5,094 cititori

Ăștia nu mai au nicio limită

Scrisesem altceva pentru azi, dar m-a enervat mizeria asta atât de tare, că m-am răzgândit. Despre ce e vorba? Pe scurt (pentru că de pe telefon se vede greu și poate nu vă dați seama ce scrie), am lăsat mai jos o citație primită de Robert Tiderle (owner Papaya Advertising).

Omul trebuie să se prezinte la Direcția Pentru Investigații Criminale (wtf?) ca să dea socoteală pentru clipul “Copiii referendumului“, iar citația a fost emisă ca urmare a unui memoriu făcut de 13 parlamentari (parlamentarii sunt cetățenii ăia care ajung în Parlamentul României pentru că NOI i-am ales).

Voi realizați ce zic eu aici? Direcția Pentru Investigații Criminale? Pentru că ce? Pentru că agenția pe care o conduce a realizat un spot. Și am așea o vagă bănuială că nu l-au chemat să discute despre calitatea actului artistic și nici ca să-l întrebe dacă și-a atins scopul sau nu campania de comunicare. Pur și simplu omul ăsta e chemat să dea cu susbemnatul fără să fi încălcat nicio lege.

Vă spun foarte sincer că mie mi s-a făcut IAR frică. Ăștia pur și simplu nu mai au nicio limită. Dar cel mai îngrijorător este că ușor-ușor începem să ne obișnuim cu asta. Și uite-așa o să ajungem să ni se pară normale abuzurile de genul ăsta. Vă sună cunoscut? Că mie îmi cam sună. Doar că aveam impresia că nu mai suntem înainte de ’89.

P.S. Dacă există pe-aici cineva care știe cu lege, poate ne explică și nouă pe ce bază s-a făcut citația și mai ales care ar putea fi consecințele.

55 de păreri la “Ăștia nu mai au nicio limită

 1. Eu de aici trag o singură concluzie: nu suntem chiar asa departe de clipul făcut de omul ăsta

  Comentariu beton! Thumb up 53 Thumb down 4

 2. Eu mă mir doar că le-a luat atât de mult timp să ajungă la asta.
  Și nu se vor opri aici, mi-e clar.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 11 Thumb down 3

 3. Hmm…poate totusi nu-i mare lucru. Din cate stiu, institutiile astea sunt obligate sa raspunda la toate sesizarile primite. Daca 13 capete de oaie parlamentara se gandira si se sfatuira sa depuna un memoriu la IGPR, nu stiu daca astia pot sa le zica din prima sa se duca la pascut😉 trebuie sa “investigheze” in prealabil, nu? Am avut o vecina alcoolica a carei distractie era sa reclame pe toata lumea la politie; politistii veneau, “investigau” si le spuneau reclamatilor: Stim ca-i dusa, dar sintem obligati sa cercetam 😆

  Comentariu beton! Thumb up 42 Thumb down 2

  • Cum adică sunt obligate? Adică instituțiile astea nu au pe nimeni care să gândească și să răspundă ceva de genul “sesizarea nu face obiectul activității noastre, băgați-v-o în cur”?

   Comentariu beton! Thumb up 20 Thumb down 8

  • @Mihai, da, sunt obligate. Ca să spună “sesizarea nu face obiectul cercetării” trebuie s-o studieze măcar un pic, să-l întrebe pe cel reclamat de sănătate, ceva.
   Eu am pățit cum zice Alina, dar în legătură cu job-ul.

   Comentariu beton! Thumb up 27 Thumb down 2

  • Deci nineni nu gândește acolo?

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 8 Thumb down 7

  • Ba mai sunt unii care și gândesc (prin intermediul job-ului mai am de-a face cu DIICOT-urile din toată țara, nu-s toți imbecili), dar dacă reclamația e făcută astfel încât cel puțin să pară că fapta reclamată intră în gestiunea lor, ei sunt obligați să cerceteze măcar un pic.
   La fel și la poliție. Cum zice Alina, o grămadă de nebuni sunt reclamagii de profesie, poliția trebuie să facă un minim de cercetare. În definitiv nu știi când se întâmplă să fie ceva real.

