Treaba stă așa. De obicei, în perioada asta a anului îmi prelungesc abonamentul la telefonia mobilă. Chestie care, deși ar putea să pară, nu e așa simplă cum poate ați fi tentați să credeți. Nuș’ cum să vă explic, dar în ultimii doi ani, în care telefonul a fost practic extensia mâinii mele drepte, am ajuns la concluzia că netul pe mobil și mai ales viteza cu care se mișcă sunt cam cele mai importante lucruri pentru mine când vine vorba despre telefonie.

Adevăr vă zic vouă. Nu mă interesează minute incluse, sms-uri, mms-uri și alte drăcovenii din astea absolut mirifice, dar pe care le utilizez foarte puțin spre deloc. În schimb, mă interesează foarte tare că vinerea trecută, în trenul spre Brașov, jumătate din drum am plâns cu sughițuri încercând să mă dau și eu pe Facebook ca tot omul sau că, în același tren, mi-a luat patruj’ dă minute să postez un text de patru fraze pe blog. Și toate astea pentru că odată ieșit din gara de nord, viteza internetului scădea cu fiecare kilometru parcurs de ziceai că mă îndreptam spre Aconagua, nu spre El Dorado-ul României (a se citi Valea Prahovei).

Și să vezi potriveala naibii. Exact pe când cugetam io la cele de mai sus și prin urmare la ce să fac și ce să aleg, am primit un comunicat de presă care mi-a sărit în ochi. O dată pentru că era de la Telekom (și până acum nu prea s-au înghesuit să-mi trimită și mie comunicatele lor de presă) și a doua oară pentru că exact când mă pregăteam să-l închid mi-a atras atenția șmecheria de mai jos:

În mai puțin de un an Telekom Romania și-a dublat acoperirea LTE, a continuat inițiativele de modernizare și de optimizare a rețelelor mobile și au fost accelerate planurile de extindere a acoperirii. Efectul a fost vizibil, astfel încât Telekom Romania le poate oferi clienților săi cea mai bună experiență de utilizare a serviciilor de internet mobil.

În urma auditului independent realizat de P3 communications și a testelor de performanţă asupra tuturor reţelelor mobile din România derulate în luna august a acestui an, Telekom Romania a obţinut cel mai mare scor, 508 din 600, pentru serviciile de date mobile. Scorul P3 reprezintă o metodă de punctare acceptată universal şi aplicabilă la nivel internaţional pentru a evalua calitatea şi performanţa reţelelor.

Well, asta mi-a cam sunat a muzică de îngeri având în vedere că visul meu declarat e să mă scald în internet pe mobil și să fac baie în gigabaiți dă date. D-aia acum sunt încă nehotărât, dar cred c-am găsit soluția ideală: o să-mi iau o cartelă din aia cu SIM de la Telekom ca să văd cum se mișcă. Și promit să vă țiu la curent cu rezultatele risărciului.

Altfel, voi ce mai mermeliți pe-acolo după ce-a venit valul ăsta de frig total neașteptat în prag de iarnă?

mihai_vasilescu_date_telekom