6,517 cititori

Cu iubirea la psiholog

Dacă e sâmbătă, e Elena.

Zilele trecute am găsit pe internet un articol scris de o tipă psiholog: “Secretele cuplurilor care au o viaţă sexuală împlinită şi gesturile care trădează nemulţumirea”. Și ne dădea doamna psiholog câteva exemple despre ce fac cuplurile care sunt împlinite sexual, dar și care sunt gesturile după care-i poți recunoaște pe cei care n-au avut noroc în viață. Sau mă rog au avut dar i-au dat un voleu la mare artă. Norocului, desigur.

Bun. Ca să vă luminez și să știți ce aveți de făcut de acum înainte, asta dacă nu-i prea târziu să vă apucați de treabă, o să vă las aici câteva idei strălucite de a avea o viață sexuală în același ton. Adică strălucită.

– Sărutați-vă pasional! Fără un motiv anume. Chiar şi în public.

Deși nu sunt psiholog eu vă recomand sărutul în metrou dimineața între 8 și 8.45. Neapărat cu plescăituri. Dacă n-aveți metrou atunci puteți face asta în tramvai, autobuz sau orice mijloc de transport în comun. Neapărat sărutul să fie însoțit de atingeri și mângâieri, plus căteva alinturi cu referire la animale: pisi, ursuleț, turturică. Hai că știți voi ce se cere.

– Vorbiți deschis despre viaţa voastră sexuală, despre ce și cum vă place. Și mai ales ce v-ați dori.

Aici sfatul meu este să nu pomeniți despre vecina blondă de la 2 sau, după caz, de înstructorul de înot al copilului. S-ar putea ca sexul să-l treceți la pierderi. Sau amintiri. Definitiv și iremediabil!

– Stabiliți-vă întâlniri romantice săptămânale şi plecați împreună în vacanţe romantice.

Doamna psiholog, ce vreau eu să vă spun, după o vreme singura întâlnire romantică e aia la supermarket, după 12 ore de muncă, unde el băgă fisa în cărucior și-l împinge printre rafturi. Iar eu în contrapartidă, ca să-i arăt romantismul din mine, car pungile până sus și mă blochez în bucătărie.

– Faceți din viaţa erotică o prioritate şi nu tratați acest aspect al vieţii voastre ca fiind ultimul dintr-o listă foarte lungă de probleme.

Aici voiam s-o-ntreb pe doamna psiholog cui i se adresează. Că dacă ne sfătuiește pe noi ăștia căsătoriți de mai bine de 10-15 ani și cu un copil doi la activ, apăi sexul chiar e o problemă. Una mare! Și fără rezolvare se pare.

– Rezolvați-vă conflictele fără să rămâneți supăraţi. Iertați-l cu ușurință pe celălalt!

Eu zic s-o luați ușurel cu nervii și supărările. Nu aruncați cu papucii după voi. Aveți răbdare! Va veni o vreme când n-o să vă mai atace nimic din ce face partenera/partenerul. Se numește obișnuință sau “câinii latră, ursul merge”.

– Faceți orice transformare în mod conştient. Această transformare presupune îndreptarea frecventă a atenţiei către celălalt pentru o mai bună conectare fizică și emoțională.

Exact! Tot ceea ce-și doresc partenerii de viață este să fie urmăriți. Îndeaproape. Pentru o conectare de succes vă recomand să vă faceți vizite-surpriză la locul de muncă. Sunt șanse ca (virgulă) conectarea “fizică” să se înfăptuiască atunci pe loc iar cea “emoțională” în minutele imediat următoare. În sensul că cineva va plânge. Cu muci.

– Știți ce anume declanşează latura erotică a partenerului. Folosiți-vă de asta!

Băi, nu știu cum ceapa mă-sii de treabă vine asta, dar știu sigur că după o perioadă de timp, tocmai că știm care-i declicul, ne ia așa un somn sau durere de cap înainte să-l folosim, de mamă-mamă.

– Faceți-vă cadouri-surpriză romantice şi  îmbrăţişați-vă des.

Asocierea asta dintre cadou, surpriză și romantic trebuie gestionată bine. Că dacă cadoul romantic vi-l faceți vouă și surpriza e a partenerei/partenerului atunci e bine să aveți pe tasta rapidă 112 cu direcționare instantă către Securitatea Națională. Bătălia de la Rovine se va turna în direct la locul faptei.

– Fiți buni prieteni şi distrați-vă împreună!

