 0722.324.661. Vă dați seama că am sunat, dar nu este valabil. Futu-i, abia aşteptam să mă conversez niţel cu ei. Câtă muie le executam, nu auziseră ei de când mama lor i-a făcut.

În fine, nu vă mai reproduc tot dialogul. Este foarte lung si maică-mea mi l-a relatat total incoerent, din cauza surescitării. L-am pus cât de cât la cap, după vreo trei dicuții cu ea și un pumn întreg de pastile.

Cert este că sunt foarte, foarte insistenți și agresivi. Au speech-ul extrem de bine pus la punct, știu ce funcționează și mai ales “butoanele” pe care trebuie să apese. Ăla îi spunea maică-mi să nu cumva să închidă telefonul. A auzit-o formând alt număr de pe fix (o sunaseră pe mobil) și a zbierat la ea să nu sune pe nimeni. Fac absolut orice să-i determine să scoată banii pe loc şi să nu-i lase să ia legătura cu nimeni.

Pe asta se și bazează înșelătoria lor: să-i prindă pe bătrani cu banii în casă și să-i înțepe. Sunt șanse foarte mari ca, sub impulsul emoțiilor, mulți dintre ei să plătească. Şi, după căte s-a văzut, treaba le merge, mulţi le dau banii.

Pe de alta parte, dacă nu i-au făcut să scoată suma vizată pe loc, cu ei în telefon, pentru jegoși este clar că au pierdut partida. E de la sine înțeles că cel pe care vor să-l ardă o să-și sune copilul sau va da telefoane în stânga și în dreapta. Iar asta se traduce pentru ei într-un singur mod: pula bani de data asta. O luăm de la capăt cu alții.

Totuși, nu înțeleg o chestie: cum naiba ajung să-și target-eze victimele așa de bine? Pe maică-mea au sunat-o pe mobil? De unde știau că este numărul unei femei în vârstă și despre existența mea? Mă tot gândesc și nu mă duce capul să-mi explic. Oare le-a dat ea informațiile astea, pe parcursul discuției, fără să-și dea seama?

Sau e posibil ca jegoșii să sune la foarte multe numere, până se nimerește să ajungă la o persoană care se potrivește tiparului căutat de ei?

Ori lucrează la pont și au tot ce le trebuie, număr de telefon și restul de informații?

Ah, încă o șmecherie pe care aș vrea s-o aflu: cum s-ar fi desfășurat tranzacția propriu-zisă? Cum ajungeau în posesia banilor? Se întâlneau direct cu maică-mea? Știe cineva cum funcționează treaba?

În final, vreau să vă spun că am singură dorință arzătoare: îmi doresc să mă sune și pe mine ăștia cu “accidentul”. Vreau să mă duc personal să le dau banii. Atât!

mihai_vasilescu_metoda-accidentul2

 

95 de păreri la “Metoda “accidentul” pe propria-mi piele

 1. Auzisem pentru targetare o combinație Facebook (cine nu mai are Facebook în ziua de azi?) + relații la companiile de telefonie mobilă. Dacă te cunoști cu vreun CSR de la ei, faci rost de tot ce vrei.
  Dacă totuși mama ta nu are Facebook, ăștia de la Orange știu mai multe decât trebuie :-s

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • @Alexandra, mama nu are facebook si e la digi.

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • Adica operatorul de telefonie mobila stie cine e ruda cu cine sau ca dna. Client X are un baiat major, care poate conduce o masina? Cum crezi tu ca afla asa ceva???

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

 2. Anul trecut incercasera la maica-mea, care cum a auzit accident, spaga, bulau, a activat voice record. :))

  Comentariu beton! Thumb up 20 Thumb down 1

  • @upprann, mama nu a știut să se uite în menu sa-mi spună numarul de pe care a fost sunată. Despre ce “voice record” să mai vorbim? 🙁

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 1

  • @Mihai, macar nu le-a dat banii.

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • @upprann, ar fi fost culmea să le dea banii.

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

 3. Am auzit si eu de “metoda” asta. Te pun sa faci un transfer, ceva de genul western union. Te duci cu banii in mana si ii transferi intr-un cont. Asa a dat banii o persoana patita. Dar asta s-a intamplat acum un an si ceva, poate doi, cand metoda era abia la inceput.

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • @Florina, cred că nu mai ține figura cu western union. L-ar prinde imediat pe ăla care a ridicat banii.

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 1

  • Acum cred că da, l-ar prinde. Oricum, indivizii sunt foarte agresivi. Am mai auzit și la alte cunoștințe, dar din fericire nu au dat banii. Eu mi-am anunțat deja părinții despre metoda asta a accidentului ca nu cumva să cadă în plasa lor.

