5,123 cititori

Cum poți să faci bani dintr-un blog

Am mai spus pe-aici că din când în când mai primesc întrebări legate de făcutul banilor din blog. De cele mai multe ori sunt întrebat cum s-ar putea face bani repede, dar alteori primesc decisiva: „Auzi, dar tu faci ceva bani cu blogul ăla? Sau îl ții doar așa de plăcere?”. Întrebare care de multe ori sună mai așea, mai a „sărăcie, tu ai ce mânca sau mori de foame?”.

Da, da, poate nu credeți, dar oamenii chiar întreabă asta. Și nu prietenii, de obicei primesc întrebări de genul ăsta de la persoane pe care abia dacă le cunosc. Doar trăim în țara în care poți auzi un „boss, ce salariu ai?” chiar și la coada la mega.

M-am gândit oleacă dacă să scriu sau nu, din nou, pe subiectul ăsta și până la urmă am ales s-o fac, din două motive. Primul, ca să înțelgeți mai bine de ce mai vedeți pe-aici articole advertoriale. Și-al doilea, pentru că e plin internetul de sfaturi, care mai de care mai stupide, venite de la cetățeni care n-au produs un leu din scris în viața lor. Ceea ce nu-i împiedică să fie experți în domeniu, evident.

Pentru început, simt nevoia s-o lămuresc p-aia cu „ținutul blogului de plăcere”. Pentru că e sută la sută adevărată, în sensul că încă simt plăcere să scriu pe blog. Iar chestia asta, sunt convins, aduce după ea și banii. În momentul în care n-o să mai simt plăcere, vor dispărea și banii, n-am nicio urmă de îndoială.

Bun, acum o să vă spun în câte moduri se pot face bani dintr-un blog, dar și cum am ales eu să fac și de ce.

După cum ziceam mai sus, pe internet găsești zeci de metode recomandate de zeci de specialiști. În realitate, dacă nu ai un trafic care trece de o sută de mii de vizualizări pe zi sau nu ești vreo vedetă, există cinci moduri mari și late prin care poți monetiza un blog:

– Bannere plătite. Practic, poți să vinzi ca spațiu publicitar orice centimetru pătrat liber din header-ul, footer-ul și sidebar-ul blogului. Mi s-a solicitat de multe ori, am refuzat de fiecare dată. Nu pentru că n-aș fi avut ce face cu banii oferiți, ci pentru că, fără o optimizare decentă, bannerele ar avea impact asupra vitezei cu care se încarcă blogul. Adică v-ar produce disconfort vouă, cei care-l accesați, și nu văd vreun motiv pentru care v-aș stresa cu așa ceva.

– Profitshare. Pe anumite cuvinte cheie dintr-un articol pui link-uri către produse din magazinele online afiliate. De exemplu, ai cuvântul „telefon” într-un text? Jbam, ai pus pe el link către telefoanele vândute de emag sau alt magazin online afiliat la sistemul de profitshare respectiv. Dacă din click-ul de la tine de pe site se ajunge la conversie (adică la vânzarea efectivă a unui produs), bloggerul încasează comision. Din nou, consider că v-aș stresa inutil. Am refuzat s-o fac până și în perioadele când s-ar putea face bani adevărați, adică de Black Friday.

– Google adsense. Google trimite și afișează pe blog ce bannere consideră el de cuviință (mă rog, nu chiar ce consideră el de cuviință, dar mi-e mai simplu să spun așa decât să stau să vă explic). Sunt reclamele alea care de cele mai multe ori apar chiar în mijlocul textului. Mi-ar fi extrem de ușor să bag tipul ăsta de advertising, ar trebui doar să-mi rog colegii de la celălalt departament să mă ajute, dar nici nu mă gândesc să-l iau în considerare. Pentru că ar fi tot un stres inutil pentru voi, pentru cititori. Există oameni care dacă văd tipul ăsta de reclamă închid fără să mai citească. Chiar și eu fac asta de multe ori. Deci, din nou, no way!

– Cont de Patreon. Cu ajutorul lui, cititorii îți pot dona bani, fără să fie condiționați de vreo sumă minimă. Am văzut la o grămadă de bloggeri și m-am tot gândit dacă să-mi fac și eu. Parcă mi-aș face, dar parcă mai mult nu. Îmi sună oleacă ciudat să rog cititorii să-mi doneze bani. Parcă una e să le cer să doneze pentru o cauză umanitară și parcă alta e să le cer pentru mine. Nu știu, mă mai gândesc. Ziceți și voi ce credeți legat de treaba asta. Eu tind mai degrabă să rămân pe varaianta NU.

– Advertoriale. Texte/articole plătite care fac reclamă unui produs sau serviciu. Este, de departe, cea mai decentă metodă de a câștiga bani atunci când ai un blog. Și o consider decentă atât pentru mine, cât și pentru voi. Cum se procedează? Ești contactat de agenții (uneori chiar de clienți), ți se spune despre ce e vorba, analizezi propunerea, le dai răspunsul, le spui ce pretenții ai, ei decid dacă te încadrezi în proiectul și în bugetul lor și cu asta basta.

Trebuie să fac niște precizări, totuși. Refuz din start propunerile referitoare la politică sau politicieni, indiferent din ce tabără ar fi ei. Refuz campanii pentru produse sau servicii în care nu cred. Refuz campaniile pentru companii în care nu cred. Refuz campaniile pentru produse care-mi sună dubios. Refuz campaniile pentru produse despre care nu știu mai nimic și nu-mi sunt trimise la testat. Refuz campaniile pentru jocuri de noroc (singurele pe care le-aș accepta, la o adică, sunt pariurile sportive). Refuz campaniile pentru filme sau evenimente culturale de calitate îndoielnică. Și cred c-am mai refuzat de-a lungul timpului niște chestii, dar nu mi le aduc aminte acum.

Cam astea ar fi cele cinci metode care te pot ajuta să-ți monetizezi munca de pe un blog. Eu am ales una singură dintre ele, pentru că nu suport publicitatea lipsita de creativitate. După cum probabil ați observat, textele mele advertoriale încearcă să nu fie doar o comunicare seacă despre un produs. Uneori reușesc, alteori nu, dar măcar încerc.

Mno, v-am explicat toate astea în speranța că poate n-o să mai văd comentarii de genul „aaa, păi asta e reclamă”. Da, boss, e reclamă și cred c-ar trebui să te bucuri că afli de produsul sau serviciul respectiv de la mine, tipul ăla în care ai totuși o oarecare brumă de încredere. De la mine, cel care îți pune la dispoziție un canal de comunicare, respectiv blogul, care te poate ajuta în cazul în care ai cumpărat un produs recomandat de mine și ai probleme cu el. Un simplu comentariu aici și voi face tot posibilul ca problema ta să ajungă la cei în drept și să ți-o rezolve. Ia încearcă asta și când cumperi un produs după ce-ai văzut reclama la tv, poți?

P.S. Să nu vă imaginați că te poți îmbogăți. Dar măcar ai satisfacția ca poți trăi din ceea ce-ți place cu adevărat să faci. Și asta cred că contează mai mult decât ORICE!

