8,066 cititori

E bine să ai cu ce să înlocuiești

Absolut toate nasoalele pe care le-am pățit la volan mi s-au întâmplat ori vinerea, ori în ajun de vreo chestie importantă gen Paște, Crăciun, 1 Mai, ziua internațională a sturzului de șes, d-astea. Cum am pățit ultima oară, de exemplu, acum vreo doi-trei anișori, fix în săptămâna dinaintea Crăciunului. Când un nene cu o camionetă s-a gândit el că cel mai mișto ar fi să întoarcă în mijlocul drumului, fără să se asigure pentru că, nu-i așa, cine naiba mai umblă pe străzi, prin București, la șapte dimineața?

Well, mă găsisem eu să umblu, mânat de nebunescul gând de a duce mașina la revizia anuală. Gând care s-a contramandat urgent când am coborât de la volan lângă grămada contorsionată de fiare care fusese cu numai câteva secunde mai înainte botul mașinii mele. Sper că vă dați seama că ăia de la service mi-au râs în nas când le-am explicat, cu lacrimi în ochi, că aș cam avea nevoie de mașină până la Crăciun.

În fine, revenind, ce voiam să spun este că le-am pățit pe toate exact în perioade în care aveam nevoie de mașină mai abitir decât are nevoie căprioara de apă limpede de izvor în zilele secetoase de vară. Și de fiecare dată am rămas bătând mărunt din buze, pentru că niciun service din spațiul danubiano-carpato-pontic n-o să facă minuni peste noapte.

“Vă anunțăm noi când e gata”; “Nu ne sunați, ieșim noi din când în când”; “Am comandat piesele, dar mai durează până ni le livrează” cred că sunt formulări standard pe care orice service care se respectă le are imprimate pe carton lucitor, exact lângă recepție.

Așa că, luând în considerare că e posibil să mai existe și alți cetățeni la fel de ghinoniști ca mine, mi-am zis să vă las aici o chestie foarte tare despre care eu am aflat doar zilele trecute (nu de alta, dar se mai apropie și Paștele, nici nu știu dacă să mă urc sau nu la volan zilele astea).

Mdeci, poate știați, poate nu, dar legea spune că dacă sunteți partea păgubită într-un accident auto, aveți dreptul să primiți o mașină de înlocuire, fără costuri suplimentare, pentru că toate costurile sunt suportate de asigurarea RCA a celui vinovat. Partea păgubită beneficiază de mașina de înlocuire pentru perioada în care mașina sa se află în service pentru reparații.

Mașina trebuie solicitată de la o companie de închirieri auto, dar pentru că atunci când îți arde buza nu-ți mai vine să te apuci să faci și research, băieții de la Autonom au pus la punct un program exact pentru situații de genul ăsta. Practic, nu trebuie decât să-i contactezi și să ceri o mașină de înlocuire. Treabă care se va dovedi extrem de simplu de făcut pentru că oamenii au o rețea cu acoperire națională și ți-o pot asigura pe tot teritoriul României, prin intermediul celor 44 de agenții, din cele 33 de orașe în care sunt prezenți. Sună bine, nu?

Mno, păi atunci ce-o să vă spun în continuare sună și mai bine. Ia fiți atenți aici:

– Se acordă o zi de înlocuire pentru fiecare 4 ore de manoperă în service (sau pe toată durata în care asiguratorul cere investigație suplimentară; sau, în caz de daună totală, până când se calculează ce și cât vă datorează);

– Se oferă mașina de o clasă similară cu mașina deținută (aici este posibil să aibă o mică problemă deținătorii de Ferrari și Lamborghini. S-ar putea să trebuiască să vă mulțumiți cu un Mercedes clasa E sau ceva similar, pentru că pentru super-caruri încă nu se face înlocuire cu mașini similare. Așa că aveți și voi grijă cum conduceți, ce naiba).

