193,148 cititori

O specie letală: mămicile de parc

Text scris de Elena.

Te simţi neputincioasă în faţa vieţii? Copilul tău îţi pune întrebări la care nu ai răspuns? Suferi de vreo boală şi medicul curant nu-ţi găseşte leacul? Te cerţi cu soţul din nimicuri? Nu-ţi iese rântaşul ca al mamei soacre? Mai rău, nu ştii de ce nu te căsătoreşti, deşi eşti o floare ești un crin, eşti parfumul cel mai fin? Am soluția pentru tine: ieşi cu copilul în parc! N-ai copil?! Împrumută unul din vecini! Ţi-l vor da sigur. Crede-mă! Orice părinte sănătos la cap ar ucide pentru două-trei ore de liniște. În plus, merită efortul și fiecare minuțel petrecut acolo. Odată ajunsă în parc avalanșa de sfaturi nesolicitate primite îți va aranja viața pe următorii douăzeci de ani. Garantat.

De ce? Păi în parc e raiul expertelor. O să găseşti pe fiecare metru pătrat cel puţin trei-patru exemplare de expertă în ORICE: parentologie, sexologie, dezvoltare personală, cooking, fashion şi orice boală existentă (sau nu) pe acest pământ. Nu te întreba cum o să le recunoşti. Dacă nu le vezi tu, nu-ţi face griji, te găsesc ele pe tine. Dacă te grăbeşti prea tare şi arzi de dorinţa de a primi răspuns la toate întrebările, aşează-te pe-o bancă și așteaptă puțin. Ăla e locul cel mai vânat de experte.

Totul va începe cu laude la adresa copilului tău. Dacă ești atât de tâmpită încât să confirmi și chiar să plusezi cu mici exemple de excelență din viața copilului, ei bine, mai bine îți băgai un băț în fund. Așa măcar erai nevoită să stai în picioare și-ai fi scăpat cu viață. Brusc, vei descoperi că tot ce faceți tu și fiu-tău e greșit și singura ta șansă e să taci și să asculți. Doar ți se vrea binele și poate mai ai o șansă. Mică, dar o mai ai.

Știe să scrie deși nu e la școală? Va fi un loser când va crește și în niciun caz n-o să-i placă școala! Să nu te pună dracu’ să întrebi de ce. Ce-am vorbit noi mai sus? Taci și asculți!

E drăguț ăla micu’? E clar, mai mult ca sigur o să se urâțească la maturitate. Chestia asta o știe oricine are un dram de cunoștințe în materie de copii.

Nu l-ai alăptat la sân? Aoleu! Numai dacă ai de gând să te sinucizi poți să spui cu voce tare în parc așa ceva. Adică ELE au ținut câte șapte copii la piept și tu n-ai avut lapte nici măcar pentru unul? Pleci de acolo stigmatizată și intri în prima farmacie sperând să poți cumpăra somnifere fără rețetă. Multe, cât mai multe, ca să scapi odată de viața asta în care n-ai fost în stare de nimic.

De ce l-ai îmbrăcat așa? Dacă transpiră și stă ud la spate? Aud? Ce fel de mamă ești tu? Pune-i urgent o batistă, un șervețel, o frunză ceva între tricou și piele, inconștiento.

Pălăriuța unde e? Acasă?! Până mâine face otită! Da’ nu-i nimic. Dacă face să-i dai musai să bea trei picături de apă de la pisică castrată. Și neapărat mămăligă fiartă pusă la ureche. Topește durerea. Cu tot cu ureche.

Cuuuum? Vrei să-i dai copilului mărul ăla care a căzut pe jos? ARUNCA-L, dacă nu vrei să simți  instant flăcările iadului? Pentru că acolo vei arde, denaturato! Bine, oricum de finalul ăsta vei avea parte și dacă cumva îndrăznești să-i dai mărul cu tot cu coajă.

Copilul se dă pe tobogan și tu stai și fumezi în timp ce te uiți relaxată la el? Ăsta e cel mai bun semn că există Dumnezeu și doar mila LUI imensă face să nu fii lovită pe loc de un fulger care să vă scape pe amândoi de chinuri.

Ce-ai zis? Al tău e singur la părinți? Iisuse Hrisoase, cum vrei să trăiască așa singur pe lume? Vrei să-l distrugi psihic, este? Pune mâna și fă-i un frățior, o surioră, fă ceva în ceapa mă-tii de femeie. Că de-aia te-a lăsat ăl de sus. Ah, nu mai vrei să faci? Te-ai nenorocit! V-ați nenorocit. Și tu și copilul. Puteți să vă luați adio de la viață atunci, pe loc, în parc. Oricum nu mai are ce să vi se întâmple bun.

Cu ultimele forțe te aduni de pe bancă și chemi copilul să te duci dracului acasă, să scapi, când îți vine ea, ideea. Te ridici în picioare, spui calm și relaxat:

– Știi, de fapt sunt divorțată și-l cresc singură. Și mi se pare foarte tare pentru că nu mă mai fute nimeni la cap și pot să-l educ fix așa cum vreau eu. A, și de mâine îi iau bonă. Thailandeză.

Și te întorci și pleci până ce capul cârlionțat al expertei atinge cu zgomot pământul.

171 de păreri la “O specie letală: mămicile de parc

 1. Super textul! Mi-a făcut ziua!

  Comentariu beton! Thumb up 48 Thumb down 2

  • @Ardeleanca, atunci stai departe de bancă în parc.

   Comentariu beton! Thumb up 31 Thumb down 8

  • Unde sunt eu pot sta liniștita pe banca ca nu se bagă nimeni in seama cu mine!?

