3,695 cititori

Nici cu internetul ăsta nu e așa simplu cum crede lumea

Treaba stă așa. De obicei, în perioada asta a anului îmi prelungesc abonamentul la telefonia mobilă. Chestie care, deși ar putea să pară, nu e așa simplă cum poate ați fi tentați să credeți. Nuș’ cum să vă explic, dar în ultimii doi ani, în care telefonul a fost practic extensia mâinii mele drepte, am ajuns la concluzia că netul pe mobil și mai ales viteza cu care se mișcă sunt cam cele mai importante lucruri pentru mine când vine vorba despre telefonie.

Adevăr vă zic vouă. Nu mă interesează minute incluse, sms-uri, mms-uri și alte drăcovenii din astea absolut mirifice, dar pe care le utilizez foarte puțin spre deloc. În schimb, mă interesează foarte tare că vinerea trecută, în trenul spre Brașov, jumătate din drum am plâns cu sughițuri încercând să mă dau și eu pe Facebook ca tot omul sau că, în același tren, mi-a luat patruj’ dă minute să postez un text de patru fraze pe blog. Și toate astea pentru că odată ieșit din gara de nord, viteza internetului scădea cu fiecare kilometru parcurs de ziceai că mă îndreptam spre Aconagua, nu spre El Dorado-ul României (a se citi Valea Prahovei).

Și să vezi potriveala naibii. Exact pe când cugetam io la cele de mai sus și prin urmare la ce să fac și ce să aleg, am primit un comunicat de presă care mi-a sărit în ochi. O dată pentru că era de la Telekom (și până acum nu prea s-au înghesuit să-mi trimită și mie comunicatele lor de presă) și a doua oară pentru că exact când mă pregăteam să-l închid mi-a atras atenția șmecheria de mai jos:

În mai puțin de un an Telekom Romania și-a dublat acoperirea LTE, a continuat inițiativele de modernizare și de optimizare a rețelelor mobile și au fost accelerate planurile de extindere a acoperirii. Efectul a fost vizibil, astfel încât Telekom Romania le poate oferi clienților săi cea mai bună experiență de utilizare a serviciilor de internet mobil.

În urma auditului independent realizat de P3 communications și a testelor de performanţă asupra tuturor reţelelor mobile din România derulate în luna august a acestui an, Telekom Romania a obţinut cel mai mare scor, 508 din 600, pentru serviciile de date mobile. Scorul P3 reprezintă o metodă de punctare acceptată universal şi aplicabilă la nivel internaţional pentru a evalua calitatea şi performanţa reţelelor.

Well, asta mi-a cam sunat a muzică de îngeri având în vedere că visul meu declarat e să mă scald în internet pe mobil și să fac baie în gigabaiți dă date. D-aia acum sunt încă nehotărât, dar cred c-am găsit soluția ideală: o să-mi iau o cartelă din aia cu SIM de la Telekom ca să văd cum se mișcă. Și promit să vă țiu la curent cu rezultatele risărciului.

Altfel, voi ce mai mermeliți pe-acolo după ce-a venit valul ăsta de frig total neașteptat în prag de iarnă?

mihai_vasilescu_date_telekom

112 de păreri la “Nici cu internetul ăsta nu e așa simplu cum crede lumea

 1. Care val de frig, Mihai, că încă n-a venit frigul?! Frigul vine tot pe neaşteptate, da’ mai încolo. 😛

  Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 0

  • @GabiI, MIE mi-e friiiiig. 🙂

   Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 2

  • @MV, și n-ai găsit pe nimeni să te încălzească?!!! ?

   Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 0

 2. Io am mermelit o comandă de geacă de iarnă de pe internetul de la Vodafone. E lungă, groasă și cu glugă.

  P.S. nu există cartelă cu sim. Toate sunt sim card. SIM înseamnă modul de identificare a abonatului (subscriber)

  Comentariu beton! Thumb up 17 Thumb down 1

  • @Elena, na, mă, c-am corectat.

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 1

  • @Mihai, mulțumesc, mă, pentru favor?.