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • @Florina, dacă i-ai anuntat înseamnă că articolul meu si-a atins scopul.

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

 4. Au încercat și cu soacră mea. Îi știau numele și îi spuseseră că socrul meu a avut un accident de mașină, era telefonul pe difuzor. Soacra mea a albit toată la față, i-am luat telefonul și le-am spus dânșilor că socrul meu nu posedă permis de conducere și chiar în momentul acela mă suna și el. Au închis fără să mai zică ceva. Am încercat să sunăm înapoi pe acel număr, dar nu răspundea nimeni.

  Îţi place sau nu: Thumb up 10 Thumb down 0

  • Am scris tot aiurea, voiam să scriu “socrul meu”.

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • @mircelaionelailca, am corectat eu. 😉

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • @mircelaionelailca, ai dat numărul ăla la poliție?

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • Nu, din păcate. Soacra nu a vrut. Ea e o fire foarte pașnică, dar eu nu. Să mă sune pe mine dacă îndrăznesc să le zic eu cum stă treaba. 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • @mircelaionelailca, îți trebuia acordul soacrei să dau numărul de telefon la poliție???

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • @mihai, păi pe ea numărul ei au sunat, nu pe al meu. Eu sunt genul de persoană care te sfătuiește, dacă nu vrei să mă asculți treaba ta. Dă cu capul de perete după. Ea spunea că nu are niciun rost, pentru că nu a dat banii. Eu i-am explicat că normal ar fi să meargă la poliție, ea nu a vrut. Păi, fă ce vrei! 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • @mircelaionelailca, da, nu prea aveai cum să o determini să facă reclamație. Sunt curios dacă mai avea aceeași atitudine dacă le dădea banii.

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

 5. Tot așa mi-a povestit o prietenă experiența ei cu jegoșii ăştia. Ăia cică nu știau nimic despre ea, dar știu cum să întrebe. Când respectivul i-a zis mamei ei că a avut un accident de mașină, a folosit termenul “copilul dumneavoastră”. Femeia având doi copii, a întrebat “Cine? Laura?” . Și nu mai știu toată conversația, dar din cauza emoțiilor și a modului în care ăia pun întrebările oamenii ajung să dea ei singuri detalii.

  Îţi place sau nu: Thumb up 7 Thumb down 0

  • @Sorina, da, la asta mă refer și eu. Că au scos informațiile de la mama, care nu și-a dat seama.

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 6. Man, am păţit-o şi eu cu maicămea, deci e la prima mînă nu din auzite.
  La fel, sunat pe fix, speriat mamă cu încarcerarea mea iminentă, eu la telefon că “văleu” printre sughiţuri şi muci de la plîns, nu sunaţi pe nimeni, nu închideţi, cerut bani, scenariul clasic. Mama paralizată de spaimă, apucă totuşi să închidă şi să o sune pe soră-mea. Deci nu pe mine că i-a spus ăla că telefonul meu e la el care era un avocat. Sorămea mă sună şi mă întreabă dacă-s bine şi-mi spune s-o sun pe maicămea că nu mai vorbeşte coerent. O sun imediat şi după ceva vreme în care tot suna ocupat, aflu toate amănuntele care s-au desfăşurat foarte rapid între timp.
  Deci ăla îi cere adresa maicămii că-i va trimite el şoferul lui să ia banii. Ăla a venit la punct fix, maicămea l-a primit în casă şi i-a cerut o dovadă că îi predă banii. A făcut o declaraţie de mînă şi cine ştie ce s-ar fi întîmplat dacă n-o suna sorămea între timp să-i spună că sunt bine sănătos că abia vorbise cu mine. Şi nu ştiu de unde, deodată, din ghemul ăla de femeie care este acum a mea mamă la peste 70 de ani, eliberată de povara psihologică, a ieşit un Mihai Viteazul care a tăbărît pe cîrca lu ăla care venise să ia banii şi i-a cărat nişte pumni în spate dîndu-l afară din casă. Norocul ei că ăla nu a fost violent şi nu a reacţionat altfel decît luînd-o la sănătoasa. I-o fi fost frică pesemne că era în bloc, la etaj, spaţiu închis, cine ştie.
  După ce s-a mai liniştit, imi venea să-mi strîng mama de gît şi nu din dragoste. Cum mă să te laşi prostită în aşa hal că toată ziua stai gură cască la ştirile alea care tot povestesc despre. Şi a mai şi lucrat toată viaţa la fosta miliţie…

  Comentariu beton! Thumb up 28 Thumb down 1

  • @krantz, frate, deci a fost la un pas să dea banii. Incredibil! Și ce noroc cu telefonul de la sor-ta în ultima clipă.