   Comentariu beton! Thumb up 31 Thumb down 2

  • Imi amintesc de un coleg care a fost reclamat de o baba din blocul unde aveam biroul. Baba l-a reclamat ca-i violeaza vidul dintre geamuri. A trebuit sa ne ducem cu totii la politie sa declaram ca baba e nebuna.

   Comentariu beton! Thumb up 21 Thumb down 3

 4. Urletele oamenilor arsi in Colectiv reduse la tăcere de sunetul chitarelor.Rostogolite pe net de articole si comentarii indignate.Uitare si nepăsare.Încă o ratare istorica pentru o natie de ratati amortiti.Unii care vorbesc cu ochii sticlind de exaltare despre viitor si îi doare în cur de prezent,de trecut.Plecati,lasati tara asta să se colapseze sub propria indolenta.

  Comentariu beton! Thumb up 64 Thumb down 9

  • Bă… da, băga-mi-aș pula… AȘA E.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 12 Thumb down 4

  • @Edelweiss punctul pe “I” ca întotdeauna. Jos pălăria!
   @all cam ajungem la ceea ce spunea @Ionut cand l-am luat toți la trei, inclusiv eu, că nu își dă CNP-ul pentru “fără penali”.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 10 Thumb down 10

  • @Baghera,
   Tu crezi că necunoașterea CNP-ului împiedică pe cineva să comită abuzuri?! Ha! 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 3

  • @Laura G, începe să depindă foarte mult PENTRU CE dai Cnp-ul. 😜
   Ca să nu mai zic de comentarii pe fb. Există deja câteva cazuri de firme “călcate” brusc de Anaf fiindcă patronii au postat chestii anti-sistem pe Fb. Dar lumea doarme….doaaaarmeee…
   @Baghera, nu mi-oi fi dat eu Cnp-ul, dar tot sunt băgat prin chestii care m-ar trimite la Canal instant. Că nu mă pot abține. 😀

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 8 Thumb down 4

  • @Ionuț,
   Chiar dacă nu dai CNP-ul, ei care fac abuzuri (cei cu putere și influență) ți-l pot afla fără probleme. De la poliție, spital, bancă. Cu un banal apel telefonic.

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 2

 5. Legea după care funcționează DIICOT e 656/2002. Cine știe cum s-o încadra sesizarea ălora pe legea asta. E posibil să fie doar pt că “reclamagii” sunt parlamentari, sau pt clipul a fost public. Nu știu legea aia pe de rost ca să-mi dau seama.

  Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 4

  • Și poți să faci ceva să afli? Chiar aș vrea să rămână aici scris.

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 5

  • Luni, când am acces la lege. Că momentan mă îndrept voios spre un picnic aniversar, iar acasă mă așteaptă un computer mort. Nu-mi place să fac studii de gen pe ecranul telefonului.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 8 Thumb down 3

 6. Probabil l-au chemat să le explice premiza serialului și sa înțeleagă și eu clipul

  Comentariu beton! Thumb up 27 Thumb down 5

  • Am râs cu muci. :))))))

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 8 Thumb down 5

 7. Iar în cazul în care Papaya reclamă parlamentarii pentru abuz în serviciu, bănuiesc că dumnealor sunt apărați de imunitate.

  Comentariu beton! Thumb up 21 Thumb down 4

 8. Cat morții ma-sii ne mai ia pana scăpam de ciuma roșie !!! 1000,2000 de ani !? Ar fi o chestie sa povestească chiar el ,d.ul Tinderle de ce l.au chemat si ce i.au zis .

