Știți voi senzația aia de tristețe care te cuprinde așa, dintr-odată, în fiecare duminică spre seară când îți dai seama că a doua zi e luni și iar trebuie să te duci la muncă? Hai că trebuie s-o știți, cu toții am trăit-o măcar o dată în viață.

După care, se face luni și pe măsură ce se apropie ora de plecare de-acasă, te ia așa cu un fel de sfârșeală de-ți vine să inventezi orice motiv de pe lumea asta doar ca să nu te duci la job.

Și de multe ori chiar o faci. Nu contează prin ce mijloace (email, telefon, sms, whatsapp, porumbel voiajor sau semnale cu fum), cert e că-i anunți pe veroșii tăi șefi sau patroni, acești capitaliști fără scrupule degrabă doritori de profit cu ajutorul circumvoluțiunilor tale trudite, că ești bolnav și că musai trebuie să zaci în pătuțul tău de-acasă. Sau că ți s-a spart o țeavă, ori că ți-a luat foc debaraua. Nu contează motivul, contează doar c-ai face orice ca să dispară din programul tău ziua de luni.

Desigur, n-ai rezolvat nimic, doar ai amânat oleacă tristul deznodământ, pentru că marți tot trebuie să te duci la muncă. Și miercuri, și joi, și vineri, și în fiecare zi, care se termină în „i”, a restului vieții tale. Asta dacă speri că ești genul ăla de norocos care o să apuce pensia. Ce pare o glumă, nu? Deplasată, dar glumă.

Mno, habar nu am dacă există vreo statistică pe domeniul ăsta, dar eu trăiesc cu convingerea că minimum 80% dintre angajații din spațiul carpato-danubiano-pontic își urăsc din ficați joburile și se duc la muncă doar pentru că, altfel, de unde bani de chirie, rate, concedii, haleală, haine și toate celelalte trebuincioase traiului zilnic.

Ce voiam eu să te întreb. Da, da, pe tine. Există ceva pe lumea asta pentru care ți-ai lăsa în momentul ăsta jobul frustrant la care te duci zilnic? Există ceva ce ți-ai dori atât de mult să faci, încât să te minunezi că mai ești și plătit? Există ceva ce-ți place atât de mult să faci încât ți-ai asuma riscul de a-ți da demisia pe loc, chiar și pentru un salariu mai mic? Există ceva care să te facă să-ți dispară sila de ziua de luni?

Dacă există, care e jobul ăla? Sau ce este acel „ceva”?

Să știți că mi-ar plăcea niște răspunsuri cât de cât realiste. Că dacă ce-ți place ție să faci e să zaci pe-o canapea și sa te freci la oo sau să combini blonde cu țâțe mari și glezne fine (care, desigur, vin singure la tine și te roagă să le posezi sălbatic), am ușoare îndoieli c-o să găsești investitori sau angajatori dispuși sa susțină financiar acest gen de ocupații, indiferent cât de deschiși la minte și la nou ar fi ei. Numa’ zic.

sursa foto: freepik.com