Acum ceva vreme, cand am fost la Roma, am vrut eu neaparat sa vad Lupoaica. Ma simteam dator macar cu atata lucru, pana la urma ea e intr-un fel responsabila de aparitia noastra, nu? Stiti voi cu dacii, cu romanii, cu Traian, cu Decebal, cu Remus si Romulus si toate celelate smecherii cu care ne impuiau capul profii de istorie in scoala.

Chestia e ca am cautat mult si bine, dar n-o gaseam si pace. Ma enervasem ingrozitor. Unde cacat e Lupoaica aia? Deja era o chestiune de mandrie sa vad animala asta, cu plozii sugatori. Da’ in mortii ma-sii, daca reuseam eu sa dau de ea.

Pana la urma, mi-am luat inima in dinti si m-am apropiat de un paznic, sperand sa ma lamureasca el cumva. Dar cum sa-l intreb pe om? Pentru ca niciun italian care se respecta nu vorbeste o boaba de engleza. Iar sa dau din maini in forma de Lupoaica, zau ca nu se facea. Nu de alta, dar cum mimam cei doi copii care sugeau? Pai vedeti, dadeam in altele. Si atunci am facut un efort fenomenal, iar din adancurile mele, habar nu am cum, au iesit incredibilele cuvinte: prego signore, dove e la Lupa?

Va rog sa ma credeti ca habar nu am de unde mi-au venit, nu am nici cea mai vaga idee. Eu si cu italiana nu prea avem treaba unul cu celalalt. Cum-necum, cert este ca gardianul ala sau ce-o fi fost, printr-un miracol chiar a inteles, frate.

Aiurea, totul a fost in zadar, va zic. Abia aseara mi-am dat seama, de fapt a fost un miracol ca tipul s-a prins ce vreau de la el. In ignoranta mea, pur si simplu nu am realizat ca ar fi trebuit sa intreb: prego signore, dove e la volpe? Si sa nu credeti ca am avut ieri vreo revelatie, asa pe neasteptate. Nuuu, nicidecum, mi-a deschis mintea un intelept. Poate cel mai mare care exista. Si l-am numit aici pe insusi Ministrul Educatiei, un mare domn pe nume Remus Pricopie. Cel care, invitat intr-o emisiune tv a putut sa spuna ca pe Remus si Romulus i-a gasit o vulpe.

 

https://www.youtube.com/watch?v=bGrXQirwB20&w=480&h=360

Acum intelegeti de ce invatamantul (si nu numai) e la pamant? Du-te ba in pula mea de aici, cu vulpea ta cu tot, handicapatule! Bine ca nu i-a crescut ma-ta. Nu de alta, dar vad ca si pe tine tot Remus te cheama. Hai sictir, cretinule!

 

mihai_vasilescu_pricopie_vulpe_remus_romulus