Am mai vorbit despre subiect pe aici, dar o s-o mai zic o dată: când îmi cumpăr bilele la curse low-cost îmi las pretențiile acasă și plec setat pe „așteaptă-te la ce e mai rău”. În felul ăsta, nu mai am de ce să mă enervez dacă ceva merge prost. Iar dacă lucrurile merg bine, perfect, totul vine ca un bonus pentru mine. Ceea ce vă recomand și vouă din tot sufletul.

Nfine, nu contează, că nu despre asta era vorba, din fericire, totul a mers ok, am ajuns cu bine la Barcelona și asta e tot ce contează. Altceva voiam să vă povestesc.

Eram în aeroport și așteptam să înceapă îmbarcarea. Evident, s-a făcut coadă cu MULT timp înainte, cu cel puțin jumătate de oră înainte să apară personalul care coordona îmbarcarea.

Pe scurt, în buna tradiție românească, oamenii s-au pus la coadă cam cu o oră înainte, pentru că nouă ne place statul la coadă și nimeni pe lumea asta nu ne poate priva de această plăcere. De ce să stai să aștepți așezat, dacă poți s-o faci în picioare? Dăăă.

Pe măsură ce se scurgea timpul, coada se făcea din ce în ce mai lungă și mai groasă în partea ei din față. De ce doar în partea ei din față? Vă zic io de ce. Pentru că din zece oameni care veneau, cinci se duceau în spate, la capătul cozii, iar cinci pur și simplu se așezau în față. Nu se băgau în fața celor care deja erau la coadă, se așezau lângă ei, în lateral și rămâneau acolo.

Din momentul în care s-a dat drumul la îmbarcare, lucrurile au devenit și mai amuzante. Aproape toți cei care soseau nici nu se mai oboseau să se așeze în lateralul cuiva. Se uitau cât de lungă e coada aia, probabil își spuneau în gând „ai să-mi bag plua, eu la coada asta nu stau” și se așezau direct în față.

În mod normal aș fi făcut ceea ce am mai făcut în împrejurări similare, adică scandal. Dar am stat să mă gândesc că efectiv n-are niciun rost. Tot ce aș fi reușit ar fi fost să mă enervez îngrozitor de tare, să plec nervos în vacanță, când de fapt nu aveam de ce să fac așa ceva. Dacă pe oamenii ăia nu a reușit să-i educe nimeni până la vârsta lor, în niciun caz nu voi reuși eu. N-ai cum să educi, de unul singur, populația needucată a unei țări lipistă de educație.

Dar, prieteni, este extrem de trist. Pentru că în niciun aeroport pe unde am mai ajuns nu se întâmplă așa ceva decât în locurile unde se îmbarcă românii. Și este extrem de trist când constați asta.

Gata, atât pentru moment, plec să mă bucur de Barcelona.

sursa foto