Înțeleg că nu mai vreți articole despre călătorii, vacanțe, locuri frumoase și alte rahaturi d-astea nesemnificative. Vă trebuie să fiți pătrunși adânc de fiorul primei zile de școală. Buuun, păi să vă satisfac, zic, și să vă pătrund cu fiorul.

Situația curentă: mini-fashionistele s-au trezit la 6.30 chițăind de bucurie că merg din nou la școală. Estimez, super-optimist, un 7-14 zile până ce chițăiala de bucurie se va transforma în mult mai ancoratul în realitate: „Iar mergem la școală? Nu mai vrem la școală”. Mark my words. Bine, tot cam atât estimez și până se vor închide la loc școlile, prin urmare s-ar putea să le fie îndeplinită dorința, doar că nu cum și-ar dori ele.

În rest, totul e minunat, nu m-am dus cu fetele, s-a dus doar distinsa lor mamă. Că, na, în capul meu e că suntem în plin val patru al pandemiei și nu e cazul să mai aglomerez și eu curtea școlii.

Dar se pare că tot ce cred eu, ca de obicei, este eronat. M-a sunat fashionista să-mi spună că în curtea școlii n-ai loc să arunci un ac, trei sferturi dintre cei prezenți au venit cu tot familionul să-și aducă copiii la școală. No fucking joke, mi-a spus că sunt familii venite cu toate generațiile aflate în viață (bunici, părinți și moștenitori) ca să onoreze cum se cuvine prima zi de școală. Pentru că, nu-i așa, cum îi dai avânt copilului spre mărețe realizări, dacă nu venind cu mă-sa mare și cu tataie Costel în prima zi de școală? Plm, ce mai poți să zici? Înghiți și plângi, ca-n Moartea Căprioarei.

Altfel, în poza de mai jos, după cum puteți observa cu ochiul liber, sunt pătruns foarte adânc de fiorul primei zile de școală. Cred, nu mai țin minte exact. Dar dacă nu era chiar prima zi, de ceva tot eram pătruns. Aveți dreptul la o singură încercare să ghiciți care sunt eu.

Ah, să nu uit, primul care răspunde „tu ești în picioare, în mijloc, cu sarafan albastru deschis” își ia instantaneu block.

P.S. Da, da, nu vă mai minunați atât, apăruse tehnologia pentru fotografiat color pe vremea când eram eu în clasele 5-8, nu e colorizată artificial ulterior în studiouri specializate.