Prima. Dintre efectele neobișnuite ale pandemiei: copiilor le place să meargă la școală. Da, după exact doi ani, astăzi fetele au reînceput să meargă la școală. Prieteni, rar le-am văzut așa bucuroase cum au fost ieri și azi, motivul fiind exact faptul că merg din nou la școală. Rețineți, vorbim despre doi copii care urau trezitul de dimineață mai tare decât urăsc dovleceii, salata de vinete și fructele de mare (da, știu, n-are rost să vă mirați, nici eu nu înțeleg).

Ca să înțelegeți și mai bine despre ce vorbesc, s-au comportat exact ca atunci când ne pregătim să plecăm în vacanță pe undeva. Aseară s-au cerut singure la culcare, lucru care se întâmplă la fel de rar ca trecerea cometei Halley pe lângă Terra. Iar dimineață s-au trezit singure, mult înainte să le sune alarma. Vă zic, numai când plecăm pe undeva le-am mai văzut reacționând în felul ăsta. Iar pe toate astea, dragii mei, eu o să le contabilizez la efecte benefice ale pandemiei. Da, știu că nu vor dura, dar lăsați-mă să mă bucur de moment.

A doua. După mai bine de doi ani, azi am mers din nou cu metroul când m-am dus să iau fetele de la școală. Am notat asta la realizări, să știți. Mă dezobișnuisem atât de tare de tot ce înseamnă deplasare cu transportul in comun, încât a trebuit să mă lupt un pic cu mine ca să am puterea să las mașina în parcare. Mai nasol a fost când am băgat cartela greșit la turnicheți și nu înțelegeam de ce nu se deschid. Nfine, am rezolvat până la urmă. 😀

A treia. În timp ce le așteptam pe fete să iasă, lângă mine erau doi copii. Un băiețel și o fetiță, ambii mai mici decât fetele mele. Ochiometric așa, le-am dat în jur de 9 ani. Erau singuri, probabil așteptau acolo să fie luați de părinți. Bănene, mi-a picat fața când l-am auzit pe ăla mic spunându-i fetei că lui îi e frică să nu ne atace rușii și să fie război.

Voi înțelegeți ce vorbesc eu aici? În plin secol 21, într-o țară din Europa, doi copii de nouă ani, în loc să vorbească despre Harry Potter, despre jocuri pe console, sau despre ce rahat o mai fi la modă acum printre ăștia mici, vorbeau despre cum le e frică să nu ne atace rușii. Păi să nu-ți fut io morții mă-tii, Putine?