– Nu există costuri suplimentare, pentru că cei de la Autonom au deja contracte de decontare directă cu unii asiguratori înregistrați în România (adică își iau banii direct de la ei). Iar unde nu au contracte, Autonom preia oricum rezolvarea problemei din sarcina clientului (mie mi se pare foarte tare treaba asta, pentru că nu te mai pune nimeni să plătești tu inițial și să recuperezi banii după);

– Nu se lasă niciun fel de depozit sau garanție și nu există limită de kilometri în România (bref, dacă ți-ai bușit mașina exact când aveai de gând să faci turul României, în marșarier, de două ori, poți să-ți vezi de treabă liniștit în continuare);

Mno, acestea fiind zise, vă urez să n-aveți prea curând nevoie de informațiile de mai sus, dar salvați-vă totuși pe undeva link-ul către textul ăsta că NU SE ȘTIE NICIODATĂ.

mihai_vasilescu_autonom_masina_inlocuire

86 de păreri la “E bine să ai cu ce să înlocuiești

 1. Bună treabă! Altfel spus, e sănătos să ai mereu un plan B.
  Oare se aplică și în relațiile interumane?
  Dacă A își sucește glezna, sun la B să mergem în parc. Pentru un joc de glezne.

  Comentariu beton! Thumb up 44 Thumb down 2

 2. Bun asa ca de dimineață,faceti accident linistiti că va dau unii masini de schimb.Uite-l pă prostu ala cum întoarce,da in el ca avem mașină de schimb.
  Am Volvo 850 T5R luat in 2003,motor si transmisie de rezervă,2,3 benzina,240hp pe care îl folosesc mai mult ca Foresteru.Motoru ala in 5 este genial.De ce plm am cumpărat Subaru?In Fiesta soatei mă sufoc in 5 secunde si fac scolioză acută in 6 asa ca pica aia cu sa o folosesc ca mașină de schimb.

  Comentariu beton! Thumb up 17 Thumb down 9

  • @edelweiss, well, man, nu toți avem banii tăi.

  • Mann,este super ok informatia ta.Eu doar subliniez faptu ca sunt foarte bou.O camioneta cu 5 locuri da mi-ar folosi.Încep bine săptămâna dacă constat de luni ca sunt tâmpit.

   Comentariu beton! Thumb up 20 Thumb down 5

  • @edelweiss, nici la mine nu și-a făcut cafeaua efectul.

  • Nu are legătură cu cafeaua,nu beau.Sunt tâmpit si treaz si in somn.

   Comentariu beton! Thumb up 23 Thumb down 5

 3. Neața! Super bună informația. Eu aflasem acum vreo două săptămâni.
  Nu era valabilă oferta asta atunci când am avut eu nevoie.
  Mi-au crăpat amândouă chiulasele la 100000 km la mașina mea pe care am dat o căruță cu bani și ăia de la service au ridicat nonșalant din umeri: Ați avut ghinion! Și aveți în continuare că noi nu vă dăm mașină la schimb cât durează reparația.
  Și a durat vreo trei luni și vreo 8000 euro! Dar m-au invitat la o zi de distracție offroad pe mașinile lor pe care nu le-am menajat deloc.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 2

  • @Anouk, trei luni? Gizăs fucking craist!

  • Anouk, oferta e valabila doar in caz de acident, factura fiind decontata de Rca ul masinii care a provocat accidentul.

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

  • @MAS; știu asta. La vremea respectivă când aveam eu nevoie, service-urile respectabile ofereau clienților mașină la schimb în cazul unor reparații însemnate. Se pare că din punctul lor de vedere reparația pe care am făcut-o la ei nu a fost atât de însemnată încât să-mi dea orice mașină la schimb. Nu aveam pretenția să-mi dea ceva similar cu mașina mea.

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

 4. Bun așa…

  Oare există vreo soluție de genul ăsta și pentru accident în altă țară UE ?…

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

 5. Am mai vazut informatia pe undeva dar am crezut ca e o gluma. Noroc ca in tine am incredere, aducatorule de primavara. Am salvat link-ul langa 10 cruciulite sfintite, 3 icoane si un “Doamne fereste sa am nevoie”.

  Comentariu beton! Thumb up 20 Thumb down 1

 6. I se face reclama pe la radio unui service auto, ca pe perioada reparatiei, iti dau o masina la schimb. Probabil pe aceeasi premisa iti dau si ei masina la schimb 🙂

  Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 1

  • @Alin, nu e nicio premisă, e dreptul tău prin lege.

  • @Alin, de mai mult timp service-urile care se respectă dau mașină la schimb. Acum este oficial pentru oricine pentru că ți se dă mașina de schimb pe baza RCA-ului.