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

 7. Nu stiu cum dau de batrani ca maica-mea are mobilul platit de augusta mea persoana in calitate de titular de abonament. Dar nu le iese tot timpul. La maica-mea (desi sunt singurul baiat, mai am o sora) a avut un accident baiatul. Ma rog, mamei i-a fugit mintea la cumnatu-meu sau nepotu-meu, ca tocmai ce inchisese telefonul cu mine cand o intrebasem ce-i mai trebuie de la magazin. Ca si aia-s baietii ei! 🙂 Si cand a intrebat care din ei, a avut noroc. Nemernicul ala s-a pierdut si a inchis. Dar am cunoscut totusi o pacalita!

  Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

  • @Victor, nu s-a pierdut și a închis. Nu a avut ce să răspundă. Dacă maică-ta întreba “cine, Gigi?”, ăla nu mai închidea.

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

 8. Si pe maica-mea au sunat-o. Faza tare e ca eu nici macar nu am carnet 😀 Si totusi ea m-a sunat sa vada ca e totul ok. Asta apropo ca stiu pe ce butoane “psicologice” stiu sa apese…

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • @Adi, da, frate, așa reacționează oamenii la emoții puternice. Nu mai gândesc normal.

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 9. Nu vreau să îmi imaginez ce se întâmplă dacă sună pe cineva care stă prost cu inima.

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • @korinams, păi cred că sunt șanse mari să se întămple exact ce nu vrei tu să-ți imaginezi. 🙁

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • buna, tocmai m-a sunat un jeg dinasta. Am 35 ani si am vazut zeci de avertizari pe tema asta, dar tot am muscat o pana la un punct.
   S-a prezentat agentul X de la politia locala. M a sunat pe tel fix de la firma !!! Cu nr privat .
   “Buna sunt agentul x, cu cine vorbesc ?”
   Eu rapid ii spun numele , ca doar e domnu de la politie, nu puteam sa il repezesc
   “Va rog sa imi confirmati care din membrii familiei dvs este conducator auto. ”
   dat fiind faptul ca pe tel firmei chiar suna uneori de la politie si chiar cu nr privat, am muscat o. Si zic ca proasta : toti. “Enumerati care toti” zice gozul. “mama, tata, si 2 surori” sa fie el sigur ca nu zice ceva de freate mio care nu exista, sau de vreun parinte mort.
   ” stimata doamna, cand ati luat legatura ultima data cu tatal dvs?”
   (ca sa se asigure gunoiul ca tata nu este cumva chiar langa mine)
   “aseara”
   ” ne pare rau sa va anuntam , dar tatal dvs a accidentat mortal un copil de 14 ani pe trecerea de pietoni si este retinut in vederea arestarii ” va rog sa imi dati nr de mobil sa discutam detalii. I l dau instant.
   mi s-au muiat picioarele. Il si vedeam pe saracul tata, inchis, la 74 ani, un cosmar.
   “stimata doamna, sunteti ok?”
   eu nu puteam respira si nici o secunda nu m-am gandit ca ar putea fi o farsa, la cat de compatimitor si atent era domnul politist ca eu sa primesc cu delicatete vestea.
   mi-a spus si sectia unde era retinut, habar nu am care.
   “tatal dvs doreste ca doar dvs sa stiti , pt ca doar in dvs are incredere. va rog sa nu va anuntati mama sau surorile, sa nu le ingrijorati pana vedem cum se poate rezolva problema”
   perfect logic, nu ? maicamea ar fi lesinat instant, ea fiind bolnava cu inima.
   ” sunteti suguri ca e tatal meu ? nu cumva e vreo confuzie ?”
   El : “da, va rog totusi sa imi confirmati inca o data numele dansului”
   si eu ca proasta ii zic numele tatalui, fara ca el sa il zica prima data.
   “da, el este, imi pare rau sa va confirm”
   ” va rog sa fiti atenta, stiti ca astfel de incidente implica presa,
   in acest moment am luat tel fix sa sun acasa, ceva incepea sa scartaie si in mintea mea, dar 90% eram convinsa inca de ce zicea el. l am pus pe mut si am sunat acasa, unde bineinteles ca toti erau bine. ordinarul urla in tel mobil sa nu sun pe nimeni ca afla presa. am urlat la ei din toate puterile, desi aveam biroul plin de clienti, l am blestemat. Am tremurat si am plans o juma de ora dupa, fara sa ma pot controla.
   vreau sa precizez ca am 35 ani, trecuta prin viata, am lucrat toata viata cu oameni, cu politisti, dar tot am muscat o. Abia dupa, am realizat ca individul nu stia nimic despre noi, storcea de la mine informatii, fara ca eu sa realizez sub imperiul socului. Deci daca pe mine m-au facut praf, desi auzisem de nenumarate ori de mizeriile astea, nu imi imaginez ce pot face cu sarmanii batrani si bolanvi poate , cardiaci. E un soc imens. Blestemati sa fie.