   Comentariu beton! Thumb up 29 Thumb down 5

 2. Cat fight ?? Olvivia vs Elena P ? make the bets

  Comentariu beton! Thumb up 22 Thumb down 3

 3. Cireașa de pe tort: spune-le că al tău plod este la grădiniță/școală particulară. Ăștia sunt bani aruncați aiurea.

  Comentariu beton! Thumb up 70 Thumb down 5

  • @Xenopol, e suficient să spui că-i la grădiniță. Deja faptul că te-ai întors la muncă şi scoli copilul la 7 dimineața e o crimă.

   Comentariu beton! Thumb up 74 Thumb down 3

  • Copilul meu merge la grădiniță de la un an și 2 luni, mi s-a pus și mie întrebarea ”deja?” dar când am început munca la o săptămână de când am născut nu m-a mai întrebat nimeni ”deja?” :))
   Foarte tare textul, Elena 😉

   Comentariu beton! Thumb up 71 Thumb down 7

  • @Roxi, nu-mi spune că întrebarea ți s-a pus în parc.

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 1

  • Vai, nu. Aici (undeva în afara RO) oamenii sunt mai relaxați în parcuri + primesc copii la creșă de la 4 luni, eu am fost întârziată că l-am dus la peste un an :))
   Se mirau cunoștiințele din RO.

   Comentariu beton! Thumb up 32 Thumb down 1

 4. Been there, done that. Mi-am luat porția de cicăleală gratuită. în fond, sunt doar niște femei plictisite de viața lor și/sau în căutare de validare personală. Eu nici nu le mai răspund, pur și simplu mă uit prin ele și-mi văd tot de treaba mea. Asta funcționează mie-n sută!
  Mai nou, ma distrează altceva la mămicile din parc. înainte doar mă intriga/enerva. Acum mă amuză spaima lor cand reperează o mămica singură. Se repliază instant și-și marchează strâns bărbatul de parcă n-am ce face cu doi copii de fusta mea decât să fac rost de-al treilea. Oh, bitch, please! Keep him! Eu doar îi inapoiam trenulețul pe care fii-tu l-a aruncat în buclele fie-mii. și privirea mea nu era una seducătoare, era ucigătoare. Close enough, I guess!
  Acestea fiind zise, hai la parc, că acuși ne spurcă pupăza!

  Comentariu beton! Thumb up 213 Thumb down 11

  • @Vera, du-te, soro, că tu vrei să-ți refaci viața. Tu nu știi, dar ELE, da.

   Comentariu beton! Thumb up 43 Thumb down 3

  • @Elena vreau să-mi refac viața. Într-un hamac. Cu o navetă de cidru. Și pâine proaspătă și unt.

   Comentariu beton! Thumb up 99 Thumb down 4

  • @Vera, cidrul îl aduc eu. Zi-mi unde ai hamacul montat.

   Comentariu beton! Thumb up 34 Thumb down 2

  • Elena, hai în Kiseleff. Au adus ăștia produse tradiționale, au încins grătarul, au montat castel gonflabil. Am parcat mândrele în saltele și io inspir cu nesaț fumu’ de grătar. Life!!

   Comentariu beton! Thumb up 27 Thumb down 5

  • @Vera daca nu le povestesti despre noptile fierbinti cu partenerul tau, cu 10 ani mai tanar, de aia te privesc asa. Baga niste texte cu detalii din zona asta si vor face implozie pana acasa. Plus viata amara aluia de langa ele. Muhahaha

   Comentariu beton! Thumb up 64 Thumb down 3

  • Florr, ahahaha, ești rău. Nu fac așa, odată am fost și eu o gospodină apatică, nu vreau să chinui femeile chiar într-atât.

   Comentariu beton! Thumb up 24 Thumb down 5

  • eu trec zilnic spre job printr-un parc plin de astfel de specimene…mă simt de parcă aș umbla gol printr-o pușcărie de femei…trec cu degetele încrucișate așa pe ascuns si fac semnul crucii cu limba pe cerul gurii….

   Comentariu beton! Thumb up 95 Thumb down 2

  • Love U!!

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

 5. Auch, eu imi aduc aminte de fazele alea cand era fie-mea mica si dupa alte discutii de mame doar despre copchii, incepea marea revelatie despre cum se caca aia micii. Cat, cand, cum, unde, de ce. Intrebarile pe care tre sa si le puna orice jurnalist. Recunosc ca imi venea sa fug. Acum e misto, progenitura mea nu mai are nevoie de supraveghere constanta, daca ies prin parcuri ma bag cu nasul intr-o carte, sau iese cu alti copii prin zona in care locuim, iar eu raman fericita acasa.

  Comentariu beton! Thumb up 20 Thumb down 2

  • @Alina, daaaaa. Discuțiile despre consistență și culoare. N-aveam niciodată ceva de spus. Abia așteptam să-l schimb de miros, dacă mai și priveam muream.

   Comentariu beton! Thumb up 26 Thumb down 4

  • Sau cand o lasam sa se joace in balti si noroi si parintii ma priveau cu ura. :)))))))) Sau o lasam sa se murdareasca de nu puteam sa o tin de mana si sa mearga cu picioarele goale prin iarba. Bad mommy! Am replicat de multe ori ca multumesc de sfaturi, dar ma plictisesc discutiile si oricum fac exact cum consider eu. Really bad mommy! 😀

   Comentariu beton! Thumb up 79 Thumb down 3

  • @Alina, mă mir că n-ai plecat bătută.

