Ne place, nu ne place, devenim din ce în ce mai dependenți de aplicațiile pentru mobil. Astea-s vremurile și, oricât de conservatori am fi, constatăm că telefonul face parte integrantă din viețile noastre.

Sincer să fiu, nici nu prea are cum să fie altfel când un simplu smartphone de azi este de câteva milioane de ori mai puternic decât toate computerele folosite de NASA în ’69 când au trimis misiunea Apollo 11 pe Lună. Toate la un loc, da?

Eu, de pildă, folosesc la ora asta câteva aplicații care-mi ușurează considerabil viața. De la banking, la filme și seriale, până la comandat mâncare sau aflat cum e vremea în Madagascar, am totul la un ecran distanță. Și să mor io de nu m-am obișnuit atât de tare să-mi fie simplu și comod, că nu știu ce naiba m-aș face dacă de mâine am reveni la telefoanele cu taste sau dacă, doamne ferește, n-ar mai exista internet.

Iar asta o spune tipul care, doar cu câțiva ani în urmă, își scotea salariul de pe card în maximum jumătate de oră după ce-i intra, ca să fie sigur că simte foșnetul bancnotelor în buzunar. Mă rog, când intra, că nu intra tot timpul, dar asta e altă poveste. `

Sper că realizați că generațiile care urmează (da, da, copiii voștri) vor înțelege cu greu poveștile despre cum derulați voi casetele audio cu creionul sau despre cum mergeați la cumpărături în supermarket, așa, pe picioarele voastre, împingând la cărucioare, ca sălbaticii. Când ei vor avea TOTUL la un singur click distanță.

Una dintre dovezile că am dreptate este că în România numărul și valorea tranzacțiilor, efectuate prin TransferGo, s-au dublat față de 2017, ajungând la peste 100 de milioane de euro. Peste 300.000 de transferuri au fost operate către România, în 2018, 80% dintre ele fiind înregistrate prin aplicația mobilă.

Well, prin aplicația mobilă, da? Exact ce ziceam mai sus. Telefonul este device-ul pe care îl ai aproape întotdeauna la îndemână, iar dacă ai nevoie să trimiți bani și poți s-o mai faci și gratis, l-ai scos din buzunar, ai băgat suma, i-ai dat „send” și aia fost.