   Îţi place sau nu: Thumb up 7 Thumb down 0

 10. Si mama mea a fost sunata ,tot cu aceeasi poveste.Ghinionul lor a fost ca in acel moment eu aveam carnetul suspendat pentru 30 de zile.Ce mi s-a parut dubios, a fost faptul ca in aceeasi zi ,mama tocmai lichidase un cont de la o banca, pentru a se muta la CEC.Suma ceruta era exact cat scosese, adica 10.000 lei

  Îţi place sau nu: Thumb up 9 Thumb down 0

  • @Mioara, serios? Cam mare coincidența.

   Îţi place sau nu: Thumb up 7 Thumb down 0

 11. Si Groparu patise asa cu ai lui, dar maica-sa a intrebat cum o cheama pe nevasta-sa, si cumva aia s-au pierdut.

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • @spi-oana, da, asta e toată treaba. Să nu te pierzi și să-i iei cu întrebări din astea țintite. Nu au cum să răspundă la ele.

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

 12. Socrul meu e polițist și primește de cazuri de la păgubiți prin metoda asta. Felul în care funcționează e următorul: tipul care sună e de obicei in pușcărie și a făcut rost de un telefon mobil. Cum are mult timp liber se apucă și ia numere de telfon la rând, până nimerește pe cineva care reacționează la povestea lor. Cel mai probabil se iau și după voce să vadă dacă pare mai în vârstă. Au textele pregătite în așa fel încât să facă victima să dea cât mai multe detalii, cum zice și Sorina mai sus.
  Chiar am pățit să sune într-o zi la birou un tip d-ăsta. Noi avem toți telefoane, și fiind luate în acelăși timp pe firmă au numerele consecutive. În acceași zi au sunat mai multe telefoane toate cu numere foarte apropiate.

  Îţi place sau nu: Thumb up 8 Thumb down 0

  • @Andrei, mulțam de răspuns. Deci unii dintre ei sună la “ghici”. Tare!

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

 13. Coincidenta sau nu observ ca aproximativ 90% din persoanele care primesc telefoane sunt femei ,deci nu doar ca stiu sa umble la psihic dar stiu sa alega si targetul .Cand se va termina si aceasta treaba sunt curioasa ce vor mai inventa ,ca de mintea hotului nu doarme niciodata.

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 14. Pe mama au sunat-o in Spania…. Acelasi scenariu… doar ca mama are 3 fete si 3 gineri…. niciun fecior! :))) Avand ceva cunostinte printre militieni le-a dat acestora nr. de tlf de pe care fusese sunata : se suna din penitenciarul Colibasi!

  Îţi place sau nu: Thumb up 10 Thumb down 0

  • @emmanuella, da, văd că mulți zic același lucru, se sună din pușcărie. 🙁

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

 15. Cunosc si un patit dintr-o poveste d-asta (si stiau al naibii de multe amanunte cum ar fi cine este fata pensionarului fraierit, cum ii cheama, pe prietenii ei, unde lucreaza, unde locuieste pensionarul) dar mai ales am o amintire recenta legata de momentul in care telefonul fix a sunat si a raspuns maica-mea; evident la telefon cineva se smiorcaia in ultimul hal ca a facut accident si ca “vino mama sa ma iei”. Eu si maica-mea stateam si ne uitam unul la celalalt incercand sa nu radem moment in care maica-mea a urlat apoteotic: “Daca asa te-am educat eu si faci accidente de betiv ce esti, n-ai decat sa ramai in puscarie sa iti primesi pedeapsa. Asa e cinstit, sa iti asumi faptele!” si inchide.

  Comentariu beton! Thumb up 38 Thumb down 1

  • @Fiuciuc Andrei-Nicolas, hai că mi-a placut asta. Trebuia înregistrată convorbirea. 😀

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

 16. stii ce e funi?? Ca pe la tembelizor se spunea ca cica se suna de prin parnaie. Asa ma??? iaaa uite ma ce oameni inteligenti sunt pe la zabrele pe acolo. Adica faci si tu o gainarie, esti indeajuns de prost sa te prinda, si brusc iti revine “desteptaciunea” in parnaie?? =)))))

  A doua chestie e ca are dreptate Alexandra. Asa e. Faptul ca ai “feisbuc” si pui acolo status, check in… poze cacalau,si multe altele, te face o tinta sigura.Bine….acum…..o femeie in varsta nu are feisbuc, dar poate fi sunata de vreo 7 ori inainte si se poate face “conversatie” nevinovata cu ea.

