Hai că tot e 14 februarie azi și e cu iubire și din astea. Ia fiți atenți aici.

Cum scrolam eu zilele trecute, mi-a apărut în feed minunata postare de mai jos. De obicei nu citesc postări lungi decât dacă sunt scrise de oameni pe care-i cunosc sau pe care i-am mai citit și mi-au plăcut. Dar, pentru că asta începea promițător cu câștigatul încrederii and stuff, am făcut imprudența s-o citesc.

Și-am să vă rog să faceți și voi același lucru, ca să putem vorbi în cunoștință de cauză. Iat-o (aș fi vrut să vă dau și link către postare, dar omul, ca un bărbat adevărat, a șters-o):

A câştiga încrederea partenerei alături de care abia ai început o relaţie în care, în mod neaşteptat, apar sentimente de iubire, este o adevărată artă pentru un bărbat.
Să analizăm un exemplu, din domeniul meu. Primeşti pe la ora 16 un telefon de la un şantier că a apărut o problemă gravă, care trebuie rezolvată urgent azi, fiindcă mâine se va turna betonul. Cum procedezi in acest caz?
Varianta simplă:
O suni să-i spui că deseară vei ajunge mai tarziu acasă, fiindcă a apărut o problemă pe un şantier şi e nevoie de proiectant la faţa locului. Acesta fiind de fapt adevărul pur. Fireşte că ea, necunoscându-te, se va gândi „of, e la fel ca toţi bărbaţii, se duce la femei şi inventează. E un măgar, e la fel ca toţi bărbaţii”
Varianta corecta, prin care vei face un pas mare pentru câştigarea încrederii:
Nu o suni când afli că a intervenit o problemă, ci îi trimiţi o poză, pe Whatsapp, atunci când ajungi la şantier. Îi scrii, pe un ton amuzant: „Sunt pe un santier, la o echipa de aiuriţi. Uite ce năzdrăvănie au fost în stare să facă. A trebuit să fiu chemat eu, ca proiectant, să le rezolv problema”. Mai târziu, dacă intervenţia pe şantier se prelungeşte, îţi faci un selfie, cu casca pe cap şi i-l trimiţi sub formă de glumă: „uite cum îmi stă ca şantierist”. Apoi îi scrii: „în loc să fim împreuna, acum, că s-a facut ora 12 noaptea, eu stau cu pălăria asta galbenă pe cap”.
Când vei ajunge acasă, obosit, ea va fi ştiind foarte bine unde ai fost şi va urma o noapte minunată”.
Dacă mergi pe principiul că trebuie să aibă încredere în mine, fiindcă eu mă cunosc bine şi nu aş inşela-o niciodată, faci o mare greşeală. La ora unu noaptea, când vei ajunge acasă, o vei găsi cu bagajele pregătite de plecare. Vei încasa şi o palmă şi-ţi va spune celebrul „Eşti la fel ca toţi ceilalţi.Să nu mă mai cauţi”.
Arta constă în faptul că dovezile trebuie să i le trimiţi sub forme amuzante, astfel încât ea să nu-şi dea seama că tu lucrezi, de fapt, la câştigarea încrederii.
Cam aşa s-ar traduce, prin exemplificare, expresia „încrederea şi respectul se câştigă, nu se impun”.
Important e faptul ca, dupa ce ai castigat increderea, nu va mai fi nevoie de acest joc necesar. Ea va sti unde esti si va putea verifica printr-un simplu telefon. Dupa o perioada nici nu va mai verifica, increderea fiind castigata definitiv.

După ce-am citit-o, pentru că sunt un idiot congenital care nu se mai învață minte odată și vrea să facă educație oamenilor pe internet (adică exact locul unde nu educi pe nimeni niciodată), în loc să dau drumul la un serial sau să fac niște biluțe de muci, chestii care oricum ar fi fost mai utile pentru societate, am zis să-i fac omului un pustiu de bine și să-i spun părerea mea despre elucubrația lui sinistră.

Prin urmare, i-am explicat foarte pe scurt că ce-a scris el e o mizerie. Și că aia nu e încredere, ci control, dar evident că n-am avut cu cine să mă înțeleg, cetățeanul era pe filmul lui. Mi-a zis că nu înțeleg eu cum e cu iubirea și cu încrederea, pentru că sunt un curvar. N-am înțeles nici de unde a tras concluzia asta măreață, nici ce legătură aveau sula cu prefectura, dar am râs. Măcar io mă mai fac bine, dar prostia nu se vindecă, lucru pe care am și ținut să i-l comunic. Deh, așa sunt eu, suflet mare.

Nfine, ca să n-o mai lungim, aș cam vrea să apelez la arbitrajul vostru. Sunt io tâmpit când spun că ce debitează cetățeanul ăsta n-are legătură nici cu iubirea, nici cu încrederea, ci doar cu dorința de a-ți controla partenerul? Nu de alta, dar dacă te simți dator să trimiți videouri cretine ca să-i demonstrezi femeii că ești la muncă, nu la curve, din punctul meu de vedere ești în relația greșită.

Unde mai pui că dacă tu faci asta pentru femeie, mai devreme sau mai târziu o să cam ai pretenția să facă și femeia același lucru pentru tine. Gen, să-ți trimită videouri când iese cu fetele în oraș sau când pleacă la mare cu soră-sa, ca să fii tu liniștit că nu e în vreo mătărângă de Rahan.

Și uite așa, cu prima ocazie când unul dintre ei n-o să aibă semnal la telefon sau rămâne fără baterie, scandalul e gata. Nesimțitule, unde-ai fost? Că n-am reușit să dau de tine toată seara. Și ce dacă n-aveai baterie, puteai să faci video cu telefonul unui coleg și să mi-l trimiți.

Și, evident, reversul: Curvo, să te duci la mă-ta, că numai ea poate să creadă c-ai dansat până dimineață și nu era semnal în club.

Și altele de același gen, că e greu cu încrederea când nu mai trimiți videouri. Știți cum zic?

Băi, mi-a luat și mie niște foarte mulți ani să învăț asta, dar iubirea și controlul nu au cum să funcționeze împreună. Iar încrederea este sau nu este. Punct. Dacă ți-am spus că mă duc la Ploiești, că așa am io chef, că vreau să stau acolo pe o băncuță din gară și să număr trenuri, înseamnă că asta o să fac. Dacă nu mă crezi, problema e în cu totul altă parte, poate chiar la tine.

Și încă ceva, dacă partenerul vrea să te înșele, stai liniștit, o s-o facă chiar dacă ție îți trimite un lungmetraj din care reiese că e într-o mănăstire de maici unde asistă la slujba de seară.

Evident, după cum ziceam, n-am avut cu cine să mă înțeleg, dar încă o dată recunosc că e vina mea. Nu poți să educi proștii în general, darămite pe internet. Dar, pentru că azi celebrăm, nu-i așa, iubirea, ziceam să mă lămuriți voi dacă am dreptate sau dacă aberez.