Hai că între timp a reușit să vină și primăvara. Sper să rămână așa.
- Qatarsis (minunat articol, vreau și eu să scriu într-o zi pe subiectul „doar banii contează?”)’
- Doamne apără și păzește!
- De ce nu are România restaurante cu stele Michelin, deși ar merita;
- Doar la noi se poate așa ceva;
- Întâmplare în Coreea;
- IQ-ul generațiilor mai tinere a stagnat în jurul anului 2000, în timp ce, al celor în vârstă a continuat să se dezvolte;
- Atât știm să facem: să ne batem joc de orice;
- Am râs, dar e foarte trist (doi kilometri alerg trezit din somn, la patru dimineața. Și nu glumesc. Doar că eu sunt mai aproape de pensie decât de o eventuală încorporare);
io am citit articolele (merci) și m-a încercat un sentiment…
după care mi-am adus aminte că-s abonat la Biziday și mie nu mi-a apărut în feed articolul, iar sentimentul a devenit îngrijorare!? 🤦🏽
8. Nu știu alții cum sunt da’ eu când mă gândesc la încorporare rămân cu ochii larg deschiși și într-o stare de alarmă permanentă.
Cică 😉 , ăștia cu armata făcută și ofițeri în rezervă ca mine, până la 63 de primăveri rămân în atenția autorităților. Așa că îmi blestem alegerile făcute în viață : fastingul intermitent, renunțarea la țigări, zahăr, alcool, prăjeli, etc. De ce ? Arăt ca un licean, am performanțe sportive așișderea iar la momentul recrutării știți ce va spune comisia de încorporare ?
„- Ei vedeți că se poate ! Ce v-am spus eu ? Haideți să mărim limita de vârstă la 65 !”
AMR 2 ani și 4 luni.
Hai liberare !
Comentariu beton!44
Si eu care am 53, ma consideram oarecum la adapost 🙂
🤣 Incorporare/recrutare e atunci când ești virgin, dar tu ești hoașcă bătrână, ca și mine, noi mergem la concentrare.
PS: numai pușcăriașii se eliberează, tu vei trece „în retragere”. Lasă acea urare pentru Dragnea, Becali, Udrea, Bombonel. Asta în cazul în care nu vrei neapărat să urmezi cursuri la Gherla sau alt centru universitar😘
domnu’ @Hîrciogu mi-ați cam … fengșuiu’, 13 ani…!?
da’ nu știți, ăștia care s’tem sublocotenent, măcar ne putem alege locotenenta?
@MoșIoane, „fac sectoare și plantoane pîn’ la liberare” zicea versul…
Tinere John, mi-a dispărut puterea de concentrare odată cu anii…
Nea Costică, aoleo ! Sunt locotenent. Nu vreau deasupra lu’ matale !
@costică, am avut plăcerea să o întâlnesc personal pe Naște din Berceni. Cântă și acum (și) pe la o speluncă din S6, la cererea nostalgicilor, „s-a mărit armata”.
E o eroare in text.Nu sint 1000 de oameni in Romania care sa poata fugi 2km. in 7 minute.Evident in afara de sportivii de performanta.
5. Admirabil dar autorul uita un detaliu care ar putea avea si el un rol important in corectitudinea sudcoreenilor. Coreea de Sud este una dintre cele mai monitorizate tari din lume. In 2015 existau deja milioane de camere care monitorizau strazile, pietele, parcurile si transportul public. Seul este al doilea cel mai monitorizat oras din lume cu 240 de camere pe kilometru patrat ce fotografiaza locuitorii. Doar capitala Indiei, Delhi, are mai multe.
In plus, monitorizarea la ei se face pe bune. Daca in spatiul public nu ai o atitudine corecta fata de alti cetateni esti pedepsit cu amenzi si inchisoare.
Comentariu beton!12
corectitudinea din unele țări asiatice nu are nicio legătură cu supravegherea video, atât de plăcută unora, ci cu un cod de conduită vechi de secole (spre milenii)
Comentariu beton!14
..mda, stiu ca au ca principiu de viata confucianismul dar societatea lor este ierarhica, in Coreea de Sud femeia este subordonata barbatului, exista coruptie, exista pedeapsa cu moartea, este interzis avortul, protestele sunt ilegale, copii si femei din Thailanda, China, Filipine, America de Sud sunt traficati si exploatati sexual si obligati la munca fortata.
Concluzie: Correa de Sud este o dictatura comunista sau de alta orientare, dar este o dictatura.