   Comentariu beton! Thumb up 27 Thumb down 2

  • A mea la groapa de nisip si-a dat prima data încălțămintea jos. Apoi pantalonii. Cand ceilalti copii i-au luat exemplul mi-am dat seama ca eram in „danger zone” după privirile primite. Mai ales ca am lasat-o desculta si in body sa alerge prin parc in timp ce jumatate din copiii veniti arătau de parca îi duceai la expozitie.

   Comentariu beton! Thumb up 34 Thumb down 2

 6. Oooo daaa!!!Bravooo!!!

  Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 2

  • @Elena, parcă mă uit în oglindă când îți răspund.??

   Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 1

 7. Ah, acum îmi dau seama cât noroc am avut că atunci când îi duceam în parc eram cu patine cu rotile. 🙂 Aşa uite cum am scăpat de mămicile care …stăteau pe bancă. 🙂

  Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 3

  • @9, și nu te odihneai niciodată? Mă oftic tare dacă ai scăpat de momentele astea.

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 1

  • Mai greu mi-a fost cu fosta soacră, care mereu credea că ştie mai bine cum se cresc copiii. 🙂

   Comentariu beton! Thumb up 29 Thumb down 2

 8. Eu am fost luat la suturi ca ” de cand il scoate tatal pe copil la plimbare in parc, mama trebuie sa-l scoata, ca mamele stiu mai bine”. Le-am raspuns ca am gasit copilul in parc , si-l mai aduc din cand in cand, poate isi regaseste mama. Privirile lor au facut toti banii !!!

  P.S. : N-am mai intrat eu de mult pe blogul lui Mihai ( Elena P fiind singurul motiv pentru care deranjez pe aici ) , dar parca vad o poza in dreptul userului Elena P. Te-ai hotarat sa mai dezvalui din mister ?

  Comentariu beton! Thumb up 93 Thumb down 2

  • @Dan M, zi-mi, te rog, că atunci când ieși în parc nu te îmbraci ca o paparudă. Că noi nu ieșim pentru dansul ploii. Mai vrem o clătire de ochi ceva.

   Poza am pus-o ca să vadă cârcotașii că nu-s “latura” feminina a lui @Mihai.

   Comentariu beton! Thumb up 25 Thumb down 2

  • @Elena P , ma consider un tip la moda ( daca se considera ca anul 2005 mai e la moda) . Asta cu tinuta e o discutie ampla, noi , barbatii in general suntem foarte conformisti in ceea ce priveste tinuta (adica trebuie sa am tricou, pantaloni si papuci ) . Culorile sunt simple, noi percepem doar 16 culori (piersica pentru noi e fruct, iar fuchsia si corailul nu exista).

   De poza ma bucuram ca a aparut, dar, la cat e de mica, tot un mister ramai !

   Comentariu beton! Thumb up 34 Thumb down 0

  • Dan M, dai click dreapta pe poza, o deschizi in alta fereastra, in nume undeva exista un 60, il modifici la 600.

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

 9. Elena, minunatul tau text e valabil si pentru bunicile cu nepotii in parc? Ma gandesc ca da…Am vazut multe dealtfel, eu inca nu am dar pot imprumuta pana una alta.
  La postarea de ieri lumea mi-a zis ca am aberat si nu as vrea sa patesc si azi la fel. De aia intreb. 🙂

  Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 0

  • @GMT, bunicile cu copii în parc mai sunt cum sunt, dar alea singure…scuip în sân, fac două mătănii și mă rog să nu mă vadă.
   Că mă vedeți la știrile de la ora 5.

   Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 0

  • Hai la mine la o cafea ;))) Am un comitet de primire de 6-10 (dupa rangul invitatului, pentru tine le pun in geam si pe alea pr care le scoate familia cand vine postasul cu pensia). Eu stau aici de 10 ani, de cand am venit la facultate. In fiecare zi ma intreaba cand ma marit. Cea mai simpatica si amnezica dintre ele: hai ma mama ca acus faci 25 ani si nu te-ai maritat inca. Eu calm: acus fac 30 de fapt si nici nu ma gandesc.

   Comentariu beton! Thumb up 25 Thumb down 0

 10. Later edit. Daca nu ai copil, nu imprumuta. Poti sa iesi cu cainele, la alergat, sau cum mai fac eu, chiar la munca, cu laptopul in brate si sa poposesti pe proverbiala banca. Efectul va fi fix acelasi.

  Comentariu beton! Thumb up 20 Thumb down 0

  • @Syl, cum să ieși FĂRĂ copil în parc????

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 0

  • Singura, la ora 11 cu o cafea langa si butonand usor mini-laptopul. Dialog savuros dintr-o zi din asta:
   Mamica (asezandu-se langa mine): -Da al tau unde e?
   Eu: – La munca.
   M: -Nu sotul, copilul.
   Eu: -Nu copilul, iubitul.
   M: -Dar copilul?
   Eu: N-am! (Pe ton de Moromete)
   M: -Pai si de ce vii in parc?
   Eu: -Sa muncesc la aer.
   M: – Cum sa muncesti, aici vine lumea sa se plimbe.
   Eu (aratand spre cetateanca in vesta reflectorizanta care matura): -Noi mai si muncim, data viitoare imi iau si eu vesta, sa ne recunoasteti.
   A plecat ;))

   Comentariu beton! Thumb up 208 Thumb down 1

  • @Syl, hahahahaaaaa. Nu uita de mătură. Vrăjitoareo??

   Comentariu beton! Thumb up 37 Thumb down 0

  • Nota 10 pt raspuns?