155 de păreri la “Cum poți să faci bani dintr-un blog

 1. Cum să faci bani …. aloo domnu’ meteo … vinzi zăpadă 😋❄

  Comentariu beton! Thumb up 25 Thumb down 2

  • La kil.

   Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 0

  • …unui eschimos

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 0

  •  “Eu tind mai degrabă să rămân pe varaianta NU.”
   HiHiHi HaHaHa se vede că a îmbătrânit pă variante 😉 Io zic că DA: PatreOn or PayPal cu condiții gen : fără fițe, fără pretenții, fără useri deosebiți și alte mizerii, adică la răsplată – nu la japcă.
   Advertorialele îs ok. Profit share – super ok dacă chiar crezi în acel produs și o faci la modul serios + inteligent.
   Plm plz … plecat la muncă, plecat la zăpadă

   Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 0

  • Dacă nu vă supărați, vreau să-l declar pe Habar “Zeul emoticoanelor”.

   Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 4

 2. Yeah well, cât timp nu îți pune nimeni pâine pe masa, nu are niciun drept să îți ceară detalii financiare sau să te arate cu degetul pentru advertoriale.

  Mai ai o categorie de articole atipice, dar care nu îți generează ție niciun beneficiu, ci altora: actele de binefacere. Pentru că există, pentru că trebuie să existe și e bine să ne mai aducem aminte de cei mai puțin norocoși ca noi.

  Comentariu beton! Thumb up 34 Thumb down 6

  • P-alea le consider ceva normal.

   Comentariu beton! Thumb up 17 Thumb down 0

 3. Publicitate Zoso style:
  1.Un telefon de pe care suni,faci ceva browsing,merg instalate câteva aplicații,nu vă asteptati la vreo racheta.I-am luat unul mamei.Mulțumită.
  2.Motor mic,manuală,suntem în 2018 si astia nu au auzit de automată,patru roti,plastice ieftine,patru usi.Îți faci treaba cu ea.De fapt orice nu este Subaru cu greu poate fi numită masina.Don’t be mu.ist,cârnat.
  Sincer îmi place maxim stilul lui de bricoler.Tu mai poetic,place si la tine.

  Comentariu beton! Thumb up 24 Thumb down 7

  • @Edel,
   Ăsta-i ”stil” de promovare? Not!
   N-aș încerca nimic, dar nimic din ce promovează zoso. Pentru că n-am încredere. L-am văzut în trafic, el și comentariile lui, în film pus de el. Jaleee!

   Comentariu beton! Thumb up 17 Thumb down 5

  • Pfff… cum, bă, poetic?

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

 4. De asta te și citesc: pentru ca ai un site curat. Nu stau sa dau o sută de click-uri pentru pagina doi. Și da, îmi plac reclamele puse în povești (datorită lor am și câștigat niște gumă de mestec…ce vreți, sunt și eu norocos! ).

  Dar gata cu periatul, că nu fac reclamă gratis la produse de șmotru !

  Comentariu beton! Thumb up 24 Thumb down 1

  • Ai mai câștigat tu și-un încărcător solar. E tot la mine în sertar, nu l-a luat nimeni, stai liniștit. 😛

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 0

  • #Ananas, guma a fost pe merit.
   Râd si acum la comentariul tău.

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

  • @Mihai,
   Cred că ai și-un kodak lângă încărcătorul ăla 😂

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

  • @Laura, da, da, nici p-ăla nu l-a luat nimeni. Cum ar fi să le separ, îți dai seama cât ar suferi?

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

  • Bine că nu are un kodiaq/k.
   Oare fructele conduc mașini? Sau urșii mănâncă ananas ? Ohh … lume nebună, nebună dă tot!

   Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

  • MV te forțez să dai din casă. Glumesc firește.
   Anduța și-a ridicat guma ? Ar trebui să îmi dea și mie o lamă… am zbierat într-un fel că e câștigătoare 😋. Măcar un ambalaj, ceva acolo, bun de reciclat.

   Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 0

  • Habar, îți răspund eu, nu. Dar m-ai pierdut la faza cu ”ar trebui” acela. În sensul că nu l-am înțeles deloc, scuze.

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 0

  • Păi eu sunt guvernat de “trebuie” ăsta. Poate l-am folosit abuziv în contextul de acum. Erau doar niște aluzii la tango-ul din postul cu super guma aceea. Mă scuzi. Îs pe fugă mereu. Uneori comentez între 2 semafoare, alteori nici nu mai apuc să dau trimitere că se pierde comentariul. Chestiuni din acestea specifice accesării de pe telefon a blogului, în ciuda faptului că maestrul încă nu a rezolvat problema cu tema pentru mobil.
   Spor. Încă nu s-a gătat ziua pentru mine 😕

   Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 0

  • @Mihaela M, promit să o mai comit ! Mulțumesc !

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 5. Profitshare nu mi se pare ceva stresant. Vrei să dai click – dai, nu vrei – nu dai.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 1

  • Să știi că sunt șanse să devină stresant.

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

 6. :)) bă, da…cu banere sunt total de acord, cu profitshare tot cam asa…faza cu cu blackfriday s-a fumat…sa te imbogatesti tu cu 1% comision de la emag …mai ai si rata mare de anulare. Cu adsense…a fost odata…inca se mai face bani dar la trafic imens.La trafic putin cu 2-20 centi pe clic…aleluia.
  Cu Patreonul nu stiu ca n-am, in schimb a scris Manowar un articol despre asta…https://opencube.ro/la-ce-e-util-patreon/
  In rest ce sa zic…nu stiu cum lucrezi tu si pe ce bani dar, dintr-o combinatie a celor enumerate de tine, daca tragi(vb de mine) se poate dubla lejer un salar minim. Aia e…sa-ti umpli portofelul

  Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 1

  • Sunt convins că dacă fac pe blog o combinație a celor cinci metode, în câteva luni rămânem câțiva pe-aici.

   Comentariu beton! Thumb up 17 Thumb down 0

  • Și ăia plictisiți de moarte, prea obosiți să te mai ia în seamă, și prea bătrâni să mai plece :))))). Cam ca șahiști din parc. Se strâng să joace, dar nu mai știu ce face calu’, pionul sau nebunu’. Știu doar că tre’ să meargă în parc, că asta fac de câțiva ani buni.

   Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 0

 7. Eu astept un advertorial la un gratar care poate fi montat in ninsoare.Eventual si cu niste carbuni care ard fiind scufundati in zapada.
  Nu de alta,dar ma pregatesc pentru gratarul de duminica…….a zis un guru pa net ca va fi frumos si cald.
  Evident,mai este varianta sa primesc 3 bilete catre Bora Bora.

  Comentariu beton! Thumb up 20 Thumb down 0

  • Dă băiatu-ncoa, @chris, și vezi-ți de porumbiță liniștit în borabora. Ti-l înapoiem cu tutu roz și, în loc de gângureli, va articula “caca-puța-pișu-pârț” 🤣

   Comentariu beton! Thumb up 17 Thumb down 6

  • @Vera.ce nu ai inteles exact din 3 bilete?
   Eu,frumoasa mea si mostenitorul imperiului.Eventual iti las Motanul Yoda in grija…..cu tpoate ca ultima oara cand am fost plecati din tara si l-am lasat la o prietena motanul a invatat sa bea bere….si era dat cu ruj roz semipermanent,de am splat 1 saptamana la el.
   Dar treaca de la mine,accept si Bahamas.