Comentariu beton!13
Înainte să te plângi, tu și alții, amarnic pe net despre cum „este interzis avortul, protestele sunt ilegale, copii si femei din Thailanda, China, Filipine, America de Sud sunt traficati si exploatati sexual si obligati la munca fortata.”, atunci când cumperi ceva din China sau din zona aia, să știi că este ieftin că ăia nu respectă nimic din ce se pișă ochii de internauți pe netul ăsta liber de la noi. Este la fel cum ăia bogații ne spun cu electricele, reciclarea selectivă între două curse cu private jetu sau din mesionu de zeci de milione. Lăcomia noastră hrănește guvernele alea.
Comentariu beton!31
@Tia
Tu ai o problemă cu spionita, încep să constat.
@tia, coreea de sud e o democrație deplină, conform democracy index 2023, pe 22 în lume, peste sua, belgia, italia sau slovenia și mult peste românia. dar adevărul adevărat e că-mi plac etichetările astea – e o dictatură – total din avion, total pe dinafara realității
Comentariu beton!11
Edelweiss, eu doar am zis ca cinstea si onestitatea sudcoreenilor ar putea avea mai multe cauze. Monitorizarea asta exista la ei si stiu ca exista mai mult ca sa controleze populatia dar unul dintre efectele ei este si un autocontrol ce face ca indivizii sa se abtina de la anumite actiuni nu tocmai corecte.
Vorbind de caracterul lor, putem vorbi si despre al nostru dar atunci trecem la alt subiect.
Old John, eu stiu ca tu crezi asta dar te inseli. 🙂
@Tia, eu doar constat, am zis😘
berenger dupa tine ierarhia sociala, controlul populatiei prin monitorizare si intrerziceri, exploatarea ei, sunt toate fenomene democratice?
eu nu zic „după mine”, ci după cum spun experții. că tu știi mai multe și mai bine decât ei nu mă face decât să-ți spun să fii sănătoasă.
„ierarhia sociala, controlul populatiei prin monitorizare si intrerziceri, exploatarea ei”
ierarhia sociala nu are nimic de a face cu democratia
„controlul prin monitoriziare” este periculos doar in capu paranoicilior. Totul tine de ce inseamna „control”. Daca control este „a zis ceva impotriva sistemului il omoram” sau „il prindem cand infractionalizeaza”.
„exploatarea ei” – lol. wut?
0
4. Numai la noi se poate asa ceva pentru avem cel mai criminal guvern din UE ce pur si simplu a legalizat coruptia. Se pare ca nici UE, in afara de amenintari, nu poate face nimic impotriva mafiei politice de la noi. 😕
8. Eu zic ca e totusi pozitiv ca s-au prezentat atatia. Intentia conteaza. La conditia fizica se poate lucra si la fel si la cea psihica.
Cu toate astea eu propun sa mearga la recrutari mafia noastra politica; poate asa scapam de viermii astia ce ne desfiinteaza de ani de zile!
Am intrat doar sa confirm punctul sase prin prezenta ;))
Ce ma ingrijoreaza putin este punctul 8, pentru ca un amic din armata imi spunea ca principala problema a multor potentiali recruti este lipsa capabilitatilor intelectuale minime pentru a fi util in armata. Practic, oamenii au de ales intre indivizi care nu pot alerga 2 km si indivizi care nu stiu de la ce vine „km,”. Fortele terestre chiar au ajuns sa aiba o problema cu recrutarea.
Uite si datele despre care vorbea omul in articol: https://www.europafm.ro/mapn-candidatirecrutare-armata-proba-fizica-evaluare-psihologica/
Comentariu beton!16
cîn’ am (sîc) recrutat io, sub atenta coordonare a domnului maior Carabină ( cică apeviștii n-au umor!), ne-am crucit la următoarea scenă: întrebat „cît fac 4 x 4?”, catindatu’ (genul de băiat care ar putea împinge cu succes un vehicul) a făcut „hîîî…”; apoi a venit întrebarea ajutătoare:
– cîte picioare au 4 cai?
iar ăsta a închis ochii și a început: 1, 2, 3….
– ce faci?
– număr picioarele…
empiric, poate, da’ măcar a găsit o rezolvare; bine, i-au ieșit 20, da’ nici cel din comisie n-a fost mai breaz „ai numărat și cozile!?” 😂
Comentariu beton!33
Treaba e ca unii din astia ajung gradati. Vitejia ca vitejia, dar daca nu poti articula 3 comenzi…
@Kross,@costică, voi ați rămas ancorat în armata vremurilor noastre, realitatea din armată de azi e ca societatea, instala, FB, iarbă, meta chimicale. Căprăria de pe vremuri pare dulcegărie acum
Tristetea e ca razboiul nu s-a schimbat.
