43,532 cititori

Oriunde, dar nu în Bulgaria

Așa aș fi răspuns, până săptămâna trecută, dacă mă întrebai unde aș vrea să merg să stau trei zile la plajă. Da, am auzit de-a lungul anilor mii de povești, de la prieteni și colegi, despre cât de mișto e în Bulgaria, despre cât de bine s-au simțit, despre d-astea. De fiecare dată ridicam din umeri și gândeam același lucru: „foarte bine, dar să fie la voi acolo, eu în Bulgaria nu calc”.

N-am o explicație concretă pentru care făceam asta, s-ar putea totuși să fi ramas marcat după prima experiență legată de poporul frate și prieten. Mă duceam cu mașina spre Turcia, traversam ținutul castraveților și, la un moment dat, s-a terminat șoseaua în câmp. No joke. Brusc, fără niciun indicator, fără nicio explicație, asfaltul se termina într-o minunată poieniță cu multă lumină și verdeață. Lucru care în mod nomal mi-ar fi umplut inima de romantism și poezie, dar atunci, nu știu de ce, am simțit orice altceva, numai cum mi se umple sufletul de bucurie nu. Dimpotrivă, tot ce mi-a venit în cap au fost niște înjurături și blesteme colorate pe care n-are rost să le mai reproduc acum.

Nfine, revenind, ne-am întors din Italia, mai voiam trei zile de plajă, nu știam unde să mergem și-a venit radarul uman cu ideea să căutăm în Bulgaria, că ea n-are sechele din astea care s-o fi marcat pe viață.

Evident, am strâmbat din nas, dar mi-am zis că numai prostu’ e încăpățânat, așa c-am fost de acord. Cu condiția să caute ea cazare. Și-a găsit, fraților, a găsit un complex de apartamente care arăta într-un mare fel. De fapt, ca să fiu extrem de sincer, arăta atât de bine încât eram convins că fotografiile sunt făcute doar ca să momească fraierii și că-n realitate n-are cum să fie la fel. Dar, să vezi ce, chiar era.

Mno, pe scurt, dacă voi mai călca vreodată în Bulgaria, n-am nicio urmă de îndoială că voi sta de fiecare dată tot în Kavarna, la Calithea. Dacă vor avea locuri, desigur.

Și cum știți că nu sunt vreun egoist, o să vă descriu exact cum se prezintă situația la fața locului, ca să decideți singuri dacă vă tentează au ba.

Avantaje

– Ajungi relativ repede. Dacă nu prinzi aglomerație în vamă, sunt trei ore de condus mari și late, din București. Eu n-am prins coadă, nici la dus, nici la întors. Bine, nici n-am făcut trei ore, că e greu când cineva spune din cinci în cinci minute „vezi că e limită de 70”, dar am scos un trei ore și jumătate decent.

– Evident, știu și ei că nu poți ajunge decât cu mașina, așa că au parcare free. De altfel, ăsta este un avantaj pe care l-aș extinde un pic, în sensul că oriunde ne-am mai plimbat, pe litoralul bulgăresc, am găsit imediat loc de parcare.

– Pază non-stop. Știți poveștile alea cu „mi-au furat sau mi-au spart mașina în Bulgaria, în fața hotelului”? Vor rămâne la stadiul de povești, cel puțin cât veți avea mașina parcată la ei.

– Sunt apartamente în regim hotelier, deci se pretează perfect și pentru familiile cu copii. Noi am stat într-unul care n-ar fi permis mai mult de doi adulți și un copil, dar oamenii au și apartamente mai mari și împărțite altfel, deci se poate merge cu toți copiii din dotare, ba chiar mai puteți să împrumutați și de la alții.

– TOATE apartamentele au același view, absolut senzațional, spre mare. Mai exact, un perete întreg din dormitor și unul din living sunt din sticlă. Da, da, oamenii au avut atâta creier încât să construiască clădirea în așa fel încât să nu te trezești că tocmai tu ai avut ghinionul să prinzi o cameră cu vedere la câmp. Nu știu cum funcționați voi, dar eu când deschideam ochii și vedeam marea și soarele, la prima oră, simțeam că nu-mi mai trebuie nimic de la viață.

