[Ziua 15]

Prima parte: aseară

Cred că mi-am stricat ciacrele, că altfel nu-mi explic. Ia fiți atenți.

M-am oprit să dorm la Genova, unde sunt opt grade afară. OPT.

O să ziceți, desigur, că ce importanță au gradele de afară dacă m-am oprit doar să dorm?

Da, corect, așa e, teoretic n-ar trebui să conteze, dar, practic, există o micuță problemă: în hotelul unde am rezervat nu merge instalația de încălzire. Gen, deloc, în tot hotelul.

Credeam că e doar la mine în cameră problema, așa că m-am dus la recepție în secunda doi. Ce să vezi, nu era doar la mine în cameră, ci în tot hotelul.

Când am întrebat de ce, mi-a zis omul ăla de la recepție că este o dispoziție a autorităților locale și nu au voie să pornească instalația hotelului. Cică nimeni din Genova n-are voie.

I-auzi, dar ați avut voie să-mi luați banii pe cameră știind c-o să stau în frig?

Personal, eu cred că e vrăjeală. Nu se aștepta nimeni să fie OPT grade în Genova la sfârșit de aprilie și ori nu vor, ori nu pot să pornească sistemul de încălzire.

Mi-au zis că dacă am nevoie, îmi mai dau o pătură. Știți, în cameră la mine nu sunt mai mult de 12 grade, le-am simțit de cum am deschis ușa. Prin urmare, pot să iau pătura aia și să fac focul cu ea, de dârdâit tot o să dârdâi până dimineață.

Ah, să nu uit, dacă aveți impresia că stau la vreo magherniță și de-aia am pățit-o, ei bine, hotelul Mercure San Biagio din Genova are PATRU stele. Prețul fiind pe măsură: 136 euro. Da, atât am plătit (cu tot cu parcare, care e 12 euro) pentru noaptea asta în care voi dârdâi la greu. Niște bani care par extrem de bine investiți. 🤦

Vedeți? De-aia cred că mi s-au stricat ciacrele sau ceva.

Partea a doua: dimineața asta

Băi, oameni buni, nu doar c-am supraviețuit, dar cât de bine am putut să dorm în frig. Probabil nu sunt chiar 12 grade în cameră, sunt vreo 15-16, cert este că am dormit bine de tot.

Nu știu dacă a fost de la oboseală (am adormit în secunda în care am pus capul pe pernă), dar m-am odihnit.

Ce-i drept, m-am trezit de vreo două ori peste noapte și mi-am simțit urechile un pic înghețate, dar am tras pătura peste cap și-am adormit la loc. Mă credeți sau nu, dar când m-am trezit am constatat că tricoul în care am dormit era transpirat.

A strâns un pic doar când am ieșit din dușul fierbinte și-am intrat în ghețăria din cameră, dar, ca un viking adevărat am clănțănit din dinți și-am îndurat.

Hmm, poate implementez asta și acasă. 😊

Epilog

Reclamație la booking și review prost pe google tot am să le fac celor de la Hotel Mercure San Biagio. Ca să nu mai spun că vor avea o supriză și când va începe Google să indexeze acest articol.

De ce? Pentru că este un fel de țeapă cum au procedat. Nu mi se pare normal să-mi iei banii fără să mă avertizezi că în cameră e frig. Lasă-mă pe mine să decid dacă vreau să ți-i dau, după ce mă informezi corect despre cum stau lucrurile.

Mai mult de atât, când am mers la recepție să le spun că nu merge încălzirea din cameră, tipa care era acolo se prefăcea că nu înțelege ce vreau. Că ce număr de cameră aveți? C-o să verificăm, căcaturi din astea.

Noroc că erau doi în recepție, ea și-un tip. Tipul a avut coaie suficient cât să-mi spună în față despre ce e vorba. Bine, nici el n-a mers cu curajul până la capăt, a dat-o p-aia cu autoritățile locale.

Poate n-a mințit, dar tot mă lasă rece. Cu autorități sau nu, înainte să-mi ia cei 136 de euro de pe card, cineva trebuia să-mi spună că-n cameră e frig. Decideam eu dacă vreau să le plătesc sau nu. Plus că nu mai aveam ce comenta din momentul în care mi-am dat acceptul.

Greșesc?

P.S. Poza e fix din recepție. L-am rugat p-ăla să se dea la o parte, ea nu era în zonă.