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 0

  • @chris aia ziceam, lași flăcăul cu noi (cu mine și mândrele mele). Plus pisicu’. 2 fete versus 2 băieți, should be fun. :))))))

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 8 Thumb down 3

  • Ar fi ceva variante de gratar.

   Varianta festiva:
   Se ia niste palinca de calitate, se administreaza uz intern, se sufla deasupra carbunilor in timpul tentativei de a incropi un gratar hibernal. Se repeta pana se aprind carbunii. Sau pana se trece la faza “da-i in prepelita me de carbuni, unde-i a doua sticla?”

   Varianta politica:
   Se substituie benzina palincii si niste pezedisti carbunilor. Tot uz intern, dar administrat subiectului care deschide gura sa zica o tampenie – asa ca e nevoie de ceva stoc. Daca se intoneaza si niste imnuri religioase poate fi declarat act cultural de reconstituire al specificului istoric si se poate aplica pentru ceva fonduri europene.

   Varianta comoda:
   Se utilizeaza semineul din sufragerie ca decor si cuceririle tehnologice din bucatarie. Nu, nu alea bipede.

   Varianta hipster- vegan:

   Se rontaie carbunii natur conform dietei determinate de antropologii britanici ca fiind specifica omului de Fil-Fizon. E si ecologic, reducand contributia la incalzirea globala.

   Comentariu beton! Thumb up 20 Thumb down 0

  • Da, cred c-am greșit un pic. Nu-mi explic de ce.

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 8. Unul dintre motivele pentru care imi place blogul tau e ca refuzi reclamele de tip bannere, profitshare si adsense. Iar advertorialele chiar sunt utile

  Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 1

  • Iată.

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • E stupid, complet stupid sa pretinzi cuiva sa scrie doar asa de dragul cititorilor, mentalitatea asta nu pot s-o inteleg. Iti place sa citesti dar de contribuit nu vrei sa constribui cu nimic. Si cand zic asta ma refer la dat click pe linkuri/bannere etc, e o forma de respect pentru cel care s-a straduit sa scrie. Si daca ar fi undeva de donat as dona, ca sunt de acord ca nu cu tot ce scrie, e o forma de suport, plm de ea Romanie ca unii numai la ei se gandesc.

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 9. Sincer, nu m-ar deranja nici daca ai pune link-uri cu trimitere. Atat timp cat nu deranjeaza textul.
  Eu ma bucur sa stiu ca faci articole pentru care primesti si bani(un Mihai plimbat si mancat este un Mihai fericit. 🙂
  Asa ca din partea mea poti sa te imbogatesti linistit pe spinarea ta (doar sa nu uiti ca mi-ai promis apartament mie si surorilor mele). 🙂

  Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 2

  • A scris greșit ampatament😋, îl scuză vârsta, csf n-ai csf 😏

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

  • Cum aș putea să uit? 😛

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • @Mihai nuș cum să zic, da’ nu ești tocmai tânăr ficior :)))))

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 3

 10. Mie mi se pare firesc să nu faci atâta muncă doar de dragul artei. Și apreciez că nu te vinzi pe oricât și orice.

  Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 0

 11. exact ce ziceam alaltaieri. Intrasem pe unul din linkurile din articol si cand citeam mai cu spor, jbang newsletterul in ochi. Inchis rapid si pa. La fel la zoso, citesc si mi se misca ceva pe ecran, o publicitate la nu stiu ce. Aceasi reactie. Pa.
  Cred ca sunt depasite deja modalitatile astea de advertising si incercari de a castiga clienti. Dupa parerea mea tind sa obtina exact contrariul, adica sa iti plece lumea de pe site. Aceeasi chestie si pt magazinele online.
  N-ai idee cat apreciez blogul curat. Articolele de advertsing mi se par de bun simt. Uneori chiar sunt utile.

  Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 1

 12. Cum? Faci bani din blog? Este incredibil, nici nu mi-aș fi imaginat 😀
  Tu scrii cu plăcere, eu te citesc cu plăcere.
  Ce este pe lângă, nici nu se observă. Dpmdv, ai reușit să îmbini afacerea cu pasiunea, în cea mai reușită proporție. Bașca faptul că interacționezi cu cititorul și îi lași senzația că este un om care chiar contează. Amănuntele astea fac diferența. Și sunt convinsă că este solicitant. Sfaturi utile găsești pe multe bloguri. Dar atmosferă ca aici … nexam.
  Vasilescule, ești mahmur? Așa ar trebui.

  Comentariu beton! Thumb up 23 Thumb down 1

  • Ăăă… nu prea. De mahmureală zic.

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

 13. După umila mea părere de necunoscător la treaba asta cu banii scoși din blogăreală contează și ce fel de blog ai. Fiindcă, în funcție de ce scrii, ai un anumit tip de public. Degeaba pui link-uri la anumite cuvinte dacă publicul țintă pentru acele produse nu se regăsește printre cititorii tăi. De altfel, poți vedea foarte ușor chestia asta inclusiv din advertorialele făcute. Faci o comparație între articolele despre Lidl sau Skanska și cele despre ăia cu bolostâncile de râu sau ăia cu programele de economii și creditare (am dat exemple). Sigur, mulți vor da click, dar de convertit… mă îndoiesc.
  Despre Patreon ce să zic? Eu te-aș sfătui să n-o faci, mai ales că tu nu trăiești doar din blog. Cred că ai fi ușor dezamăgit. Noi, ca nație, nu suntem învățați să plătim pentru distracție. Ani de zile de concerte moca, gratuități, torrente și posturi tv care transmit orice la prețuri ridicol de mici ne-au transformat, ne-au făcut să credem că entertainment-ul ni se cuvine mai pe degeaba așa. Așa că, probabil, foarte puțini ar plăti, și doar din prietenie pentru tine. Chiar dacă ai face cum a făcut Cetin (sau altcineva, nu sunt prea sigur), să bagi anumite articole care să poată fi citite doar de către cei care dau bani, nu ai rezolva nimic. Oamenii ar citi, pur și simplu, altceva. Internetul este mare, iar informații vitale găsești doar pe câteva site-uri, dar și acolo, ca să fii sigur, mai bine suni. În rest, e doar conținut de care te poți lipsi sau pe care îl poți înlocui cu altceva.
  Iar în cazul tău, cel mai des apar comentarii de genul “am râs cu muci”. Crezi că e dispus românul să dea prea mulți bani ca să “râdă cu muci”? Eu nu prea cred. Dar s-ar putea să mă înșel. Alții, care fac asta cu Patreon, ce-au zis? Curg meleoanele..?

  Comentariu beton! Thumb up 16 Thumb down 0

  • La mine se apelează în general pentru awareness, nu pentru conversie. Ăsta e și fluxul logic al unei campanii, întâi faci awareness pe bloguri cu audiență REALĂ ca să afle cât mai multă lume despre produsul/serviciul promovat, după care te nișezi cumva pe publicul țintă.

   Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

  • M-am prins de treaba cu awerness-ul. Și crezi că etapa următoare te-ar ajuta? Adică treaba cu nișarea? Ținând cont de publicul pe care îl ai acum, bineînțeles.
   La cum cunosc oamenii de pe aici, mai degrabă ar merge treaba cu “bă, mor de foame, dați și voi un ban, trăi-v-ar! ” decât “luați d-aci și dați click pe niște link-uri afiliate cu ciorapi 3 la 10 lei, iphone Z, Placa de baza Asus H110M-K, socket LGA1151, covrig cu mac șăl mai bun și Kia Sorento pe kerosen”. Și niște bannere cu mărire de pensie…

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • Păi pentru faza următoare nu se mai apelează la mine, se apelează la publicații nișate sau la alte canale.

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

 14. Merci că nu ne bombardezi, atât! Mor când deschid câte o pagină și textul e împărțit în 170 de fragmente.

  Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 0

 15. a fost o vreme, la inceputurile blogging-ului, cand, fara subscribe, intram din cand in cand sa mai citesc cate ceva. apoi au aparut articolele din doua paragrafe, cu 5 branduri amestecate fara noima, fara sens, doar pentru bani, scrise atat de prost si de fara valoare de continut ca le-am uitat rapid.
  azi esti singurul blog pe care dau click cand vine mailul. pentru ca ai un layout curat, usor de parcurs, texte faine, lipsite de hate, digerabile si cu ochii pe jumatate lipiti, la tigara de dimineata.
  am incercat ieri sa citesc un articol share-uit de o prietena si descris ca fiind foarte bun. la al 4-lea add m-au luat nervii si l-am inchis.
  fireste, cred in recompensarea si in sustinerea muncii! dar cred ca trebuie sa-ti pese macar putin de cititor. daca la orice scroll apar doua reclame, de nu mai stie omu’ daca te citeste pe tine sau o revista de reclame, daca uita subiectul sau nu intelege logica atunci cand de la “… femeile pot sa consume 330…” trece la “… cresterea penisului cu x cm”, atunci, eu ma retrag. nu de alta, da’ chiar as’ vrea sa nu-mi creasca niciun penis. mi-e bine asa, cum a zis natura la inceputuri.
  revenind, cele mai fair mi se par parteonu’ si colaborarile. sustin online un proiect pe care-l urmarim cei mai multi si cotizez cu recurenta pe el si pe un blog. de ce? simplu! imi place continutul lor! stiu ca efortul de a livra constant informatie valoroasa, nu vine din copy-paste, nici din visu’ de aseara. daca te vreau obiectiv, trebuie sa te ajut sau sa iti permit cumva sa ramai astfel. asa ca, in masura in care ma bucura, cred nu doar ca merita, dar e musai sa existe o forma de sustinere, exact asa cum platesc o carte, un ziar sau o revista, fie ca’s print sau online. cand nu o sa-ti permiti un al doilea job in paralel, cand nu o sa-ti permiti sa-ti mentii coloana fara sa ne prostituezi pe noi, cititorii, prin articole de doi lei platiti de prea multi ca sa mai fie relevanti, atunci… degeaba te avem. n-ai nicio obligatie fata de cititori. si daca tot vii mereu cu cate o atentie, zic ca e un minim efort sa iti intorc gestu’ cat timp imi place sa vin in vizita, nu doar sa te primesc. si da, iti citesc si advertorialele pentru ca nu le simt ca pe unele. eu zic mega, kinder si pepsi max aproape zilnic. nu ma plateste nimeni. sunt branduri in care cred si de care abuzez zilnic. daca m-ai auzi promovand berea, fructele de mare sau v’un junk food, atunci o sa simti de la distanta ca mananc rahat si ca discut despre lucruri pe care nu le folosesc si despre care, nu m-ar deranja daca ar disparea maine. deci si simplul fapt ca faci selectie, ca vrei sa testezi atunci cand nu cunosti produsul, inainte de a-mi vorbi de el, tradeaza respectul pe care il ai fata de cititor. imi place aici. nu pentru ca este moca, ci pentru ca stare de bine si informatie.
  ah, si mai ai si defectu’ asta de a lasa drept la replica “prostului”. in timp ce m-am lovit de nume, nu le dau, dar unu’ a mai fost de cateva ori mentionat de cititorii tai, care accepta sa fie platiti si pentru black pr, nume care aproba doar comentarii care le sustin hate-ul si nu accepta nicio alta parere. e firesc si pertinent sa platesc pentru asta, indiferent de suma, cat timp iti permit sa te mentii la nivelul la care imi place sa te citesc.
  iar am vorbit mult. ma duc sa-mi dezlipesc ochii de tot 🙂

  Comentariu beton! Thumb up 20 Thumb down 5

  • Lasă și tu aici link-ul ăla pentru creșterea penisului. Îmi trebuie pentru un prieten.

   Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 0

  • am inchis blogu’ ala si la 7 bannere si add-uri pe un articol cu 5 paragrafe nu mai merita sa revin. dar cum mai dau de linku’ ala pe undeva, iti trimit informatia pentru prietenul tau 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 1

  • Copy Paste Mode on

   Un barbat face accident cu masina si ramane fara penis.Peste un timp merge la doctor pentru a rezolva probleme.
   -Domnule doctor stiti, eu am avut un accident si am ramas fara. Ati purtea sa imi faceti un transplant?
   -Nu exista asa ceva! Nu se poate face un transplant de penis.
   -Dar doctore sti, am sotie tanara si imi trebuie.
   -Domnule, stiu cum putem rezolva, am in spate o trompa mica de elefant. Dupa ce o s-o pun nu o sa simtit deloc diferenta, dar va trebui sa vi in fiecare luna la control.
   -Bine doctore.
   Dupa o luna vine barbatul la control.
   -Doctore am o problema.
   -Ce sa intamplat?
   -Trompa merge perfect, nevastamea e multumita dar a crescut un centimetru.
   -Lasa domne ca un centimatreu in plus nu are nimic.
   Dupa inca o luna.
   -Doctore am o problema.
   -Ce sa intamplat?
   -Trompa merge perfect, nevastamea e multumita dar a mai crescut un centimetru.
   -Doi centimetri in plus, lasa ca alti vor sa aibe atata.
   Barbatul vazand ca doctorul ii zice acelasi lucru cand merge la control, decide sa nu mai mearga, dar dupa 1 an il suna pe doctor disperat.
   -Doctore!
   -Da, ce sa intamplat?
   -Am o problema foarte grava!
   -Care?
   -Stiti trompa aceea care mi-ati puso in loc de penis?
   -Da.
   -A crescut atat de mult incat imi iasa din pantaloni.
   -Domnule ia-ti si tu niste pantaloni mai largi.
   -Dar nu numai asta e problema. Cand merg la piata si trec trec pe langa taraba cu mere, nesimtita iese din pantaloni, insfaca un mar si mi-l baga in fund!

   Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 1

  • HabaRnaM, daca afli unde e medicul ala, hai sa-l ajutam pe prietenu’ lu’ Mihai 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • @Jamilla,
   Dacă @Habar află de medicul ăla, îl sechestrează la el acasă. Plus câțiva pui de elefant 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • @Laura G Ha ha… ce draq să fac cu el ? E drept că nu prea am ce da de mâncare la animale 😋
   http://imgur.com/gallery/DjhXUOi
   Vasilică ar mânca și elefanți 😺

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

 16. Eu intru pe blogul tau de dimineata, in fiecare zi. Cred ca placerea ta de a scrie se transmite cumva, asa, prin eter, nu tin minte sa fi ratat vreun articol in ultimii ani. Am zis sa-ti dea d-zeu sanatate, si de la mine cativa euro daca iti faci patreon. Mai ales partea cu reclamele de pe blog imi place cum le introduci in articole pe care le citesc pana la capat, chiar daca in general nu suport publicitatea, la tine nu se simte nevoia de a schimba canalul. Tine-o inainte cu gud uorc!

