5,890 cititori

Cam așa stă treaba

Mdeci să vă povestesc.

Pe 1 ianuarie, mi-am zis că e liber în oraș și să ies să mă mișc un pic cu mașina. Ceea ce s-a și dovedit perfect adevărat, era liber de ziceai că e părăsit Bucureștiul.
Atât doar că la primul semafor, bă, dar fix la primul semafor, cum s-a făcut verde, cum am auzit nelipsitul claxon din spate. În spate unde, evident, era o singură mașină. 
Pentru că sunt un tip săritor și bine intenționat, m-am gândit că poate omu’ are niscaiva probleme de sănătate sau ceva și la următorul semafor, am oprit în dreptul lui, am dat frumușel geamul jos și l-am rugat prin semne să facă și el același lucru. În mașină era un cuplu, el și ea, ambii pe la 55+. Eu oprisem pe partea ei. Și-ntreb:

– Nu vă supărați, de ce simțiți nevoia să claxonaţi când se face verde?

Femeia a rămas o fracţiune de secundă cu gura căscată, dar și-a revenit scurt, a ridicat din umeri și-a făcut semn spre cetaţeanul de la volan:

– Nu știu, vorbiţi cu soţu’. 

M-am executat, am repetat politicos întrebarea:

Nu vă supărați, de ce simțiți nevoia să claxonaţi când se face verde? Vă simţiţi mai bine?

La care omu’ s-a uitat în ochii mei cu o privire complet goală și-a răspuns sec: 

– Da.

După care a băgat a-întâia și a demarat nervos.

Ce voiam să zic, am văzut că toţi sunteți optimiști, la început de an am citit numai statusuri despre cum o să se schimbe o grămadă de chestii în noul an, dar mie mi-e tare teamă că 2018 a început exact cum s-a terminat 2017 și va continua fix la fel și în 2019 și în 2020 și în toți anii pe care îi vom mai trăi în țara asta numită România.

În țara asta în care ori nu vrem, ori nu putem, ori refuzăm să înțelegem că schimbarea trebuie să înceapă de la noi. 

Atât.

Postare preluată de pe profilul de Facebook (dar acolo n-o mai găsiți și-am zis s-o las aici)

mihai_vasilescu_schimbare

52 de păreri la “Cam așa stă treaba

 1. Toata lumea vrea sa fie mai buna de sarbatori ,la inceput de an si iti propui sa ramai bunul samaritean tot anul! Asta pana in prima zi de munca cand dupa fix 15 min( cu tot cu pupaturile intre colegi) cineva are de dat o situatie ,cineva cere un bilant si atunci te dezlantui…cristosi,sfinti ,raniti ,neamuri si uite asa s-a dus dracu’ buna intentie ?

  Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 1

 2. Daca cumperi o masina second care a rulat cel putin un an in Bucuresti o sa constati ca are un claxon foarte puternic dar in schimb nu are maneta aia cu care dai semnale.

  Comentariu beton! Thumb up 36 Thumb down 1

 3. De când m-am apucat de pus seminte in pământ,am rugat,am implorat,eram aproape să dau si limbă pe glandu autorităților locale să ne permită să decolmatăm vechiul canal de irigații,să montăm grupuri de pompe.Am luat o mare mwe indiferent de gruparea care a venit la putere.Chiar mi-a comunicat o zdreanță:că ce vrem noi astia cu pământu sa facem pwla mare.Când am sacrificat o fâșie de pământ arabil sa plantez salcâmi,protectie in fata crivățului,sursa de lemn nu vrei să stii câtă mwe am luat si am dat că sa scot autorizatii.Eu îi doresc României tot răul din lume,douăjde dragnea,Băsescu,Iliescu,toti pe acelasi post de președinte,premier si parlamentari in același timp si pe o perioadă nedeterminată până la colapsul total.