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

 3. Noi muncim nu “mermelim”! Pfuiiii. Amator….

  Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 0

  • @VictorR, știuuuu, că și io mai mint câteodată. 😛

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 1

 4. Eu zic sa iei două.Cartele adică.Pe principiu :unde-s doi(ua),puterea creste.Le indesi in telefon ca grasa shaorma in gura.Asa ai dublu net,dublu ce vrei tu.
  Cauta Eschimos Protect,noua linie pentru rebegiți,chiloti de blană cu mini godin,dresuri împletite manual din blană de yeti.

  Comentariu beton! Thumb up 45 Thumb down 1

  • @edelweiss, cum aș putea să-i fac una ca asta telefonului meu roz? Aud?

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 2

  • Lasa mă,sunt destule in roz care-si îndeasă câte două chestii,char si trei, in ele,in acelasi timp.Nu esti tu vreun deschizător de drumuri.

   Comentariu beton! Thumb up 46 Thumb down 1

  • @edelweiss, ahahahahaha. Și io care mă credeam pionier.

   Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 1

 5. Ok, hai ca trenul spre Brasov merge printre dealuri, printre munti etc. Dar sunt probleme cu semnalul si pe autostrada Bucuresti Constanta.. unde teoretic, zic eu, nu ar trebui sa ai probleme..(la vodafone si orange, cel putin)

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 1

  • @Dan, iată.

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 1

  • @Dan, mergi prea repede și internetul nu se poate ține după tine pe autostradă…

   Comentariu beton! Thumb up 34 Thumb down 0

  • @Dan, A2 e acoperit complet pentru semnal 2G, cel putin. Deci nu ar trebui sa ai probleme pe vdf pentru apeluri de voce. Pentru date nu pot sa iti dau un raspuns la fel de sigur, din pacate.

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 6. Bai, sunt mandra. Lucrez in IT pentru mirifica companie si stiu cum ne-am luptat cu morile de vant pentru proiectul asta si cate nopti nedormite am avut, ca sa iasa bine. Desigur, hibe au fost si inca sunt, iar oamenii de regula stiu sa le evidentieze pe alea, uitand de partile bune.
  Multumesc pentru articolul asta. Din suflet.
  Ma inclin.

  Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 0

  • @CristianaP, avec plaisir. Dar e meritul lor/vostru că se dezvoltă infrastructura.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 4 Thumb down 1

 7. neatza. Mie internetul si reteaua de acoperire din romania mi se pare infinit mai buna ca cea din italia, de exemplu. In tara am avut semnal inclusiv prin munti, in schimb cum ieseam cu trenul din gara din Roma, ciuciu semnal.

  p.s. cred ca mi s-a imbolnavit laptop-ul si habar n-am ce sa-i fac… 🙁

  Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

  • @singlemum, păi la viteza de deplasare a trenului acolo, nu reușește semnalul să țină pasu’! ???

   Comentariu beton! Thumb up 6 Thumb down 0

  • @Gigi, sa nu crezi. Nu e chiar asa verde iarba nici pe acolo.
   Cu trenurile alea de mare viteza nu am fost. Costa mai putin si e mai rapid cu avionul.
   Nu ma prea pricep eu la tehnologii, dar inclusiv cu internetul de casa vad o mare diferenta.

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • @singlemum, eu nu am avut nicio problema in Roma pe VDF It. O fi de la zidurile alea groase ale garii, nu patrunde semnalul 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 8. Deci putem sa vorbim pe nume? Bine.
  Călătoresc mult afară şi recent (30 zile) am fost dezamăgit de Vodafone pentru că au separat roaming ul de național în extraoptiunile lunare (sunt pe sim card), asa că am trecut la telekom, rapid, și acum sau tăiat beneficiile şi la ăștia(insă mai am 200min și 1 GB net în roaming+beneficiile nat totul la 8 €). Măcar au roaming și național in aceeași extraoptiune.
  Ce nu înțeleg eu e, dacă de la 15 iunie s-a ridicat taxa de roaming de ce nu este libertate în tot SEE (spațiul economic european)?

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • @Gigi, vezi că la Vodafone îți poți folosi beneficiile din abonament și afară. Nu știu cum e la cartelă.

