Dacă nu știați deja, o să vă spun eu acum că doar în momentele de cumpănă ale vieții lui, un bărbat arată cu adevărat cine este, ce poate, și își exprimă cu adevărat măsura curajului. Adică momentele în care se luptă cu toate spaimele lui lăuntrice și totuși reușește să le învingă și să iasă la liman:

👉 Când trebuie să ajungă la doctor. Un bărbat adevărat mai bine se înroleaza în legiunea străină sau se angajează tăietor de lemne la Cercul Polar decât să ajungă pe mâna vreunui cetățean din ăsta, purtător de stetoscop, absolvent al facultății de medicină. Și nu pentru că i-ar fi frică, ci pentru că știe deja tot ce-ar putea să-i se spună si consideră vizitele la spital doar o pierdere de vreme.

👉 Când răcește. Un bărbat adevărat când răcește sau face gripă nu va coborî din pat, nici sub amenințarea cu arma, vreme de o săptămână. Pentru că el nu “zace”, așa cum eronat vi se pare. El se luptă cu virușii (un bărbat adevărat nu zice „virusuri”), parte în parte, și nu se lasă până nu-i decimeaza pe toți, până la ultimul. De-asta îl și auziți gemând si spunând din când în când “mor, mor”, așa vă semnalează el că mor toți virușii cu care se ia la trântă. Practic, își geme victoriile.

👉 Când trebuie să spele vasele, să dea cu aspiratorul sau să calce o cămașă. Hai să convenim, în locul oricăreia dintre cele trei acțiuni, orice bărbat adevărat va prefera să lucreze în mină sau să doboare stâlpi de telgraf cu palmele goale. Dar pentru că n-avem de ce să facem toate astea (ce să căutăm în mină si ce naiba avem noi cu stâlpii de telegraf?), nu vom spăla nici nenorocitele alea de vase, ne vom uita cu silă la scârbele de cămăși și vom strica intenționat aspiratorul doar ca să nu-i auzim huruitul ăla de neam prost.

👉 Când se rătăcește. În primul rând că un bărbat adevărat are net pe telefon oriunde s-ar duce, deci n-are cum să se rătăcească. Dacă totuși, din motive independente de voința lui (n-are semnal sau a rămas fără baterie), se rătăcește, în niciun caz nu se apucă să întrebe pe cineva încotro ar trebui s-o ia. Mai bine cutreieră la întâmplare câțiva ani sau își ia o slujbă și-și întemeiază o familie în locul în care s-a rătăcit decât să oprească pe cineva și să ceară ajutor.

Da, doamnelor și domnișoarelor, așa suntem noi, invincibili și totuși delicați.