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

 11. Eu, dimpotriva, am ocolit parcurile, fiind educatoare, toate mamicile credeau ca sunt atotstiitoare in cresterea copiilor. Le-am socat pentru ca am fost o mamica atipica: delegare de sarcini tuturora din familie, de la bunica, matusica, la tatic. Ultimul era responsabil cu plimbarile.

  Comentariu beton! Thumb up 28 Thumb down 0

  • @ivy, și tu ce făceai în timpul ăsta? Te odihneai?

   Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 1

 12. Finalul e magnific. Imi imaginam cum te intorceai tu pe calcaie, ca in Tanar si nelinistit, si aia din spatele tau cazand cu incetinitorul pana loveste asfaltul. Faceam asta stand la coada, in magazinul preferat al lui Mihai, fara sa ma pot abtine din ras. Noroc ca nu era coada mare si nu sunt multi care ma cred nebun acum.

  Comentariu beton! Thumb up 16 Thumb down 0

  • @Florr, pentru una care te consideră nebun garantez eu?

   Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 0

 13. Am observat că “teroristele” te acostează prin învăluire adresându-se spontan doar bebeului in prima jumătate de oră cu diverse întrebări de importanţă capitală deşi acesta e în imposibilitate evidentă de a-şi exercita dreptul legitim la replică având în lexicul personal numai onomatopee si strigaturi populare gen μ, π şi Ξ!! [url=http://yoursmiles.org/t-agressive.php][img]http://yoursmiles.org/tsmile/agressive/t0102.gif[/img][/url]

  Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 0

 14. Am observat că „teroristele” te acostează prin învăluire adresându-se spontan doar bebeului in prima jumătate de oră cu diverse întrebări de importanţă capitală deşi acesta e în imposibilitate evidentă de a-şi exercita dreptul legitim la replică având în lexicul personal numai onomatopee si strigaturi populare gen μ, π şi Ξ!!

  Comentariu beton! Thumb up 18 Thumb down 0

  • @nirocino, exaaacccttttt. :)))))))
   Cine-i mic aici? Ce mănânci de ești așa frumos? Vrei la copii? Ai ieșit afară? ????

   Comentariu beton! Thumb up 23 Thumb down 0

  • Sau mai rau: Cum te cheama?Intrebare adresata unui bebelus de 9 luni…
   Mai asteptati vreo 2 ani si o sa va raspunda :)):))

   Comentariu beton! Thumb up 22 Thumb down 0

 15. Hmm…astăzi avem text pentru fete? ??
  Din fericire pentru soție, a scăpat de specia asta de mămici fiindcă….m-a lăsat pe mine în concediu de creștere a copilului. La ambii copii (asta, așa, ca să mă laud ce comoară sunt eu la casa omului ???). Bine, “fericire” e mult spus, fiindcă știu sigur că ar fi vrut ea să stea cu ei (ce mamă nu ar vrea!?), dar asta a fost situația.
  Partea bună e că nu am fost niciodată abordat de vreuna din specimenele despre care este vorba aici. Ar fi fost cam greu. Cum să discuți despre alăptat, alimentație, consistență sau îmbrăcăminte cu unul care îți dă impresia că nu te-ar băga în seamă nici dacă ai fi rudă cu maică-sa??? Discuțiile mele în parc sau locul de joacă se opreau după “Cum îl cheamă?” și “Câți ani are?”. Atât. Nu sunt sociabil, vorbăria multă mă plictisește, mai ales când eu sunt ăla care ascultă, nu accept prea ușor sfaturi în privința creșterii copiilor, sunt adeptul zicerii “cum îl crești, așa îl ai”, și, cel mai important, consider că fiecare copil e unic. Ce merge la unul nu merge la altul, ce face unul nu face celălalt, genetica și norocul contează mai mult decât orice model de parenting sau părerologie în creșterea copiilor.

  Comentariu beton! Thumb up 70 Thumb down 2

  • @Ionuț, ești tare, man! Să crești doi copii? Mă-nclin!
   Socră-miu a ieșit o data cu copilul în parc. Cred că l-au abordat mămicile și l-au întrebat de alăptat. Că brusc a căpătat o curiozitate morbidă de a vedea cum îl hrănesc pe fiu-meu. Noroc că a plecat a doua zi. Forțat!

   Comentariu beton! Thumb up 31 Thumb down 0

  • @Elena, mulțumesc. Nu pot să zic că nu mi-a plăcut, deși cam ajunsesem să vorbesc singur prin casă. ?? Nu prea am avut de ales, neavând nici bunici disponibili și nici bonă corespunzătoare.
   Dar nici job-ul pe care îl aveam nu prea mă mai satisfăcea, așa că mi-a fost mai ușor să am grijă de cei doi draci. Și am devenit și expert în creșterea copiilor. Copiilor mei, să fim înțeleși.?

   Comentariu beton! Thumb up 32 Thumb down 0

 16. ROFLMAO!!!!
  Fain scris.

  Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

  • @John, “fain scris” am înteles?. Pentru restul astept traducerea.

   Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 0

  • ROFLMAO = Rolling On the Floor Laughing My Ass Off, adicătelea mă tăvălesc pe jos de râs.

   Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 0

 17. Nu sunt mama, dar cata dreptate ai ! ???

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 1

 18. Ferească sfântu să aibă copilul o jucărie la care ține și să nu vrea să le-o dea și plozilor lor. Nu l-am învățat că share is care?