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 6

  • După ce scăpăm de ciuma roșie dăm de buba neagră sau moartea brună.🤔

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 2

 9. S-au ferit foarte tare sa scrie in adresa oficiala „obiectul sesizarii”, care i-a fost adus la cunostinta in convorbirea telefonica… Intimidare, abuz la comanda politica, atit ii duce capul.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 8 Thumb down 4

 10. Sunt obligati sa bage in seama orice reclamatie scrisa.Cum s a ajuns la Directia pentru investigatii criminale…dracu stie ce au reclamat aia.Oricum,parerea mea e ca exista mult pupincurism si servilism politic aici,daca nu era vorba de parlamentari probabil zacea prin vreun fund de sertar reclamatia mult si bine.Sunt curios tare de rezultatul investigatiei.Probabil se va da NUP ,dar dupa multe frecusuri ,asta asa,ca aia care mai au idei din astea care deranjeaza sa se gandeasca de doua ori inainte sa le puna in practica.

  Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 2

 11. in anglia exista o chestie numita whistleblowing un fel de denuntare a abuzurilor ….ei bine porcaria asta e peste tot in toate institutiile am inteles ca ar exista din timpul razboiului ptr a denunta dusmanii ,in fine ideea e ca fiecare nebun poate zice orice si aia vin si investigheaza chiar daca stiu ca e o mare tampenie …asa ca lasa i sa investigheze daca asa scrie in fisa postului prosti ,nebuni si lichele peste tot in lume

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 12 Thumb down 2

  • În România îi zice blowjobing și cam e pe sensul aleși–>popor 😉 MUlE PeSeDe

   Comentariu beton! Thumb up 25 Thumb down 4

 12. Pai se pare ca a fost o sesizare, prin urmare politia da dreptul celui reclamat sa spuna partea lui de poveste.
  -In vechiul CPenal era un art. prin care pedepsea cu amenda sau inchisoare sesizarile mincinoase/abuzive.

  Din pacate nu s in tara si nu am timp sa fac un search minutios, nu am acces la legeNet de pe tel :(.

  PS: din documentul de mai sus si din experienta mea, deocamdata nu e ceva de speriat, politia doar tb sa raspunda unei sesizari…vedem daca fac abuzuri in etapa urmatoare si in functiede modul cum raspunde sesizarii, acum ne antepronuntam.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 12 Thumb down 5

 13. Stați așa oleacă , am avut o Epifaniei !

  Adică băieții ăștia împotriva căsătoriei homosexualilor vor să-l fecundeze pe băiatul astălalt?

  Ne mor valorile tradiționale doamnelor și domnilor!

  Comentariu beton! Thumb up 21 Thumb down 5

  • Ahahahahaha. Bună de tot asta. :)))))))))

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 8 Thumb down 3

  • Sper sa te fecundeze pe tine gayi tai in grup, baiete.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 10

 14. Începe încet încet “cine nu e cu noi, e împotriva noastră”. Și încă e bine, că se merge pe d-astea soft cu dat în judecată, citații etc. Să vedeți când s-o începe cu arestat, bătut, spart geamurile la casă.
  Făceați mișto de mine când ziceam cam ce-ar putea face cu listele de semnături strânse de Usr sau de alții. 😜
  Țineți aproape!

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 5

 15. obiectul sesizarii trebuie sa contina exact legea incalcata, numar, alineat, paragraf… iar astea sunt aspecte care nu se discuta la telefon… foarte aiurea…

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 9 Thumb down 5

 16. Eu cred că l-a chemat să-l întrebe despre plata drepturilor de autor. Că prea a copiat bine filmul.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 13 Thumb down 6

 17. E prea complicat, dar… dacă Robert Tiderle ar avea timp și chef, i-ar putea lua la puricat pe cei 13 parlamentari.
  Mie-n sută că poate găsi la fiecare câteva abuzuri reale. Și să le reclame.
  Uite-așa, măcar să-i pună pe ăia pe drumuri 🙂