Alo, se aude până-n fund la doamna? Bun. Doamna psigolog, aici ajungem inevitabil toți. Vom fi atât de buni prieteni cum nu v-ați putea imagina. Ne vom spune adevăruri în față, direct, fără ocolișuri: “tâmpito” și “porcule” vor fi spuse din tot sufletul. Exact ca unui prieten bun. Și ne vom distra pe seama noastră. Că altceva n-avem ce să mai facem.

V-aș fi spus și care-s gesturile pe care le fac cei cu o viață sexuală dezechilibrată și nefericită, dar din fericire nu există așa ceva. Facebook-ul ne dovedește asta in fiecare zi.

mihai_vasilescu_cuplu

64 de păreri la “Cu iubirea la psiholog

 1. Cine plm a scris tampeniile astea?

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

 2. Practic, psiholoaga asta te îmbolnăvește de nervi.

  După ce citești mirobolantul articol, dacă ai ghinionul să te fi împerecheat deja și ți-ai consumat și săptămâna de miere, s-a dus și bruma de mulțumire – dacă o ai, desigur.

  Dacă nu te-ai împerecheat, e și mai rău, că spusele astea te trimit pe un tărâm ireal…

  Îţi place sau nu: Thumb up 9 Thumb down 1

  • @Laura, hahahaaaa. Cum o dai nu e bine.

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 1

 3. Mda .. that’s don’t impress me muci ? orice probleme ai avea sper sa le depășești cu succes și să ne scrii ceva inspirat și din experiențele din concediu. !

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • @HabaRnaM, singura mea impresie din concediu a fost că s-a terminat cam repede.

   Îţi place sau nu: Thumb up 8 Thumb down 0

 4. Daca citesc si mai si aplic ce scrie sexuloaga asta se duce plwlii de suflet chefu de fu.tut.Uite cum pui botu la ca.caturile si in loc de mufat organu tau cu organu ei,ajungi tu la pește,ea la cosmetică.

  Comentariu beton! Thumb up 24 Thumb down 2

  • @edelweis, sau tu la cosmetică și ea la gantere.

   Îţi place sau nu: Thumb up 9 Thumb down 0

  • @Elena,nevasta-mea face zumba sau cum dracu se numeste aia,nu ar putea nici sa rostogoleasca bara cu care fac eu indreptari.

   Îţi place sau nu: Thumb up 8 Thumb down 1

  • @edelweiss, @Laura G știe cu dansurile astea pe care le face soția ta. Și nu te supăra, dar la dimensiunile tale nicio femeie care este cu tine nu s-ar apuca de tras fiare.

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 1

  • Zumba e fitness pe muzică (latino). Și e un sport foarte solicitant. E drept că, practicându-l nu rostogolești fiarele, dar te miști elegant prin viață 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 1

  • Vezi @edelweiss, ți-am zis io că Laura știe? Ți-am zis!

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • @Fetelor,am vazut ” barbati” care fac fitness latino din astă.Ceva mai gay nu am văzut.La 1.95 si 106-7 kile sunt un silfid,un balerin gingaș.

   Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 1

 5. Ca unul trecut printr-o pshiholoaga, zic ca inainte de sex, pe post de preludiu, pentru o viață sexuală împlinită, desemnați niste copaci …

  Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 0

  • @Redoo, am uitat când am scris textul că ai fost căsătorit cu o psiholoagă. Ceva sfaturi din experiența ta?

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • Nu căsătorie, coabitare…

   Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 0

 6. hai sa rescriem putin sfaturile astea, asa, mai pe inteles:
  1. Marcheaza-ti teritoriul (aaa partenerul) cu orice fluide corporale consideri potrivite, dar numai in public.
  2. Cine poate face, cine nu, e critic. Discutati despre ce nu mai faceti.
  3. In cazul in care nu va ajungeau meetingurile si targeturile si KPIurile de la birou, faceti aceiasi treaba si acasa. Puneti sexul in calendar.
  4. Prioritizati sexul din calendar.
  5. Pisati-va partenerul la cap aratandu-i atentie.
  6. Sariti pe el a 80976659 oara in aceiasi pozitie, ca sa fiti siguri ca ii place.
  7. Schimba-i garderoba (folosind cardul lui/ei) si apoi imbratiseaza-l in timp ce ii dai bonul.
  8. La final puneti in palma o jucarie care curenteaza, intindeti mana si spuneti: “Inca prieteni?” Strangeti mana cu putere.