  Comentariu beton! Thumb up 16 Thumb down 0

  • Iată cum se strâng euroii.
   Mulțumesc! 😛

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

 17. Nu ma deranjeaza link-urile cu trimitere, sunt printre putinele tipuri de publicitate care nu ma deranjeaza si printre putinele pe care le deschid (pentru ca nu sunt agresive dar si pt ca pot sa le ignor cu gratie), mai ales daca sunt imbracate cu un text fain 😏

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

  • Tu acum te referi la profitshare sau la advertorialele unde la final găsești link?

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 18. E o intrebare care nu face obiectul interesului meu.

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 4

  • Care e întrebarea aia?

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • @Caranthir,
   Și ai pierdut timp prețios din viața ta ca să scrii această precizare. Că aveam toți o grijă că nu-i în interesul tău 🙂

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 1

  • @Laura G., să știi că mi-am asumat, de când m-am decis să scriu, că nu vor fi prea mulți interesați de subiect. Chiar mă miram c-am văzut numai comentarii on topic. De-aia îl apreciez pe @Caranthir că și-a rupt din timpul lui ca să-mi spună că nu mă înșelasem. Dar asta nu m-a împiedicat să mă prefac că nu înțeleg ce zice. 😛

   Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

 19. Patreon si profitshare ar fi Ok. De ce nu…

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 4

 20. Patreon – da
  Cotizez de cand a aparut la Zoso si as cotiza si la tine cu recurenta deoarece cred ca meriti.
  Sau numeste tu o alta modalitate de a cotiza o suma modica, lunar, fara sa fie un efort financiar prea mare si as contribui cu cea mai mare placere.

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 3

  • Mulțam, mă simt bine când citesc așa ceva. Mă simt apreciat și asta contează al naibii de mult.

   Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

  • Didina, nici nu vrei sa stii ce inteleg eu cand scrii ca footeru’ ii pragul.
   Elena, stim, faci si spagatul pe nemancate pe langa alea enumerate de tine.

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

  • @M&M, ei, na. La ce te puteai gândi, dacă nu la aiureli? Văd că te-a emoționat fonetica atât de tare, încât ai pus și reply-ul aiurea. :)))))))

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

 21. Nu știu dacă v-ați dat seama, dar eu lucrez în domeniul electro-it. Cu toate astea, pe mine m-ai pierdut la “header-ul, footer-ul și sidebar-ul blogului”. N-am înțeles nimic. Te-a durut când ai scris cuvintele astea?

  Acu’ să trecem la partea cu abonamentul. Prima dată am văzut la cetin. Am crezut că e o glumă de-a lui din ciclul “sunt zeul glumelor proaste”.
  Dacă ai face chestia asta (adică să-mi ceri bani pe un abonament) îți spun brutal de sincer că nu ți-aș da. Nu ești un caz social, nu bag contul acolo. Dar, dacă real ai avea vreodată nevoie de ceva, m-aș da peste cap să te ajut. Ți-aș da chiar și bani.

  Ah, și incă ceva. Apreciez grija ta față de cititorii tăi.

  Comentariu beton! Thumb up 29 Thumb down 2

  • Hai, mă, @Elena P, ce naiba, nu ai scris niciodată în Word? “Sus, jos, și d(in) părți”.😜
   Sau ai trollat în asemenea hal că am picat de fraier? 😋

   Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 0

  • @Eleno, să te-ajut, zic. Headerul e partea de sus a tocului ușii, aia pentru care nu trebuie să ne facem griji, nu suntem suficient de înalte. Footerul îi pragul, nenorocitul ăla care ne amintește (cam des) să căscăm mai bine ochii (dacă nu vrem să ne rupem gâtul). Iar sidebar-ul e frâna de umăr. Mai clar acu’?

   Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 1

  • Știu. Și-ți mulțumesc. La partea cu ajutatul mă refer.

   Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 0

  • @Ionuț, ar fi culmea să zic că am trollat. Mai ales ca Mihai știe cât l-am terorizat cu “cum fac asta?”. Nu sunt o persoană tehnică. Deloc. Lucrez în word. Fac pivoți în xl, fac podul de sus, orice. Dar dacă mă pui să rețin termeni tehnici m-ai pierdut definitiv. Deci, n-am glumit cu ce am scris.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 1

  • @Ioane, nu-mi amintesc acum exemple punctuale, cert e că-mi venea să sparg telefonul când, la cele mai banale chestii (cel puțin așa le consideram eu), legate de partea relativ tehnică a publishingului, @Elena întreba senin: cum fac asta?

   Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 0

  • @Didino, citește ce i-am răspuns lui @Ionuț. Explicația ta (foarte mișto si simplă-adică, ca pentru mine așea) m-a făcut doar să privesc ușa biroului și să gândesc: aham, deci să ies fix prin mijloc ca să rămân întreagă. Și doar când ușa e deschisă.

   Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 1

  • “ca pentru mine așea”… ce te mai alinți, @Eleno! :))))))))

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 1

  • Adică aragazul ie electro-it ? Am avut prin neam un sobar, ăă.. electro-it-itist d’ăsta😋
   Emoții, icoane și încălzitoare 🤗

   Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 0

 22. First, iti multumim pentru ca te gandesti la noi si la faptul ca uneori intram de pe telefon.
  Second, a treia metoda este cea mai tembela si, uneori, iti si taie randuri din text. Pentru cititor este cea mai nenorocita, mai ales cand sunt 2-5 reclame inserate in text, cum e pe republica.ro.

  Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 1

  • @E.O.
   Ești sigur că nu confunzi cu altă publicație online? Sau ești chitit să faci anti-reclamă la republica.ro?

   Pentru că:
   1. este o publicație online, nu e blog
   2. nu are reclamă – sau atât de puțină încât n-o sesizez.
   și important:
   3. ceea ce vezi tu nu e reclamă! este recomandare de a citi un alt articol din același site. Adică auto-promovare. Ceea ce e ok.

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 2

  • “Uneori”? Analyticsul îmi spune că traficul pe acest blog vine preponderent de pe mobil.

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

 23. Cum poți să faci bani dintr-un blog ? Păi, închizi blogu și te duci la muncă. 🙂

  Comentariu beton! Thumb up 33 Thumb down 0

 24. Bună. Eu scriu rar aici, dar citesc zilnic. Ajută mult să știi ce se mai întâmplă în țară prin prisma cuiva care scrie logic, inteligent și corect 🙂 Am emigrat acum 13 ani și nu-mi pare rău. Ce voiam să zic: îl citesc pe un fotograf care are pagina Humans of New York și a mai călătorit și prin lume să spună poveștile oamenilor întâlniți pe stradă. Are un Patreon din câte le dă bani celor vai de ei (de exemplu a dat pentru refugiații Rohynga din Bangladesh). El nu ia nici un ban, deci este făcut în scop caritabil. Are aproape 2 mil de dolari în contul respectiv, dar donează tot, mereu. Personal mi se pare extraordinar, dar bine, și scopul lui este diferit de al tău.

  Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 1

  • Îl știu pe tipul care face Humans of New York. Mă simt măgulit de comparație, dar, cu toată lipsa mea de modestie, e ca și cum ai compara o bărcuța pneumatică cu un transatlantic.

   Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 0

  • Ei, știu că e mare diferența, dar vorbeam de patreon. Era un exemplu. Dar mă bucur că te-am măgulit.

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

 25. perfect de acord cu tine, nu ca ai avea nevoie de parerea mea 🙂 esti de departe printre cei mai destepti, amuzanti si plini de har bloggeri pe care i citim. go on ca faci foaaarte bine ceea ce faci

  Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 0

 26. Superb textul! M-a emotionat un pic… Mii de felicitari, om fain!

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • Adina cu commentul de la 11:03 e alta!!🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • Fain și înțelept, deehh vârsta și i-experiența ❄

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

 27. Inițial ideea de blog a aparut ca un jurnal și sincer foarte puțini mai merg pe aceeași idee. Acum dacă ai sau nu reclame eu tot te-aș citi, dar parcă e mai plăcut ochiului fără. Hai baftă multă și să fim aici și peste 20 de ani!

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 28. Tot ce știu e ca deși n-am mai comentat pe aici de foarte multă vreme, aștept in fiecare zi să te citesc. In fiecare zi 😊.
  Plus că știu sigur că dacă tu recomanzi un produs, e cu siguranță de treaba😊
  Zi buna!

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • Păi și de ce n-ai mai comentat? 🙁 Cumva eu scriu și ca să vă aflu părerile.

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • Sa nu râzi… Stiu ca te ‘nervează la nervi lipsa diacriticelor și pentru că scriu mereu de pe tel mi-e greu sa tot caut dupa ș și ț si familia lor😊. No, de aia😊.
   Am si io cu capu’, ce vrei

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • Io cred că nu m-am făcut înțeles. Lipsa diacriticelor mă enerveaza la publisheri, nu la cei care comentează aici.

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • I-auzi, @Paco! :)))))
   Relax, man!

   Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

 29. Mie imi place poza cu tine de la final, ehe ce vremuri, erai hipster tanar, aruncai cu banii in caprioare dupa un text scris pe la orele diminetii in fata buticului nonstop ce urma sa devina mega, ehe Misule…Acum ai ajuns sa incanti sufletele noastre cu texte alese. Multumesc! Maine, poimaine se fac 3 ani de cand te citesc in fiecare zi plus comentariile, deci cum doreste capriorul, dar fara reclame sa-mi fuga ochii ca la flipper.

  Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 0

  • @Marius Nebun esti, gogule :))))

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 2

  • Ai văzut ce tânăr eram?

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • @Mihai, vazut, vazut. Auzi, banuiesc ca tot cu sosete fuchsia le abordai.
   @Vera, cine, je?! Neah, neah

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 30. Orișicât de drag îmi e Bazil (Hai noroc!), nu dau bani pentru a-i citi gândurile.
  Sunt zgârcit.

  Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

 31. Atat timp cat ma vezi pe aici inseamna ca mi place.Ca e cu abonament, ca faci reclama, ca pui bannere mi e aproape egal.Si mi plac comentariile , ca sunt la subiect sau nu.De fapt e vorba de un fel de comunitate online formata in timp,presupun ca mult mai mare decat cei care behaim pe aici.Aici e marele tau merit,ai stiut sa ne lasi sa ne facem de cap :))))

  Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

  • @Marius M Cine behăie, uăi?! Eu ciripesc, asta fac vrăbiuțele 😀

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 8 Thumb down 3

  • I-au crescut pene lu’ VEveRițA?

   Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

  • @Drace, are și coarne împielițata 😀

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 3

  • Deci, VEveRițA cu pene și coarne.
   Bă, da’ tare dubios arăți!

   Coarnele-alea-s de gazelă sau de iadă?

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 32. Părerea mea referitoare la patreon se pliază – cu tot cu header, footer şi sidebar – pe conţinutul comentariului Elenei.

  În ipostaza actuală – blogul acesta este sobru, mândru, uşor de citit şi crează dependenţă. Oamenii vin aici pentru că rezonează cu ideile din articole, le place comunitatea care s-a creat în jurul lui, se simt bine şi le place atmosfera. În structura actuală tu eşti amfitrionul cuvintelor, iar cititorii şi comentatorii sunt prietenii cuvintelor scrise de tine şi oaspeţii tăi. Un cont de pantreon ar produce o răsturnare de situaţie – ai deveni un fel de ‘angajat’ al celor ce citesc, ei ar deveni ‘patronii’ tăi. S-ar produce o transformare ciudată în subconştientul lor şi vor avea, fără să-şi dea seama, pretenţii aiurea ca şi cum le-ai datora ceva (altceva în afară de respectul reciproc). S-ar pierde pe nesimţite unele lucruri care vin din suflet, s-ar pierde spontaneitatea. Smalţul şlefuit cu migală până acum se va caria imperceptibil iar pentru tipul ăsta de luciu nu există dentist.

  P.S. Situaţia se schimbă în cazul în care o anume situaţie personală ar avea rezolvare prin apelarea la un astfel de cont, pe o perioadă determinată. Dar îţi doresc să nu fie cazul vreodată.

  Comentariu beton! Thumb up 19 Thumb down 0

  • La aia cu “smalțul șlefuit…” precis i-a intrat nițel praf în ochi lu’ șefu’. 😜🤣

   Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

  • Mda, cumva și eu simt cam același lucru. Acum, dacă cineva citește p-aici ceva ce nu-i place, mă înjură și iese. Sau doar iese. Dar dacă cineva care donează pe patreon citește ceva ce nu-i convine ar putea să tragă concluzia: “ia uite ce scrie nesimțitul ăsta PE BANII MEI”.

   Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 0

  • @Mihai, :))))) noi încă nu te plătim și tot ți-am reproșat anul trecut că ai prea multe vacanțe pe “banii” noștri. Tu îți dai seama ce iese aici dacă setăm o plată cu recurență?
   Proastă pe banii mei nu poți să ma faci, ca acum când ai cale liberă😜.

   @Solandi, am simțit cum mă ia cineva de mână în bezna tehnologiei.

   Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 0

  • Nu anul trecut, șefa, anul ăsta! :)))

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • Ai dreptate! Dar la cât te plimbi tu, am uitat:))).

   Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

 33. Ia zi-ne, cât ar costa să-i aduci înapoi pe Rentă-car și Faianțaru’? Facem chetă 🙂

  Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

  • Alooo, Rentă a fost ieri p-aici, ia aruncă tu un ochi pe comentarii.

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • Să nu crezi că mi-a scăpat nevăzut. Dar prea rar. Îmi lipsește înțelepciunea lui zilnică în două silabe 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • Da’ Faianțaru’ comentează pe aici sub alt pseudonim?
   Era retorică întrebarea. Zâmbet ștrengăresc.

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • @Habar,
   Retorică, da zic: nu cred… iar dacă da, nu postează în modul lui natural (și inconfundabil).

