De fiecare dată când am mai scris câte ceva despre fotbal, am avut surpriza să constat că sunteți destui microbiști pe aici (în orice caz, mult mai mulți decât m-aș fi așteptat). Așa că mi-am zis că pot să scriu despre sportul rege liniștit, că are cine să citească.

O să încep cu o mărturisire. Anul ăsta am ieșit pentru prima oară de sub embargoul pe care mi-l impusesem cu câțiva ani în urmă, în sensul că anul ăsta m-am uitat la toate meciurile Stelei din campionat.

Dacă anii trecuți mă uitam strict la cupele europene, anul ăsta (mă refer la anul competițional, nu la cel calendaristic) mi-am zis c-aș vrea mai mult. Așa că m-am uitat la tot ce-a urmat în prima ligă din România, sunt la curent cu tot și updatat la zi.

Așa, acum c-am mărturisit, nu pot să nu vin și să vă întreb: prieteni, după voi, FCSB e Steaua sau nu?

Două rugăminți am.

Prima

Vă roagă fratele vostru să nu începeți cu „aoleu, da’ de ce te uiți la meciurile din România când sunt atâtea campionate puternice în Europa?”. Uite pentru că așa vreau eu, d-aia. Pentru că nu pot să sufăr pentru vreo echipă din Spania, Anglia sau Italia, când pe buletinul meu scrie că am domiciliul în sectorul 1.

Ferice de cei care pot să plângă pentru Liverpool, Real sau Milan, eu n-am putut și n-am să pot vreodată. Da, mă uit la un Real – Barca sau un City – Liverpool, dar nu am nici cea mai mică emoție și nici n-aș putea să am vreodată.

Așa că vă rog eu să nu mă frecați la cap pe subiectul „de ce campionatul românesc?”. Mulțumesc.

A doua

Am să va rog să nu mă luați cu armata, cu Talpan și cu hotărâri judecătorești. Doar în România se poate întâmpla să-ți bați joc de un brand precum Steaua București (poate cel mai puternic brand din sportul românesc) și nimeni să nu pățească nimic.

Idem cu cele două Craiove, idem cu cele trei sau patru echipe Dinamo. Repet, doar în România se poate așa ceva, prin urmare vă rog să mă scutiți cu limbricul ăla diliu de Talpan, pe care nu l-aș lăsa nici să-mi spele viitoarea mașină. Nu credeam că se poate mai jos decât Jiji, dar Talpan mi-a demonstrat că e posibil.

Deci fără Talpan, că altfel pot și eu să vin să spun că dacă te uiți pe site-ul UEFA, o să constați că FCSB chiar este Steaua.

Prin urmare, ca să nu stăm să ne contrazicem aiurea, vreau strict părerea voastră de microbiști, indiferent ce echipă susțineți: FCSB este sau nu este Steaua.

P.S. Părerea mea ați aflat-o deja dacă ați fost atenți la începutul articolului, unde am scris că anul ăsta am urmărit toate meciurile Stelei din prima ligă.