  Comentariu beton! Thumb up 18 Thumb down 2

  • @Syl, doamne ferește, ce imaginație ai și tu :))))))))))

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • @Syl, nu vrei să ştii cum am citit eu punctul 5. 😀

   Comentariu beton! Thumb up 18 Thumb down 1

  • Și eu la fel :))))))

   Îţi place sau nu: Thumb up 7 Thumb down 0

  • nu mai puneti diacritice peste tot :))
   @Elena, merci de compliment

   Acum e clar de ce ma iubeste al meu, cu o femeie cu asa minte nu te plictisesti. Ce-i drept, incepi sa ai PTSD (Posttraumatic stress disorder), dar macar nu te plictisesti.

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

  • Și eu l-am citit la fel punctul 5! Facusem ochii maaaari… Am mai recitit! ?

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • Si eu :))

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 7. Doamna psiholog ne împărtăşeşte din experienţa unei relaţii armonioase pe care o trăieşte personal?
  Sau e singură cu o pisicuţă (nici măcar motănel) ce-i toarce fire himerice, din care apoi domniţa psiholog ţese, aceste sfaturi, fără cusur?
  Ultimele 2 ‘virguliţe ‘sunt puse bine sau era mai sugestiv să pun paranteze rotunde în locul lor ?

  Îţi place sau nu: Thumb up 10 Thumb down 0

  • @Solandi, doamna ne-a scris din experința ei cu clienții. Cred.
   Sunt curioasă ce fac oamenii ăia pe care i-a consiliat. Or fi bine sănătoși?

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • Oamenii ăia s-ar putea să facă bine, unii dintre ei. Deoarece simplul fapt că au recunoscut nevoia unui psiholog denotă faptul că erau dornici să salveze acea relaţie. Şi cred că ăsta e un mare pas spre… bine. Iar şedinţele terapeutice sunt un fel de placebo apoi.

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

 8. Dară, totul este foarte simplu! Pui un foraibăr pe interiorul ușii de la cămară și ai di tăti : intimitate, vacanță-n doi, sex nebun, atingeri multiple, picnic cu zacuscă plus mierea pentru fanteziile ei/lui. Pisicoloagă de doi bani! Precis nu știe ce-i aia cămară dotată. O leneșă !

  Comentariu beton! Thumb up 18 Thumb down 0

  • @francesca, aia cu “vacanță romantică săptămânală”, m-a dat și pe mine pe spate. Dar m-am ridicat repede, m-am scuturat și m-am luat cu treaba.

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • Eu am înțeles altfel: întâlnirile să fie săptâmânale, nu vacanțele. Despre romantism nu știu ce să zic că fiecare îl percepe altfel, dar să ieși o dată pe săptâmână la o masă în oraș cu partenerul de viață nu mi se pare nici imposibil, nici sfat tâmpit. Noi ne bucurăm să ieșim împreună la masă, mai ales dacă e pusă, gătită și strânsă de alții, să povestim despre cum ne-a fost ziua sau chiar despre ce trebuie reparat/cumpărat, să facem planuri pentru una-alta, să gustăm ceva nou și să vedem cum putem face și noi acasă etc. E așa de ieșită din comun treaba asta? Sau să vii la ușă să-l întâmpini pe celălalt cu un sărut (mai lung) și/sau cu o îmbrățișare când intră? (Nu suntem nici de departe vreun cuplu model sau perfect)

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 9. Pai asa si Hagi e psiholog cu ale lui : Sa facem bine sa nu fie rau, ai n-ai mingea dai la poarta sau mingi inalte si pe sus. Cam din acelasi film cu psiho-pupu asta. Vreau si eu 10k euro pe luna, sa muncesc DECAT o zi si fac tot ce zice ea.

  Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

  • @Florr, stai la rând. Primii sunt ăia nu vor să muncească deloc?

   Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

  • Adversarii și-au dorit mai mult victoria! :))

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

 10. Şi cum comentariul meu văd că e blocat în anticameră momentan (habar nu am ce cuvânt obscen am folosit acolo) pot adăuga un singur lucru: se vede clar în textul de mai sus cine vorbeşte din cărţi şi cine din experienţă. 😀

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

 11. Pe mine asta m-a dat pe tobogan :”stabiliți-vă întâlniri romantice săptămânale și plecați împreună în vacanțe romantice.”
  Să o văd eu pe madama piscoloagă, cum pleacă ea la întâlniri romantice cu 2 plozi după ea sau în vacanțe la fel de romantice…
  Și din câte știu eu, chiar dacă nu ai plozi, băinene, chestiile astea romantice costă dublu-triplu față de ceva normal, deci….

