Salutare lume și bine că ne-am regăsit! Ca și chestii importante făcute săptămâna asta pot enumera ca primă chestie abonarea la contul de tiktok a lui Zoso și la cel de youtube, că na, chiar dacă sunt găzduit de Vasilescu, să îi dea zeii metalului sănătate și kile mai puține, iar doamnei Mara răbdarea de a-l ține în viață, bogherul meu favorit este bucureșteanul emigrat în Brașov iar ce de-a doua, alegerea unei săli de forță.

Scrie concis, este fix genul de nene cu care ai vrea să te duci peste influensări și ițe, să le dai cu ciocanul peste degete dacă nu înțeleg nimic dintr-un text mai scurt ca un penis de doișpe centimetri ținut o oră în apă rece ca gheața.

Despre sală, da man, mai sunt și alte săli care nu sunt de mese sau de teatru, am fost la una care fusese în remodernizare și recompartimentare și după redeschidere este mai plină ca stația de la Aurel Vlaicu. Băi nene, erau niște eve care făceau exerciții pentru glutei îmbrăcate în yoga pants care mi-au tăiat tot avântul sportiv. Nu poți face bă, flexii cu bara și în fața ta una îmbrăcată cu colanții ăia să facă îndreptări.

Nu ar trebui să fie legal așa ceva. Nu am găsit nici o sală de gay, așa că am ales-o pe aia cu cele mai nasoale femei. Vreți să știți cât de aglomerată poate fi o sală? Faceți inventarul la ce fel de femei se plimbă prin ea. Sunt nasoale, este atmosferă de lucrat, sunt rupere, în sala aia o să fie la fel de mult spațiu ca la lapte gros. Sunt sensibil și dependent de frumosul feminin, nu pot face presă pentru umeri și în fața mea se pună un cur frumos de femeie și eu să mă adun pentru încă o repetare.

Să începem cu muzica, zic.

➡️ Este o încântare să constat că în anul domnului 2024 black metalul și thrash-ul încă pot avea o poveste de dragoste. Este un proiect nou fondat de un nene cu vechime în ale metalului extrem, Per „Pelle” Gustavsson de la trupa sudeză Nifelheim, proiect botezat după numele lui de scenă, Hellbutcher.

🔹  Band info.

➡️ Când am auzit intro-ul și primele versuri m-a străbatut un fior cucernic, din ăla de stareț ortodox preacuvios care între două rugăciuni, ne împărtășește nouă, mirenilor cum este corect aă violezi muieri frumoase. Nils și New Horizon au ieșit cu un nou single din ăla bunu, de Paște, scos de pe viitorul lor album, Conquerors. Și da, cu mici excepții, o să continui să susțin că labelul italian  Frontiers este unul care produce tot felul de nasoi.

➡️ Dacă Sharon este dovada vie că dragostea și devoțiunea unei femei poate ține pe linia de plutire o viață greu încercată de 1000 de vicii care mai de care mai distructive, Ozzy este beneficiarul loialității ei.  Să ne bucurăm de Ozzy și Crack Cocaine.

➡️ Blackbriar vin cu o combinație de alternativ cu ceva metal simfonic, rețetă care pe mine, în general, mă lasă deosebit de rece. Au fost și cazuri în care ăștia sau alții au rupt norma și le-au ieșit unele chestii bine de tot. Colaborarea dintre Blackbriar și Marjana Semkina nu a fost una magică, cum susțin unii dar a mers.

🔹 Band info.

➡️ Jason Hook, unul dintre membrii fondatori ai 5FDP, s-a gândit să ofere lumii un nou proiect împreună cu trei tineri muzicieni de origine turcă. Așa a apărut FLAT BLACK și colaborarea cu Feat. Corey Taylor, tot așa au apărut și zvonurile că oamenii lucrează asiduu la un album, știri care nu pot decât să ne bucure.

🔹 Band info.

➡️ Dacă vă era dor și de ceva mai exotic eu sunt aici să vă ofer ce vă trebuie, mai exact, pe cei de la ARKA’N ASRAFOKOR care îmbină elementele tradiționale africane cu heavy metalul. Oamenii sunt din județul Togo, de acolo și influențele africane din muzica lor. Este uimitoare capacitatea metalului de fi transfrontalier, transcontinental și în mod sigur transgalactic.

🔹 Band info.

➡️ Chiar dacă sunt pe piață din 2006, oamenii din Sheffield reușesc să sune în  SELF HELL extrem de actual. Single-ul este scos de pe noul lor album, SELF HELL, lansat 15 martie în colaborare cu labelul Spinefarm Records. L-am ascultat și nu sună rău de loc, un metalcore cu un puternic vibe de Limp Bizkit.

🔹 Band info.

➡️ Din colaborarea dintre Bear McCreary, compozitor care face muzică de film, de games, omul are contribuție serioase la Rings of Power și la God of War, și SERJ TANKIAN, o legendă vie, nu putea să nu iasă ceva super bun. Incinerator asta este, muzică super bună.