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 1

 7. Eu aveam “norocul” sa fac ceva in perioada triunghiului mortii (stiti voi, 14.02-08.03). De obicei erau amenzi pt viteza pe care i le duceam soatei si-i spuneam zambind: “uite cadoul de 8 martie.” Dupa 2-3 din astea primesc avertisment de la ea in fiecare an inainte de perioada cu pricina 🙂

  Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 0

  • @Relou, zici să vorbim cu băieții de la Autonom pentru o soție de înlocuire?

  • @Mihai, doamna rămâne. Și-a câștigat dreptul ăsta și merită cu prisosință.
   Iar pe cei de la Autonom sunt cam supărat (pe cei din Timisoara). De ce? Pentru că astă toamnă mi-au lovit mașina (Passat nou, de jumate de an) atunci când mi-au dus-o să îi schimbe cauciucurile. Mi-au dat la schimb un Opel Insignia care era tras rău, cu defecțiuni la sistemul de frânare. Am reclamat și mi-au adus o Skoda Octavia cu motor de 1.2, cheală cu care nu era prea comod sa faci peste 200 de km zilnic. Ei, au schimbat plăcuțele de frână la Insignia si mi l-au adus iarăși. Dar ce sș vezi, avea si discurile de frână ovalizate si tremura din toate încheieturile atunci când frânam. Am scris un mail celor de la Bucuresti și s-a rezolvat imediat (mi-au adus o Skoda Superb). Deci, 7 saptamani (atât cât a durat reparația la Autoclub Tm) mi-am tot mutat catrafusele dintr-o mașină în alta, ceea ce nu e foarte plăcut, crede-mă. Pe de altă parte, nu înteleg nici de ce a durat reparatia aia două luni, cu atât mai mult cu cât acum, după 3 luni, a sărit vopseaua în locul unde a fost reparată. Cei de la Autonom mi-au dat din nou masină la schimb. Ei, ia ghicește tu ce mașină am primit la schimb…. Ei, ca să nu te chinui prea mult, iți spun eu: același, dar ACELAȘI, Insignia…
   Asta e oarecum off-topic. Nu contest faptul că ceea ce ai scris astăzi este un lucru foarte bun. Din nou de mirăm și ne bucurăm când se întâmplă ceva ce ar trebui să fie un lucru normal. Dar eu tot supărat sunt și consider lipsă de professionalism și de bun simț modul cum m-au tratat!

   Comentariu beton! Thumb up 17 Thumb down 1

  • @Relou, io văd și-o parte bună. Oamnii ți-au tot dat mașini până ai nimerit una ca lumea.

  • @Relou La mulți ani! 😉

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 8 Thumb down 3

  • @Vera, mulțumesc! Faptul că nu ai uitat, m-a….
   Pune tu ce vrei în locul punctelor de suspensie, că știu că ai imaginație ?

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

  • La mulți ani, @Relou!

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • @Anouk, multumesc!

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 8. Mi’hai, dacă e ca urarea de primăvară cred ca mai poți scrie despre trafic, mașini și alte situați limită cu ele, e de bine. 😛

  P.S. poate ne faci(eți) un clasament al mașinilor destinate strict femeilor, adică unele in care doar noi putem să vă incurcăm in trafic.

  Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 0

  • Orice masina in care femeile stau in dreapta.

   Comentariu beton! Thumb up 20 Thumb down 7

  • Ederle, in orice mașină poate sta și la volan. 🙁

   Să nu spun de Marea Britanie, da?

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 0

  • *Sandra,doar când masina staționează.

   Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 5

  • Micsandrule 😛 ( cu nume de flor’)

   D’aia n-ai loc in Fiesta.

   Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 0

 9. Intr-adevar fata de legislatia precedenta cand beneficiul era acordat celor care desfasurau o activitate, de ex transport pers (taxi) acum nouatatea vizeaza si pers fizice. Art. 11, lit b din Legea 132/2017 si art.25 din Norma 20/2017 reglementeaza acest nou beneficiu.
  Daca tot suntem la capitolul noutati legislative, acum exista si serviciul “decontarea directa”, implica extramoney la prima dar daca se intampla vreun accident si cel care te a lovit are un RCA la vreo societate care nu plateste in timp real atunci poti merge la propriul asigurator RCA si te rezolva ei, reglarea de conturi se face intre societati, exista protocoale.
  Totusi, aveti grija in trafic! ?

  Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 0

  • @Eliza, păi de ce trebuie să fie extramoney la primă? Eu asta nu înțeleg. Plătesc RCA, mai departe e treaba asiguratorilor să se descurce între ei.