  Îţi place sau nu: Thumb up 8 Thumb down 0

  • @diabolic, @francesca e psihologul meu începând de azi. Cică să ne inchidem în debara :)))))))

   Îţi place sau nu: Thumb up 8 Thumb down 0

  • @Elena, valabil pt cine are debara. Eu am spart ușile și am băgat combina frigorifică; tot un fel de debara, dar…..?

   Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

  • @diabolic modelul acesta de camara favorizeaza apropierea partenerilor.

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • Si pe mine cui ma dai?
   Si eu am nevoie de psiholog!!! In debara!

   Am ras de mi-au sarit secretiile nazale!
   Apreciati ce “elevat” ma exprim ?

   si un pic sa extrapolam…pentru d-na psiholog…
   Itic avea o suta de gaste.Intr-o zi , cateva se imbolnavesc si mor.
   Disperat, Itic se duce la rabin.
   Rabi, da-mi te rog un sfat, ca-mi mor toate gastele si mor si eu de foame.
   Itic, uite ce ai da facut: da-le in fiecare zi cate o lingura de apa.
   Se apuca Itic, se chinuie si le da apa cu lingura, dar degeaba, tot mai mureau.
   Se duce iar la rabin.
   Rabi, ce ma fac, le-am dat apa cu lingura, dar tot mor.
   Mai Itic, da-le apa calduta.
   Fuge Itic repede acasa si le da apa calduta cu lingura, dar tot mureau.
   Disperat , se duce iar la rabin.
   Oi, oi, rabi ce ma fac ? Imi mor toate gastele si mor si eu de foame.
   Mai Itic incearca cu apa calduta si putin sarata.
   Fuge bietul Itic acasa si le da gastelor apa calduta si putin sarata, chinuindu-se, cu lingura.Tratamentul nu are nici un efect si ii mor toate gastele.
   Disperat, se duce la rabin.
   Oi, oi , oi vis mir, ce ma fac, mi-au murit toate gastele, am sa mor si eu de foame.
   Mai Itic, eu sfaturi mai am , dar nu mai ai tu gaste.

   Comentariu beton! Thumb up 20 Thumb down 0

  • @Sile, :)))))))). Exact! Hahahahaaaaa

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 12. ???
  Eu nu înțeleg cum unii chiar își duc existența din sfaturi de genul asta.
  Elena, textul ăsta ar trebui citit de toți viitorii aspiranți la o relație. Că sa fie preveniți.
  Ah, ce am mai râs! Dau un mare SHARE!
  Love you! ?

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • @simona, nici eu nu înțeleg, jur! ?

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • Nush cum plm se face ca astia stiu sa dea sfaturi tuturor despre cum sa f…ta,cum sa-si faca dimineata mirobolanta,cum sas se c,,,ce si rahatul sa le miroase a trandafiri dar viata lor reala e un esec de cele mai multe ori.Imi aduc aminte de sexologul ala(sau psiholog,nu mai stiu titulatura)care era pe la o televiziune si dadea sfaturi tuturor cum sa-si faca viata in cuplu o feerie dar dupa un timp s-a aflat ca-si batea nevasta de o rupea.Adica teoria ca teoria,practica ne omoara:))).Am frecventat o perioada un fel de chat ,asa era si acolo,daca unul zicea ca are o problema cu partenerul/partenera
   sareau cinci sa-l invete cum s-o rezolve.Culmea e ca toti erau divortati….

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

  • Păi tocmai, că aveau experiență…dacă aveau și mai multe divorțuri fiecare, au căpătat experiență variată. Vorba ceea, din greșeli se învață.

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 13. Ăștia vor sa ne decimeze! Dacă vad tinerii asta, (articolul ei, nu al tau) nu se mai căsătoresc, nu mai fac copii, și vor/vom fi prieteni pe facebook.
  Pentru a nu mai avea problemele astea, se va inventa sexul telepatic, ca în filmul ala cu Stalone și Sandra Bullock.
  Las asta aici sa va convingeți ca vad în viitor!

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • @Gigi, sexul ăsta telepatic o fi mai bun decât ăla din amintiri?

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • @Elena P Lăsați, lăsați! Amintirile sunt ale lui Creangă! 🙂
   Pe recomandarea “vorbiți deschis” am un banc: doua tipe…prima întreabă -Fată, tu vorbești cu soțul tău când faci sex? A doua răspunde -Da, dacă ma sună!

