[Ziua 13]

Am ajuns la hotelul unde sunt cazat în Pamplona și primul lucru pe care l-am făcut a fost să întreb unde e parcarea.

La care tipul din recepție mi-a zis că parcarea e fix sub hotel, dar chiar vreau să plătesc 19 euro pe noapte?

Păi am de ales?, am întrebat oarecum uimit.

Sigur, zice omul meu, o puteți lăsa pe stradă. Până luni dimineață e gratis. Și-o să găsiți și loc, că e toată lumea plecată.

Vă spun foarte sincer c-am fost extrem de circumspect. Absolut TOATE hotelurile de până acum n-au știut cum să-mi ia banii pentru parcare mai repede, iar hombre ăsta mă trimite la parcat moca? Aproape că-mi venea să-i spun să lase glumele.

Mi-a văzut fața neîncrezătoare și mi-a zis că dacă nu găsesc, o pot parca liniștit la hotel în parcare. Ce-am de pierdut dacă mă duc să caut loc gratis?

Argument logic și de necombătut, de altfel.

Evident, a avut dreptate, am găsit locuri gratis cācāIāu. După cum puteți să vedeți în fotografie, erau pe alese.

Prieteni, n-aveți idee cât îmi place când dau peste oameni pentru care omenia e mai presus de 38 de euro (atât m-ar fi costat cele două nopți). Când dau peste oameni pentru care termenul „jaρcā” este intraductibil.

Iar când oamenii respectivi mai lucrează și-n turism, parcă înțelegi mai ușor de ce în țara asta vin niște milioane de turiști an de an.

Respect!

P.S. Altfel, sunt foarte îngrijorat. După cum puteți observa în poză, pare să se înnoreze puternic. Cred că vine furtuna sau ceva.

Dacă nu înțelegeți P.S.-ul și poza. Există cetățeni care s-au săturat de excursia mea ca de mere acre. Nu înțeleg ce-i deranjează, mai ales că pot oricând să dea unfriend și unfollow, dar asta nu mai e treaba mea.

Vă dați seama în ce hal i-am adus pe bieții oameni, de-au început să-mi comenteze cu avertizările meteo din Spania. Cică vine cu ploi, cu furtuni, cu astea. Mi-i și imaginez căutând știrile despre „cetățean român luat de ape cu tot cu mașina lui roșie”.

De-aia am zis să le fac o aroganță. 😛