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 1

  • @Elena, la cartelă zic că au separat, şi sunt supărat. Ultima colaborare a fost aşa: îmi iau extraoptiune pe 1 ale lunii, ies afară pe 5 ale lunii, şi mă trezesc cu telefonul blocat, şi nu ştiu pt ce. Nu pot să sun, nu pot să primesc. După câteva ore în care nu am legătură cu familia, reușește soția să vorbească la relații cu clienți și să afle care e problema. Păi aşa se face? Nu dai şi tu un mesaj de avertizare, ceva? Că ești rețea consacrată, ai mulți clienți. Sau poate vrei să mai rărești rândurile.

   Comentariu beton! Thumb up 5 Thumb down 0

  • La cartela Vodafone roaming-ul e limitat la 3 luni. Dar credeam că nu mai folosește lumea roaming-ul. Eu vorbesc doar pe whatsapp pe afară.

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • Ei bine, eu cu abonamentul Vodafone am avut în septembrie în Grecia toate beneficiile din țară, ca şi cum aş fi fost acasă 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 9. Neataaa! Afara e placut, netu’ merge cu 4G nemaipomenit, viata e frumoasa ? …am dormit 7 ore legate (e lux pt mine) si sunt ZEN, no offence. ?

  Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 0

  • @Eliza, ȘAPTE ORE? Cred că-ți dau block sau te banez. 😛

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 1

  • Eu daca nu dorm 10 ore, toata ziua sunt somnoroasa.
   P.s. nu beau cafea, deci numai somnul isi poate face efectul?

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 10. Eu AMR 10 zile pana când îmi voi muta fizicul mirobolant la poalele Chetrisicai, unde voi respira aer curat și voi bea apa de la robinet. …aaa…sa nu uit: PE JOS voi face fix 9 minute de la apartament pana la sediul SJA. ☺??????. Asta va fi starea mea zilnică

  Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 0

  • @SorinB, adică părăseşti de tot minunata capitală, bre? Vrei sî păzăşti Chetrişica sî n-o ieie la vali? Cam dificil cu scrisul în dialect.

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • @SorinB, asta dacă nu mergi cu telegondola. 😛

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

  • Mă cheamă orașul meu natal. 20 de ani în București sunt suficienti. În plus….moldovencele sunt femei adevărate : fac niște parastasuri de te lingi pe degete

   Comentariu beton! Thumb up 17 Thumb down 0

  • @SorinB,
   Dar ce faci la SJA? Nu activai în poliție?

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 11. Eu rămân fidel Orange. Sunt de atâta vreme cu ei, mi-au mâncat atâția bani că trebuiau până acum să mă facă acționar. Da’ sunt băieți finuți și nu fac urât când mai uit să plătesc câte o factură sau când vreau să-mi iau telefon nou cu prelungire și puncte. Sunt chiar săritori și au idei bune când e vorba să-mi ia banii.? Așa că, deocamdată, Telekom-ul mă lasă rece. Și nu îmi place rozul. Și știu că am comentat doar de dragul de a comenta, cam pe lângă subiect.

  În rest, toate bune. Cu munca, cu traficul, cu dărâmat pereți prin casă, cu serbări și evenimente care se apropie cu pași mari, cu una, cu alta, așa ca tot omul. Așteptăm voioși Paștele, că, gata, Crăciunul și Revelionul aproape că au trecut. ???

  Comentariu beton! Thumb up 16 Thumb down 1

  • @Ionut, deci mai există Orange. Hmm… interesant.

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

  • @Mihai, surprinzător de-a dreptu’!? Am învârtit prea mult timp steaguri cu Dialog în peluza din Ghencea ca să mă despart de ei.?? Și n-au acoperire mai proastă decât alții, așa că…

   Comentariu beton! Thumb up 6 Thumb down 0

 12. Si a venit cu o intreaga echipa de virusuri…de 3 zile zac in boala ! Si cred ca si in urmatoarele zile o sa-mi mermelesc gatlejul cu ceaiuri si siropuri total dezagreabile.

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • @Luminita, păi și cu teoria aia care zice că frigul omoară virușii/virusurile cum rămâne?