  Comentariu beton! Thumb up 42 Thumb down 15

  • @edelweiss : tu nu stii cat adevar graiesti, cu o mica precizare, ca la radio erevan…ala nu ar fi tot raul din lume, ar fi tot binele din lume, sa-i prinzi pe toti nemernicii o data pe acelasi post si sa-i vezi cum isi dau la gioale si se omoara intre ei, priceless!
   Si in plus, dupa selectia naturala, s-ar putea sa ne fie si noua oleaca mai bine 🙂

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 2

  • @edelweiss Auzi tupeu: ai idei – vrei să decolmatezi canalul de irigații. Asemenea idei trebuie să vină doar de la autorități. Și dacă nu a venit de la ei, ideea nu e bună. Când o să-și ia vre-un ștab pământ în zonă, o să se rezolve.
   Îmi povestea un tip care a asfaltat un drum de pământ pe care îl foloseau mașinile de la firmă ca să iasă la șosea. A venit inspecția și i-a spus: acu’ că ai asfaltat, plătești o amendă, și ne dai și nouă ceva șpagă ca să nu-ți dăm ordin de readucere a drumului la starea inițială. Trăiască România!

   Comentariu beton! Thumb up 33 Thumb down 2

  • Si pentru toti patriotarzii care o ard tricolor dar mai dau si ei o cheie pe mașina altuia ca a parcat pe locu’ mestenit de ma-sa de la Burebista,ăia care să moară câinii maidanezi dar stau radioși lângă câinele propriu când deversează o găleată de ca.cat pe trotuar,aia care inchid ochii cand văd femei si copii maltratați,că nu-i familia lor,multă mwe.Si Miliției române,multă mwe că trebuie sa moară femei,copii cu ordine de protectie pe piept ca aveti voi faze de :să rezolve ei dom’le în familie,că noi nu ne băgăm un familia omului.

   Comentariu beton! Thumb up 48 Thumb down 3

 4. Mihai,daca omul se simte bine ce ai tu cu el?
  E plina lumea de heitari…..

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 4

 5. Eu cred că tocmai tăcuse nevastă-sa, iar el a crezut că e ceva în neregulă cu aparatul lui auditiv. Deci a dat un claxon de verificare.

  Comentariu beton! Thumb up 35 Thumb down 2

 6. @Mihai, despre circulația din București, numai de bine. Oricât ai vrea, cât de calm ai fi, orice ți-ai propune, este practic imposibil să reușești. Cred că omu’ dorea doar să rămână în starea de spirit necesară. Ca la beție. E mai ușor și ieftin de întreținut.

  Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 1

 7. Eu m-am horărât să fiu zen în trafic. Mă claxona o nebună zilele trecute, tare supărată că lăsasem loc în fața mea să se poată traversa pentru că în față oricum era blocat și n-aveam unde să mergem.
  Eu am ajuns calmă acasă. Ea probabil că nu.

  Comentariu beton! Thumb up 22 Thumb down 3

 8. Pe plan personal, 2017 a fost o mizerie de an, iar 2018 are deja potențialul de a deveni o mizerie și mai mare. Concluzie trasă după doar o lună din noul an. Dar, cum eu sunt pesimist din fire și nu mă aștept mai deloc la chestii mișto, pot spune că, până acum, 2018 nu mi-a înșelat așteptările.
  Referitor la claxonatul la semafor…nici eu, nici soția (ea conduce mult mai des decât mine?) nu prea suntem genul care să claxoneze. Am zis “nu prea” fiindcă există două situații când facem asta:
  – atunci când cei care au “scurtat” coada ajung în față și, normal, din cauza poziției nu văd când se schimbă culoarea. Trebuie atenționați.
  – există o anumită intersecție pe care o traversăm zilnic. Acolo este un semafor de stânga care ține fix cât să treacă 4 mașini + 1 pe galben spre roșu (care e mai temerar se bagă, care nu….aia e!). Apoi stai de îți vine rău până primești iar “verde”. Unii nu cunosc intersecția respectivă și fac greșeala de a “dormi” pe ei. De aceea, cu fix 0,5 secunde înainte de a se pune verde, toți cei din spatele primei mașini se înfig cu putere in claxoane. Dacă în prima mașină este vreun obișnuit al zonei, cu fix 0,7 secunde înainte de verde, acesta va pleca cu scârțâit de roți, câștigând admirația și recunoștința veșnică a celor din spate, în special a mașinii numărul 5 care apucă să treacă cât de cât în siguranță. ??Ei, acum, din reflexul format în timpul săptămânii, la orele de vârf, sunt mulți care claxonează acolo inclusiv în weekend sau în zilele libere. Cred că are legătură cu treaba aia a lui Pavlov.?