  Iae a 3a chestie: Asemanator cu metoda “accidentul” mai e urmatoarea : Cand veneau “amenintari” de la societatile alea de recuperare (alti tepari ) , un baetzas perspicac le lua, si apoi peste doua zile venea cu ele la poarta. “Buna ziua sunt de la firma X…blabla…platiti acum 100 de lei , ca sa oprim inaintarea dosarului….bla bla…… si apoi lasa fituica aia, de sters la cur cu ea…. Mama s-a auto-sesizat din oficiu si i-a zis lu ala : “Va rog sa asteptati pana il sun pe baiatul meu sa imi aduca niste bani si sa discute si el cu dvs, ca nu imi aduc aminte de nici o datorie”
  Pe foaia respectiva era si un nr de tel scris cu pix…Cred ca “perspicacu” il trecea. Dar nu era valabil.. Cred ca pacalitii erau pusi sa trimita coduri de reincarcare pe nr ala.Asta ca varianta de rezerva.
  Mda…….RACHETA S-A FACUT ALA….cand a auzit “Stai ca vine baiatu meu sa discute cu tine”

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • @meshteruyoda, da, frate, văd că multă lume zice că se sună din pușcării. Incredibil!
   Bună asta cu recuperatorii falși. Frate, ce le mai merge mintea.

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • Nu e vorba ca le vine desteptaciunea la parnaie, ci ca de-acolo nu prea ai ce alte delicte sa faci 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 17. L-au sunat si pe tatal meu cu aceeasi mizerie. Numai ca tata stia despre ce e vorba si nu s-a pierdut. Fiind pensionar, s-a gandit sa se distreze putin cu ei, din lipsa de ocupatie. I l-au dat pe ”fiul” la telefon, care plangea si suspina, tata l-a luat cu binisorul, incercand sa calmeze ”odrasla”. I-a zis ”linisteste-te, ia zi tu, baiatul lui tata, cum te cheama pe tine? -Nici nu mai stiu cum ma cheama, tata, de suparare. -Nu mai stii? Sa mori tu ca nu mai stii?” Dupa care le-a urat…de bine, de sarbatori, de sanatate. Noroc ca apucase sa ii povesteasca si matusii mele, ptr ca la doua zile au sunat-o si pe ea. Dar stiind despre ce e vorba si avand in vedere ca baiatul ei are o situatie financiara foarte buna iar ea e pensionara, stia ca nu ar fi apelat la ea in astfel de conditii.

  Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 0

  • @Iulia, foarte, foarte tare taică-tău. Dacă ar fi toți bătrânii așa.

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

 18. Astea se intampla pentru ca in tara asta rolul politiei e sa stea cu radarul in boscheti. Daca banditii astia nu au depasit viteza legala, vor fi bine-mersi si vor mai face din astea multi ani de acum inainte.

  Cat de greu este sa ii prinzi pe astia? Mie mi se pare foarte simplu.

  Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 3

  • @Marius Panaitescu, da, pare simplu. Dar ce te faci că unii sunt deja prinși. Nu vezi că lumea zice că se sună din pușcărie? Și ce te faci cu oamenii care nu depun reclamație la poliție chiar și atunci când n-au pus botul?

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

 19. Banii se depun in banca intr-un cont.
  Toate bancile au afisat la ghiseu ca nu isi asuma responsabilitatea pentru oricare tranzactie care are la baza inselatoria tip “accidentul”.
  Ba mai mult, sfatuiesc persoanele care depun bani in conturi sa verifice inainte daca este adevarat si sa nu trimita bani decat acelora pe care ii cunosc.
  Mi s-a parut interesant ” BANCA NU-SI ASUMA RESPONSABILITATEA”
  Deci banca stie, tace si face. Personal am vazut anuntul in BCR, Reiffeisen, BRD pe ghiseu…

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • @Miki, mă, dacă se lucrează cu bancile și tot nu-i prind, înseamnă ca este prostie sau rea-voință.

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

 20. stiu si eu pe cineva care a patit asta si au venit in toiul noptii la ea acasa si le-a dat banii… mi se pare mizerabil si trebuie sa fii foarte naiv sa deschizi asa usa la necunoscuti si sa le mai si dai bani. le-a dat vreo 1500 de lei.