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 3 Thumb down 2

 13. Eu sunt fidelă Vodafone. M-au cam enervat ei de-a lungul timpului cu diverse chestii cum ar fi lipsa semnalului pe autostrada București-Ploiești, dar până la urmă în orice relație sunt și momente mai neplăcute. Important e că le-am rezolvat.
  Cu netu’ pe mobil nuș ce să zic că aplicațiile pe care le folosesc eu merg strună peste tot, inclusiv pe pârtie. Da’ eu n-am facebook.
  Iar abonamentul tocmai ce l-am înnoit. Expirase cel vechi și am tot așteptat o ofertă convenabilă pe care am primit-o de ziua mea. La aceeași bani (10 euro/lună) am acum 8 GB de net. Aveam până acum doar 1 GB și nici nu-l consumam că stau doar pe wi-fi-uri, dar de-acum…….dezmăț!

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • @Anouk, io m-am hotărât să nu mai fiu fidel niciunui serviciu din ăsta. Mă duc unde îmi oferă condiții mai bune și cu asta basta.

   Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 1

  • @MV, deocamdată nu mi-a oferit nimeni condiții mai bune. ?

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • @Anouk, ai semnal pe A3. Posibil doar in zone cu padure sa mai dispara, dar in rest ai statii cam peste tot. Fiind un drum nou poate l-au acoperit mai greu, dar acum pare ok. Poti sa imi spui in ce zone ai observat ca nu ai nici macar 2G?

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • @Florr, da, se întâmpla în zone cu pădure acum vreo doi ani. Între timp s-a rezolvat din câte am observat. Merci.

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 14. Pă mine m-au enervat Telekomiștii!!! Io am băgat încărcare pă cartelă, pă motiv dă pădure, și din 4G, acuma apare numa’ H+ și nema net la pădure, că d’aia nu m-ați văzut p’aci câteva zile!
  În rest, Vodafoanele merge bine, mai puțin la pădure că nu are semnal deloc!
  Spor la frig! ?

  Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 0

  • @diabolic, chiar mă întrebam pe unde umbli.

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 1

  • @Frățică, îți dai seama că nu ratam io comentarii la @Elena, sâmbătă! La câte păsărici am io pă țigla dă la mansardă….?

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

  • @diabolic, poți să comentezi și acum că noi citim!

   Comentariu beton! Thumb up 6 Thumb down 1

  • @Anouk,
   A scris Theo aseară niște chestii, de m-a luat cu vertij :))))

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

  • @Anouk, acuma nu mai are niciun farmec?

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • @Laura, nu înțeleg de unde vertijul. A scris omul niște chestii perfect normale! Totuși mi se pare cam dezordonat. Eu selectez volumul la device-urile din jur doar la valori exacte, care se termină cu 0 sau 5. Ce naiba e aia volum la 32?! Pe bune! Așa om dezordonat n-am văzut! ???

   PS-și ca să rămân în tema de azi…….cum să ai abonament de 12 euro?! Da de 10 euro, că e cifră rotundă, ce are?! ?

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • @Anouk, ? ?
   Ce să zic? Mă bântuie gândul că dacă mai stau mult pe-aici, cu voi, o iau razna… Dar mă risc.

   Decât sănătos și trist, mai bine nebun și vesel 🙂

   Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 0

 15. Eu n-am internet pe telefon deci n-am așa probleme…:)…

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • @GMT, aoleu! cum așa?

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 1

  • Mihai, nu simțesc nevoia. Am un laptop si un telefonaș simplu de la țară pe care nici nu prea îl folosesc dealtfel.

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 16. Sa nu ai incredere in P3 cum nu ai nici in BOR. Cine il plateste ala iese pe primul loc. Am auzit ca ar fi facut investitii in retea dar si ca Telekom vrea sa se retraga din piata din Ro. Sa nu fie mai mult marketing.
  Aceeasi problema am avut-o si eu in acelasi tren, nu puteam sa intru sa citesc comentariile de aici :). Am uitat sa fac scandal la vdf. Fac azi.

  Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

 17. Eu plătesc mult și n-am nimic. Sunt român sadea ! Și mai și exagerez pe deasupra !

  Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 0

 18. Eu una susțin Digi pe vârf de munte aka Jud Brașov , am avut 4g de m a uns la suflet

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • @Silvia, nu știu dacă ai informația asta, dar cei de la Digi nu au rețea proprie de relee, ci le folosesc pe cele de la ceilalți operatori, deci, dacă ceilalți operatori au un trafic mare pe relele lor, Digi se cam duce de suflet. Ăsta e și motivul pt care au tarifele așa mici, plătesc doar chirie pe rețele și nu au investit mai nimic.