– Încă un avantaj general: am plătit peste tot cu cardul. Da, în Bulgaria, am plătit peste tot cu cardul. Mă rog, cu excepția unei parcări care se afla în plin câmp și unde nu văd cum naiba ar fi putut funcționa un POS. În rest, până și umbrela de pe plajă am plătit-o tot cu cardul.

– Zâmbetele. Ați citit corect, zâmbetele. După view-ul incredibil al hotelului, cred că asta ne-a surprins cel mai mult: modul în care se purtau toți oamenii cu care interacționam. Pot să înțeleg că portarul hotelului se hlizea și când îl trezeam noaptea din somn să ridice bariera parcării, că până la urmă n-avea de ales. Dar să faci glume cu parcagiul, să vezi că băieții care încasau banii pe umbrelele de pe plajă se duc să aducă POS special pentru tine, în loc să-ți comunce sec că nu se poate decât cu cash (mi-au și zis că sunt primul client care plătește cu cardul), să te așezi la singura cârciumă pe o rază de câtiva kilometri și să vezi că tanti care servea la mese are chef de caterincă, să nu fie nimeni acru și scorțos, să simți peste tot că nu ești doar fraierul ăla care plătește, ei bine, senzația asta chiar m-a făcut să mă simt într-un fel. Dacă n-ați mai călcat pe litoralul românesc în ultimii zece ani, s-ar putea să nu știți despre ce vorbesc și despre cum e să te simți umilit pe banii tăi.

Dezavantaje

– Nu e un loc ieftin, nu e all inclusive. Știu, când e vorba despre Bulgaria, lumea se așteaptă la ieftinache și munți de mâncare sau de băutură, moca. Well, nu e cazul aici.

– Nu poți ajunge decât cu mașina. Mai mult de atât, odată ajuns acolo, nu te poți depalsa la plajă, la vreo terasă unde să mănânci, sau la ce-oi mai vrea tu să faci, decât cu mașina. Mă rog, oamenii din complex au decența să-ți pună la dizpoziție biciclete, moca, cu care te poți duce unde vrea mușchiul tău, dar, sincer, dacă nu ești Contador sau dacă nu te antrenezi pentru Le Tour, nu prea văd cum ai urca pe bicicletă panta aia care duce spre hotel. Partea bună e că până la cea mai apropiată plajă faci maximum trei minute și găsești loc de parcare chiar lângă.

Cam asta despre experiența în Bulgaria și despre cum un loc mișto poate să te facă să te sucești de la „n-o să calc vreodată acolo” la „ce m-aș mai duce o dată anul ăsta”.

P.S. Sper să n-aud pe nimeni că e postare plătită, că încă n-am ajuns la nivelul să iau bani de la poporul frate și prieten, iar cu agenții de turism nu lucrez. Încă.

84 de păreri la “Oriunde, dar nu în Bulgaria

 1. Aia cu terminatul soselei in plin camp e de prin 2012 presupun…m-am lovit si eu de ea🤣faza e ceva mai in spate de terminarea soselei, aproximativ un km daca-mi aduc aminte, era ceva ce semăna a indicator ce zicea ca spre una dintre Zagore, trebuia s-o iei pe acolo…altfel, daca ratai, dadeai in poienita de care zici tu. Daca ratai si la intoarcere, te lipeai de un 30 si ceva de km ocol…asta din ce-mi aduc aminte. Si da, litoralul romanesc e de kko…

  Comentariu beton! Thumb up 17 Thumb down 8

  • Cred c-a fost înainte de 2012. Cred.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 3

  • A fost inainte de 2012.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 3 Thumb down 4

 2. mai degraba titlul ar trebui sa fie: oriunde dar nu in Romania.

  Comentariu beton! Thumb up 35 Thumb down 8

  • Exaaaaaact.

   Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 7

  • Si totusi ,in mod surprinzator, sunt oameni care cred ca asa trebuie sa fie la mare cum este pe litoralul romanesc. Toate minusurile litoralului romanesc corespund cu asteptarile lor de la o vacanta reusita si nici nu isi imagineaza ca ar putea fi altfel. Pentru ei galagia, mizeria , serviciile proaste sunt de domeniul firescului si nu ii deranjeaza. Am intalnit persoane din diverse categorii sociale care merg la noi la mare pentru ca le place ( stiu stiu w t f) si orice pledoarie pentru un litoral cu servicii mai bune este inutila.