  Comentariu beton! Thumb up 39 Thumb down 4

  • Semaforul de la Plaza, stanga spre Bd.Timisoara? 😀

   Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 1

  • @Papi ahahah, it fits!

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 3

  • @Papi, exact acolo!??? Noi venim de pe Timișoara și facem stânga spre Lujerului. În fiecare dimineață. De vis.!

   Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 0

  • @ionut, tare aia cu castigatul admiratiei si recunostintei vesnice. :))))

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 9. Era Bula în tren, cu un sobolan pe umar. În fata lui, o baba. Bula, ca tot omu’, se scobea în nas, ragaia, se scarpina în cur, etc. Baba, ca toate babele, s-a oripilat rau la faza asta, da’ n-a zis nimic pîna nu s-a dat Bula jos din tren si a trecut, pe peron, prin fata geamului:
  – Nesimtitule!!! Fire-ai al dracu’ tu cu tot neamul tau, urla baba pe geam la Bula.
  – Sa-ti f…t mormantul ma-tii de baba afurisita, caca-m-as în adancul sufletului tau si tarami-as p**a pe crucea ta, raspunde Bula.
  La care sobolanul de pe umarul lui Bula se baga si el in seama:
  – Si daca ai pisica acasa, sa-mi suga p**a!!!

  Comentariu beton! Thumb up 37 Thumb down 6

 10. Un adevărat claxonează când se face verde, chiar dacă e primul la semafor…

  Comentariu beton! Thumb up 38 Thumb down 1

 11. N-ai ce le face frate. 50% analfabeți funcțional și 5% analfabeți de-a dreptul. Sunt 2 variante mari și late:
  1) Ne unim noi ăștia care mai avem conștiință civică și patriotică să facem un partid și o mișcare care să pună ordine în societate. Slabe șanse, eu abia îi urnesc la vot pe unii.
  2) Proteste masive pentru educație și boicoturi. Da, se va vedea abia peste 10-15 schimbarea dar va fi una reală și un pas uriaș înspre direcția bună. Dacă altfel nu vrem măcar așa însă ar trebui să hotărâm dracului odată că a început de multișor numărătoarea inversă și tot ne căcăm pe noi cu probleme depășite de polonezi și cehi acum 18 ani.

  Comentariu beton! Thumb up 17 Thumb down 2

 12. Iar soţul putea să răspundă:
  – Nu ştiu, vorbiţi cu maşina, al ei e claxonu’.

  Ca să fim în trend cu gradul de nepăsare sfidătoare din jur.

  Comentariu beton! Thumb up 27 Thumb down 1

 13. Măi, oameni buni (și supărați pe România), ni s-a aprobat creditul pentru Prima Casă! Deci no more rent, doar 25 de ani de rate. Dar nu-i bai, sănătoși să fim!
  Eu la mașini și claxoane nu mă pricep. Spre binele omenirii nu o să dau niciodată de permis. Am condus odinioară pe un drum de țară când aveam un cagic instructor la școala de șoferi. Cred că am făcut pe mine!

  Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 1

  • Ăăă… gagic*

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 1

  • Blanche,nu te formaliza,spune direct.Adica futac.:)))))

   Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 1

  • Marius M, cu ăsta nu am ajuns până acolo. Să vezi de ce: la una din întâlnirile noastre mă duce acasă la el să mă prezinte maică-sii. Omu’ se grăbea, avea 33 de ani, eu cu zece mai puțin. Bun, și ne pune maică-sa câte o farfurie de ciorbă să mâncăm. Când am terminat, am dat să pun farfuria in chiuvetă. M-a oprit cu un ton autoritar: nu, se ocupă mami de asta! Ce să vă zic, nu l-am mai văzut de-atunci!
   PS: vă rog eu pe cei care sunteți burlaci (și nu vreți să rămâneți), nu folosiți cuvântul “mami”!