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

  • @Diabolic,eu stiu ca si-au montat releele proprii ,nu mai intra roamingul prin Vodafone de anul trecut.Cel putin in zona mea,e cam egal la semnal cu Orange (dar mult mai ieftin)si bate la cur lejer Telekomul.Vodafone are cel mai ok semnal dar sunt mai scumpi.E doar o parere,n-am actiuni la nci un operator sa-i laud.

   Comentariu beton! Thumb up 5 Thumb down 0

 19. Abonat Digi.Fost Vodafone,retea f buna ca acoperire ,cred ca cea mai buna din tara din ce-am vazut eu cat am haladuit.Telekomul aici e varza cu carne,am avut niste rude venite din state o luna si cum cea mai buna oferta la cartela o aveau ei am luat.Nu va spun ,ziceai ca esti pe munte,asa aveau semnal.Slab spre deloc.La digi sunt de vreo 3 ani daca numa insel,pe 3 abonamente nelimitate dau pana in 50 lei,merge de zbarnaie,nu am prea avut probleme nici prin tara decat pe cocauri din aia mari.Netul pe telefon e ok dupa mine,adica merge si sa vezi filme online majoritatea timpului.
  In rest astept sapt viitoare sa-mi iau concediu.Si la 3-4 grade cat au fost dimineata aici,e vreme de maneca scurta,de unde frig?

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

 20. Frig? Așa si? Cine te impiedica sa te imbraci mai gros?

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 2

  • @Lucky, nimeni, da’ asta nu-mi rezolvă problema.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 4 Thumb down 1

 21. Să-i mânce buba neagră pe Vdf! Au știut să-mi trimită sms că mi-a expirat opțiunea, dar n-au știut să mi-o și activeze. Adicătelea le-am plătit euroii, i-au încasat, mi-au trimis confirmarea tranzacției, DAR opțiunea e neactivată și în cont am zero €. Inutil să spun că sunt în spital cu fata și am nevoie să sun niște oameni pe la birou, pe acasă, pe oriundeee!
  Ah, și am primit alți € de la altcineva și tot NU s-a activat opțiunea.
  Ce pot să zic?! Aștept să ies cu fata din spital și mă înfig in beregata Vdf. Păi dacă nu le-oi ziceeee!

  Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 0

  • @Vera, zi-le, zi-le!….Dar ce s-a întâmplat cu fetele? De ce ești la spital? ?

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

  • !Vera,sanatate fetei ca in rest ramai cu zisul,ii doare pe aia la 2m in spate de zisul tau.

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • @Anouk Mulțumim! Fii-mea are ceea ce vrea, până la un punct, Mihai: îi e cald, prea cald. A făcut niște complicații ce au ținut-o în febră înaltă și de lungă durată. Aseară mi-a fwtut un 40.3, spre exemplu… dar pare să se întremeze, e o luptătoare, doar e os din mă-sa! ❤️

   @Marius M păi să fie ei ai dracu’ dacă scapă de clanța mea otrăvită! Cineva va mânca jar, îs prea fiartă și ei prea nesimtiți. Fii-mea e prioritară acu’, da’ mă jur (ca țiganii) pă mămicuța mea și pă crucea lu’ tata că mă iau de gâți cu Vdf curând!

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 1

  • @Vera, ia o îmbrățișare(de-aia strânsă)! Să nu te simți singură în luptă. ?

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 1

  • @Vera, sanatate fetitei si insanatosire cat mai rapida. Daca imi poti da numarul in cauza, fac un tichet intern si aflam de ce nu a mers incarcarea.

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • @Vera, dacă după reîncărcare n-ai primit confirmare că opțiunea s-a reactivat, trebuia s-o faci tu manual.

   Sănatate multă!

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 1

  • @Elena tine cu ursu’!

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • @Marius M, :)))))). Am lucrat pentru Vodafone mulți ani. Cunosc sistemul.