   Comentariu beton! Thumb up 25 Thumb down 5

 3. Hai ca saptamana viitoare vroiam la bulgari oricum. Mersi de pont!

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 5

  • Dacă te duci la ăștia unde am stat eu, să dai și tu un feedback aici.

   Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 4

 4. Si la capitolul servicii in turism, vecinii de la sud ne-au dat clasa de ani de zile.

  Comentariu beton! Thumb up 19 Thumb down 4

  • Din păcate.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 5

  • Au construit / investit nemtii la ei, altfel era mai rau decat pe litoralul nostru. Sunt cel putin la fel de “harnici” ca si noi …

   Comentariu beton! Thumb up 16 Thumb down 6

  • @Danino, nuș ce să zic, dar Calithea ăsta nu părea construit de niciun neamț.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 11 Thumb down 5

  • Eu ma refeream in general, la tot litoralul bulgaresc, nu neaparat la acest hotel. Au avut, ani in urma, investitori de vaza, gen tour – operatorii TUI sau Neckerman, care, impreuna cu manageri germani, au facut treaba buna p’acolo …
   Se vede mana de neamt peste tot …

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 11 Thumb down 6

  • @Danino, da, da, asta e corect. Întrebarea este: de ce la ei s-a putut și la noi nu? Bine, e retorică, știm cu toții răspunsul.

   Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 4

  • @Danino,
   Nemții (și nu doar ei) ar fi investit și la noi dacă nu s-ar fi lovit de mafie/corupție și nemuritoarea replică ”noi nu ne vindem țara”.

   Comentariu beton! Thumb up 25 Thumb down 4

 5. Nu bani mamalicki , ci castraveti !

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 3

  • Și petale de trandafiri.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 3

 6. Recomand Thracian Cliffs Golf & Beach Resort si Lighthouse Apartments and Villas

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 9 Thumb down 8

  • Da, și eu. Dar e la cu totul alți bani.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 4

  • Beton unde zici tu ,,,,, dar tre sa ai teschereaua plina bine 😛

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 3

  • La Lighthouse la vile nu e deloc scump. Vilele au 2 sau 3 dormitoare la etaj iar la parter living si bucatarie open-space.

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 3

  • Sa nu evitati nici Kaliakria. Este super !

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 3

 7. Recunosc sunt fan Bulgaria și aș putea scrie și tot scrie….Dar (mama lui de român, cum găsește el întotdeauna un “Dar”!) La o bancă în Varna când nu erau POS-urike și ne -și făcut figuri când am vrut lev pe lei tot amintire neplăcută se cheamă că e. În rest….4 stele la Byala au meritat toate paralele. Hai toamnă, hai! 😁

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 8

  • Adică tu te-ai săturat de vară?

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 4

  • Adică vrei să se coacă prunele ? 😜
   Tu parcă erai cu …Tu… berea 😉

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 3

  • Uite, dom’le, cin’ se pricepe. Bravo, @Victore, punem de-o petrecere. Mă ocup eu de pastramă, dai tu mustul. 😁

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 4 Thumb down 3

 8. Au fost ani când preferam să fac 12-14 ore și să traversez o Bulgarie renumită pentru tâlhării la drumul mare (uneori tâlharii fiind deghizați în polițiști care opreau mașinile cu numere străine pentru control ), ca să stau fie și doar câteva ore la plajă in Grecia. După ce-am fost și prin alte țări cu ieșire la mare am decretat că “tot în Grecia e cel mai mișto “. Pentru mine, desigur. Acum sunt “Oriunde (inclusiv România), atât timp cât nu trebuie să renunț la vacanța anuală estivală în Grecia”.

  Comentariu beton! Thumb up 30 Thumb down 4

  • subscriu . Grecia chiar merita, chiar daca nici grecii nu sunt un model de comportanent sau harnicie.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 3

  • Poporul etalon ca model de comportament sau hărnicie pentru tine fiind?