➡️ Chiar uitasem că băieții ăștia sunt un band creștin, nu că ar fi vreo problemă pentru mine genul ăsta de alegeri muzicale, că eu sunt interesat de calitatea muzicii, nu de credința fiecăruia, țara de proveniență, culoare sau modul în care alege să facă sex. Despre „LIES WE TELL OURSELVES” al celor de la P.O.D. nu prea am multe lucruri de spus, doar că parcă îi lipsește ceva, nu este rău dar ceva acolo nu încheie melodia asta cum trebuie.

➡️ Doom-ul poate suna ca Colossus Of The Liquid Graves al celor de la Ahab dar la fel de bine poate îmbrăca haina celor de la PALLBEARER.  Trupa din Arkansas a avut o evoluție ascendentă de-a lungul anilor și nu ar fi rău să puneți o ureche pe discografia lor.

🔹  Band info.

➡️ Începem prin a spune că Clémentine Delauney este o tipă foarte mișto și că indiferent cât de disprețuitor aportul calitativ al power-ului în marea familie a heavy metalului, trebuie să vă spun că cele mai mișto reacții ale publicului în cei câțiva ani în care am bătut Wacken-ul au fost la scenele pe care au urcat trupe de power. Nu asculți un cântec ca Armada și să ai așteptările unei suite interpretate de Filarmonica din Berlin, ca apoi cu ochii dați peste cap să decretezi că powerul este de căcat și că este mort ca scroafa în coteț. Asculți că ce este acolo are un referen ușor de memorat și de cântat. Și că poți țopăi pe muzica aia ca un cangur posedat.

🔹  Band info.

➡️ Brittney Slayes este un alt tip de bestie muzicală, vocea ei este din altă ligă în comparație cu cântărețele din noul val de power. Și pe Seeking Vengeance, canadienii au o viteză în plus față de confrații de stil.

🔹  Band info.

➡️ Exact despre genul ăsta de abordare vă spuneam, melodică, ușor de fredonat și foarte fresh., asta fac germanii de la LEAGUE OF DISTORTION prin combinația lor dintre alt și industrial.

🔹  Band info.

➡️ I-am mai prezentat aici pe letonienii de la MĀRA și îmi mențin părerea că bine am făcut. Trupa baleiază în zona dominată de Jinjer dar cu mai puțin groove și mai multe alte chestii, mai au de mâncat destulă muzică să atingă stratosfera ucrainienilor dar ausăiciile sunt bune de tot.

🔹  band info.

➡️ Vestea că drumul pe care au mers atâta timp Godsmack s-a încheiat și că Lighting Up The Sky, cel de al optulea lor album va fi și ultimul, mi-a lăsat un gol în suflet. Muzica lor a fost, nu doar o singură dată, exact colacul de care am avut nevoie. Truth este despre durerea lui Sully atunci când a fost înșelat de soția lui și cât de greu i-a fost să pună durerea asta în versuri și pe muzică. Lovește greu cântecul ăsta, greu de tot, știu oameni cât malul care au trecut prin asta și au plâns ca niște copii pe melodia asta.

🔹 Dacă mai este nevoie band info.

➡️ Implicarea Melissei într-o tonă de proiecte muzicale de tot felul poate face bine la vizibilitate și la cont dar sigur nu o ajută ca să devină un artist substanțial al genului. Prea multe chestii făcute pe coama valului duc la pierderea altora, poate mai importante pe termen lung. Nu este rău Outer Space dar îi lipsește ceva.

🔹  Band info.

➡️ FLOTSAM AND JETSAM  sunt exact genul de band lângă care poți pune lejer cuvântul underrated sau expresia aia cu astrele nealiniate.  Americanii prestează thrash din 1984 și au avut albume care au fost lecții de muzică și care prins la fel de mult ca reformele din învățământul românesc. Oamenii au aruncat în față lumii albume ca Flotsam and Jetsam, nu le mai pun pe alea din golden era of thrash metal, și pe lume a durut-o fix în cur. Vedeți că pe albumul ăsta este o un tribut Iron Maiden. Dacă nu ați ascultat chestii de la ei ar fi mai mare rușinea să nu începeți să o faceți.

🔹 Band info.

➡️ Scriam la intro când autoplayul youtube-ului mi-a băgat pe gât pe dementul de SEBASTIAN BACH  care ar pica lejer orice evaluare psihiatrică dar care ar putea câștiga orice olimpiadă de metal.

🔹 Dement info.

Băi, aici aveți melodiile despre care am făcut vorbire, sper să găsiți ceva care să vă coafeze că am făcui  eforturi să pun muzică mai moale, în general okeish dar mai pe softeală așa.

🟢 LISTA LUI EDELWEISS – COLȚU CU METALE #98

Până data viitoare, singura mea rugăminte este să aveți grijă de voi, ca să mai dați pe aici dar și ca să puteți avea grijă de toți ai voștri. Hai pace.

sursa foto: freepik.com