Tocmai ce mi-a ajuns sub ochi această știre pe care n-o văzusem ieri: „tineri cărați în spate de pompieri, în apă până la glezne”.

Am crezut că e ceva la mișto, dar nu era. Pompierii chiar au cărat în spate niște cetățeni, prin apă care nu le ajungea nici măcar până la genunchi. De ce-au făcut asta, în loc să le ardă niște amenzi, creierul meu refuză să înțeleagă.

Nu știu, doar întreb, acești tineri deosebit de înzestrați sunt ăia care fac parte din generația aia cu care trebuia să ne mândrim?

C-a fost o dispută pe-aici zilele trecute și nu-mi dau dacă ăștia pe care i-au cărat pompierii în cârcă pot fi încadrați la tinerii ăia excepționali care vor schimba viitorul. Da? Atunci bine.

Desigur, tot ce-am scris mai sus este valabil în condițiile în care respectivii tineri nu prezentau dizabilități locomotorii. Dar din poze și video pare că erau sănătoși tun, nesimțirea era cam singura lor problemă.

Dincolo de orice glumă, eu pur și simplu nu înțeleg de ce ăia n-au fost amendați și de ce nu sunt puși să plătească toate costurile intervenției.

Păi în condițiile astea, oricine poate suna la pompieri pentru orice? Dacă mi se scoală mie pot să-i chem să mă care în spate până la megaimaju de la colț? Știți, mă doare o gleznă și-am rămas fără făină, lapte și Nutella. După care-i pun să facă tot ei și clătitele. Că, na, pe mine mă doare glezna aia în continuare, nu mă pot mișca prea ușor prin bucătărie.

Duamne apără și păzește, ce e în țara asta!

Bine, și eu sunt nebun. În țara în care pompierii i-au cărat cu barca pe Ponta și Dragnea, tot prin apă care nu trecea de genunchi, chiar e posibil orice căcat de genul ăsta.