A inceput scoala. Prilej de emotie atat pentru parinti, cat si pentru aia mici. Am totusi o mare rugamine pentru parintii elevilor de clasa intai: sa fie cu mare bagare de seama la abecedar si la comportamentul prospetilor elevi, dupa anumite lectii!

N-am apucat sa ma uit peste manual, dar chestii care apar in el, precum „Maria ia o lama noua” si „Acum Maria are o rana mare”, s-ar putea sa fie urmate si de „Costelus are un pistol cu bile” sau „Fane asculta manele”. Nu vad ce l-ar opri pe Costelus sa aiba chiar un gun adevarat si sa-l ia la omor pe Fane intre paginile abecedarului. Doar o merita, pentru manelele alea.

mihai_vasilescu_abecedar

 

sursa foto

In plus sunt convins ca daca si-ar face aparitia celebra Ana („Ana are mere”), mi-ti-ar pune-o Costelus pe jos si-ar trage-o de ele (de mere, adica) imediat. Ca sa nu zic mai rau. Pentru ca, asa cum banuiesc, astia mici trebuie sa invete si timpul trecut. Iar dupa intalnirea cu Costelus, exemplul din abecedar ar putea sa sune asa: „Ana a avut himen”. Unde „a avut” este la timpul trecut, nu?

Nu de alta, dar pentru litera „H”, tot ce au reusit sa gaseasca este „Horia haituia hamsterul”. Pe bune? De ce nu „hacuia”? Cat de lipsit de imaginatie esti (am vrut sa scriu tampit, dar m-am abtinut), ca sa nu-ti dea prin cap „hranea”? Horia hranea hamsterul, bai boule. E animalutul lui si-i dadea de mancare. Pentru ce pula mea sa-l haituiasca? Mai are rost sa v-o mai dezvolt si pe aia cu „Baba batu bietul baiat bolnav”???

Daca stau bine sa ma gandesc, asta cu „Maria si lama”, o fi exemplul de la litera „M”. Mi-e groaza sa-mi imaginez ce-or fi ales pentru „P”. Iar pentru „F”, sunt convins ca idiotul care l-a conceput are in cap un singur verb, mare si lat, cel in urma caruia a aparut, din pacate, pe lume.

mihai_vasilescu_abecedar22

 

sursa foto

Doar suntem o societate moderna, cu un invatamant asijderea, ce cacat!

P.S. Intr-o tara in care Presedintele pocneste un copil si se jura pe ma-sa ca el n-a facut asa ceva, Primul Ministru (care aduce izbitor cu Mickey Mouse) este plagiator dovedit (si mitoman, inca nedovedit), Ministrul de Finante se uita ca boul (ma rog, ca vaca) atunci cand i se cere un simplu raport si Ministrul Educatiei confunda vulpea cu lupoaica, chiar nu mai are rost sa ne intrebam de ce „Maria ia o lama noua”. E cumva premonitorie treaba. In curand toti vom avea nevoie de o „lama noua”. Sau macar de un streang bine uns.