1707 – Anglia s-a unit cu Scoţia sub numele de Marea Britanie

Și uite-așa și-au luat scoțienii încă o țară, moca, așa cum le place lor. Se zice că n-ar fi fost chiar toți de acord cu combinația asta, dar în timpul tratativelor, ăia care aveau rețineri erau ocupați să adune monezile pe care le aruncaseră englezii pe jos.

1959 – Germania de Vest introduce săptămâna de lucru de cinci zile.

Slăbuț. Guvernarea pesede mai are umpic și introduce săptămâna de lucru în care se muncește doar în zilele care nu se termină în „i”.

1961 – Primul avion american deturnat spre Cuba!

Voi realizați cum cum s-a simțit deturnatorul când s-a dus efectul lsd-ului și și-a dat seama ce-a făcut? Mă rog, altceva voiam să-ntreb, cum adică PRIMUL? Au mai fost și altele?

Tot 1961 – Fidel Castro anunță ca nu vor mai exista alegeri în Cuba.

Cred si eu, ce rost mai are să cheltuiești bani de la buget pe alegeri când vezi că până si americanii deturnează avioane ca să vină la tine-n țară.

2009 – Legalizarea căsătoriilor între persoane de același sex, în Suedia.

Cam asta e diferența între noi și ei. Minim zece ani. În orice domeniu. A propos de Suedia, acolo am înteles de ce li se zice „țări cu apă caldă”. Atât de caldă c-am reușit să mă opăresc zdravăn de câteva ori. Nu de alta, dar la ăia când dai drumul la robinetul de apă caldă, curge direct fierbinte, nu aștepți câteva zeci de secunde până se încălzește. No joke. Iar eu uitam chestia asta de fiecare dată.

2018 – Jumătate de Românie se plânge că „Vama nu mai e ce-a fost”.

Cealaltă jumătate e deja la Mamaia.

mihai_vasilescu_mai_mare