Vreau să revin asupra unui subiect despre care am mai scris și-o să mai scriu, pentru că, oameni buni, chiar sunt convins că suntem norocoși să fim la un click distanță de una dintre cele mai mișto descoperiri ale omenirii de la inventarea roții încoace.

Bai, nu știu cum să v-o spun mai clar, dar după patru săptămâni de folosire intensivă, am ajuns la concluzia că platforma asta a celor de la BRIO e aur curat. Și, repet, n-o zic așa din cărți, o zic după ce de o lună întreagă la noi în casă BRIO a devenit substantiv comun simplu. Gen, fetele zic „mai vreau un BRIO” sau „BRIO ăsta a fost mai greu”, iar treaba asta vine la pachet cu mai multe avantaje.

Primul, știu exact unde mai au de lucrat sau ce mai trebuie să învețe/repete. Și al doilea, ca prin farmec, de la apariția lui BRIO în viața lor, mini-fashionistele au început să ia numai punctaj maxim la testele de matematică de la școală. Zic doar despre matematică, pentru că aici era marea problemă, la română mai luau maxim și înainte. Cred că știți și singuri, nu e nevoie să vă explic eu, ce minuni face asupra self-esteem-ului unui copil punctajul maxim la un test pe care l-a dat toată clasa.

Dar mie, personal, cel mai mare câștig mi se pare de departe cât de tare s-au relaxat fetele vizavi de testări. Păi e o diferență ca de la cer la pâmânt între primele teste, când aproape plângeau, erau crispate pe tot timpul testării, și acum când efectiv nu mai au nicio emoție, li se fâlfâie, le rezolvă fluierând. Or știm cu toții că un copil crispat are șanse mult mai mari să greșească, față de unul care intră la examen degajat, sigur pe ce-a învățat. Iar când treaba asta cu crisparea se întâmplă chiar la un examen de care s-ar putea să depindă o parte din viitorul lui, e cu atât mai neplăcut.

Toți cei de pe aici, care avem copiii înscriși în gloriosul sistem de învățământ românesc, știm extrem de bine cam de câte examene și testări, mai mult sau mai puțin utile, vor avea parte pe tot parcursul școlii. De-aia am revenit pe subiectul ăsta, să vă sfătuiesc ca pe frații mei, dacă aveți copii la școală, BRIO este exact ce vă trebuie ca să vă dați seama la ce nivel sunt la română și la matematică, iar pe ei, pe copii, îi ajută să înțeleagă cam cu ce se mănâncă un examen și să treacă mult mai ușor peste emoții. Win-win pentru toată lumea.

Ah, să nu uit, în perioada asta e ceva promoție pe platformă. Dacă vă faceți cont și vă înscrieți, puteți să testați moca timp de o săptămână. Dacă nici asta nu vă convinge să încercați, nu știu zău ce-ar mai putea s-o facă.