  Comentariu beton! Thumb up 24 Thumb down 0

  • @catalin fdd Hmda, ăsta e punctul meu nevralgic. Iau foc instant când vine vreun copil (în speță d-ăia mai mari) și se înfig în jucăriile fetelor mele. Fac ca trenul când aud mămicuțele cum îi zic fie-mii “lasă că se joacă și el/ea un pic”. Hai să faci buton, cucoană! Adică fii-mea să se uite cum al tău se joacă cu jucăria cumpărată de mine?! Tupeiste mamițici, dar nu cu mine, că nu-s dusă la biserică!

   Comentariu beton! Thumb up 36 Thumb down 13

  • Hidden due to lowcomment rating. Click here to see.

   Lumea zice că aberezi. Thumb up 22 Thumb down 40

  • @Ioa ai citit d-ampulea. Dacă un alt copil îi SMULGE jucăria fie-mii și mă-sa ăluia îi zice tot fie-mii „lasă că se joacă și el puțin”, normal că mă activez! Doar nu stau să îl admir p-ăla în timp ce fii-mea plânge.
   Ce pula mea stau să-ți explic, când tu nici n-ai habar să pricepi un text?! Marș în mm de frustrat/ă!

   Comentariu beton! Thumb up 42 Thumb down 29

  • @loa, tu ai citit ce-ai scris înainte sã postezi? O cunoști pe Vera, știi sigur c-o dau banii afarã din casã, motiv pentru care ar trebui sã-i ținã locul lui Moș Crãciun și sã împartã jucãrii tuturor?

   Și cum vine chestia asta “Sa vezi cand si-o dori fie-ta ceva de la altcineva si respectivul va reactiona ca tine …Si nu va fi intotdeauna lucruri pe care i le poti tu cumpara pe banii tai”

   Și nu mã refer la dezacordul gramatical… Adicã dacã tu ai ceva, orice și eu îl vreau, e normal sã mi-l dai fiindcã eu n-am și tu ai?

   Asta ar trebui sã învețe un copil, cã dacã n-are ceva, e OK sã ia de la altul? Sã știi cã-n viațã sunt și chestii care nu se împrumutã ever, nici mãcar celei mai bune prietene: irigatorul, diafragma, chiloții, bãrbatul…

   Comentariu beton! Thumb up 52 Thumb down 9

  • Exact!!!
   Cand fetele mele spun nu ele se uita la mine ,poate le dau eu voie copiilor sa se joace cu jucariile fetelor.Dar eu le spun ca nu sunt jucariile mele si ca nu eu decid cine are voie si cine nu.Si uite asa imi primesc portia de uitat urat (nu comenteaza,cred ca se vede pe fata mea ca nu e loc de comentat) si pleaca.

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

   Comentariu beton! Thumb up 18 Thumb down 3

  • @catalin fdd, aoleu, dar jucăriile nu mai sunt purtătoare de microb??

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 0

  • Dacă o vrea plodul ei de la al meu, nu. Dacă o vrea al meu de la al ei, da.

   Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 3

 19. Textul mortal ca de fiecare data :)))). Eu am imprumutat una bucata nepotel si am iesit in parc. Scopul, “socializare” cu gazele. Tutele descrise de tine le- am evitat rapid. Le lasam sa turuie si nu le bagam in seama. Cand era un moment de liniste sau daca urmau intrebari de genul “ma auziti, ati inteles etc” replicam “sunteti nevorbita, se vede”. Daca insista si desi sunt politicos, spuneam ” este ca nu mai poate” se uita(u) mirata(e) si continuam “omul e disparut se vede”. ele tute fiind tot crucis, ” sunteti nevorbita si ne fu tu ta, sunt in parc nu la vreo emisiune unde vb cineva non stop fara noima”. Dupa aceea, relaxare totala.

  Comentariu beton! Thumb up 22 Thumb down 3

  • @Marius, în ce parc ieși de obicei??

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 8 Thumb down 2

  • @Elena ieseam in parcul de la Aurora – Ploiesti, dar l- am luat pe micut si la Bucuresti. Ai lui cu treaba, eu cu el in Herastrau si in Cismigiu. Acum, tu poti veni cu Vasilescu in parc la aia batrana din Albion si va plimb. Daca vii singura trebuie sa- mi fac rost de copil :))).

   Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 0

  • @Marius, nu trebuie sa faci rost. Am eu un copil. Băiat?.

   Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 0

  • @Elena, perfect. M- am scos. :))). Unde, cand, cum?

   Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 0

 20. Mie mi s-au părut, uneori, mai periculoși, tăticii de parc.
  Am avut niște meciuri cu unii, pe motiv că beau bere lângă fii-mea, în condițiile în care, ei fumau lângă copiii lor(și ai mei, evident).

  Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 4

  • @Diabolic, păi nu se face așa ceva. Și dacă poți evită să bei și acasă. Și după aia călugărește-te! Ai făcut copil? Inchide-ți viața!!!

   Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 0

  • @Elena, îhî, chiar mă gandeam să-mi dau demisia de la viața socială, doar pt că mămici și tătici de parc ?????
   Stai că vine iarna……atunci să vezi distracție ?

   Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 1

  • @Diabolic, să nu cumva să bage aia mică zăpadă în gură că nu te văd bine deloc.

   Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 0

  • @Elena, dacă nu e galbenă, cred că e ok ?????

   Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 0

  • @diabolic dar cum ai putut sa faci asa ceva?! esti un depravat. fratica poate te gasesc intr-o zi printr- un parc ca vin cubaxul sa bem impreuna :))

   Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 0

  • @Marius, ia-o ușurel, în fiecare seară, după 18:30, spre parcul Aurora Vest, și ne putem deprava împreună ?