   Comentariu beton! Thumb up 17 Thumb down 1

  • @Blanche,
   Completare: și nu folosiți sintagma ”se ocupă mami/tati/X/Y de asta” – ocupă-te tu, că nu-ți cade mâna.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 2

  • Laura G, am avut un flash în momentul ăla: cinci ani mai târziu și vreo patru copii (mi-a zis că vrea mulți), rânind după porc, pardon soț! Păi colegul meu de apartament, vorba cuiva, mai spală și vase, mai bagă un aspirator, scoate câte un copil la plimbare (nu pe amândoi, aici mă descurc doar eu). Nea instructorul era fix pe dictonul: eu aduc banul, tu faci restul!

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 1

  • Blanche,eu nu suport nici acum sa-mi puna sotia in farfurie,spal vase,copilul iese singur,catelul il scot eu,dau cu aspiratorul,gatesc,ce mai,sunt un zan(masculinul de la zana in caz ca nu v-ati prins).Dar tot sunt porc cateodata .Mai ales ca-s genul monosilabic de cele mai multe ori:)))

   Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 0

 14. Probabli ca daca te-ai fii intalnit in aprilie cu respectivul cuplu ti-ai fii luat 15 minute de nervi si injuraturi, asa ca pe 1 ianuarie duduiul respectiv a fost mai bun si doar te-a claxonat… ?

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 2

 15. Eu conduc foarte rar, adica la intoarcerea de la o nunta, bairam (si asta pt ca ma incapatanez si nu merg cu taxi-urile). Al meu coleg de apartament cu acte in regula, un om calm de obicei, la volan scoate fiara din el, adica injura, claxoneaza, face spume la gura daca i-a luat fata unu’, etc. Jde-mii de discutii pt ca eu nu inteleg acest comportament, adica nu inteleg de ce trebuie sa ma incarc negativ, pe prosti oricum nu ii schimbi prin faptul ca le bati obrazul. In fine, intr-una din putinele zile in care conduceam calm, cu ,,20” la ora , mi-a taiat unu’ fata. Nu foarte grav, adica aveam tot timpul din lume sa pun frana. Sotul meu s-a uitat la mine intai socat ( pt ca nu era el la volan si nu putea dumnezei in voie), apoi mi-a bagat mana prin colacul volanului si a claxonat in locul meu ( a vazut ca eu nu am intentia asta ). Am ras cu spume pana acasa ???. Cred ca soferul claxonat a zis ca suntem nebuni, o soferita mica care radea de se tavalea pe jos dupa ce-si luase un claxon.

  Comentariu beton! Thumb up 16 Thumb down 3

 16. Păi și cum ai fi vrut, @Mișule, să te avertizeze că la el mansardă bate vântul, să dea din mâini sau să îți facă cu ochiul? A folosit și omul ce avea la îndemână. Faceți, dom’le, cerere către producătorii de autoturisme să doteze mașinile cu un claxon suplimentar, cel de mârlan, ca să poată face lumea diferența.

  Comentariu beton! Thumb up 16 Thumb down 1

  • @didina, io zic că ar trebui să fie invers. Claxonul să fie opțional. 😉

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 2

  • @Mihai, ar fi o treabă, dar asta doar după ce termină duamna Firea revoluția din trafic. Vorba lui @Ionut, în București claxonul este folosit și ca element ajutător în fluidizarea traficului. Nu știu dacă e la fel și acum, dar la intersecția dintre Moșilor vechi și bd. Carol, apucau să treacă două mașini la un verde doar dacă șoferii erau de-ai casei.

