O să fiu scurt azi. Scurt și nervos.

Din când în când primesc câte un comentariu ca ăsta:

“după cum spunea un bun prieten de-ai mei” – typo?!
(citesc cu mare plăcere articolele tale – nu sunt un “grammar nazi” da’ mi-o sărit în ochi)

Dacă nu v-ați prins, omul îmi semnala că nu e corect „de-ai mei”, lucru pe care o să-l dezbatem cu altă ocazie. Acum vreau să vă spun că acest cetățean a comentat fix de trei ori pe acest blog (am verificat), dar de fiecare dată a făcut-o în același stil: mi-a semnalat c-am făcut o greșeală. Și ca el, au mai fost destui de-a lungul timpului.

Urăsc genul ăsta de oameni, detest din ficați oamenii care n-au niciodată nimic de spus, nicio părere, indiferent că e ea pro sau contra, oamenii care doar stau acolo, undeva în întuneric, și vânează greșeli. Îi urăsc și-n viața reală, îi detest și-n online.

Mă doare-n lupă că citești cu mare plăcere articolele mele, dacă tot ce-ai avut tu de spus vreodată a fost să-mi semnalezi o posibilă greșeală gramaticală. Au fost subiecte pe acest blog la care s-a râs cu lacrimi, așa cum au fost și articole pentru care s-au certat oameni și s-au stricat prietenii (no fucking joke). Dar tot ce ai avut tu de spus vreodată a fost „coaie, vezi c-ai greșit un cuvânt”? Atunci du-te-n pula mea, n-am cum să cred că „citești cu mare plăcere articolele mele”, ci că ești doar un ipocrit bășit. Nu poți să citești cu mare plăcere ce scrie un om, dar tot ce ai tu să-i spui omului ăluia este să-i bagi degetele în ochi pe motiv c-a scris ceva greșit.

Știți cum mi se pare mie asta? Este exact ca și cum ai avea în viața reală un prieten, un amic sau un cunoscut care nu ți-ar semnala decât ce faci prost. Știți genul ăla de indivizi care nu există în viața ta decât ca să-ți spună „vezi că iar ai greșit”? Asta fiind toată interacțiunea lor cu tine. Fără niciun cuvânt mișto atunci când faci ceva bine, fără nicio părere, fără nicio opinie, sau fără niciun sfat atunci când ai avea nevoie. Nu, ei apar strict când ai greșit ceva, îți vâră greșeala în ochi și dispar înapoi în neant, urmând să mai apară la următoarea greșeală.

Oamenii ăștia sunt toxici, nu aduc nicio valoare unei relații și prin urmare n-am nevoie de ei. Mă bucur că în viața reală, de-a lungul timpului, i-am eliminat complet. În online e mai greu, dar mă străduiesc și aici. Ceea ce vă recomand și vouă dacă se întâmplă să aveți așa ceva în jur.

Atât pentru azi.

sursa foto