Dintotdeauna am visat să stau la casă, însă nu orice casă, trebuie îndeplinite două condiții.

Prima. Să stau doar eu în casa respectivă, adică să fiu singur în curte.

A doua. Casa să fie în oraș. Și când zic „în oraș” este exclus să fie „la porumb”. Pur și simplu nu m-aș muta într-o zonă care m-ar transforma în șofer de nevoie, nu de plăcere. Cât despre sate și comune limitrofe, nici pomeneală. Da, știu, dar stai la casă și e foarte mișto. Este, nu contest, dar în capul meu altfel arată lucrurile.

Desigur, aș putea începe să visez cai verzi pe pereți și să vă explic cum îmi văd eu casa ideală într-un sătuc din sudul Spaniei, unde să fac plajă toată ziua și să mănânc la prânz tortilla con patats la cârciuma lui José.

Dar oricât de bine ar suna, adevărul este că între un sătuc idilic din sudul Spaniei și o casă pe pământ în Sectorul 1 al capitalei, aș alege cu ochii închiși a doua variantă.

Ca să înțelegeți și mai exact ce zic, vizavi de locul în care stăm acum este casa unui cetățean pensionar pe care îl invidiez din tot sufletul meu.

Exact aia e casa pe care mi-aș dori-o eu. Trei sau patru camere, fără etaj, în mijlocul cartierului, la câteva minute de metrou, cu tot ce trebuie în apropiere și singur în curte. Nimic fancy, nimic luxos, dar nu mi-aș dori nimic mai mult pe lumea asta.

Și-acum vin să vă întreb și pe voi: fraților, cum arată casa voastră ideală? Și unde ar trebui să fie.

Desigur, puteți visa la case în Maldive sau sus pe insula Capri, că nu vă ține nimeni, dacă așa credeți voi c-ar trebui să arate casa ideală în care sa-ți crești copiii și să stai cu familia.

Deci?