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • Faianțaru are punctulețele alea inconfundabile în sânge.
   Și ura față de femei.
   Am zis!

   Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

  • Asta este o mare prostie, să scrii cu mai multe pseudonime. Îmi displac mitomanii. Și oamenii ascunși. Just sayin’ 🙄

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 1

 34. Azi, cam târziu. Că, vorba lui @Shorik, am fost la muncă să câștig bani :)) (M-am zgâlțâit de râs, nu alta!)
  Eu am făcut așa pe site: o pagină separată cu bannere, de-alea de marketing afiliat (da, costă crearea paginii la ăia tehnici, care prestează chestia, dar nu înnebunesc clienții cu reclame în rest). Care vrea, e interesat sau mă ajută, știind care e chestia, bine. Care nu, să se bucure în solitaire de restul site-ului.
  Nu pot zice că soluția asta produce. Da’ îți face un hatâr. Depinde ce urmărești.
  Personal, nu mă deranjează advertaizingul, atâta vreme cât nu se zbânțuie sub ochii mei. Dacă stă cuminte, în rigor mortis, mai pe-alături (pe la „frâna de umăr” – genială @Didina!!!), nu-l văd. Totu-i să nu-mi explodeze sub ochi, peste text!
  Ref abonament, subscriu total la @Elena P, la fel de brutal de sincer, inclusiv cu partea de susținere.
  Bref, eu oricum o să te citesc, MV, pe tine și pe comentariașii de-aci. You all make my day. everyday! Cu sau fără reclame.

  Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

 35. Sunt paranoic cand e vorba de publicitate, am doua sisteme diferite de blocare la intrarea in casa, plus adblock in browsere, versiuni speciale de aplicatii Youtube etc. Paranoic e cuvantul potrivit, cum am zis, daca trece vreo reclama de toate sistemele mele inchid tab-ul ala in mai putin de juma’ de secunda.
  Lasand asta la o parte, Patreon nu e o idee rea, insa daca nu vrei sa creezi o clasa de cititori “mai superiori”, ma intreb daca n-ar fi mai frumos un buton de donatii PayPal. Asta n-ar separa cititorii in clase si nu te-ar obliga la nimic fata de donatori. In rest, desi nu ma incadrez in target, chiar imi plac advertorialele tale, au un pic de suflet acolo, stii ce zic?

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • Știu ce zici. Adică sper că știu. 😉

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 36. Poll d’ăla cu ză question ?

  Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

 37. Eu fac alergie la paginile cu reclame pe care trebuie să le alerg ca să le închid, prefer să ies și să îmi bag picioarele în orice ar fi pe pagina respectivă. Nici la videoclipuri pe Facebook nu stau când încep reclamele…link-urile sunt ok, dacă vrei intri, dacă nu, nu.

  Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

 38. Personal cred în respectarea libertății fiecărui om de a-și alege cum consideră de cuviință felul de monetizare a propriei munci. Atât timp cât munca este una cinstită (aici incluzând și o componentă morală) și legală. Cu avantajele și riscurile de rigoare.

  Așa că dacă ar apărea pe-aici buton de patreon /pay pal, bannere sau orice altceva, eu nu aș simți deloc că am căderea să încurajez sau să critic acest lucru. Nici măcar să-mi dau cu părerea în sens negativ, mai ales că n-am cum să înțeleg full nivelul de efort și greutăți pe care le întâmpini în a ține și dezvolta un blog atât de fain precum acesta. Adică mai scrii, ne mai explici ce presupune, dar cred că până cineva nu trece efectiv prin asta, comentariile pot face mai mult rău decât bine.

  Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 0

  • Lasă comentariile, că nu e ele mi-e teamă.

   Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 0

  • Ha ? Anduța helvetică și Vasilescu temător. Uoff

   Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 0

  • Mihai, mă refeream la ”comentarii” în general, că eu am doar unul. Succint și elocvent. Not. Dar voi încerca să nu-l fac kilometric măcar, nu-ți fie teamă 🙂 .
   La faza cu Patreon vorbesc exclusiv din punctul meu de vedere și pornesc de-aici https://www.patreon.com/ și la ce se vrea a fi această platformă: ”Best way for artists and creators to get sustainable income and connect with fans.” Plus explicațiile din filmuleț.
   Zic doar că e genul de abordare care pe mine nu m-ar prinde, nici în forma inițiatorilor, nici așa cum a fost interpretată și aplicată de câțiva dintre cei la care mai arunci câte un ochi, de exemplu. Cu siguranță varianta ta ar fi diferită, mai creativă și mai digerabilă, însă până nu văd cu ochii mei nu-mi pot da cu părerea și, mai ales, cu banul.
   Dar nici nu m-ai pierde de participant la trafic (cititor-comentator) din pricina asta, în cel mai rău caz aș ignora cu maximă eleganță butonul respectiv.

   Habar, e mai bine așa? 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

  • Nu știu io d-astea. Îi ok și un PayPal discret să dea cititorul de o cafea/bere din plăcere. La conexiunea cu cititorii ar mai avea de lucrat. Ar putea măcar o dată pe anotimp să stea și el 2 ore la o socializare. Ar putea, da… măcar să își facă o căsuță poștală 😏. Aș trimite o felicitare, cu plata la destinatar😏. Convorbiri cu taxă inversă acceptă?

   Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 0

  • Habar, discret precum ”Complimentele nu-i plătesc acestui autor cafeaua. Dar tu poți s-o faci.”? Îți sună cumva cunoscut? Sincer, pe mine m-a cam strâns în spate. Dă un exemplu pozitiv, să-mi fac o idee despre ce înseamnă acest ”discret”.
   Cât despre îmbunătățirea conexiunii cu cititorii nu mă pricep, atât timp cât nu-s conectată cu colivia eu mi-s perfect ok. 😋

   Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

  • Mda… îmi sună cunoscut. Nu-s fan. Așa văd eu o soluție, ce-i drept inspirată de la respectiva persoană. Eu am mai zbierat după monetizare, am mai scris una, două idei referitoare la aspectul acesta. Până la urmă sunt convins că a noastră gazdă va lua o decizie în concordanță cu simțămintele lui.
   Până acum Vasilescu nu mi-a înșelat încrederea, poate puțin atunci când nu a ajuns în mall la bere. Scuzabil, sunt convins. Atâta timp cât se ocupă din suflet de pisici și zâmbete va dăinui cât va exista și www-ul. Amin.

   Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

 39. Mie îmi plac advertorialele tale, sunt la fel de amuzante ca și un articol normal, știi sa le integrezi într-o poveste.. 🙂
  “Mersi fain” de aici din Ardeal ca nu umplii blogul cu bannere, se vad ffff aiurea mai ales pe mobil și de multe ori se blochează chinezăria când încerc sa citesc vreun articol din ăsta cu multe reclame 😂😂

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

 40. Si eu sunt plecata de multa vreme, iar blogul tau e printre putinele din Romania pe care le citesc. Ideile sunt frumoase, coerente si lipsite de ura, oamenii din grupul tau sunt asa de faini ca m-as intoarce in tara daca toti ar fi asa 🙂
  si sincer, comentariile sunt cele mai savuroase si mai bestiale de pe orice forum citit de mine.
  tine-o tot asa, si daca e nevoie sa bagi cate un banner, fa-o finutz, nu marlaneste 🙂

  Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

 41. Ai încercat Oriflame sau Avon pentru venituri suplimentare?

  Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 0

  • Amw@y, Z3pter, H3rb@life,Iq0s MLM-uri d’astea îs de el, nu creme de muieri, ce naiba. Zâmbet șăgalnic.

