Jur că nu credeam să ajung s-o cunosc pe femeia din cauza căreia societatea românească este aşa cum este. Pe cea din cauza căreia trebuie să te măriţi/însori ca să intri „în rândul lumii”. Pe cea din cauza căreia trebuie să faci lucrurile „că aşa trebuie”. Pe cea care a inventat menul de la nunţi. Pe cea din cauza căreia ţara asta este încă atât de înapoiată şi retrogradă în mentalitate.

Ei bine, am cunoscut-o, fraţilor. O cheamă Mihaela. Din nefericire a ajuns, accidental sper, pe blogul meu şi a lăsat ieri un comentariu. În care-mi dădea o mică felaţie, în timp ce-mi şi explica, aproape doct, că taţii nu au voie să vorbească despre copii. Şi nici măcar să nu le treacă prin cap să se ocupe de creşterea lor. Aaa, poate în ideea că rămân văduvi. Dar dacă nu, copilul este numai si numai responsabilitatea mamei. Poftim, dacă nu mă credeţi, aveţi un citat edificator:

…sa vorbeasca despre subiect mamele, nu tatii, exceptie fac cei care-si cresc singuri copii si femeile fara copii, nu am nimic cu ele, Doamne fereste. De bine de rau tatii merg la munca, fac dus/baie, socializeaza, mananca la timp, merg la poker, la fotbal, e altceva. Mama……e numai una, stiti bancul!

Poate nu aţi înteles, aşa că le iau pe bucăţi.

De bine de rău taţii merg la muncă”. Băbăiete, voi înţelegeţi? Mai trebuie să spun cum se traduce asta? Ce, fă, nu eşti mulţumită? După ce că-ţi aduc bani în casă şi tu doar stai toată ziua cu plodul, mai ai si pretenţii?

„Fac duş/baie”. Mie-mi vine să plâng, jur! De nervi. Vorbim despre o femeie care comenteaza pe un blog, are net acasă, are calculator sau smartphone şi se presupune că nu stă într-un sat uitat de lume din marginea ţării. Voi vă daţi seama ce fel de bărbaţi a cunoscut, dacă madam consideră un fel de realizare că tatăl copilului ei face duş/baie?

„Socializează”? Femeieee, de când nu ai mai ieşit din casă dacă socializarea ăluia e plusvaloare pentru tine?!

„Mănâncă la timp”. What the fuck did I just read?! Băi, oameni buni, sunteţi aici cu mine? Voi realizaţi ce zice asta? Se laudă că bărba-su „mănâncă la timp”? Vă daţi seama câte oale şi crătiţi cu mâncare şi-a văzut aruncate la gunoi până n-a mai auzit: „fă, ce e mizeria asta, aşa mă aştepţi tu pe mine”?

„Merg la poker, la fotbal”. Nu ştiu ce să mai zic. Serios. Mă uit ca prostul la ecran si nu ştiu ce să mai zic. E prea mult.

„e altceva”. Ce plm e altceva, femeie? E altceva, ce? Nu e tot omul ăla cu care ai hotărât că vreţi să aveţi un copil? Sau responsabilitatea lui era doar să te f*tă şi după aia gata? Ce căcat însemnă „altceva”? Nu e tot om, ca tine? Nu e tatăl plodului tău? Spune-mi şi mie ce însemnă „altceva”!

Fraţilor, voi vă daţi seama că acest comentariu a fost scris de către o femeie, mamă, care trăieşte în secolul 21, într-un oraş din România „modernă”? Femeie care-şi va educa fiul/fiica exact în acest spirit. Femeie care are 33 de ani (am dedus după adresa de mail). Femeie care mai avea să spună doar „mă bate, dar nu dă tare şi doar din când în când”, iar cu asta tabloul era complet.

Recunosc, nu m-am putut abţine şi am facut-o proastă. Pentru că este. Şi pentru că merită tot, absolut tot ce i se întămplă nasol în viaţă. Tot, tot, tot, absolut tot! Clipă de clipă, minut de minut, zi după zi, an după an!

Cum s-ar zice „e altceva”!

mihai_vasilescu_vaca

 

sursa foto