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 13 Thumb down 3

 18. Circ. Asta e românia acum, un mare circ cu maimuțele, măscărici și noi spectatori.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 10 Thumb down 2

 19. Cred că orice limită a orice s-a depășit de mult timp, este evident că am ajuns în acel punct în care ori fugi din țară încotro vezi cu ochii, ori te conformezi, începi să taci și să te alini cu gândul că de fapt te adaptezi/ protejezi, ori continui să te exprimi liber, chiar cu riscul de a fi anchetat și hărțuit, pe nedrept, de către sistem. Eu personal îi caut și mă uit doar la cei din a treia categorie, de curajul lor vreau să mă molipsesc.

  Zilele trecute m-a impresionat cazul celor doi asistenți de la Spitalul Universitar din București, care au făcut publice neregulile și lipsurile din spital. Unul a fost concediat, iar celălalt este hărțuit zilnic de către conducerea spitalului și chiar de către unii dintre colegi. Pentru femeia concediată oamenii s-au mobilizat, au strâns bani pentru avocat, astfel încât să dea spitalul în judecată și să-și recapete job-ul.

  Acum e Papaya, prin Robert Tiderle, am un feeling că în urma audierii de marți ori plângerea va fi respinsă ca o cretinătate imbecilă ce este, ori va ieși super mare tămbălău. Vorbim totuși de o breaslă puternică, ce mănâncă creativitate pe pâine, îmi imaginez că și spiritul de solidaritate e destul de ridicat.

  Comentariu beton! Thumb up 16 Thumb down 4

 20. -Bună ziua, domnul Papaya. Luați loc, vă rog !
  -Bună ziua, domnul Direcția Pentru Investigații Criminale. Vă mulțumesc frumos.
  -Domnul Papaya ,știți de ce sunteți aici, presupun.
  -Din păcate nu. Aștept să îmi spuneți Dumneavoastră, domnule Direcția Pentru Investigații Criminale.
  -Glumiți, Domnule Papaya .
  Avem pretenții de la Dumneavoastră…Adică chiar Dumneavoastră, se poate. Haideți vă rugăm, mai încercați..Poate , poate..
  -Aaaaa..chestia cu …?
  -Ce chestie ?
  -Aia cu… știți …Dumneavoastră..
  -Aia …cu…?
  -Aha!
  -Cu …și …cu ….?
  -îhî..Aia..
  -Nu.
  -Nu ?
  -Nțț…De fapt nici nu știu despre ce vorbiți..Care chestie că nu înțeleg, m-ați zăpăcit.Aia care..?
  -Domnul Direcția Pentru Investigații Criminale, faceți mișto de mine ?????
  -Nu domnul Papaya, păi se poate ?Cum să fac mișto ?
  -Păi și atunci ?
  Domnul Direcția Pentru Investigații Criminale se ridică de la birou și apropie de Domnul Papaya.
  -Domnul Papaya, nu știu cum să vă zic…E cam jenant, așa…
  E vorba de fapt de altă chestie de fapt, nu de aia, cu… știți care..
  -Ce chestie?
  Direcția Pentru Investigații Criminale se apleacă la urechea domnului Papaya și îi șoptește ceva timp de căteva momente.

  Domnul Papaya îl privește mirat pe domnul Direcția Pentru Investigații Criminale .
  -Dumneavoastră vorbiți serios ?
  -Ei na.. Păi se poate ? Vă chemam noi dacă nu era ?
  -Bine.Dacă Dumneavoastră spuneți, așa să fie…
  Dați-mi vă rog o foaie de hărtie și un pix..Ați zis că trebuie să fie scrisă, da ? Că așa e mai bine, parcă așa au zis dînșii, dacă nu mă înșel..? Să fie alb pe negru..
  Domnul Direcția Pentru Investigații Criminale ridică neputicios din umeri și ridică arătătorul înspre tavanul încăperii
  -E de sus…de sus sus..înțelegeți dumneavoatră…