Cam asta face războiul și niciodată nu o să fi video ăsta folosit la recrutare.
https://twitter.com/search?q=mine%20russinan&src=typed_query&f=top
2. Așteptăm episodul 2 unde joacă Decebal.
3. E foarte rău că nu avem autostrăzi, dar nu cred că este singurul motiv pentru care nu avem steluțe.
7. Pățit. Am aruncat punga cu deșeuri reciclabile in tomberonul de menajere, am extras-o și am pus-o unde trebuie. Un moș din vecini „Azi n-ai avut noroc”
8. După „vizita” rușilor la Praga s-au înființat gărzile patriotice. Și alergau pe dealuri tot felul de oameni ai muncii, mai tineri, mai puțin tineri, mai grăsuți etc. Babele adunate la bârfă & tricotat pe bănci s-au speriat. Dar un puști de cam 5 ani zice „Nu te speria, tanti Florica, nu sunt ruși, sunt oameni”
Comentariu beton!13
6. Vinovatul dramei este vizionarea pasiva la televizor, tablete și telefoane mobile.
Studiile mai zic ca din cauza vizionarii pasive copiii dezvolta mai tarziu limbajul si gandirea abstracta.
@Tia: dacă părinții-s legume, doar n-o s-aibă prunci genii.
John Temple, e si mostenirea genetica o cauza dar si tehnologia are efectele ei negative.
John Temple era sa uit, sa stii ca ne putem depasi conditia cu putin efort si ajutor.
1. –
2. 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Gizăs, ce cretini.
3. Restaurantele Mișlen nu-s alea unde te duci să mori de foame ca apoi să te lauzi c-ai mâncat spumă de nufăr confiat-n lacrimi de virgină ș-ai dat €3999,89? 🤭
4. Io cred că ăsta-i invidios. D-astea găsești peste tot-n lume. Că nu-s prea legale, aia-i altă treabă. 🤷♂️
5. Îi doare pe coreeni la patină de lucrurile altora. Aia-i Țara Samsung.
Fain.
6. No, mulțam de confirmare. Când spuneam io că flocilor de azi le curge scuipat din gură de „dăștepți” ce-s s-o luat lumea de mine că-s rău. No, iacătă!
Io cred c-un antrenament militar în stil IDF nu ar strica ambelor sexe. Fetele 1 an, băieții 3 ani.
7. Doar nu credeați că românul get-beget se va lăsa manipulat de tehnicile parșive occidentale de sortare a gunoiului? Ce-i el? Animal dresat ca ăia din occident care au 4 pubele??? 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
8. B0$$, foștii mei colegi de liceu și facultate arată de parcă-s bunicii mei.
🤷♂️
3. Depinde de restaurant, să știi. Eu am mâncat la două restaurante Michelin în această viață, ambele în Lyon. N-am plecat flămând de la nciunul. Și nici porțiile nu erau mici. Bine, ok, nu erau porții cum suntem noi obișnuiți când comanzi fasole cu ciolan sau ceafă cu cartofi, dar în niciun caz nu erau mici. Da, de scump era scump, dar nu plecai flămând.
@MV: no, asta-i bine de știut. Doar că io n-o s-ajung vreodată acolo.
@JT, nici gând, la pct.3)! uite două exemple.
în Bangkok sunt peste 200 de restaurante în ghidul Michelin. am fost în două dintre ele, prețul era între 200 și 400 de bhat. 200 de baht= 25 de ron.
în Chinatown sunt 4 restaurante-n ghid, pe aceeași stradă. tot pe-acolo prețul.
nimic luxos, un gust fabulos. se poate! plus că un restaurant poate să existe-n ghid și fără să aibă stele. nu te lăsa confuzat de mass-media, restaurante cu stele sunt puține.
chestia asta, cu lăsat jumătate din salar, lux orbitor și rafinament e obsesia Europei. nu și pt celelalte continente.
un restaurant din ghidul Michelin e despre calitatea mâncării și unicitatea ei, mai mult ca locația.
