Trebuie să vă fac o mărturisire care n-ar fi fost posibilă cu niște ani în urmă: nu mai pot trăi fără airfryer. Asta fiind denumirea cool pentru ceea ce cunoaștem cu toții sub numele de friteuză cu aer cald. Adică chestia aia cu care poți să prăjești chestii fără să le bagi în ulei încins.

Desigur, știți foarte bine că nu sunt vreun promotor al stilului de viață sănătos, n-o să găsiți în farfuriile mele rucola, măceșe și ienupăr salbatic, dar să știți ca până și eu dacă am posibilitatea să evit anumite treburi, atunci le evit.

Vă spun extrem de sincer c-am fost foarte circumspect când a comandat Mara airfryer. Dar cine eram eu să mă pun în calea fericirii ei? Mi-am zis că n-o să mănânc în veci ceva ieșit din interiorul drăcoveniei ăleia și mi-am văzut de treabă.

După care, când le-a făcut fetelor prima oară cartofi prăjiți la friteuză cu aer cald și-am gustat din ei, am ridicat o sprânceană a uimire. Dar nu m-am lăsat convins așa ușor, să știți.

A trebuit să văd cu ochii mei cum șmecheria aia scoate niște aripioare de pui fragede la interior și crocante la exterior, fără sa vadă vreo picătură de ulei, ca să mă declar aproape învins.

Armele le-am depus definitiv prima oară când am făcut mici. Nu-mi plac micii făcuți în casă, să știți, nu au același gust cu ăia făcuți afară pe grătar oricât ai încerca tu. Problema e că uneori mi se face poftă și mi-e lene să ies la cârciumă doar pentru niște mici, așa că-mi cumpăram o caserolă și-mi făceam acasă.

Lucru pe care-l regretam imediat după ce constatam c-am umplut casa cu fum d-ăla greu, de mici, care nu se lasă dus nici cu toate geamurile deschise, iar gustul nu e nici pe departe cel pe care-l așteptai. Mi-am luat țeapa asta de câteva zeci de ori, să știți.

De-aia surpriza mea față de micii făcuți în airfryer a fost imensă. Da, ok, tot nu sunt ca ăia făcuți pe grătar, că n-au cum. Dar cu siguranță sunt peste cei făcuți pe aragaz și, cel mai important, nu ai niciun pic de fum și miros în casă.

Și uite-așa se face că în numai trei ani de când a intrat la mine în casă, airfryer-ul a intrat în top cinci obiecte casnice fără de care viața mea ar fi mult mai grea. Știți voi, chestiile alea fără de care ne-am întoarce în epoca de piatră, dintre care se remarcă mașina de spălat rufe, mașina de spălat vase (sper că omul ăla care a inventat-o are locul lui în rai), uscătorul electric de rufe sau televizorul.

Ei bine, acum la toate astea se adaugă si friteuza cu aer cald.

La voi cum stă situația? Care sunt obiectele de uz casnic de care nu concepeți să vă lipsiți?

 

sursa foto: freepik.com