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • @graphiterose, la ce sume se vehiculează, a scăpat iefin cu 1500 de lei. 🙁

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 21. Ai pus niște întrebări naive la sfîrșit de mă doare capu’! În primul rînd fuga la Poliție unde depui plîngete însoțită de numerele de telefon. Nu se prea rezolvă dar te mai răcorești, de fapt doamna nu tu! Banii îi trimitea prin postă sau altă formulă, nu venea cineva sa-i ia! E periculos si la întînlire poate venii miliția! Sunt 99,99% sigur ca sună aleatoriu! Dar mi-a zis cineva ca sunt persoane care adună numere de telefon ale persoanelor țintă! Cine știe cum și mai ales cui a dat doamna numarul de telefon vreo dată! Informația asta o am de la unul care a fost “centrală” telefonică pentru cineva din pușcărie. Nu mai face serviciul dar ala îi cerea numere de telefon a unor persoane în vîrstă și dacă se poate și informații despre ele( copii, bani etc). Și eu am primit un SMS să încarc un nr de tel ca din partea fică-mi! Eu am două și amîndouă sunt afară la muncă, una pe vapor si una în aer! Cînd am sunat la numere nu mai erau active! Am facut gresala sa raspund la SMS că nu am copii!!! Mă mir că nu știi chestiile astea ca s-au tot facut publice. Cu ani în urmă Gainușă și Huidu au facut o emisiune la radio cu aia care “cumpărau” mașini de cusut! Cu toate că au sesizat miliția nu s-a întîmplat nimic și escrocheria a continuat încă vreo cîțiva ani!

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • @gheo, ai citit ce a comentat @krantz. Și au mai zis alți câțiva același lucru. Banii vin ăia și-i ridică, nu se pun la nicio poștă. 😉

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • am citit, se poate si asa dar se poate si cu transfer. dar isi asuma riscuri. de altfel cica asa au fost prinsi uni, victima a anuntat politia si i-a prins pe aia care ridicau banii!

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • @gheo, păi da, așa mă gândeam si eu. Crește riscul să-i prindă dacă implică banci, poștă, western union etc.

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 22. Boss, io de mult meditez la problema asta.S-am ajuns la concluzia ca astia au complici la Orange, Vodafone etc.Ca prea nimeresc doar la batrani.

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • @Batranu, nu mă, cică sună pur si simplu la întâmplare.

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • si eu sunt sigura ca au acces la o baza de date, am patit-o si eu cu mama, am avut noroc ca s-a prins ca nu-i in regula si i-a zis “vino tu acasa si ia banii ca nu-i gasesc” dar sperietura a fost, poti sa mori de inima daca ai probleme

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • nu nimeresc la batrani, te recunosc dupa voce cam ce varsta ai, si daca nu corespunzi, inchid pur si simplu.

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 23. Sunt convinsa ca suna la fix. Iau de undeva toate informatiile necesare. Sa nu uitam la cati “Operatori de date personale” ne dam detaliile. Din pacate pentru parintii nostri se cam duc la fix. Cu toti ar trebui sa ne avertizam rudele

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • @Ana, văd că lumea zice că se sună la întâmplare. Şi pe net tot cam la fel am găsit.

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 24. Oricum, apa, aeru’ si fraieru’ sunt eterne.Deci nu cred sa dispara repede nici escrocii.

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • @Batranu’, de asta să fii sigur. Peste 20 de ani, noi vom fi cei păcăliţi. 🙁

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 25. Să mă bag și eu în seamă, mai târziu, ca de fiecare dată când ies din tură. Având în vedere că am oareșce legături cu “structurilii” de anchetă, “băjeții” lucrează, în foarte multe cazuri și prin metoda anchetei. Adică: umblă prin diverse zone si “ginesc” o persoană care prezintă potențial, o urmăresc și se bagă în seamă cu vecinii. Află date, cât de cât, esențiale despre țintă, eventual mai corup și poștașul să afle una și alta, și apoi acționează. Au mari abilități în a manipula psihic persoanele în varstă, cu bani și cu copii, nepoți și alte rubedenii de vârste mai fragede. Chestie probată chiar de diabolica mea persoană! 😀

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 1

  • @diabolic, păi de ce nu povesteşti cum ai probat?

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • Mihai, am povestit mai sus. Am aplicat metoda lor și a mers. Doar ca nu am dus până la capăt. Sunt așa de naivi unii dintre ei, de-ți vine să le dai numai palme peste ceafă: ” trezește-te mamaie/tataie!!!!!”

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 26. P.S…..și să nu uităm de persoanele “nevorbite” din parcuri care abia așteaptă să se bage cineva în seamă, pe o bancă, cu ele. “Vomită” tot. Așa că, vitime se găsesc la tot pasul.