   Comentariu beton! Thumb up 9 Thumb down 0

  • @diabolic sper sa dau o fuga prin tara in toamna asta si mi-ar placea sa te intalnesc. “Imprumut” nepotelul, care oricum e terminat dupa mine si dau o tura in parc sa stam ca depravatii la o bere.

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

 21. Mai bine te ridici și pleci fără replică.Data viitoare, pe stradă, vei auzi șușotind: Uite-o și pe dezmățata aia, japița aia cu bonă thailandeză. 🙂

  Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 0

 22. O întrebare adresată doamnelor mămici,dacă ies cu juniorul în parc să ne jucăm(anul ăsta face 15 ani)am vreo șansă să socializez cu o mămică apropiată la vărstă cu mine și ieștă la joacă cu fețița ei apropiată de o vărstă cu băiețelul meu?Mă gândeam eu cu mama povestim una alta,copiii se hârjonesc prin tufișuri,ca orice copilași…Că doar nu trebuie să stăm cu ochii tot pe iei,e ceva normal,doar nu mai sunt sugari(la băiat mă refer…)

  Comentariu beton! Thumb up 41 Thumb down 5

  • @Paco, de mine uită. Am tot băiat. Eu caut un tătic cu fetiță.

   Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 0

  • @Elena, io io io….sau cum zice măgărușul din Shrek ?

   Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 0

  • @Diabolic, adjudecat!

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

  • @Elena, gata, fac bagajul ?

   Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 0

  • Cu 2 fetite nu vrei ? Intreb pentru un prieten…

   Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 0

  • @Dan M, io vreau cu două fetițe că n-am încercat așa ceva. ?

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

  • Io mă asteptam să spui că tu te hirjonesti cu mamele prin tufișuri și copiii discuta ca orice copii normali
   Boss

   Comentariu beton! Thumb up 17 Thumb down 0

 23. Eu aș avea o singură curiozitate: nu e ciudat ca din mia/miile de cititoare/share-uitoare ale acestui text, niciuna să nu se regăsească, la nivel de comentariu, de cealaltă parte a baricadei ridicate de Elena?
  Nu știu, dar mă gîndesc că statistic e practic imposibil ca aici să se regăsească toate mutele parcurilor cu copii (sau care ies cu dorință vădită de a discuta doar chestii metafizice) care n-ar bifa în viața lor nicio linie din cele de mai sus sau altele mai personale dar din aceeași temă.
  Știu că e posibil să mă blagosloviți acum cu ce aveți voi mai bun, dar cred că o diversitate de opinii n-a făcut rău nimănui. Hai, curaj!

  Comentariu beton! Thumb up 43 Thumb down 6

  • @krantz, eu când ies în parc mă prăvălesc pe o bancă și fumez. Mai beau și bere și mănânc mici dacă e vreun evement pe acolo. N-am timp de impresii legate de copii.

   Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 1

  • Nu stiu alea sa citeasca. Nu stiu nici cine e Neagu Djuvara

   Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 0

  • Așa-i pă bloguri , boss . Tre să fii in trend
   Dacă mâine Vasilescul posteaza cum a scuipat-o pă aia de la impozite, imediat se găsesc cel puțin zece insi care arată cum au bătut-o
   Sunt 90.000 de bloguri in Românica, sigur că pe unul a apărut că nustiuce cucoană s-a întîlnit in parc cu una care habar n-avea ce GUST are cacatul copilului

   Apropos :ce armură ai? Din titan ?

   Comentariu beton! Thumb up 18 Thumb down 0

  • Colonele, exagerezi! Și faci și pe niznaiul! Tu mereu ești cârcotaș, e și ăsta un clișeu pe bloguri, știi? Și care-i treaba cu Vasilescu, ți-e dor de el și nu știi cum să zici? Ce comedie, pfff!

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 4

  • @krantz nu-s nici mută, nici n-o ard pe metafizică. La parc ies cu și pentru copiii mei, nu ca să socializez EU. Se întâmplă să se mai împrietenească fetele mele cu câte un copil, uneori mai schimb o vorbă cu aparținătorul lui/ei. Nimic metafizic, nimic intim că nu-s la spovedanie. La urma urmei, vreau să le arăt fetelor că e ok să fie sociabile și prietenoase. Nu vreau să cresc lupi singuratici, ci oameni, oameni funcționali, joviali, generoși din proprie inițiativă.
   Dar să nu dau peste cumetre băgăcioase că brusc nu mai știu să vorbesc, sunt posacă și rece.

   Comentariu beton! Thumb up 19 Thumb down 4

  • Ai auzit de “grupurile de mămike” de pe Facebook? Acolo este partea cealaltă a baricadei :))

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • Nu există! Ele nu citesc astfel de bloguri…doar pe cele de parenting, nutriție…sau nu citesc nimic.Sunt persoane ocupate care își cresc copii după metode diverse.Acum e la modă Montessori și mămicile caută activități ,,pentru bebe de 6 luni”.Eu mă gândesc că-s defectă…până și educatoarea mi-a spus că nu e posibil ca un copil de trei ani să nu facă nicio activitate, să nu îl pun să coloreze niște fișe seara. Adică, ce face el până la ora 21, ora de culcare? Se joacă, se murdărește, își face propria lui baltă…adoarme când îi e somn.Oricum înainte de culcare mă îndeamnă să mai fumez o țigară…Spre norocul nostru stăm la curte și nu mergem în parcuri.Da’ tot primesc porția de indicații când îl duc la grădiniță…

