LATER UPDATE

Aveți aici și o explicație care pe mine m-a convins.

Există cel puțin 15 locuri, în București, unde îmi plăcea să mănânc. Vorbesc despre restaurante și cârciumi, evident. Multe dintre ele livrau pe bază de comenzi online și înainte de pandemie, altele s-au adaptat la situație din mers.

În săptămânile astea de izolare care au trecut, mi-ar fi placut să comand câte ceva de la fiecare dintre cârciumi. Da, mi-ar fi plăcut ca măcar în serile de weekend să nu mai stăm să gătim, dar efectiv nu pot. De fiecare dată când pun mâna pe telefon să fac o comandă, îmi vine în cap una și aceeași imagine: un bucătar vesel pe care-l apucă strănutul fix, dar fix deasupra mâncării mele. Chestie care are darul să mă facă să las urgent telefonul din mână.

Să nu mă înțelegeti greșit, am făcut o mulțime de comenzi zilele astea, am primit o grămadă de pachete, pachețele și colete, de când cu statul în casă, dar de fiecare dată când primesc ceva, procedura de preluare e așa. Eu sunt ăla care coboară la curieri, după care stau cât mai departe de ei (nu-i problemă, că și ei stau cât pot de departe de mine), duc coletul sus, îl las la ușă, iar de aici îl preia regina fashion-ului care scoate conținutul coletului din ambalaj și se apucă să dezinfecteze bucată cu bucată, indiferent că vorbim despre cărți, sticle de băutură, medicamente sau mai știu io ce.

Well, toată procedura de mai sus nu mai e valabilă în cazul mâncării de la restaurant, sau de la mec, sau de la oricine care livrează mâncare zielele astea. Nu poți să iei bucățile de sushi, pizza sau burgerii și să te apuci să le freci temeinic cu clor sau să le speli voios cu apă și săpun. Sau spirt.

Știu că e mișto și că e ditamai trend-ul să ajutăm business-urile de genul ăsta, trend la care achiesez din toată ființa mea, dar ce mă fac cu imaginea aia din cap cu bucătarul care strănută exact când îmi prepară mie mâncarea?

Acestea fiind zise, acum este momentul în care vin și vă întreb: voi comandați mâncare de când cu pandemia? Și dacă da, cum aveți garanția că ce ajunge la voi e safe? Bine, mă rog, dacă locuiți în Adjud sau în alt oraș unde încă nu s-a înregistrat nicio infectare, nu e nevoie să-mi răspundeți. M-ar fi interesat să aflu de la cei care locuiesc în zone unde există deja răspândire comunitară a virusului.