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

 17. Povestea cineva că prin 87 sau 88 era intrun tren prin Ardeal
  Erau vreo trei oameni in compartiment, se deschide ușa și intră un tinerel care nici una nici două scoate briceagul și se apucă să taie în fâsii lungi vinilinul de pe canapele
  -Babaiatule, au sărit ceilalți, tu ești sănătos ?
  La care el :
  -Din cauza lu nenorocitu ăsta de Ceausescu, și voi stați și nu faceți nimic și…
  -Când mnezeii mă-tii l-ai văzut pe Ceaușescu în trenu ăsta? Nu tot noi mergem cu el ?și dacă tot spui că nu facem nimic….
  i-a băgat stânga în gat și cu dreapta jap, jap i-a ars o pereche de palme. Apoi a deschis geamul și i-a aruncat tacticos briceagul în timp ce celalat l-a luat frumos de guler și l-a dat afară cu un strașnic șut in cur
  Concluzia …….

  Comentariu beton! Thumb up 27 Thumb down 1

  • @Colonele, concluzia?

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 1

  • @Colonele, concluzia ? Să mă urc sau nu în tren ?

   Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 1

  • Concluzia e ce-mi povestea un amic acu 10 ani, recent venit din Germania
   -Băi frate, nemții ăștia chiar sunt cretini. Păi să stai tu la două noaptea la un semafor, până se face verde ?
   -Și n-ați stat ?
   -Păi noi suntem ca inapoiatii ăia de nemti? Nu trece nimic , valea
   -Chiar așa boss, noi suntem ca inapoiatii ăia de nemți ?

   Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 1

 18. Un banc zice : eram la semafor , s-a facut verde si ala din spatele meu nu a claxonat! M-am dat jos si m-am dus sa vad daca nu cumva a murit la volan!
  Alt banc zice : viteza luminii este depasita doar de viteza cu care cel din spate apasa pe claxon cand apare verde la semafor!
  Bancuri din Grecia :-/

  Comentariu beton! Thumb up 22 Thumb down 2

 19. Prostul nu e prost adevărat dacă nu semnalizează. În cazul de faţă claxonează.

  Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 1

 20. Mie nu imi da pace un gand! Acum vreo 2 ani a intrat un domn in librarie si dintr-o poveste in alta zice o chestie: domnisoara, fiecare popor are conducatorii pe care-i merita!

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 9 Thumb down 3

 21. in trafic pastrez mereu o distanta prudenta fata de cel din fata, nu mult, cam cat o masina-asa. bine, ca nu mi-a folosit cand a intrat desteapta aia in noi de-a facut masina pilaf si pe noi varza – asta e altceva!
  dar de fiecare data, absolut intotdeauna, vreun destept de pe banda vecina se baga in fata mea, crede el ca face vreo laie daca inainteaza mai repede 7-8m. io i-as casapi pe-astia! bineinteles ca trebuie sa pun frana, si io, si restul din spate.
  in ultimul an si pe mine m-a schimbat traficul, le zic si de ma-sa si de tat-su!

  coane, esti optimist daca tu crezi ca nu se va schimba nimic in anii care vin, ba se va schimba din ce in ce mai rau, cu toate!

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 9 Thumb down 3

 22. Misule ce m- ai speriat. Bine ca ai scris la sfarsit ca ai luat textul de pe feisbuc. Zic hait a varsat si laptele si uita ce scrie si unde. Nenea are masina setata din fabrica sa claxoneze la fiecare 30 de secunde. Exact atunci revenise la setarile din fabrica. Ghinion pt tine.

  Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 2

 23. Pai circula o chestie pe fb cu horoscopul,daca esti prost de bubui in 2017 ai toate sansele sa evoluezi la fel si in 2018. Sau credeti ca se schimba careva pt ca e alt an calendaristic?

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 3

 24. A fost odată ca niciodată, pe când se potcovea puricele de pe gulerul pufoaicei comunistului.

  Să zic că tocmai apăruse Loganul pe piață. Așa încât piața automobilistică gravita precum Proxima Centauri, în jurul a doi Sori: unul era Loganul. Celălalt era vârsta. Era formulă de salut între comentaci: ”câți ani ai!?”

