Doamnelor, domnișoarelor și domnilor, am o întrebare cât se poate de serioasă, fără nici cea mai mică urmă de glumă. Vă întreb pentru că eu singur n-am reușit să găsesc vreo explicație.

Am făcut deja trei drumuri la mare în ultimele două săptămâni. Asta înseamnă, chiar și după matematica mea destul nesigură, c-am trecut de șase ori pe la Fetești, sau Cernavodă, sau cum s-o numi localitatea aia unde se plătește taxa de pod.

Puteți să-mi explicație și mie, dar așa ca pentru cineva care nu e cel mai ascuțit creion din penar, de ce de FIECARE dată când am trecut era coadă la coșmelia unde se plătește cu cash? Și când zic „coadă”, nu exagerez absolut deloc, de fiecare dată am văzut zeci de mașini care așteptau. Iar la câte erau, cel puțin la dus, nu cred că avea cum să fie sub jumătate de oră timpul de așteptare. Și-am fost generos când am zis jumătate de oră.

Repet, întreb extrem de serios, mă interesează foarte tare să aflu un răspuns cât de cât logic, pentru că eu n-am reușit să-l găsesc.

Oricât am întors-o pe toate părțile, oricât am încercat să găsesc o explicație, nu am izbutit să-mi dau seama de ce ai sta minimum jumătate de oră la coadă, când poți să nu stai? Hai să zicem că poate nu te descurci să plătești online taxa, ok, pot să înțeleg asta. Băi, dar nici măcar să trimiți un sms nu te descurci?

Și nu e ca și cum nu știe lumea că se poate plăti prin sms, că e plină autostrada de pancarte care te anunță asta. Unde mai pui că plata prin sms îți pune la dispoziție 24 de ore în care poți s-o faci. Treci liniștit de stația de taxare, ajungi la cazare sau acasă, și trimiți rahatul ăla de sms. Toate astea fără să stai să aștepți nici măcar zece secunde.

Cu toate astea, lumea se înghesuie să stea la coadă ca să plătească cash ăia 13 lei? De ce? Pe cuvântul meu de onoare că mintea mea n-a reușit să găsească vreo explicație plauzibilă. Poate o găsiți voi.

P.S. Poza este doar pentru exemplificare, să înțeleagă și cei care nu știu despre ce vorbesc. Așa arată stația de taxare de la Fetești. Coada din dreapta imaginii este cea pentru cash, doar că eu am văzut-o muuult mai lungă de fiecare dată când am trecut.

sursa foto