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 9 Thumb down 4

  • Ăăă? Asta a fost retorică, Anduțo? Firește că poporul dă sorginte ghetto-dacă 😜
   Păi ai văzut tu în altă parte atâta măiestire ca în spațiul carpato-danubiano-pontic,a? Poate nu te-ai prins, da’ să știi de la mine că domnu’ blogăr îi un vârf autentic dă sica, direct implicat în procesul dă expansiune și colonizare 😤 “meic Dacia greit agăin😉” N-are cal, da’ are trotinetă. N-are scut, da’ are eșarfă. N-are conducător, da’ are radar 🥴
   Ps. Răzvan, scuză-mă că m-am erijat în avocat. Era mai verde un avocado…

   Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 4

  • Habare, firește că nu era retorică, ci o simplă curiozitate. Pentru mine nici românii și nici grecii nu reprezintă un etalon de hărnicie și comportament. Ci japonezii. Din ce am auzit și citit, că nu am ajuns acolo încă.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 9 Thumb down 4

  • @anduța: pe lângă japonezi, și tovarășii chinezi sunt harnici, muncesc de le sar capacele
   până acum câteva luni mă uitam pe youtube la un blog despre viața în china, totu e un fel de new york sau dubai multiplicat de multe ori
   nu mă mai uit că mă apucă dracii când compar cu rromânia

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 11

  • la fel ca si la noi si in Grecia carciuma locala era plina la 9 dimineata. Si nu cu turisti.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 4

  • Toni, așa e, și chinezii sunt harnici și nu mi-ar displăcea deloc să ajung și pe-acolo. Dar după Japonia, dacă ar trebui să prioritizez intre cele două.
   Răzvan, așa, și? Asta scade cu ceva calitatea mărilor din Grecia?

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 8 Thumb down 4

 9. Prea departe Bulgaria, tre’ să mă mulțumesc cu Spania și Portugalia. 😜

  Comentariu beton! Thumb up 19 Thumb down 5

 10. Vezi ca la 5 km mai încolo (aproximativ) e Topola Skies, ceva tot cam asa, cu apartamente, cu vedere la mare (majoritatea apartamentelor), cu piscine, Aqua Park, all inclusive și multe alte chestii.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 4 Thumb down 3

  • Mda, nu prea sunt eu fanul chestiilor all inclusive.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 4 Thumb down 4

  • Când te duci cu copiii e altă poveste.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 3

  • Da, ai și tu dreptate.

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 3

 11. Apropo… asta e postare plătită? 😜
  Ps. Să nu zici că ai auzit … că îmi strici dizpoziția 😤

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 10 Thumb down 4

 12. E frumos. Dar dacă n-ai manele…

  Comentariu beton! Thumb up 16 Thumb down 4

  • Da, abia acum îmi dau seama că mi-a lipsit ceva. Asta era. 😀

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 3

  • Nu v-ați uitat voi la televizor pe posturile lor … Hi, hi, hi!

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 3

 13. Unei prietene i-a fost furată mașina din fața hotelului, cu pază cu tot. Da, în Bulgaria.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 9

  • Mno, dă și tu mai multe detalii? În Bulgaria, unde? Ce înseamnă “pază”? Unde am stat eu, nu aveau cum să ți-o fure dacă nu le deschidea paznicul bariera.

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 3

 14. Pfff…săracilor. Bulgaria, Italia, Portugalia, Spania… io sunt într-o locație exotică numită și Marea Barieră de Cocalari.

  Comentariu beton! Thumb up 27 Thumb down 4

 15. bulgarii s’au comportat respectuos tot timpu?
  vorbeau rromână sau engleză?
  te rog, poți da o notă de la 1 la 10 la sejuru din bulgaria?

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 4 Thumb down 7

  • Sigur că pot: 9.5. 10 nu dau din principiu.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 9 Thumb down 4

  • @tomimostana: Mai da-te-n pluă cu “rr”-ul tau!

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 8 Thumb down 8

 16. În Bulgaria am fost în două team buildinguri. Nu mai știu unde și e firesc să fie așa.
  În schimb, am fost acum 8 ani la Topola. Pe vremea aia era all inclusive doar pentru copii. Adulții aveam doar micul dejun inclus. Acolo am văzut pentru prima dată un bar în mijlocul unei piscine. Aveau și scaune la bar și stăteai pe ele în apă până la brâu. Iar complexul era de vis.
  Acum am devenit fan marea din Grecia. În viața mea n-am văzut o apă atât de limpede și care privită din zare să aibă două culori: bleu și mov.

  Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 4

  • Da, aș fi vrut și eu Grecia, dar ar fi trebuit să pierd mult prea mult timp pe drum.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 4 Thumb down 3

  • @Eleno, mi-ai adus aminte de o vacanță pe insulă, în Egee.

   La întoarcere, pe feribot, jale mare pentru unii, cu o seară-nainte fusese furtună pe mare. Hâța-hâța peste valuri, unei tipe care era cu noi i se face rău. Hai pe punte, îi zic, e mai bine decât înăuntru.
   Și se jelește femeia, cu ochii ieșiți ca la melc, cum că ea nu mai suportă, să facă ceva “șoferul” să nu mai clatine barca. Gluma cu asfaltul plin de gropi n-a ținut. Femeia are, ce-i drept, karma nițel cam beteagă, aproape nu a avut vacanță fără nasoale. În asta se prăjise cam tare și o pișcase și-o albină, de-a stat cu fața umflată vreo două zile.
   – Haide, măi, măcar de data asta n-ai mai făcut indigestie, ca la bulgari, o consolez eu. Și uite ce culoare frumoasă are marea…

   Fix în momentul ăla a norocit-o un pescăruș în creștet. Mno, am șters-o rapid din perimetru, mi-era că mă aruncă peste bord dacă mai zic ceva.

   Comentariu beton! Thumb up 25 Thumb down 6

 17. Ai fost la Kavarna?? Super… 12 ani am fost vara de vara la festivalul de rockareala (s-a tinut cit timp a fost Tsonko Tonev primar) si cred ca am fost printre primii turisti straini care au calcat in statiunea respectiva.

  Ca fapt divers, CEA MAI BUNA mincare ever a fost la restaurantul hotelului Kakadu (undeva prin centrul orasului)!!

  Ca fapt divers 2: data viitoare cauta plajele “virgine” … o sa vezi de ce si cum!

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 4

 18. Sincer am un fior numai cind aud Bulgaria nu știu de ce dar… Eu an fost anul acesta în Muntenegru și pot spune ca e de vis, de Turcia nu știu ce sa zic e o destinație pentru basinosi iar Grecia…. Știe toată lumea problema cu incendiile și abandonatul pe insula. În Muntenegru am găsit respect oameni cu caracter care știu sa te facă sa scoți banul din buzunar 6 nopți 3mese 4 stele 510euro.si politia cind vede nr străin nu știe cum sa te ajute valabil și pt Serbia. Recomand litoralul adriatici.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 11 Thumb down 13

 19. Ai pretenții prea mari sau ai uitat de in RO este mai bine?

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 1 Thumb down 7

 20. In Bulgaria iti mai recomand si Thracian Cliffs Golf & Beach Resort, Kavarna. Raiul pe pamant! Anul acesta am fost in Mamaia, am zis sa mai dau o sansa tarii noastre, cred ca e a 5 oara cand fac asta si tot nu m-am invatat, am regretat mai tarziu.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 4

 21. noi stim acilisa sa facem turism pe melteneala si pe vouchereala… de am ajuns sa ma lipsesc… 🙁

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 4 Thumb down 5

 22. Fraților, mergeți în Iran să vedeți cum plătești cu cardul și pe marginea șoselei, în bazar și everywhere !! Chiar nu îți vine a crede ! Și unde mai pui că sunt oameni minunați !

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 8

  • prietenii islamiști șiiți din iran sunt sub embargou american din 1980
   cardurile bancare nu pot fi utilizate la bancomatele lor, doar cele emise de iranieni
   nu’mi spune că ai folosit card bancar din rromânia, UE sau de oriunde din lume în iran

   plățile internaționale pentru petrol și ce mai exportă iranienii se fac printr’o bancă din germania, oficiali iranieni se duc în germania, scot € și $ în valoare de minim sute de milioane CASH, se îmbarcă în avion și se duc cu valuta în iran unde este plătită pentru importuri sau păstrată în banca lor națională

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 4 Thumb down 8

 23. Mie mi-a plăcut în Croația. Merge și Spania. Italia așa-ș-așa. Grecia nu m-a impresionat prea tare.
  Litoralul românesc l-am văzut suficient timp de 10 ani în care am stat 2-3 săptămâni vară de vară.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 5