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 1

  • @Elena P,o sa recunosc ca am fost putin curios cine are atatea pasarele ,incat am aruncat un ochi pe ici pe colo.Deci stiam ca ai dat cu sapa pe la ei si pe la altii.Na,asa-s astia psihopati,mai cercetatori:)))

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

  • @Elena până la urmă mi-am instalat app nouă de Vdf și am activat o opțiune de acolo. Dar culmea e că banii mei virați dimineață în contul Vdf încă nu mi s-au întors sub nicio formă. Am doar confirmarea tranzacției. Când mă eliberez un pic, fac clăbuci în creierii unui nefericit de operator. Momentan o păzesc pe Miss Cap-prăjit și beau o poșircă de cafea de spital ?

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • @Marius M, să-mi mai pun o încuietoare la uşa??

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 1

  • Mai bine iti iei pusca.De facut carnat:)))

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 22. După un lung și plictisitor mariaj cu Orange, am băgat divorț iar la partaj a ieșit cu cântec. Pe motiv că Orange îmi cerea pensie alimentară fără să avem copii împreună. Concret, să tot plătesc abonament până la data X, chiar dacă întrerup contractul.
  S-au spart în citații și amenințări până când judecătorul (OPC) le-a zis ”stop”! – că ăsta e abuz conjugal…

  De 3 ani sunt la Digi. Mi se rupe că au sau nu releele lor. Merge foarte bine. 3 abonamente – totul nelimitat = 50 lei/lună.

  Având în vedere că, în general, cu orice operator aș putea avea probleme (de zonă, semnal etc.), măcar să am probleme pe bani puțini. Reduc frustrările 🙂

  Comentariu beton! Thumb up 19 Thumb down 0

 23. Ieri am fost la cumpărături la Carefura. Deodată, am văzut 3 puștoaice frumoase cum mă priveau admirativ: învârteam cheile de la beemveu în mâna, lanțul de la gat are 2 kilograme și ceasul e cât conserva. După doua secunde, și-au pierdut brusc interesul. Disperat sa nu pierd privirile admirative, m-am apropiat de raionul cu oua. Când am pus mana pe o caserola cu 6 ouă, am văzut cum își dădeau coate. Când am mutat mâna pe una cu 10, deja se apropiasera și mai mult de mine. Cu un gest studiat, am pus mana pe un carton cu 30 de ouă. …abia atunci am auzit aplauzele de admirație. …toate 3 m-au luat de braț și am plecat spre casa de marcat, și de acolo, spre apartamentul meu. …promisiunea unei omlete mi-a oferit un sfârșit de seara minunat. ☺☺☺…Singur. ..Sorin nu împarte papa bun.

  Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 1

  • Fraților, da cât costă un ou? Ca toată lumea văd că e marcată de preț.

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 1

  • Nush,ca io am doua surse de unde iau,ai mei si socrii.F convenabil:))).Am auzit ca s-au dublat,cam 1 leu.

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • Ca de obicei esti tu ala “mortal” 😀
   Intotdeauna o placere sa citesc ce “sicri”.

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

 24. Daca ai Orange poti sa nu te obosesti cu Telekom. Toata aceasta avansare mirifica a semnalului s-a datorat intelegerii de anul trecut cu Orange.
  P.S: Edelweiss ma obsedeaza numele tau…..

  Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

  • Telekom foloseste reteaua Orange pentru 4G (relee, etc) la barter ofera reteaua lui de fibra optica catre Orange.

   Orange de 1 an tot bate fierul pe fibra optica la tine acasa, Telekom pe 4G …

   Acum cativa ani la licitiatia de frecvente Digi a luat licente la greu, VDF not soo much ….. deci de unde si pretenia lor cu Roamingul (si o obligatie catre autoritate privind partajarea frecventelor licitate).
   Restul e cam ca la Telepom cu Protocalii (Digi cu fibra…..)

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

 25. Ma asteptam sa citesc un text de calitate…

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 4 Thumb down 7

  • @Marinela, să mă ierți că te-am dezamăgit atât de tare. Nici nu știu cum o să reușesc să trec peste asta.

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 1

  • @MV, uite că ți-a scris @didina o baladă să-ți treacă supărarea și frigul!