  Undeva prin bătrâna Românie era o parcare. Cu piatră cubică bine lustruită. Fiind iarnă, era o combinație de piatră cubică și mâzgă semi-înghețată. Pe care patinai ca Tonya Harding.

  În parcarea asta, toată lumea stătea pe două rânduri. Mai puțin un taxi Logan. Soarele pieței automobilistice de la noi nu putea să stea la coadă după niște rable bavareze și wolfsburgheze. Era sub demnitatea Lui. Așa încât stătea exact la mijloc, călare pe două locuri.

  Încerc să parchez în spatele Lui, dar tot eram în stradă. Trag frâna, cobor la El, ciocănesc în geam. Coboară geamul și se ivește mutra unui comunist cam de vârsta pensiei, care mă întreabă cu un dispreț de Zeus ce vreau de la distinsa lui persoană.

  Eu: – Vă rog frumos să mergeți o jumătate de metru mai în față, ca să pot parca.

  Zeus bâiguie ceva de neînțeles. Nu știu dacă din pricina vodcii sau din alte cauze. Cred că își aduna forțele ca să îmi tragă un fulger, sau, după caz, o flegmă.

  Mă duc la mașină, las jos frâna de mână, ochesc cu grijă ca numărul de înmatriculare să fie exact în dreptul numărului lui Zeus. Și înaintez ușor. Până când numerele noastre s-au întâlnit, ca o ciocnire între doi asteroizi.

  Suspensia foarte moale și flexibilă a Loganului l-a făcut să sară de pe loc de parcă fusese într-adevăr lovit în fund de un asteroid. Deși caroseria nu pățise nimic, numerele nu erau nici măcar julite.

  Trag frâna de mână iar, mă duc la fereastra lui Zeus de Mahala și îi spun (cu cel mai frumos rânjet de care eram în stare):

  – Vă rog să mă scuzați. Am încercat să parchez mai în spate, dar e așa alunecuș pe jos și n-am oprit la timp. Dacă erați puțin, foarte puțin, mai în față…

  Bătrânul Zeus scoate niște urlete dezarticulate ca de babuin în călduri. Sau, ca de babuin dezarticulat de o haită de hiene. Calcă pe accelerație cu o furie care dovedea că m-ar fi călcat în picioare, patinează roțile ca Vin Diesel, demarează ca Paul Walker și se face nevăzut printre blocuri mai iute ca Omul Invizibil.

  Am înaintat puțin și am parcat exact cum arătau liniile de pe piatra cubică, pe un loc regulamentar.

  Comentariu beton! Thumb up 17 Thumb down 1

 25. Țâ s-o strâcat iară feibucul sau nu ai avut nimic pregătit și ai zis luați de aici până vă pregătesc ceva?

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • @ardei gras, nu s-o strâcat. Dăcât că șterg io postările din urmă ca să nu mai aibă pentru ce să se strâce. Știi ce zic?

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

 26. Doar adiacent( dotare claxon)are legătură cu articolul de azi,dar îmi pare rău să mă minunez singur.Ia de luați mai jos o mostră de marketing de pe un site de vânzări-cumpărări apărut la mine pe facebuk:

  ,,Vw Passat 1.6 benzină
  1200 lei

  In seara asta dam drumu la combinatii…vând sau schimb…doar ofer diferența nu primesc diferența nu veniți cu toate cazanele”(+5 poze la ,,bolid”)

  Atât.Ah.În poza lui de profil este cu pisi.

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

 27. Mai exista inca un banc pe tema claxonatului in Bucuresti.
  Intrebare: Care este definitia nanosecundei in Bucuresti?
  Raspuns: Perioada de timp trecuta din momentul in care se face verde la semafor si momentul in care se aude primul claxon.

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 28. Eu cand zic ca 99.99% dintre romani sunt nesimtiti, curve, smecheri, hoti, batausi etc. imi sar toti patrioretarzii in cap.

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 3

  • Si dumneavoastra sunteti in cei 0,01% presupun. Ne inghesuim cu totii acolo, sau? Cam inghesuiala, va spun, nu ma bag la asa procent…

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 29. Da!

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

Sus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.