 24. Am fost si eu pt.prima data anul asta in Bulgaria si m-as mai duce si acun. Nu mai vreau sa calc la noi pe litoral.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 5

 25. Atata durere in pwla si lipsa de respect ca pe litoralul romanesc nu am vazut. Am zis ca din 2012 cand am fost ultima data s-a mai reparat ceva. Draci!!
  E ultima data cand mai calc pe litoralul romanesc pentru ca sunt prea sarac pentru el si vreau sa vin din concediu zen, nu obosit si plin de nervi si frustrari.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 8 Thumb down 4

 26. Am fost in complexul asta in Kavarna in 2008 si 2010.De fapt erau apartamente construite pentru a fi vandute, a venit criza si ia lovit in freza.in 2008 am platit 55 de euro pe.noapte pentru un apartament de 4 camere pt 2 familii , a fost super.partea interesanta era ca apartamentul era la ultimul etaj si urcam cu liftul direct in.apartament.eu fiind mai de la tara asta ma dat pe spate.la plaja mergeam vreo 7 km cu masina spre capul caliacra.a fost ok, mancam la dalboca la scoici si peste in fiecare zi.totusi nu m-as mai duce acolo.prefer grecia , iar daca vreau ieftin ma duc in albania.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 4

 27. Hidden due to lowcomment rating. Click here to see.

  Lumea zice că aberezi. Thumb up 1 Thumb down 15

  • Asta chiar e prima dată când mi se întâmplă să lase cineva un comentariu, pe blog, după ce-a citit doar titlul. Felicitări!

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 10 Thumb down 4

 28. Interesant este că la Balcic unde am fost vara asta se ajunge mai repede (cu tot.cu vama decât la noi in sudul litoralului). De condiții nu mai zic .. mult peste ce avem noi . Frumos Balcic, recomand Maria Palace unde am stat noi.

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 3

 29. Pot confirma spusele domnului Mihai ! Am stat 2 nopti acolo la Calithea , a fost super ! Recomand si Kaliakria Resort si ca restaurant mai cu de toate recomand Veroni ( Balchik ) ! Mult + la Bulgari prea multe – la noi !

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 3 Thumb down 4

 30. Te sui în avion și în 3 ore jumate ești oriunde în Europa. Comparativ cu România poate Bulgaria este mai ok la servicii, dar sincer până acum am evitat țara aceasta. Nu știu de ce, dar am o reținere…
  Vreo 2 ani din 2008 până-n 2010 m-am plimbat prin Olanda, Germania (partea vestică) și Belgia, mai prin toate orașele mari și apoi când în sfârșit am ajuns acasă mi-am zis… bă ce dracu m-am plimbat prin toate orașele astea și eu nici măcar nu îmi cunosc țara… Băi vă jur sunt atâtea locuri minunate în țara asta de nici nu vă vine să credeți. Luați o mașină și plecați într-un road trip prin România… vă spun sigur că veți fi surprinși. Eu unul am fost… Zona Siriului e superbă, lacul Sf. Ana la 7 dimineața… atmosferă și efecte speciale ala Game of Thrones au naturelle , Bicazul cu ale lui chei, Valea Prahovei – Babele și Sfinxul, pescuit pe Siret, Transfăgărășanul, Transalpina, Trans-Rarăul, Valea Ariesului, Manăstirile Moldovei, Vărful Ousorul la Vatra Dornei, Mocănița, Cimitirul Vesel, Alba Iulia, Baia de Aramă, intrarea Dunării în țară, pasul Tihuța și exemplele pot continua.
  Să fiu sincer… mai am multe de văzut!

  Comentariu beton! Thumb up 22 Thumb down 3

 31. probabil autorul acestui articol nu are copii sau are unul care este deja mai mare de 14 ani :))

  pe o coastă înaltă Stâncoasă nu prea se potriveste cu Copii mici si mai ales cu Relaxare

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 2

 32. Stiu ce zici. Im vreo doi ani, noi cred ca vom fi facut deja mai multe concedii in Bulgaria decat in Romania. Au o gramada de locuri spectaculoase, multa verdeata, toate orasele au centrul pietonal, mancare buna in zona rurala, ayran bun.