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 1

 24. Eu sunt mama de copila suedeza. Adica la 15gr vrea in tricou afara. Fara sosete in sandale. Iar chilotii deseori sunt optionnel sub pantalonii de trening,daca vrea si o las asa ca nu imi place sa negociez la chestii asa marunte. Va dati seama ce imi sar in cap ça fiiica mea e un exemplu prost pt ceilalti copii.
  Stiti cu ce le inchid gura? Le zic .ca ce fac e bine ca nu am mai luat nimic din farmacie de multi ani. Raman unele fara replica

  Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 1

  • @O femeie, hahahaaaa. Dacă eram în locul lor îți spuneam să intri totuşi în farmacie pentru prezervative. Că faci copii şi îi strici :))))))))))))))

   Comentariu beton! Thumb up 27 Thumb down 1

 25. Eu evit conversațiile. Scot telefonul și gata. Ochii alternativ la copil și la telefon. Priviri mai lungi am primit când am venit cu câte o carte de citit. Proză scurtă, nu alte alea. Dar e destul de greu să te concentrezi “la leagăne”. Dacă vreau să vorbesc cu cineva, sun câteva persoane. Din fericire, majoritatea însoțitorilor de copii din parcul unde mergem noi sunt bunici care merg pe aceeași lungime de undă, iar restul sunt părinți care se cunosc deja între ei. Când dau peste persoane foarte știutoare și dornice de exprimare le răspund laconic iar când atacă probleme de genul al nostru așa și pe dincolo (evident altfel decât a mea) le spun bravo, foarte frumos, e foarte bine pentru vâsta lui …. Deconcentrarea din privirea lor mă amuză grozav.

  Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 1

  • @Simona, deci tu spui că dacă scot telefonul scap?!

   Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

  • Acuma….poate sunt eu mai norocoasă, Elena… Nu stiu … (La loto nu am câștigat, totuși.) Poti sa încerci. ?

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

 26. Sa va zic cum am scapat de 2 experte in imbolnavit de la curent: le am zis ca suntem familie fara vaccinuri. Au plecat ca din pusca , am ramas cu Neagu Djuvara in intimitate!

  Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 2

  • @O femeie, “trasul curentului” e o boală prezentă doar în România.

   Comentariu beton! Thumb up 13 Thumb down 0

  • Si la bulgari. Lucrai cu o bulgaroaica in birou si avea impresia ca este si zicea ca ar fi vant pe langa geam. Vai ce si-a gasit sa ii tina isonul un roman.

   Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 27. Finally, am aflat răspunsul la întrebarea “Ce căcat fac cu viața mea?”. Din primul paragraf(yayyy!!). Dar m-ai închis cu “Nu-ți iese rântașul ca al mamei soacre?”. Ce e ăla rântaș? Și ce e aia soacră?
  De restul nu mai comentez că mă amendează CpF. Se stie că dacă n-ai copii și nu ești măritată la vârsta asta părerea ta nu contează.

  Comentariu beton! Thumb up 14 Thumb down 2

  • @Viorela, părerea nu contează???
   Nu exişti dacă n-ai copil şi musai soț. ?

   Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 0

 28. Doooaaaammmnnneeee!!Vai de capul meu!Ma intreb cum am supravietuit pana la 41.Ca mama nu a avut lapte deloc,pana pe la 4-5 ani m-a crescut predominant buna ,iar cand m-a predat bantuiam cu copiii de la bloc pe unde ne traznea noua singuri.Nici de ratat n-am fost capabila sa ma ratez desi citesc de la 3 ani jumate si desenez cam tot atunci.Cand eram bebe pisica familiei dormea in patucul meu si nici chiar asta nu m-a ucis.Cum oare de n-am murit pana acum?Pisica nici macar vaccinata nu era si cand nu ma pazea pe mine mai prindea si soareci.A, si cand a avut pisoi am supt si eu cu ei cand astia mari nu erau tocmai atenti.

  Comentariu beton! Thumb up 28 Thumb down 6

  • @Diana, ai făcut toate astea? Pai dacă vrei sa trăieşti spune că n-ai copii.

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 1

  • Bravo boss
   Încă o copită antimasculina
   Keep going !

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 8 Thumb down 10

  • Diana tu ești un fel de Mowgli modern!

   Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 0

 29. Savuros textul! Am intalnit multe din situatii in parc. Eu sunt siderata de bunicile care striga la copii sa nu alerge ca transpira si-i ameninta ca-i baga in casa daca mai alearga. Ma mananca limba sa le zic sa le dea hanoracul jos daca sunt peste 20 de grade afara sau sa aiba un tricou de schimb, dar ma abtin. Singura mea temere cand alearga ai mei e sa nu cada, dar cad, frate in nestire, sunt plini de vanatai si julituri! 🙂
  Piciu meu a inceput de o luna sa faca tantrumuri, se tavaleste pe jos, urla, da din picioare. Trei sferturi de parc se mira ca nu-i dau doua la fund sa-l potolesc, restul mamicilor sar sa ma ajute cu o zornaitoare sau isi ofera bratele ca poate tace copilul la ele. Fata a facut crize mai soft, fara trantit pe jos, doar urlat. Dar si la ea sarea lumea cu remarci care mai de care: ba ca e prea rasfatata, ba ca nu-i acord suficienta atentie si de-asta se manifesta asa!

  Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 4

  • @Blanche, daaaa. Eu p-asta cu bătaia n-am înteles-o niciodată. Nici p-aia cu pedeapsa.

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

 30. Si pe fb, mamicile sunt tare acre. Nimic din ce faci nu e bine.

  Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

  • @Mihaela, pe cele de pe fb nu le-am prins. Când am născut eu nu cred că existau grupurile alea. Am auzis că e jale acolo.