Comentariu beton!17
@JT: la multe restaurante cu stele Michelin nu se mananca a la carte ci se alege un meniu care este compus din 5-6 feluri, deci nu pleci flamand. Pe langa preparate, ambianta si serviciul joaca un rol foarte important. Restaurantul lui Alain Ducasse a pierdut o stea acum niste ani pentru ca durata pe care o masa era rezervata era prea scurta si deci clientii trebuiau sa se grabeasca sa termine meniul.
stiu ca pe unii (jt) o sa va socheze, dar la restaurant nu mergi musai sa umpli matzu. Te duci sa mai vorbesti una alta, sa mananci bine (calitativ). Da, daca te saturi e ok, dar nu e o conditie obligatorie
asta cu „umpu matzu si ma tarasc de acolo” este o obsesie a saracilor
Acum am vazut: este saptamana 404. Bine ca nu da eroare la deschiderea paginii 🙂
Comentariu beton!21
Doar un aitist cu viziune poetică ar fi putut să asocieze asta. Să nu zici că scrii și poezii 🙂
nici bilgheiț nu mai e cine a fost…
1. am râs, ca să știe F.C. la ce se referă R.N., trebuie să-nțeleagă cuvintele alea.
apoi comparațiile cu alți sportivi.. să fim serioși, comparăm mere cu pere!
înțeleg tristețile lui R.N., nu înțeleg de ce ar avea pretenții așa mari de la un om care-a visat toată viața la colivii aurite.
2. să zicem mersi că n-a fost însuși Georgică-n rolul lui Țepeș.
3. da și nu. să nu reducem prezența-n ghidul Michelin doar la infrastructură.
4. dacă ar fi cazați toți proprietarii în acele apartamente și ar veni un tsunami, cred că s-ar curăța zdravăn clasa politică.
5. educație? civilizație? sau (și) brațul lung și puternic al legilor?
6. am mai discutat noi aici lucrul ăsta. când am vb despre faptul că tehnologia (și) tâmpește.
7. cred că toată țara e un fel de sectorul 1, când vorbim despre reciclare.
8. nu mă miră. 3/4 dintre doritorii de-a ajunge la manșă sunt respinși din motive medicale. tineri de 20 și-un pic de ani, cu colesterol, trigliceride, probl. cardiace etc, ca ale bunicilor. trăiască fast food-ul și scutirile pt orele de sport!
mulțumiri pt selecție, duminică liniștită și-n pace, tuturor!
și onomastică fericită celor cu nume de flori!💐
Comentariu beton!25
Dacă stai să te gândești, toate articolele converg spre aceeași concluzie: ne ducem pe lupă.
Poate că nu am dreptate, dar am rămas așa, cu sentimentul ăsta
PS: când am ajuns eu în Norvegia lăsam mașinile cu cheia în contact și ușile descuiate la casă, deși, @Tia,nu sunt mii de camere de supraveghere. Acum sunt tot mai multe națiuni conlocuitoare în zonă.
Da, e clar ca si din cauza asta, a altor natiuni conlocuitoare, 😅 dar si pentru ca se vrea sa fim controlati si supravegheati. Ah, iar o sa zici ca dau in spionita desi e un adevar ce zic.
@Tia, la cât sunt de izolate casele aici (geografic vorbind) nu e greu să furi, e greu să instalezi camere de supraveghere.
PS: chestia cu „se vrea” mă intrigă pe mine. Eu nu vreau chestii impersonale, vreau nume și prenume, altfel e spionită, conspiraționită etc
Mai bine să ascultăm Lista lui @Edelweiss!
„Eu nu vreau chestii impersonale, vreau nume și prenume, altfel e spionită, conspiraționită etc”
Tu nu știi sediul SRI-ului/DRI-ului din baronatul tău local?
Eu citesc mereu lista lui Edelweiss, ca-mi place cum scrie dar death metal nu e genul meu.😀 E prea dur, prea haotic pentru mine. Imi pare chiar schizofrenic genul pentru ca nu exprima decat o gama limitata de emotii. 🙂
Eddy 😅😅
Old John https://www.theguardian.com/lifeandstyle/2021/oct/29/is-my-phone-listening-to-me-we-ask-the-expert
Mulțam de articole, dar mulțam și comentatorilor! Am avut plăcerea citirii unor schimburi de replici ca pe vremuri!
Pai da, m-am hotărât să redevin un Bumbescu, un Gattuso al comentariilor. Dacă vreți 1940 mm sau 1950 mm, aici părerile nu’s unanime, de dulceață, veniți la lista cu metale.
404: săptămâna not found.
Trecând de gluma nerd, am să mă opresc direct la articolul 8:
Pe la 16 ani, cred, l-am întrebat pe văr-miu, marinar militar, ce barem trebuie ei să scoată pe un kilometru. Nu mai știu acum timpul, dar îmi aduc aminte că reușeam să-l bat cu câteva secunde bune.