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • @diabolic, sau măcar informatori.

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 27. Mishu, au informatori prin blocuri de pensionari, dar suna si la nimereala! Unde se prinde, asta e… Pe tata, Dumnezeu sa- l ierte, l-au sunat atunci la inceput, cand inca nu se facuse publica metoda, dar din pacate ptr ei, tata era batran, dar nu era prost si nu l- a nimerit, ca avea fete! Si cand i-a serrvit textul, tata i-a zis ca nu are baieti, ci fete si au intors-p imediat: pai da, sotul fetei! ginerele d-vostra! Si tata: pai unde s-a intamplat? Pai la Obor! Pai ginerele meu e in Constanta! Pai da, la Obor in Constanta!- ca e si acolo un Obor! Frate, sunt versati si f bun psihologi…si i l-a dat pe unul care plangea rau si tata ia zis: ginerele meu nu plange! :)))) si i-a inchis tel! Mai, l-au sunat din nou! Ca dom’ne nu e de joaca, il mananca puscaria…dar intre timp tata vorbise cu Dragos…si nu vrei sa sti ce injuraturi a fost la gura lui! Bineinteles ca au inchis imediat! Dar la mama ta saraca s-a nimerit…nu-i teebuia asa o emotie…i-as spanzura de limba pe nenorocitii astia!

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • @angela, da, mă, se orientează din mers, exact cum au făcut cu taică-tău.

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 28. Cumva pe langa subiect… in urma cu vreun an primesc urmatorul mesaj: “Tata, sunt Dani, incarca-mi neaparat cartela cu 100 de euro. Am avut accident in Germania si trebuie sa sun in Bucuresti sa rezolv.” Raspunsul meu a fost: “Draga copilul meu(Dani – putea fi si-si), am divortat de tac-tu, iar in urma partajului am ramas si cu abonamentul. Daca imi cereai mie iti dadeam, dar asa, continua sa-l cauti pe tac-tu”. Dupa vreo cateva zile am sunat pe acel numar, de pe un alt numar, dar si cu numar ascuns, insa nimeni n-a raspuns.
  Referitor la subiect, maica-mea chiar nu este credula si nici nu se pierde cu firea, dar i-am zis clar, daca nu te suna X,Y,Z… atunci eu sunt bine!

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

 29. Da..incearca la intamplare, pana nimeresc. Si nimeresc. Exagerat de multe persoane s-ar putea spune.

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • @Monique, se pare că sună şi la întâmplare şi la pont, după ce strâng informaţii.

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • @Monique, da, dar nu vezi că sunt ca Hydra din Lerna? Anihilează o grupare şi răsar alte trei. 🙁

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • Indeed.. Dar eu am lasat link-ul pt modul de reactie…daca fiecare potentiala victima si-ar pastra cumpatul si ar intra putin in rol, alertand imediat politia, sansele de prindere ar spori considerabil..si probabil, intr-un final, ar fi starpit fenomenul.

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • @Monique, da, aici ai dreptate.

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 30. Mai, dl. Vasilescu daca mai tanjeam dupa glasul pamantului… sa fiu nebuna daca nu imi jumulesc parul cand citesc postarile tale. Ieri am primit un pumn de tristete si azi unul de indignare. Restul, e tacere.

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • @lectorarumana, păi asta înseamnă că îmi fac treaba bine. 😉

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 31. Asta inseamna ca esti om de bine, treaba o faci in alta parte 😛

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

 32. Au sunat o și pe bunica mea. Nu știu de unde aveau datele. I au spus ca nepotul de la Cluj a avut accident cu mașina. ..bunica sta în Gura Humorului cu mama nepotului. Bunica sa dus la banca sa le transfere banii ( nu avea cât vroiau ei) și fata de la banca a întrebat o pe bunica cui îi trimite atâția bani. Fata sa speriat când a auzit Poveste și a sunat o pe mătușa, care la sunat pe var care nu avea nimic. Făcut reclamație la politie, nu am mai primit nici un fel de răspuns.

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • @madalina, bine că nu a dat banii. 🙁

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • @Dora, așa și? Dacă jumătate de an mai târziu nu s-a schimbat nimic, nu mai avem voie s-o dezbatem sau cum?