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 3

 33. Prima data cand am incercat litoralul Bulgaresc a fost in 2005, cand nu era inca autostrada, dura 5h sa ajungem la Constanta. Pe atunci nu cunosteam alfabetul chirilic si nici indicatoarele nu erau in alta forma, asa ca am desenat localitatile si ordinea succesiva intr-o lista ca sa stiu ca merg in directia potrivita. De atunci cu exceptia a 2 ani, am fost numai in Bulgaria, de la Balchik pana la Burgas, trecand succesiv prin mai multe plaje. Am intalnit experiente peste tot in acesti ani, insa, revenind la ce spunea Mihai, pot plati cu cardul cam peste tot, gasim locuri de parcare, unele cu plata intr-adevar, bulgarii au invatat romana in ultimii ani, mancarea e foarte buna si nu e veche. Referitor la pret, in comparatie cu litoralul romanesc, nu exista prea mare comparatie, la noi eu personal nu-mi mai permit sa merg cu 2 copii la mai mult de 3 stele. Cu acelasi buget pot usor sa merg in aceleasi locuri in Bulgaria, la 4-5 stele cu early booking. Plajele, NU au alge, NICI scoici, se pare ca scoicile si algele si-au dat intalnire doar pe plajele romanesti. Un prieten bun din Constanta mi-a zis ca e din cauza plajelor bulgaresti care sunt mai adanci si bulgarii au montat in ultimii ani niste plase de captura, de aceea algele nu mai urca pe mal. Scoicile sunt curatate in primavara, in sfarsit. Deci, pe ansamblu, desi m-as bucura sa ma pot duce la Navodari si sa vad o statiune care arata macar ca Obzor sau ca Albena, de fapt am vazut ca s-a ales praful, bataie de joc si marea la noi a ajuns o mare hazna, in care se scalda copii.

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 2

 34. … hai că te mănâncă pe pâine .. s-au dus reaq toate convingerile lu’ matale .. degeaba vrei s-o îmbraci că încerci, că bla-bla .. indiferent ce o sa zici de acum înainte, se execută ce zice doamna ! hahahahaha !

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 4 Thumb down 4

 35. Din 2005 numai in bulgaria ne facem concediul!! Mergem chiar de 2 ori pe an (iunie sı septembrie)Ma bucur ca ați scapat de-bulgaria never-..Au locuri spectaculoase pt toate buzunarele..Chiar sı cele scumpe..tot covenabile sunt..😊

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 2

 36. Eu abia am ajuns din Bulgaria în vacanta 6 zile… Nessebar! A fost superb…mancarea foarte bună, cazarea la fel! Am stat la un apartament, nu hotel all inclusiv. O cazare foarte liniștită! Curat, oameni ok! Ai și oraș vechi și un Aqua Park…

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 2

 37. Sigur ai fi dat nota 10 daca ai fi mancat la bistro Old Bridge…noi mergem in Bulgaria si pt mare, dar mai ales pt a manca in acest loc…

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 2

 38. Vezi inca un complex in kavarna, langa plaja, white lagoon, am fost la el, extraordinar.
  merg de 15 ani in bulgaria, am stat doar in locuri extraordinare care la noi ar fi costat dublu si nu am avut nici o problema cu msina sau pe sosele. au sosele mai bune de at ale noastre si mai libere. deci faptul ca ai ajuns in camp ti se datoreaza, nu blama pe altcineva.

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 2

 39. Titlul e strategic,dohhh!

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 2

 40. Am fost la Kalithea acum 2 ani, locul este impecabil. De câțiva ani doar în Bulgaria mai facem plajă. Prefer alte locuri mai plane decât Kavarna, dar peste tot este aceeși atmosferă de: Mai poftiți pe la noi! PS: pe lângă card, peste tot poți plăți în ce vrei: lei, leva, euro…

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 2

 41. Am fost și io anul ăsta la domnii bulgari, nici eu nu voiam până acum.
  Pe scurt, mi-au depășit toate așteptările: hotelul curat, fain, mâncarea foarte bună, plaja destul de curată și foarte liberă (!!), ospitalieri, ne-au ars cu parcarea 20 de leva pe zi, dar hey, nobody’s perfect :))

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 2

 42. Mergem la Calithea de vreo 2 ani. Penthouse-ul este superb, si nu numai. Iar la terasele din port se mananca fff bine.

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 2

Sus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.