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

  • @ Mona, extramoney vizeaza serviciul de decontare directa, pe care Asiguratorii sunt obligati sa-l oferteze, insa tu ca Asigurat ai optiunea sa-l contractezi nu esti obligat. Beneficiul “lipsei de folosinta” este inclus in pretul primei initiale.

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

  • Da, mi-am dat seama imediat ce am întrebat. Sunt superZen azi 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

 10. E foarte bine. Sună a normalitate. Și mă gândesc în primul rând la oamenii ăia, care săptămâna trecută s-au trezit cu mașinile făcute praf în parcare, nu mai știu exact, parcă 8 bucăți.
  Oricine poate să greșească, nu vorbesc de grozăvii, de depășiri riscante, viteze amețitoare. Taică-meu a atins într-un giratoriu un taximetrist. Da, a fost neatent, nu îl scuz. Însă s-a repezit taximetristul pe el ca un uliu. I-a cerut 200 lei pe zi de service, că altfel îi mor copiii de foame. L-am potolit eu, pentru că a fost maică-mea inspirată și m-a sunat, altfel pleca taică-meu fără pensia pe 2 luni.

  Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 0

 11. Am patit si eu de-a lungul carierei de sofer tot felul de accidente soldate cu imobilizarea masinii in service-uri ! Cea mai lunga perioada a fost de 2 luni! Service-ul la care am dus-o se numeste Prestige, e in Berceni! Mi s-a ris in nas la solicitarea mea de a primi o masina pe aceasta perioada! Mai il cunosteam si pe patron! Este utila aceasta informatie pe care ai pus-o aici! Sper sa nu fie nevoie sa aibe cineva nevoie, dar e bine de stiut si mai ales de salvat pe undeva! Recomand!

  Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 0

 12. Pacat ca e doar pt cazuri de accident. În altă ordine de idei, eu am masina in service de aprox 2 luni. Timp in care familionul, adica 4 persoane circulăm cu un amărât de Smart Fortwo. Ni s-a bulit motorul, după care, prin nu stiu ce miracol al serviceului ni s-au stricat pe rand (masina stand nepornita in service): motor nr 2, egr, turbo, injectoare, filtru de particule, iar acum, dupa ce am schimbat toate cele de mai sus, au realizat că calculatirul masinii nu mai recunoaste cutia de viteze (cu care inainte nu avea nici o problema). In timpul asta, masina a fost desfacuta bucati in acelasi service si au lucrat “meseriasi” la ea din mai multe service-uri. Acum este la reprezentanta Skoda, tot prin intermediul serviceului acela pt resoftare.

  Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 0

 13. Sunt convins că lipsa relațiilor dintre tine și personajele imaginare care se nasc, mor, învie etc. în perioadele menționate contribuie decisiv la ce zici că ți se întâmplă. Mă gândesc că, în zilele de genul ăsta, bărbosul suprem împreună cu fi-su și șleahta de sfinți și îngeri își iau o pauză de la alte treburi și zic: “Bă, da’ fraierii ăia de pe Pământ ce-or mai face? Că nu ne-am mai uitat la ei de câteva luni.” Și, dacă tot sunt în zonă, mai “articulează” niște necredincioși, așa, pentru distracție, poate-poate i-or aduce pe calea cea bună.??
  În altă ordine de idei, anul trecut, cam prin această perioadă, soția, la indicațiile mele prețioase de copilot, a bușit mașina. Spun că la indicațiile mele, fiindcă eram în dreapta, am zis exact ca în bancul cu ultimele cuvinte ale lui Bulă, “dreapta liber, bagă-te, bagă-te”, ea m-a crezut deși nu-i stă în caracter, și ne-am trezit cu un Golf sărind din noi ca din saltea (Ford-ul nostru e olecuță cam mare și cam greoi, așa ?). El a forțat un galben, așa că frână din părți, soția întorcea într-un scuar fără să se asigure (fiindcă o asiguram eu ??) și s-a întâmplat. S-a rezolvat rapid cu amiabilă și platformă, fără victime (bine, cel din Golf și-a luat un airbag în mufă, iar eu am dat un cap în geam, dar cam atât), fără stat pe la poliție sau înjurături.
  Dar vroiam să vă zic altceva: am primit mașină de schimb. O Skoda Octavia aproape nouă, mai mare și mai spațioasă decât “vaporul” nostru, dar…mai mișto. Atât de mișto că parcă n-am fi vrut s-o dăm înapoi. Cel puțin soția (care urăște mașinile mari din cauză de străduțe înguste și lipsă locuri de parcare) a decretat că aia va fi următoarea noastră mașină. Ne-am îndrăgostit de ea. ?
  Chestia asta cu mașina de schimb mi se pare ceva deosebit. Încă mai am sechele după ce a lovit unul Dacia lu’ tata în preajma Crăciunului și a trebuit să cărăm vreo 2km gențile cu porcul regulamentar pe jos prin zăpadă, apoi am înghețat o oră la “ia-mă” nene, apoi 4 ore cu personalul până în București, apoi epopeea căratului prin gară până la taxi (care nu erau prea dese la început de ani ’90). Zic epopee fiindcă eu rămâneam într-un loc lângă juma’ de porc, mama și tata cărau cealaltă jumătate vreo 20 de metri, îl lăsau pe frate-miu acolo și se întorceau după mine (la țară ne ajutase unchi-miu pe kilometrii ăia). De vis!?