  Domnul Papaya termină de scris, împăturește foia de hărtie și o întinde domnului Direcția Pentru Investigații Criminale .
  -Poftiți.Cam asta e tot.Sper să nu mă fi înșelat…
  -Și eu sper la fel, spuse domnul Direcția Pentru Investigații Criminale . E o chestie destul de serioasă pînă la urmă..Nu ne jucăm cu…mă înțelegeți dumneavoastră, nu e așa ?
  -Mă rog. Mai mult sau mai mai puțin. În fine..Asta e tot ? Mai e nevoie de ceva..?
  -Aa…nu. Vă mulțumesc mult domnule Papaya. Asta e tot…
  -Păi… atunci,la revedere domnule
  Direcția Pentru Investigații Criminale ….
  -La revedere domnule Papaya…
  Domnul Papaya părăsește biroul închizănd în urma sa ușa capitonată.
  Domnul Direcția Pentru Investigații Criminale se apleacă peste birou și întinde mîna spre foaia scrisă de domnul Papaya.
  O deschide și începe să citească cu glas șoptit :
  “În atenția domnilor parlamentari.
  Ca urmare a memoriului înaintat de domniile voastre, regăsiți mai jos răspunsul meu la solicitiarea dumneavoatră.
  Cum se mănăncă korekt fruktul papaia.
  Se taie papaia cu un kuțit cu lama lată, pe lungime. Ku o lingură sau o furkuliță se îndepărtează semințele negre. Apoi se kurăță koaja și se taie felii sau bukăți , kare se konsumă ka atare sau în salate ku alte frukte.”
  În speranta că v-am fost de ajutor la solicitarea dumnevoastră privind , citez “kum draku se mînkă papaia” vă doresc la fel ca și întregul popor romăn, numai bine.
  Cu respect Dl.Papaya.

  Domnul Direcția Pentru Investigații Criminale împăturește foaia de hărtie și o introduce într-un plic.
  Sigilează cu grijă plicul și scrie cu litere mari:
  STRICT CONFIDENȚIAL.
  Destinatar.
  PARLAMENTUL ROMĂNIEI

  Expeditor
  Sluga Dumneavoastră,
  Direcția Pentru Investigații Criminale .

  AȘA TREBUIE SĂ FIE RĂSPUNSUL DE LA O FIRMĂ CA ȘI PAPAYA…
  Boss…

  Comentariu beton! Thumb up 58 Thumb down 3

  • Băăă… am râs cu lacrimi. :)))))))))

   Îţi place sau nu: Thumb up 7 Thumb down 2

 21. Deoarece nu stim cine a facut plingere si de ce, adica ce este deranjant, ma gindesc, asa cu mintea mea cea mica, ca este o contrareactie la condamnarea lui Dragnea in problema referendumului din 2012! M-ati facut voi atunci, stai ca va facem noi acum! Bagabonteala! Oricum nu am fost de acord cu boicotul!

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 4

 22. SHIT!

  Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 2

 23. Da, cum spunea si Ady mai sus, politia-indiferent de numele acesteia- este obligata sa faca un minim de cercetare la orice reclamatie.
  Nu e nimic de speriat.

  Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 3

 24. Bă eu mi-am luat mai sus, roșii în loc de castraveți oare pentru susținerea lui @Edelweiss sau a lui @Ionut… ori mai rau pentru susținerea amândurora.
  Bine ar fi ca unul dintre ei să dea o bere 🙂 dacă nu am2 pentru asta.
  @Laurico azi pentru prima oară mi-ai spus @Baghera. Ideea era pentru ce iti dai CNP. Adică nu ești cu ei ești împotriva lor. Ai făcut ceva împotriva lor au ei grijă de tine exact cum fac cu Robert aici de față. Probabil vor ajunge la Neînceperea Urmaririi Penale, dar îl vor fwte puțin pe drumuri. Cu siguranță Robert se va gândi de două ori înainte să facă o chestie de genul împotriva sistemului. E o chestie de intimidare.