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 33. Mihai Vasilescu, mi-am adus aminte de acest articol, si m-am reintors sa-ti las un comentariu…acum 10 min, raspunde al meu copil, in varsta de 7 ani, la tel (fix, digi) si-l vad cautand disperat un pix si foaie. Preiau apelul si dupa cateva minute in care omul de la celalalt fir, imi tot repeta ca-i politistul x si ca nu ma aude, desi eu il auzeam f clar, ca prin minune incepe sa ma auda si el, cand ii spun numele meu (sunt politistul x, avem un comunicat f important ptr acest numar de telefon, cum va numiti, alo, alo si iarasi repeta fraza…). Ii dau numele meu, incepe sa ma auda si imi spune ca este vorba despre un comunicat pe nr de tel si ca ce aleg, sa mi-l spuna la telefon sau sa ma duc la politie. Fiind atat de ametita, caci de regula nu-s prea credula, si gandindu-ma la treburi serioase, ii raspund ca daca se poate la telefon este ok. Bunnnn! Si incepe prima fraza din ”comunicat” care suna a intrebare: ”cate persoane din familia dumneavoastra, atat din tara, cat si din strainatate, detin permis de conducere si care este varsta lor??” intr-un final, in urma acestei intrebari, imi dau seama ca nu-i lucru curat la mijloc, imi vine in minte acest articol al tau, si faptul ca ma intrebam cum fac astia rost de informatii si ii raspund: aaa, aha, pai cred ca am sa vin la politie. Socat de raspunsul meu, incepe sa se balbaie si imi spune ca e f urgent si ca trebuie sa ma prezint in maxim o ora. Eu ii raspund ca asa am sa fac si incep sa rad, el imi inchide telefonul…Imi pare rau ca pe moment nu m-a dus bibilica, sa port o conv falsa cu el, sa vad ce alte intrebari mai pune, sa-i dau niste date eronate…asta e, data viitoare :))) oricum voiam sa relatez una din posibilitatile de a colecta date, foarte simpla de altfel…

  Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

  • @Laura Corbeanu, a sunat de pe numar necunoscut, nu? Că ar fi fost interesant dacă nu.

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • @Corina, da, uite că nu-l văzusem. Bun aşa.

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 34. Probabil ca erau la usa dumneaei. Sau oricum in zona. I s- a întâmplat unei vecine in alt oraș. Ea sta la casa si au apărut in 2 minute cu taxi-ul, au luat banii si au plecat.

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 35. Aici in Germania am vazut multe cazuri la tv. Ba unul fericit in care pensionara si-a dat seama ca epacaleala, a sunat la politie si cand aia au venit dupa bani i-au prins. Avea femeia peste 70 de ani dar nu s-a pierdut cu firea. Mihai intreaba daca stim cum se desfasoara evenimentul. Aici de .numeste metoda “Nepotul”, te suna si spune: “ghici cine sunt!… tu spui: “A da esti Cutarica!”…, “Asa da ai ghicit, ce mai faci?”… bla bla, scoate tot de la biata bunicuta sau matusica. Apoi o tranteste cum ca ar fi in mare belea si ca e la politie si are nevoie urgenta de bani, va trimite pe cineva dupa ei. Batrana se face luntre si punte sa adune banii, ii da si dusi sunt. Abia dupa se dezmeticeste si isi suna nepotul/nepoata sa vada daca a rezolvat si ghiciti! Ala/aia habar nu au despre ce e vorba! Cel mai bine e sa le povestim rudelor noastre despre astfel de farse si sa ii invatam sa nu cada in plasa lor.

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 36. Pingback: mihai vasilescu blog | Inimaginabil! Șoc! Dovadă clară că există viața de apoi! O să rămâi uimit când o să citești!

 37. Da, ai dreptate, majoritatea celor care practică aceast metodă o fac din penitenciar. Ce nu înțeleg eu e de ce nu se bruiază semnalul GSM în interiorul pușcăriilor și ar fi rezolvată problema !

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

 38. Stiu si eu o stiuatie de genul. Batrana a fost sunata ca fiul ei “Lilica” cum il alinta ea, a facut accident si are nevoie rapid de ajutor financiar pentru a nu fi incarcerat. Batrana a prins momeala si le-a dat indivizilor undeva la 100 de milioane, lei vechi, acestia venind personal la poarta sa ridice banii. Ghinionul lor a fost ca in comuna respectiva la iesire, erau camere de supraveghere si astfel au identificat masina si i-au prins

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 39. a sunat si la maica-mea acu 1 an poate 1 an juma. Care femeie iubitoare de copii ei l-a bagat in mortii si a inchis.
  Dobitocul a sunat din nou – mama i-a zis ba boule cu stii cati retarzi ca tine am avut la scoala – te miros din prima. Si s-au luat in gura cu te gasesc si te fac…
  Continuarea e ca m-am certat pe urma idiotii de la compania de telecom, am facut plangere la politie cu ora minut , discutia.
  De curand a venit o scrisoare ca i-a prins erau unii din Galati dar erau deja la facultate.

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

Sus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.