  Comentariu beton! Thumb up 17 Thumb down 0

  • @Ionuț, mega-articol ieșea. 🙂

  • @Mihai, cu care? Cu mașina bușită sau cu plimbatul porcului??

   Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

  • @Ionuț, cred că ai dreptate, ieșeau două articole. :))))

  • @Mihai, cred că ieșeau. Dar ți-am zis că n-am inspirație ca tine sau @Elena. Trebuie să-mi ridice cineva la fileu un subiect. Uram compunerile libere în școală. Bine, le uram și p-alea cu subiect impus, mai ales după ce mi s-a explicat de vreo câteva ori că treburi de genul “am furat porumb”, “am îmbătat porcul”, “am înhămat câinele la căruță și m-a mușcat”, nu au ce căuta într-o compunere cu tema “Cum mi-am petrecut vacanța”.? Ca să nu mai zic că, la alea de X rânduri, scriam atât de lăbărțat și cu font de minim 16, ca să le termin în maxim 4 propoziții. Bătaia pentru nota proastă și scrisul oribil nu prea ajuta.

   Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 0

 14. P.S.- Am citit acum conditiile de primire a unui automobil la schimb și am remarcat ca este o birocratie netoata! Care, pana mea, service iti da devizul de reparatie imediat sau care asigurator isi da acceptul de reparatie imediat? Dureaza, frațicilor, cel putin o saptamină, daca nu și mai mult! Recomand, dar cu obiecții!

  Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 0

  • @gheo, păi durează, că românul e inventiv ceva de speriat. S-ar găsi imediat niște băieți care să inventeze niște accidente ale umor mașini inexistente ca să meargă moca cu mașini de înlocuire. Știi ce zic?

  • @gheo in lege zice ca pe baza doc justificative si aceasta solicitare va fi aprobata sau nu de asogurator, exact cum spune Mihai uneori sunteti victime colaterale a fraudacilor….si sunt multi “combinatozauri”.

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

  • Mihai, eu știu ce zici, dar cînd duci mașina bușită rău în service, ce dovada îți mai trebuie ca să demonstrezi că nu ești combinator?

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

  • @gheo, ție nu-ți trebuie, dar regulile astea n-au fost inventate pentru oamenii corecți. Te-ai întrebat vreodată de ce îti faci RCA-ul azi, dar el întră în vigoare peste 24 de ore? Dacă nu, întreabă la o firmă de asigurări câți băieti deștepți inventau accidente și le antedatau ca să mânărească RCA-urile.

 15. ?? Un articol foarte util!
  Mai util ca și articolele cu blonde și “influencerele” cu probleme la mansardă.

  Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 0

 16. Microfon check!

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

 17. Am avut parte de aceasta facilitate anul trecut cand masina de firma pe care o conduc a stat in service mai mult decat anticipat si dupa cum sti, eu fara ea nu imi pot exercita …munca. Dar nu te gandii ca mi-au oferit-o ei asa de la bun inceput. A trebuit sa fac un mic scandal si abia atunci mi-au dezvaluit ca pot beneficia gratuit de o masina de schimb. Ce a fost asa mai stresant este ca a trebuit sa am grija sa nu o zgarii sau sa indoi tabla, ceea ce la a mea nu imi fac griji. Dar pt prima data nenea Murphy (ale carui legi se aplica din plin la mine) nu m-a gasit :).

  Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 0

 18. Nu știu dacă ți-am mai zis în ultimul timp, dar îmi place tare mult cum scrii! Cred că ai face să sune apetisant și fizica cuantică! Îl pun și pe soț diseară să citească, mulțumim de pont!

  Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

 19. Uite așa se strică lucrurile bune din țara asta. Dacă până acum replica mea era: dom’le când îți lași mașina la service primești alta în loc?! NU! Stai și-aștepți să ți-o repare. Așa că mucles!

  Acum o să-nceapă unii să urle prin magazine că vor frigider, televizor sau tigaie la schimb cât au ei produsul în service, iar eu tre’ să găsesc altceva cu care să le închid gura. Dar cu ce?

  Comentariu beton! Thumb up 18 Thumb down 0

  • Le ceri dosarul cu şină.

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 0

  • @Solandi, o să râzi, dar bătrânii vin cu dosarul cu bonuri fiscale de la toate achizițiile din ultimii zeci de ani. Plus cele de la plata facturilor de utilități.

   Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 0

  • @Elena, să zici merci ca nu lucrezi la sex-shop și nu trebuie să oferi înlocuire la vibratoare defecte.

  • @Mihai, merci!

   (Mai ales că în magazin există “banc de probe” pentru toate produsele vândute?.)

   Comentariu beton! Thumb up 19 Thumb down 1

 20. @Elena,
  Nu râd, şi eu le-am păstrat o vreme prin anii ’90 că aşa mi-a zis tata că e bine când m-am mutat la casa mea.
  Dar erau în dosar plic.

  (nu te las să-mi strici gluma cu şina 😛 )

  Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 0

 21. Mihai, este binevenita aceasta reglementare, o stiam si eu asa, mai vag. Acuma, la noi, romanii, marea problema este aplicarea ei, adica sustinerea prin tehnica necesara. Chiar daca masina ta e noua, nu vei primi la schimb decat una rablagita, desi toate masinile ar trebui sa arate ca dupa o inspectie RAR! Si asta, din cauza unui virus de care romanii nu pot scapa nicicum, VIRUSUL INDOLENTEI!
  Iar unul din efectele ascunse, va fi o crestere foarte mare a valorii politelor de asigurare, care vor trebui sa acopere si cheltuielile legate de aceasta reglementare, cheltuieli care de multe ori nu vor exista!

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 1

 22. Ei bine, parc-am fi fraţi de accidente rutiere. Săptămâna trecută un troleibuz s-a gândit să-mi creponeze toată partea stângă a maşinii. Mers la poliţie, nu amiabil, vinovat el. La mine, service-ul a zis că-mi dă el maşină de schimb pe perioada reparaţiei dar ghici ce, ei nu deţin hidramate, şi puţin probabil cei de la Autonom Car din Constanţa. Aşa că iată-mă luând lecţii de mestecat în tocăniţă după ani buni de şofat doar cu un picior. Paşte fericit!

  Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 1

 23. Dom’le, dar ce-i cu liniștea asta aici?!
  V-ați bulucit toți la Autonom să vă dați cu mașinile altora?

  Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

  • Asa @Laura sa te iei de ei… Sincer si eu m-am mirat ca la 14.00 cand am citit ultima oara si la 20.00 erau aceleasi numar de comentarii. Eu le-am zis oamenilor, mai cu perdea sa mai bage un subiect despre buleala, mi2 ceva… ei nu si nu 🙂
   @Elena sambata poate avem un subiect mai picant, gen dragoste, gen exs, xes

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

  • V-ați învățat rău! Ați uitat vremurile când pe blogul ăsta se dădea stingerea la 4 p.m. de zici că aici era ghișeu de bugetari și toți ne șuteam de la muncă la ora aia. În plus, ce drac de patimi să nască o știre șparlită din pagina economică a unui cotidian de mare tiraj? 😀

   Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 0

  • Nasule eu nu eram pe vremea aia… 🙁

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • Aline, libertatea se învață, așa cum respectul se câștigă. Pe vremuri erau cititori mai puțini și mai timizi. N-aveam debitul de-acum. Dar Mihai ne-a dat libertate, în moderare intrând doar comentariile în care ajungeau accidental cuvintele de belea din dicționarul limbii române, și-atunci am prins curaj. Unora le-a plăcut, s-au pliat pe specific și-au rămas. Alții au rămas dar doar mai citesc. Mulți au plecat, mulți or să mai vină. Dinamica de personal e ridicată și e bine. 😀 Oameni noi, idei noi, alte personalități. Mai stai p-aci c-o să-ți placă…

   Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 0

  • @Alin,
   Schimbă subiectul, ca nu-i interzis. Mai ales după ora 18.

