Desigur, n-am descoperit încă răspunsul la această întrebare fundamentală, pentru că viața este complexă și prezintă multe aspecte. Și chiar dacă l-aș descoperi, n-aș fi atât de idiot să-l scriu aici, l-aș vinde pe suficient cașcaval cât să mă pot retrage și eu pentru un an sabatic în Caraibe (evident, după ce-am cumpărat sărăcia aia de Facebook de la Mark). Să mă redescopăr, gen.

Mdeci, nu numai că n-am descoperit răspunsul, dar sunt convins că până și Dumnezeu tatăl când se mai intersectează accidental cu vreo reprezentantă a sexului frumos, cazată temorar în rai, după cinci minute de discuție liberă și profundă, zbiară disperat: “Petreeeee, vino și ia-o p-asta de aici, că nu înțeleg ce vrea!”.

Mă rog, revenind, dacă citești pe interneți zece articole dedicate acestui subiect delicat, în absolut toate o să constați că femeile îsi doresc de la un bărbat, în primul și în primul rând, să fie inteligent. Pentru că, nu-i așa, creierul este cel mai secsi organ al unui bărbat. Nu să fie frumos, nu să aibă trup de zeu grec sau bicepși de Arnold la a doua tinerețe, nu ochi albaștri, nu păr lung sau cârlionțat, nu, nu, nu! Toate o ard cu inteligența, cu conversația fermecătoare, cu simțul umorului and shit.

Până și domnișoara independentă și puternică, despre care făceam vorbire ieri, pomenea pe undeva de Bărbatul (cu „B” mare, da? luzărilor) care trebuie s-o facă să râdă în primele cinci minute de conversație. Desigur, umorul ar fi venit imediat după încălzirea din scaunele bolidului și florile cărate zilnic în portbagaj ca să nu se prezinte cu mâna goală, dar, repet, până și ea zicea ceva despre inteligență și simțul umorului.

Iar întrebarea mea este una singură: ce șanse ar avea să vă arate cât de fermecător este și cât simț al umorului are un tip extrem de urât care încearcă să vă agațe într-o seară ploiasă de toamnă? Da, doamnelor și domnișoarelor, cam cât de dispuse ați fi să-l lăsați să vă demonstreze ce conversație strălucitoare poate să suștină și cât de sclipitor îi merge mintea, pe unul dintre cei doi cavaleri arătoși din această fotografie (doar ca exemplu așa, voi sunteți libere să vi-l imaginați cât puteți de urât), dacă l-ar apuca din senin să vrea să vă arate cum trebuie dus pionierul la ecluză? Știți ce zic?

Ca să nu mai povestesc c-aș fi tare curios să cunosc și eu o femeie, una singură măcar, care a avut vreodată în viața ei un vis sau vreo fantezie sexuală cu cel care era considerat cel mai deștept om de pe planeta Pământ. Cum adică “cine-i ăla?”. Stephen Hawking, desigur.

Aș aprecia niște răspunsuri sincere și fără vestita “eu nu răspund pentru că am întâlnit deja bărbatul vieții mele, nu mai am nevoie de altul”. Știu că l-ați întâlnit deja, dar hai să presupunem că nu.

Mdeci? Cum stăm? Cam ce șanse i-ați acorda unui bărbat foarte urât și mega-inteligent, cu ăl mai dezvoltat simț al umorului evăr?

P.S. Între timp, în crunta realitate care ne înconjoară, pinguinii sunt pe cale de dispariție.

mihai_vasilescu_pinguin