De când nu mai sunt angajat, nu prea mai sunt pe fază când urmează câte o punte din asta serioasă care te ține departe câte o săptămână de obiceiul ăla învechit numit „muncă”.

Mă mai prind că urmează ceva de genul când le aud pe fete că n-or să facă școală, plus că am un prieten bun care e angajat la corporație internațională, el e barometrul meu cel mai fidel. Dacă până si el are liber, înseamnă că e groasă, are toată țara.

Dar chiar și în condițiile astea, sunt departe de nivelul de implicare pe care-l aveam, pe subiect, în vremurile când mergeam la birou.

Vă spun cu inima deschisă că într-o situație calendaristică precum cea care se prefigurează, aș fi avut parte de 12 zile libere consecutiv. Mai precis, de pe 1 Mai până pe 13.

Ba chiar, cu un pic de atenție și concentrare, ar fi fost 13 zile, că mi-aș fi luat liber de pe 30 aprilie. Că doar nu plecam pe 1 Mai, ca animalele.

Dar partea cea mai tare este c-am constatat, din trafic și de pe la știri, că pentru cei mai norocoși dintre cetățenii acestei țări mini-vacanța a început deja și va avea 17 zile. Băi, nu știu, dar la numărul ăsta de zile, eu aș cam scoate „mini” ăla. Că 17 zile sunt o mini-veșnicie, nu o mini-vacanță.

Și-acum vine întrebarea pentru voi. Nu, de fapt, întrebările, că sunt două, una pentru cei care trăiesc în România și una pentru cei care au ales o viață mai bună.

Prima. Voi aveți punte? Dacă da, câte zile? Ce faceți, plecați pe undeva sau o frecați p-acasă? Dacă plecați, sper din tot sufletul meu să nu răspundeți Valea Prahovei. Dacă n-aveți punte chiar nu înțeleg ce căutați pe blogul ăsta de procrastinatori.

A doua. Asta e pentru cei care locuiesc în alte țări, cu excepția Spaniei. Nu, serios, spaniolii chiar sunt mult mai buni decât noi la treaba asta cu ne-munca. Voi, cei de prin alte țări, cum vă descurcați, fraților, fără punți? Nu vă vine sa vă întoarceți la patria mamă când vedeți cum vă muncesc ăia în sfintele zile de după 1 Mai?

P.S. Azi nu avem Iulia.

sursa foto: freepik.com