Probabil că o să-mi iau tone de sex oral neconsimțit, dar trebuie s-o zic.

Când am scris articolul despre cum să eviți cozile din aeroport, m-a frapat un lucru. Toți cei care sunt părinți au ținut să-mi explice că pentru ei nu se aplică faza cu porțile electronice, pentru că n-ai voie cu copiii pe-acolo. Ceea ce este perfect adevărat: nu ai voie cu copiii pe-acolo.

Dar ce-am înțeles eu din explicațiile lor a fost că oamenii ăia nu mai pleacă nicăieri fără copii. Că dacă plecau, informația i-ar fi ajutat.

Și mă gândeam de ce n-ai mai pleca nicăieri fără copii? De ce n-ai mai face lucruri doar cu omul ăla de lângă tine? Că până la urma, copiii au apărut tocmai datorită faptului că părinții lor se iubesc. Păi ce iubire e aia dacă nu mai faci nimic doar împreună cu cel de lângă tine?

Poate o să vină ca un șoc asta, dar să știți că iubirea aia trebuie întreținută. Iubirea nu e un dat, nu e ca un stâlp de beton pus în mijlocul casei, trebuie să muncești la ea, altfel se stinge și moare.

Personal, consider că este extrem de nesănătos pentru o relație să nu mai faci lucruri și fără copii. Cu toții ne iubim copiii, cu toții ne dorim să facem lucruri împreună cu ei, dar cred cu tărie că, măcar din când în când, mai trebuie să-l iei pe celălalt de mână și să faceți ceva doar voi doi.

Să faceți ceva dintre lucrurile care v-au apropiat, să faceți ceva ce făceați cu plăcere pe vremea când nu aveați copii. Că plecați într-un citybreak, că vă luați o cameră la un hotel mișto chiar la voi în oraș, că mergeți într-o drumeție, că vă duceți la pescuit, pe scurt, orice știți că făceați împreună, cu plăcere, pe vremea când copiii nu apăruseră.

Oricum, viața de dinainte de a avea copii nu mai are nicio legătură cu viața de după, din momentul în care apar copiii se schimbă tot ce știai tu despre tot. Tocmai de-aia convingerea mea este că trebuie să-ți propui să mai faci lucruri și fără ei.

Și nu, nu pot să înțeleg motivațiile de genul: „dar noi nu mai vrem să facem nimic fără copii”. Ceva nu e ok în relația aia dacă nu vrei să-ți mai petreci timp doar cu omul de lângă tine. Copiii trebuie să fie un plus pentru relație, nu o piedică.

Atât am avut de spus. Acum să curgă valurile de uie.

P.S. Nu mă refer la părinții de bebeluși, acolo lucrurile sunt clare. Mă refer la părinții de copii ale căror vârste le-ar permite să stea două-trei zile fără mama și tata, în grija altcuiva.