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

 42. Bă, io scriu așa târziu din zgârcenie! Că cred că tu câștigi din ce scriem NOI!. Adică unu scrie una, altu scrie alta, vine ăilalalnții 12345 și citește, contoru să-nvârte și … pac paraua! Nu e bine domle scriitor, nu e bine! Că noi v-am pus unde sunteți acum.
  Mihai, noi venim pe-aici și plecăm, tu rămâi. Cu socotelile tale. Mi-e greu acum să scriu cum să faci. Fiindcă până acum n-ai făcut altfel. Eventual fă altfel o vreme scurtă, la modul surprinzător, vezi cum merge treaba și abia atunci, după ce-ai băut și vin cu apă vei putea spune dacă-i bine sau rău. Părerea mea!

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 1

  • Scuză-mă, rogu-te!

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

  • Nu te iert! Ăsta mic al nost crecă câștigă și din mânuțe! 😀
   Dar și-am dat totuși și eu o mânuță!

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • Aha, ești popă, trimisu’ lu’ Daneel prin blocu’ lu’ Vasilescu? Ai de plm era să calc un aurolac în răzoare

   Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 0

 43. Habare, nu-s, dar ar fi mișto! Sau măcar vreun ”mai puțin fericit”. C-am văzut io dân ce belele de mașini s-au dat jos la sfințirea de pomină. Mașini de lux, țoale de lux (să moară toți dujmanii dă ciudă că numa o mânecă d-aia dân haur să ai și tot ai bani pentru juma din ratele pentru casă!), loc în față la toate sindrofiile politice sau nu…. Veață vere! 😉

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • Las că știu și pe sub Tâmpa popi cu potcap de 3 mii de iepuroi și merț. Să’ț mai zâc de ăia de sub Fereastră ? Un workshop ar merge să facă și prea sfiosul MV 😋

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • Ce Fereastră, dom’le? Iar vorbești cifrat, că mi-ai pus creierii pă moațe cu scrisul ăsta al tău alambicat 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • Vezi dacă bei din alambic … bea Tuborg în zona Brașovului cu VictorR și îți explică el ce e cu … sus în Fereastră.
   Hai fie, ca tot ești în schimb de noapte și viața e greu … mă refeream la Fereastra Mare a Sâmbetei ce are în împrejurimi o casă cu popi și un sălaș de părinți, inclusiv Boca trecând pe acolo în ceva vechime. Parțial lămurită ? O noapte liniștită!!!

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • Mersi de lămurire 🙂
   Departe de mine toate alea…

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 44. @Habare,nu știu ce vrea Vasilescu și nici nu îmi bat capul, că bag seama că nici el nu știe prea bine.
  Cănd se hotărește zice el.
  Altceva vroiam să zic eu. Mă uitam peste comentarii să văd dacă e cineva nou pe aici să mă iau de el, evident, și am văzut filmarea ta cu mățul și căinele.
  Iar eu pentru oamenii care iubesc animalele am un respect deosebit.
  Nu că m-am îndrăgostit brusc de tine, dar îmi ești ceva mai simpatic. La modul la care dacă o jignești pe Doamna , promit să te las în viață. Nu întreg, dar în viață, ceea ce nu e de aruncat. Zic asta,
  că în general majoritatea celor care comentează pe aici fac pe dracu în patru să nu răsufle nimic din identitatea lor,de zici că cineva îi caută să îi achite.
  Și ca să nu scriu alt comentariu că tot sunt aici.
  Pentru cei care înjurați și faceți pe vitejii, încercați să vă puneți în locul blogger-ului care spre deosebire de voi are nume, prenume ,mamă, copii și îi puteți vedea mufa prin online.
  Pentru cei cu tu vorbești bă care îi înjuri pe toți sub anonimat, dacă nu vă curge scuipat din gură și știți căt face doi plus doi din cap,puteți să mă identificați ușor la Mishu pe facebook.Nu e greu, vă zic eu.

  Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

  • Senor, îs șarpe bătrân ce moare de tânăr fără să scuipe venin. Singurele momente din zi când mă relaxez și eu puțin sunt când mă joc cu animalele. Între timp am cumpărat și mâncare la câini. Cine crezi că era băgat tot în boabele amestecate cu conservă de carne ale câinelui? Vasilică fără frică, cea mai vitează pisică 😺

   Tre’ să renunț la emoticoane și butonat telefonul în mașină! Ieri am luat avertisment plus puncte amendă și mai era și să calc un aurolac, mulțumesc lui Dumnezeu că m-a grijit.
   Oare a fost datorită faptului că în precedenta noapte am făcut pe ubăr baba 😊 pentru mamaie și “tinerelele ” ei? Băusem un pahar de vin în cinstea lu’ Vasilescu de se și mira copila că mă vede cu paharul în mână. Stăteam la o șuetă despre viață, dădeam puțin cu sapa/mapa, ca mai apoi să sune telefonul că ” fetele” sunt în plin proces de expulzare spre domiciliile lor și e noapte, frig, taximetriștii “iE hoți maică” și nu mai vine tramvaiul. Normal că am percutat. Am băgat spaima-n babe că piesedeu bagă amenzi pe transportul în comun ca să mai steie naibii acasă că n-am timp de umblat pe la doctori.

   Zice-se că o faptă bună nu rămâne nepedepsită. Zâmbet năpraznic!

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 0

 45. Buna,

  Eu ti-as dona cate ceva, ca doar te deschid in fiecare dimineata cu sfintenie. As dona si celor ce comenteaza mai des, asa din dragoste. :))))
  Blogul imi place asa cum e el acum, articolele alea cu linkuri le gasesc utile. Am o oarecare incredere in tine, mai ales ca te-am vazut de aproape..o data, dar mi-ai lasat impresia unui om de mare valoare si de comitet.
  Te rog sa nu trimiti nici un fel de ganduri catre Mama Natura. Dupa cate vad i s-a nazarit cu zapada si ger prea devreme.

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • Unde ne-am văzut?

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  • MV, eu te-am vazut anul asta la Femei pe Matasari. :))))
   Eu beam prosecco la pahar de plastic, asa mai pe dimineata-pranz, matale treceai cu doamna pe langa. Dar aveam limba incurcata de veselie si m-a oprit o jena sa-ti intrerup promenada.
   Am fost toata cuprinsa de sindromu Michael Jackson…uite-l pe Vasilescu….ala cu blogu…eram lesinata toata :)))) poate si de la prosecco

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • sigur de la prosecco.

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 46. Mie-mi place cum scrii și-mi place și trupa adunată p-aci.
  Din punctul meu de vedere, blogul tău e perfect așa cum e. Dar e blogul tău, tu știi cel mai bine ce ți se potrivește.

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 47. Fa-ti cont de Patreon, iar banii pe care ii primesti ii donezi la o fundatie la alegere. Win win

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

Sus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.