La nici 200 de metri de blocul în care am copilărit, în Vâlcea, exista un cămin de copii orfani. Sau, cum se numește acum, un centru pentru copiii institutionalizați. Ne întâlneam mereu cu ei, îi vedeam ieșind în grupuri, mereu în grupuri. Habar nu am de ce, nu știu dacă regulamentul le interzicea să iasă singuri sau doar așa se simțeau în siguranța.

Cert este că, deși eram copii (iar copiii nu prea apreciază la justa valoare cât de bine sau de rău o duc cei din jur) ne dădeam seama extrem de bine

De altfel, unul dintre coșmarurile repetitive ale copilariei mele era exact ăsta: visam că sunt orfan și ajung la căminul de copii. Nu la unul oarecare, ci exact la ăla de lângă blocul meu. Nici măcar coșmarurile în care visam morți sau că mă prăvălesc într-o prăpastie nu reușeau să mă facă să sar mai repede din pat. Atât de clar îmi era că nu prea are cum să existe ceva frumos în viața copiilor de acolo.

Aproape 40 de ani mai târziu, nu s-a schimbat mare lucru în viața copiilor pe care soarta a hotărât că trebuie să-i încerce greu, mult prea greu pentru cât pot ei duce.

Exact astea sunt motivele pentru care m-am bucurat când am primit comunicatul de presă de mai jos. Dacă prin acțiunea asta Vodafone România reușește să aducă măcar un zâmbet pe fața unui singur copil nevoit să-și trăiască copilăria sau adolescența în condiții pe care n-ar trebui să le cunoască niciun copil din lume, campania asta și-a atins scopul.

Uitați despre ce vorbesc:

„Vodafone duce bucuria Crăciunului în apartamentele și casele de tip familial din țară. În cadrul campaniei sale de Crăciun, Vodafone vrea să ducă spiritul Crăciunului în casele de tip familial și centrele de plasament din România, echipându-le cu tehnologie și soluții de comunicații care să asigure copiilor și tinerilor instituționalizați acces la comunicații, educație și divertisment. Pentru că bucuria Crăciunului și a darurilor primite este deplină dacă este împărtășită.

Copiii și tinerii din centrele de plasament și casele de tip familial vor avea un motiv în plus să se bucure de spiritul și magia Crăciunului. Vodafone va dota 141 de centre de plasament și locuințe de tip familial din București și 23 de județe ale țării cu laptopuri, tablete și servicii de Internet mobil. În acest fel, Vodafone duce bucuria de a dărui și către cei care au mai mare nevoie, arătându-și prin această campanie de responsabilitate socială recunoștința și față de clienții săi care contribuie la bucuria copiilor instituționalizați, folosind zi de zi serviciile de telefonie mobilă, internet și televiziune furnizate de Vodafone.

Campania a fost inițiată și susținută financiar de Vodafone România și implementată cu sprijinul Fundației Vodafone România, al Hope and Homes for Children România și al Asociației SOS Satele Copiilor România”.

#TogetherWeCan #CraciunuleMagicPentruToti