   @VictorR,
   Eh, la vremea aia unii/unele dinte noi nu activau pe-aici. De-aia era tăcere.
   Avand în vedere că ziua de muncă se cam permină pe la 18 si până atunci ”lucrăm” la subiect, spre seară putem să aberăm 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

  • @Laura, eu m-am bulucit la urgență azi (ca însoțitor al consortului). Da’ nu mi l-au înlocuit, i-au făcut doar o verificare, niște mici reparații și mi l-au dat înapoi acasă, cică încă e în parametri.

   Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 0

  • @didina,
   Și dacă l-ar fi ținut câteva zile acolo, ți-ar fi dat un înlocuitor? Cu care să-ți faci treaba, să nu rămâi așa, pe uscat… 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

  • @Alin,
   VictorR e nasul tău? Respiri bine cu el?

   Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 0

  • @Laura eu sunt mai rusinos asa din fire…
   @didina sper ca nu a fost nimic grav. Multa sanatate!

   Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 0

  • L-ai mirosit pe Alin că-i timid și dai în el ca surdu-n clopot pe motiv de diacritice? Ia ceartă-te cu edelweiss pe chestia asta! Bere am, o pungă de popcorn pentru cuptorul cu microunde mai găsesc acum mai aștept spectacolul! 😀

   Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 0

  • @VictorR,
   Io nu fac mare caz de diacritice (cu toate că-s necesare). Dar la cuvinte de genul ăsta chiar poți jongla.
   Tot e bine că n-a scris ”nashul” :))

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • @Laura ce iti mai place si tie caterinca… cum o ridic la fileu cum ma taxezi :).

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

  • @Laura, nu mi-a dat prin cap să întreb. Oricum, e greu să găsesc unul cel puțin la fel de talentat ca el. ?

   @Alin, merçi, nimic grav, nu bate, nu troncăne. S-a jucat cu obiecte ascuțite și a murdărit locul de joacă cu sos de degețele. 🙂

   Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 0

  • @didina zona aia a Utrecht-ului e plina de tinerei… Dar nici unul nu e la fel de bun ca sotul tau :). Lasa bine ca l-ai recuperat!

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

 24. Hai ca tot suntem la capitolul masini, sa bagam si un banc:
  AUDI : Another Ugly Deutsche Invention PORSCHE: Proof Of Rich Spoiled Children Having Everything
  BMW : Brings Me Women
  FORD : Fix Or Repair Daily, sau, Find On Road Dead
  FIAT : Failure in Italian Automotive Technology SAAB : Shape Appears Ass-Backwards HYUNDAI : Hope You Understand Nothing’s Driveable And Inexpensive…
  SUBARU: Screwed Up Beyond All Repair Usuall VOLVO: Very Odd Looking Vehicular Object DACIA: Daca Ai Cap Ia-ti Alta !

  Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 0

 25. Si aici e la fel, daca ai accident primesti masina gratis, dar asigurarile full coverage sunt cam 2-3000 de dolari pe an.
  Masina primesc si de la mecanicul auto, cand ii las masina mai mult de 4 ore pentru vreo reparatie. E o masina mai rablagita, dar isi face treaba si eu ma bucur ca nu trebuie sa schimb doua autobuze sa ajung pana acasa.
  Am primit masina de schimb si de la auto dealer acum cativa ani, cumparasem o masina (nu noua) si dupa cateva zile am avut probleme cu ea. M-am dus la ei, mi-au facut reparatia gratuit si mi-au dat sa calaresc o masina noua cateva zile, fiindca reputatia lor conteaza. Am fost impresionata, ce sa zic.

  Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

 26. Odată am ucis o vrabie… am tras cu praștia..? era un cântec trist.
  Plm.. Azi am ucis un câine ? …de fapt l-am auzit pe sub mașină ?? și apoi în spoilerul MB-ului din spate … sunt trist … sunt vinovat ? Mă uit mâine pe video … ptiu
  Eu vreau să îmi dea statul un highway la schimb cu kkt-ul ăsta de DN1. N-are? Să importe…

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

Sus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.