Hai că s-au legat bine. Alaltăieri cu nunțile, ieri cu parentingul, acum vă arăt un email proaspăt primit de la alți șnapani care fac bani pe socoteala proștilor. Doar că ăștia de azi sunt cei mai jegoși, fac cașcaval din nimic și i-au dat un nume fancy: „Life Coaching”. Băejnebun, deja simt cum îmi intră banii în buzunar doar când îl citesc sau îl scriu. Mbuuuun, acum să trecem la email-ul propriu-zis, semnat „Coaching Essence”. E? Cum sună numele? Miroase a bogăție? Miroase.

Buna Mihai,
Stiai ca pe langa activitatile tale de zi cu zi poti sa faci ceva care sa inspire oamenii, sa ii motiveze si in acelasi timp sa-ti ofere si libertate financiara?

Bună (virgulă) Coaching Essence,

Nu, nu știam, pentru că sunt un individ normal la cap și trăiesc cu impresia că și oamenii din jurul meu sunt cam pe același gen. Normali, adică.

Vorbesc despre a deveni un Life Coach si despre procesul de a asista o alta persoana in calatoria de a-si imbunatati viata.

Un life coach? Te dai dracu’. Adică un fel dă Dumnezeu mai mic, ha? Ăăă… ce voiam să vă spun, expresia asta „în călătoria de a-și îmbunătăți viața” nu există. Cel puțin, nu în limba română. „Călătoria” e „spre” ceva, nu „de” ceva. Nu suna mai bine „în încercarea de a-și îmbunătăți viața”? Mă rog, detalii fără importanță, la fel ca diacriticele care lipsesc cu desăvârșire.

Nu e nevoie sa iti petreci timpul prin facultate, nici sa sustii ani intregi de practica prin clinici autorizate, e ceva ce trebuie sa faci totusi, si vei afla pana la sfarsitul e-mailului.

Normal, de ce pula mea ar fi nevoie? Că băietii ăia care studiază ani de zile ca să facă bani sau alte chestii de valoare sunt niște proști. Bine c-ați descoperit voi miezul din dodoașcă și cum se pot prosti oamenii fără efort.

Pana atunci uite cateva aspecte pe care un Life Coach le stie:
Majoritatea oamenilor nu au nevoie de un diagnostic clinic.
Ei vor doar sa treaca la un nivel superior in viata.
Nu vor sa vorbeasca despre copilaria lor, vor sa vorbeasca despre relatiile lor, despre cariera, sens in viata…despre modul in care sa isi imbunatateaca viata in toata complexitatea ei.

Bă, uite cum stă treaba. Eu nu pot sa primesc sfaturi despre cum sa mă îmbogățesc de la niște analfabeți. „Majoritatea oamenilor nu ARE nevoie”. Pentru că „majoritatea” este subiectul și după el se face acordul cu predicatul.

În rest, tot ce ați scris mai sus este o labă redenumită pompos „autosatisfacere inspirațională”. Da’ să știți că dacă stai în baie și freci scârbavnicul mădular, oricât ați vrea voi s-o numiți „sex motivațional cu ajutorul unui membru superior”, tot labă se cheamă.

Un Life Coach poate fi atat un instructor yoga, un manager in vanzari cat si un antreprenor sau un IT-ist
Este despre tine ca si formare personala nu despre functia ocupata. Oricine doreste poate deveni un Life Coach, pasiunea pe care o pui in sedintele de coaching, va face diferenta.

Exact ce ziceam și mai sus, analfabetism funcțional. Băbăeț’, în limba română nu există „ca și”. Adică nu poți să spui „ca și muist, mă ocup cu suptul de pulă”. Zici clar, românește, „ca muist, mă ocup…”. Despre virgula dintre subiect și predicat nici nu mai are sens să zic. E o chestie mult peste puterea voastră de înțelegere.

Nu ai nevoie de birou sau sediu personal
Life Coaching-ul este o arta, poti sustine sesiunile online, in parc, in cafenele sau in birourile noastre special amenajate pentru procesul de coaching 1 la 1 ca si coach colaborator in cadrul Coaching Essence.

Corect, de ce plm ar fi nevoie de așa ceva? Proștii ăstia care-și fac sedii de companii sau își închiriază birouri, încercând să producă niște cașcaval cinstit, sunt niște idioți care încă n-au descoperit arta life coaching-ului. Hai, sictir!

In ce mod poti ajunge un Coach Profesionist in Romania?
Nu zic ca e usor, zic doar ca e placut si procesul este revolutionar, daca urmezi un Program de Formare in Coaching la standarde internationale cu traineri consacrati in acest domeniu.
Poti incepe cu primele 2 module in Tabara de Formare in Coaching, si continui cu celelalte 2 in Bucuresti sau Timisoara.
Aceasta calatorie iti poate schimba viata intr-un mod in care nici nu poti sa-ti imaginezi acum, vezi mai multe detalii pe link-ul de mai jos:

http://www.coaching-essence.ro/Tabara-Formare-In-Coaching/

Jur că vreau să cunosc și eu un „trainer consacrat în acest domeniu”. Să mă uit în ochii lui și să încerc să înțeleg dacă mai e normal la tărtăcuță. Cât despre „această călătorie îți poate schimba viața” este doar un eufemism pentru „suntem niște bășinoși care vor să te prostească”.

720 de euro! Exact aștia sunt banii pe care-i vor „băeții” dăștepți. De unde știu? Am dat click pe jegul ăla de link de mai sus. Vă rog s-o faceți și voi. Există poze și e distractiv să vedeți cum radiază fericirea pe fețele life coach-erilor. Dar distracția se termină când ajungi la bani. Bă, nesimțiților, pe ce pula mea vreti 720 de euro? Nu sunteți sănătoși la cap? Mda, mă enervez de pomană, știți cum se zice, tâmpit e ăla care dă…

Sunt foarte, foarte curios. Există cineva pe aici care a participat la așa ceva? Promit că nu fac mișto, dar mi-aș dori să ne spună ce naiba se întâmplă acolo? Cum reușesc să prostească lumea? Dacă nu e nimeni, măcar ziceti-mi dacă v-ar tenta să băgați un curs d-ăsta bengos de „Life Coaching”.

P.S. Ca să n-avem vorbe. Acesta este un email nesolicitat sosit pe adresa mea privată. Deci mă pot pupa direct în locul unde nu mă bate soarele. Dacă ei mă agresează cu așa ceva, am și eu dreptul să fac mișto, nu? Coaching Essence, my ass.

P.P.S. Poza de mai jos este luată de pe pagina lor de Facebook. E de mare angajament, nu? Ah, da, puteți să intrați și pe pagină. O să vă stricați de râs. Garantez!

mihai_vasilescu_life_coaching