   Îţi place sau nu: Thumb up 9 Thumb down 0

  • @Gigi, hahahahaaaaaaa
   :))))))))))))))))))))))))

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 14. Băi nene, uite că pe mine m-a pus pe gânduri tema de azi…Adică înțeleg că tanti psiholoaga a fumat puțin cam mult, chiar dacă marfa e de calitate, altfel n-ai cum să crezi că astfel de sfaturi vor fi primite cu sufletul la gură de poporul nesatisfăcut.
  Dar (da, ştiu există şi un “dar”) mie mi-a stârnit nişte curiozități. Eu chiar aş vrea să aflu nişte “tips&tricks” despre cum naiba mai rezişti după țşpe ani de căznicie(;)) sau coabitare sau cum se mai numeşte în zilele noastre statul împreună, deci cum rezişti să nu o iei razna…Adică să mai fie cu o țâră de romantism şi o lecuță mai multă viață de cuplu (nu doar de familie).
  Şi întrebarea vine de la una care e de aproape 18 ani cu bărbatul din dotare şi mai are şi doi plozi.
  Deci, dacă aveți astfel de hinturi, eu sunt dispusă să învăț 😉
  Căz şering iz chering.

  Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

  • @Deea, și eu aștept. Mai jos ai semnele cuplului nefericit dpdv sexual (și nu numai):
   “De asemenea, există lucruri care dau de gol nemulţumirea din dormitor, iar în opinia specialistului, sunt cel puţin şase lucruri comune pe care le fac cuplurile cu o viaţă sexuală dezechilibrată şi nefericită:
   – Petrec foarte puţin timp împreună într-o săptămână normală;
   – Par a face din orice o prioritate, mai puţin din relaţia lor;
   – Se axează foarte mult pe carieră, afaceri sau pe copii;
   – Se deconectează unul de celălalt şi duc vieţi paralele;
   – Cel mai mult vorbesc împreună despre listele cu lucruri pe care le au de rezolvat;
   – Nu au voinţa şi dorinţa de a se concentra asupra partenerului/partenerei”

   Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

  • @Elena P, ce e “săptămâna normală”? M-a băgat un pic în ceață.

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • @Didina, cred, repet: cred, că e aia în care noi femeile nu ne mai putem scuza cu sindromul lunar?.

   Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

  • @Elena P, hmmm… păi atunci nu prea se pupă cu escapadele alea săptămânale. Sper că varza cu ciolan afumat intră la categoria suprize romantice, măcar așa să dreg busuiocul până ne lămurim.

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

 15. Asta-i pe genu’ hai sa ne radem de dimineata :).
  Oare tanti asta de-a scris o fi avut o relatie mai lunga in viata ei?! Sa vada si ea cum e cu romantismul: ai uitat sa iei paine?!, de ce ai mutat chitantele ca acum nu le mai gasesc?!, unde mi-s sosetele alea albe, scurte, fara dunga?, n-ai bagat la spalat tricoul meu verde? Si eu cu ce ma imbrac? :)))
  Si sigur, lista e lunga, de ambele parti:)
  Altminteri e un post foarte amuzant:).

  Îţi place sau nu: Thumb up 7 Thumb down 0

  • @Maria, geaca asta a copilului când i-ai cumpărat-o?
   – Păi nu i-am luat-o eu, poate tu.
   Nu, nici eu. Sigur e a altui copil de la after :))))).

   Îţi place sau nu: Thumb up 7 Thumb down 0

  • Macar s-a ales copilul cu o jaca in plus :).

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • Ha ha ha ha :))))
   Asta îmi aduce aminte de romanticul de bărbatu-meu care a venit ieri (si) cu pijamalele unei alte fetițe de la gradiniță. S-a gândit c-or fi tot ale lu’ fie-sa ?

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

 16. Eu astept un tutorial, un psiholog ceva, un topic scris de Elena in legatura cu sexul pe net sau prin net…nu stiu cum e corect. Sexul real nu ma mai intereseaza in sensul ca la varsta mea imi este clar, l-am invatat. Is curioasa foarte de cel virtual caci am auzit ca e cool si in trend , modern. Cum vreau sa fiu in rand cu lumea…

  Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

 17. Of, daca nici la sechs nu ne pricepem, ce sa mai zic. Traiasca psihologii!

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

 18. multumesc pentru lumina.

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

Sus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.