   PS-vezi, mă, cine te iubește?!!!

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

 26. Balada Mișului

  Afară-i frig și e-nnorat,
  În router plânge netu’,
  Iar Mișu zace supărat
  Și-și numără bănetu.

  Ar vrea să-l dea pe-un net rapid,
  Nu știe ce s-aleagă.
  Mobilu’ parcă-i invalid,
  Antena e cam bleagă.

  Ar vrea semnal și-n cefereu,
  Că stă în tren degeaba
  Și-ar vrea să scrie un eseu,
  Da’ netu-i lent ca gloaba.

  În frigider, în pungi de-un kil’,
  Sunt texte de rezervă.
  Că uneori e dificil
  Să bați câmpii cu vervă.

  Comentariu beton! Thumb up 40 Thumb down 0

  • @didina,
   ? ? ? ? ?
   premiu’întâi cu coroniță! ?

   Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 1

  • Ex-ce-leeeent! Am râs cu grohăituri! Jeeesus fucking tittychrist!

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 1

  • @didino, am râs cu muci. Pentru balada asta poţi să mă înjuri de câte ori vrei. :))))

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 3

  • @Laura, mulțumesc, coronița păstreaz-o pentru Mihai, cred că merge cu rochia semi-cloș.

   @Vera, am și eu momentele mele de bătut câmpii, mă apucă în special lunea. Baftă cu pitica, să vă faceți bine!

   @Mișule, șezi blând, n-am de ce să te înjur. Ai grijă cu frigul ăla, pune și tu o cârpă mai groasă pe tine, să nu răcești la ovare.

   Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 0

  • didina, chapeau! Am râs în hohote.

   Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 1

  • ți-aș da 4 like-uri :)))

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 1

 27. Pe mine ma dispera politica oricaruia dintre operatorii de telefonie mobila. La resemnarea contractului ai mai putine beneficii decat ai la portarea din alta retea. Fidelizare zero. Uite asa se ping-pongesc clientii intre 4 retele. Sunt un fost mega fan Vodafone, actualmente utilizator aproape multumit Orange. Am si un abonament Digi, de care sunt complet nemultumita. Ar trebui sa semnez un nou contract zilele astea, se incheie perioada contractuala cu Orange. Cu cine? Zau ca inca nu stiu. Telekomul m-a aburit acum 3 ani si un pic: ca super semnal, ca primii provideri de 4G, ca acoperire… Dezamagire grava. Cred ca raman la Orange. Aici macar am serviciul CS care chiar imi place – macar am cui sa ma plang atunci cand dau chix. Dar ma mai gandesc.

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 28. Băi, deci eu nu înțeleg… la ce viteză au trenurile în România, până să pierzi semnalul puteai să scrii o carte, d-apoi să dai câteva fraze pă net…. După care, până la destinație, îți rămânea destul timp să citești Shogunul. De două ori.

  Comentariu beton! Thumb up 6 Thumb down 0

  • @catalin, acum înţelegi de ce eram nervos?

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

 29. Eu lucrez în fața calculatorului mare parte din timp, așa că mi se cam rupe de internetul pe telefon. Îl am mai mult pentru urgențe, dar sunt zile în care nu-l activez. Mai mult, pentru mine e chineză treaba asta cu mb și gb, habar n-am cât înseamnă, cât pot sta pe net de giga respectivi.

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 1

 30. 1. Ce cauti pe valea prahovei? esti asa bogat sa-ti permiti cazare acolo?
  2. Orange e bun. Am un abonament beton, uite ce optiuni imi da in 20€:

  Pana in data de 20/11/2017 ora 08:53 mai aveati: 13299 MB, din MB nationali mai ai 7714 MB disponibili in roaming SEE, 101 unitati date in Roaming, echivalentul a 101 MB in Zona A sau 50 MB in zona B sau 25 MB in Zona C, 427 min/ 427 SMS intl UE, SUA, Canada, Israel, 95 min/ 95 SMS intl Restul lumii, 148 unitati in Roaming, echivalentul in minute sau sms a 148 in Zona A sau 74 in zona B sau 37 in Zona C sau 148 minute efectuate din Zona SEE catre Zonele A,B,C, min si SMS in grup nelimitat, min si SMS nat si roam SEE nelimitat, costul suplimentar era 3.75 EUR,din care: 1.39 EUR din min/SMS intl, 0.76 EUR din min/SMS in roaming, 1.6 EUR din alte servicii