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 4

  • @Aline,
   Prima și ultima oară… am vrut sa testez cât de greu se scrie. E greu :)))

   Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 2

  • Baghera, la gânditul de două ori cred că te înșeli și că-i subestimezi rezistența la intimidare a domnului Tiderle. Dacă era să fie așa, bănuiesc că o făcea după faza cu CEC-ul, din vară.
   Pentru cine nu știe, în urma unei postări pe FB a agenției Papaya (în care se anunța că toți angajații au liber de la job pentru a participa la un protest antiguvernamental), CEC Bank, care le era client de 10 ani, de la rebranding, a reziliat contractul. Fără explicații, evident la presiune politică.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 11 Thumb down 2

  • @Anduta am spus că se va gândi de două ori înainte, nu că nu va mai face. Și dacă prin acest demers împotriva lui Robert fac ca 1 din 3 persoane să se liniștească, pe principiul uite ce ți se poate întâmpla eu zic că și-au atins scopul.
   Și fac pariu că una din zece persoane dacă mâine ar fi protest mega super extraordinar nu ar participa de frica bătăliilor comise de jandarmerie. Ideea este că prin astfel de practici ne-ortodoxe ei își ating scopul.

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 2

  • Se povestește că a sunat la Papaya un reporter de la Radio Erevan și a întrebat:

   – E adevărat că v-au chemat pentru interogatoriu?

   Robert Tiderle, întrerupt din tratamentul vânătăilor, își pune o pungă cu gheață pe maxilar, își aranjează bandajul la cap și răspunde:

   – Mda… la inte’ogat’oiu…

   – Și ce răspuns au bătut la tastatură?

   – Nu știu… pe mine… m-au… bătut… manual…

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 2

 25. Mie mi se pare cel mai dubios și total neprofesionist partea din paranteză.
  Cum naiba să trimiți un act oficial de genul ăsta și să zici că obiectul sesizării s-a discutat la telefon?!

  P.S. și dacă la telefon au discutat despre rețete de prăjituri sau filme porno? 🙂

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 10 Thumb down 3

  • Hai măi @LauraG că nu e așa de greu de scris. :))) Că ai adus în discuție filmele prono l-or chema să discute prestațiile secretarei denumită sweet_bunny din Timișoara.

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 2

 26. Acuma sa bagam un super protest ca sa il sustinem pe om impotriva jegurilor subumane care au ajuns sa ne reprezinte in functii de demnitate si inalta demnitate publica printr-o lipsa crasa de demnitate.

  Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 3

  • Mdea… deja s-au plictisit și ei și cei anti-PSD de protestele astea flower power! Nu au luat în seamă 500k oameni strânși în toată țară și au mai și băgat jandarmii la atac… pentru intimidarea maselor în eventualitatea unui nou protest și tu chiar crezi că mai rezolvi ceva cu un super protest?

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 2

 27. @ionut si tu ai facut “misto” de noi cand am venit batuti din piata…era cool sa te colinzi prin tara si sa constati k pe romanii de rand ii doare in …. sau ca de fapt nu ii doare nici acolo

  esti doar un om cu textelele la el si nimic mai mult

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 5 Thumb down 7

 28. Știi ce este mai trist? Faptul ca cel care a trimis citația nu a avut cojones sa le spună parlamentarilor ca memoriul lor nu are niciun temei legal atât timp cât omul are dreptul la exprimare. Pe de alta parte este adevărat și faptul ca acel individ nici măcar nu poate sa spună ca acei parlamentari nunauntemei legal pt ca el este obligat sa cerceteze apoi sa constate. Cât despre frica chiar nu ar trebui sa îți fie eu as lua-o doar ca o simpla vizita, însă as face din chestia asta un material pt alegerile urmatoare sa arat electoratului PSD ce poate sa ii aștepte pe ei și membrii familiei lor.

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 2

Sus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.