Acum, după 30, pot în continuare să alerg între 5 și 10 kilometri fără prea mare efort.
Dar nu aș reuși prea ușor 2 kilometri în 8 minute, chiar dacă nu știu unde-s KFC și Mec la mine în oraș.
Aia e, cred că-s la adăpost. 😅😅😅
@LucianM
Baremele sunt pentru grupe de vârstă și îți spun că (suta de procente) nu au fost stabilite în România, ci CTRL+C, ctrl+V, eventual indulcite
404: săptămâna not found. bună asta 🙂
În caz de război, Patria se poate baza pe mine doar la gătit pentru că am acumulat experiență.
Nu mă mai văd la 53 de ani să alerg 2 km sau să fac baremurile de la pompieri unde am făcut armata. Deși acum lucrez într-un domeniu unde utilizăm scări îmi cam tremură gladiolele la 4-5 metri. Pfff, mi-am adus aminte ce exerciții făceam atunci cu ridicări pe bară fixă, stat în mâini cca 10 secunde și după aia urma traseul de sărit un obstacol de 2 metri, întins furtun de tip B, conectat la distribuitor tip C și urcat pe turn cu scară la nivelul 2.
Să alerge mă-sa lu Ciolacu&com dacă e să fie 🙂
Io zic că nu avem restaurante în România cu steluțe pentru că nu se vrea.
Habarnam cum se acordă stelele alea dar bănuiesc că dacă te bagi la așa trebuie să ai niște standarde și e unii care vin pe la tine și te verifică dacă le respecți și dacă nu îți retrag steluța.
Și cum românii au o problemă cu aplicarea strictă a normelor și merg pe principiul ”lasă că merge și așa”…
Cam cum e cu majoritatea primariilor din Ro. Nu depunem proiecte pentru accesarea fondurilor europene pentru că ăia ne caută și-n cwr. Așa că mai bine așteaptă finanțări de la consiliul județean de unde mai ciupesc ceva. Toată România este un șantier în acest an electoral. Futuvăgurădemuiști.
La mulți ani tuturor buruienilor!
7. Am patit-o si eu in aeroport la Otopeni. Eu ma chinuiam sa sortez gunoiul si vine tanti de la curatenie si rastoarna toate pubelele in acelasi sac. Ca asa-i la noi.🤷♀️
Băi, da căte zile ai stat în aeroportul Otopeni de a trebuit să sortezi gunoiul? Am mai auzit de întîrzieri de ore dar chiar așa…
8. Baremul e 2km in 10min. Dar, pentru ca ziarele dau cel mai simplu criteriu, a ramas ca aia nu alearga. Plm, 2km in 10 minute is un cacat (la varsta aia si greutatea normala). Eu scot 1km in 10min 🙂
Dar, pentru ca curiozitatea ma mananca, m-am uitat sa vad ce inseamna proba fizica. Si, as putea paria pe o lada de bere ca majoritatea cazutilor sunt la cealalta proba. Aia unde combini lucruri.
Apropo de „lasat lucruri”. in 2006 am avut asa niste momente de brain fart. Ieseam cu avionu, prima data din tara, si am avut 2 escale.
Primu moment: am plecat de acasa fara aparatu foto. Super important atunci. Noroc ca era frati-miu acasa si i-am zis sa ia taxiul sa ne vedem undeva pe drum.
In Stockholm am stat niste ore sa astept ultimu avion. Am intrat in avion, am pus mana la gat, pl aparat foto. Un suedej imi vorbea ceva in pasareasca, dupa ce a dat-o pe engleza mi-a zis ca mi-am uitat aparatu si l-a luat el si l-a lasat la echipaj
In oraselul unde am stat…mi-am luat niste sosoni si i-am lasat pe banca la sala. I-a luat o tipa de la sala si i-a pus bine.
Si…pentru ca eram in starea asta, am venit in Romania si intr-o seara m-am dus sa imi iau niste chestii de-ale biclei. M-am dus in Cismigiu sa ma uit la ce mi-am luat si am plecat. 1km mai incolo am realizat ca ghiozdanu meu a ramas in parc. M-am intors…cu gandu ca gasesc fix pixu. Si fix pixu era pe banca. Era amuzant ca a doua zi trebuia sa ma duc sa imi cumpar masina si io in ghiozdan aveam buletinul. Bucurie.
Pana am auzit niste pensionari „baiatu, baiatu, vezi ca ti-ai uitat ghiozdanu aici”