Am fost în service să-mi schimb ecranul spart al telefonului și să repar televizorul copiilor care S-A STRICAT singur.

Ce? Nu știți că obiectele copiilor se strică singure, fără să le facă nimeni nimic? Vă zic, diateza reflexivă a apărut atunci când primul copil din lume le-a arătat părinților un obiect total distrus, în timp ce le comunica senin că S-A STRICAT. Nfine…

Am ajuns în service, le-am înmânat oamenilor de-acolo telefonul și televizorul, după care m-am pus pe așteptat. Bine, ca să fiu foarte sincer, mă luptam și cu tentația imensă de a mă duce în clădirea de lângă să dau gata două shaorme. Dar am rezistat eroic, să știți, nu m-am dus. Acum îmi pare rău, două shaorme n-au făcut rău nimănui, niciodată.

Și cum stăteam acolo pe canapea și așteptam, intră o tipă, pe la 45+, trăgând alene dintr-un cappuccino cu pai. Își ia bon de ordine, după care vine să se așeze pe singurul loc liber. Unde credeți voi că era singurul loc liber din toată sala aia de așteptare? Fix pe canapeaua pe care stăteam eu, acolo era.

– Permiteți?

– Sigur, zic, și încerc să mă mai strâng oleacă, să nu se simtă femeia înghesuită.

Stăm așa o vreme în tăcere. Ea sorbind din când în când din cappuccino, eu uitându-mă pe pereți. E greu fără telefon, ești nevoit să observi lucruri în jur sau, duamne ferește, să interacționezi cu oameni.

– Văd că așteaptă numai bărbați aici. De ce? Doar bărbații au telefoane Samsung?

Da, da, vorbise proprietara cappuccino-ului.

Mă uit rapid împrejur. Ce-i drept, rămăseseră doar bărbați în sală. Mă întorc spre doamna cu cappuccino:

– Să știți c-a fost și o femeie mai devreme. A făcut chiar și scandal.

Fix așa era, cu câteva minute mai devreme fusese o femeie care făcuse mega-circ. Nu știu motivele, că nu eram pe fază, știu doar că tot striga din două în două minute: „de-acum o să vorbiți doar cu avocatul meu”.

Doamna cu cappuccino pare să compileze informația primită. După care dă din cap în semn aprobator:

– Normal c-a făcut scandal, cu asta ne ocupăm noi. Altfel de unde și-ar mai lua bărbații adrenalina?

Doamnă, dacă citiți din întâmplare pe-aici, să știți că nu m-am prefăcut. Așa fornăi eu pe nas când râd extrem de tare și nu mă pot opri.

sursa foto: freepik.com