  Am cost cuplimentar pentru ca tocmai m-am intors de la umbra cocotierilor si-am mai ars-o pe-acolo, ca altfel nu depaseam

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 1

 31. Mihai, ţi-ai luat hater personal? Eşti boss dă boss!

  Comentariu beton! Thumb up 6 Thumb down 0

 32. Am abonament la aceiasi companie.
  plusuri
  -viteza buna,inclusiv in el Dorado si metrou.
  -wi-fi si tv acasa merg bine,fara intreruperi si/sau caderi de semnal.
  -pretul este Ok
  minusuri
  -nu vor ei sa inteleaga si pace ca nu locuiesc fizic la adresa din CI,tot insista sa imi trimita acolo factura pt mobile(cea de Tv+nternet imi vine unde locuiesc fizic)
  -baza de date de rahat.Lunar ma suna sa vorbeasca cu domnul gigi,sau ceva asemanator….cu toate ca am nr acesta de tel de aprox 8 luni ei inca nu s-au prins de asta.

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

 33. Din pacate te lasa cand iti e lumea mai draga.

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • Toate belelele vin odata cu varsta…..

   Comentariu beton! Thumb up 6 Thumb down 0

 34. offtopic.
  A disparut rentacar,a aparut inchirieri limuzine
  Ce bine ma simt.Biznizmenii astia cred ca aici e un loc unde lumea inchiriaza masini frecvent

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • 0@Chris, e unul și același biznismen. 😉

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • @Chris06,
   Doar că luni, miercuri și vineri e român, iar în rest un pic americano-englez 🙂

   Și ai dreptate, dacă omu’ vine pe-aici înseamnă că se bazează pe noi să-i fim clienți. Că doar ne permitem, ce naiba!

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 35. Alegerea îți aparține, dar testează înainte de a te decide. Iar în ceea ce privește serviciile de telefonie mobilă ale Romtelecom, din experiențele câtorva cunoscuți, experiențe aflate întâmplător, serviciile Telekom de telefonie mobilă nu-s tocmai OK. Vorbesc de atitudini total deplasate, nu de boroboațe pe care le mai comit cu toții. Noi avem Romtelecom/OTE/Telekom pe telefonie fixă, TV şi internet fix de când lumea, unele de pe vremea lu’ Ceaşcă, şi telefonie mobilă de la Vodafone de vreo 20 ani, de fapt de pe vremea lu ‘Connex. Iar ca mişcare când e vorba de rezolvat probleme, clar, Telekom se mişcă greuț, în timp ce cei de la Vodafone sunt mult mai receptivi. Nu am acțiuni la nici una, din păcate 🙂

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 36. Urmaresc de ceva vreme, atat articolele cat si comentariile de pe blogul asta. Sper ca nu m-am trezit prea tarziu sa comentez aici dar m-a lovit unde ma doare acest articol. Sunt abonat de multi ani al Vodafone si nu le inteleg tactica de marketing prin care te imping spre cartela.
  Le-am spus-o si lor dar nu stiu unde ajung comentariile clientilor (daca ajung undeva) sau dava citeste cineva feedback-ul pe care tot ei n-il solicita. Se poarta nefiresc…. pare sa-i intereseze doar viitorii posesori de cartela, doar sa prinda ceva de la altii (portare) si pun accent doar pe date, de voce nu le mai pasa. Investitii in dezvoltarea retelei nu fac decat daca-i obliga cineva (ancom). E drept ca abonatii platesc multumiti dar se ajunge si in momentul in care le expira perioada contractuala si fata de beneficiile din abonamentul vechi, nu pot nici 50 mb sa le ofere in plus. Si uite asa trebuie sa incepi sa iei cele mai bune oferte de oriunde, asa cum spunea cineva mai sus.
  Sunt foarte interesat (atat in plan personal cat si profesional) sa discut cu un reprezentant tehnic al celor de la Vodafone (cine stie, poate chiar se intampla).

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

Sus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.