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

 31. Am râs cu spume!:))) Nici nu știi câta dreptate ai. Asta e a II-a boala a romanilor după “mioritism”, “expertismul”, in tot si-n toate.

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

  • @valny, nu ne egalează nimeni în nimic. Românii sunt unici!?

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

 32. @Elena, savuros textul, ca de obicei, de altfel!

  Am intrat de dimineațã, erau 538 de cititori, am citit, am râs, n-am comentat cã n-am copii iar prin parcuri n-am mai fost din paleolitic deci n-am avut astfel de experiențe. Mã rog, ultima oarã am avut o întâlnire de gradul 2 spre 3 cu un nene în lupa goalã dar bãnuiesc cã nu-i chiar la subiect…

  Am intrat acum și m-am speriat: aproape 22.300 de cititori; am fost ferm convinsã cã vã gãsesc morți, asasinați de comandouri de mãmici revoltate, fãcuți cu ou și cu oțet și îngropați sub mormane de dislike-uri.

  Mã simțeam ca dupã o apocalipsã, înaintam cu precauție, cãutând supraviețuitori, încercând sã vãd dacã se mai poate salva ceva. Mã gândeam cu groazã cã mâine vom fi doar Mihai și cu mine pe blog, cântându-vã prohodul și credeți-mã, chiar n-ați vrea sã mã auziți cântând…

  Dar vãd cã sunteți OK, ați scãpat nevãtãmați, foarte bine,pot sã mã întorc la treburile mele!

  Comentariu beton! Thumb up 22 Thumb down 1

  • @CrisS, eu deja fac cartofi prajiți cu ceafă de porc. Beau si o bere Heineken după. Aşa sărbătoresc eu viața :))))).

   Comentariu beton! Thumb up 12 Thumb down 1

 33. Superb articol! M-am distrat citind povestile din parc?

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 7 Thumb down 1

 34. Din nefericire, (a mea bineînțeles) mămicile de parc ma ocolesc cu desăvârșire. Bine, nici nu ma așez pe vreo banca, ca al meu terorist e băgat in priza și nu sta locului de nicio culoare. Dar dacă îl dau in leagăn și mai sunt mămici in jur, nu se bagă in seama cu mine. Probabil parul de un roz aprins, blugii sfâșiați și tricourile cu supereroi le deconcentreaza și au impresia ca sunt sora mai mică (nici fata nu ma ajuta). Dar m-as baga eu in seama cu ele. Doar așa, sa le văd expresia când o sa le zic ca al meu fiu de Bin Laden e prematur, nealaptat și diversificat de la 4 luni jumate. Cred ca m-as tăvăli de ras. In rest, pe aia cu “pe când un frațior? Doar nu vrei sa fie singur pe lume?!” o aud zilnic de la familie și prieteni. Le-am promis ca le dau teroristul o săptămâna, sa vedem dacă ma mai întreba asta vreodată.

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  Comentariu beton! Thumb up 16 Thumb down 2

 35. Și vaccinu’? Unde este vaccinu’? Te consiliază pretena lu’ Olivia Steer!
  Și după cum se uita, copilu’ tău sigur va fi gay! Asa sînt ăștia crescuți monoparental!
  Ești praf, nu știi nimic despre copii!

  Comentariu beton! Thumb up 8 Thumb down 0

 36. E plin parcul de mamici.

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

 37. @Elena, lipsesc şi eu o sâmbătă şi când revin observ că textul tău a făcut ravagii pe aici, 44 mii lecturări în 29 de ore.
  Începând cu titlul (inspirat ales) şi până la ultimul punct (bufnitura capului cârlionţat pe asfalt) m-am simţit teleportată în urmă cu ceva ani când erau fetele mele mai mici. Am recunoscut atmosfera deşi eu personal am participat mai puţin la ea, având în dotare un copil care nu a stat nici când era bebe în cărucior iar când a început să meargă aveam nevoie şi de soţ şi de sora ei mai mare ca să ne ţinem după ea prin parc; deci cam greu să interacţionez cu alte mămici; iar pe fata cea mare a plimbat-o soţul prin parc când era mică.
  Am asistat în trecere la interacţiuni de genul celor povestite de tine, ba chiar am şi trăit câteva în momentele în care uraganul din dotare era calm (când făcea popasuri lungi în leagăn). Spre ruşinea mea trebuie să recunosc că uneori criticam în minte alte mămici şi nu-mi dădeam seama cât de hapsână sunt până când nu mă trezea alta pe mine cu câte o remarcă ambalată în sfat dar care mă făcea să scot flăcări pe nas; abia atunci realizam ridicolul a ceea şi eu gândisem anterior.
  Pe vremea aceea erau la modă forumurile. Erau acolo topicuri separate cu ‘mămici de luna cutare anul cutare’ şi formau un nucleu compact, erau ca o fortăreaţă care nu primeau nimic din exterior. Ferească sfântul să intre acolo vreo mămică din altă lună/an să-şi împărtăşească din experienţă! Urmau pagini întregi cu replici acide din partea stăpânelor fortăreţei. Răsfoind acele topicuri cred că m-am călit cumva şi am trecut uşor peste unele întâmplări din parc. Când copiii sunt foarte mici şi mai este vorba şi de primul copil, mamele tind să exagereze totul şi nici nu-şi dau seama ce rău îşi fac una alteia cu sfaturi necerute şi nedorite. Cât despre grupurile de facebook de azi, nici nu vreau să mă gândesc ce o fi acolo, unele flăcări ţâşnesc şi pe wall-ul comun de facebook, îmi taie orice curiozitate.
  Închei în trendul zilei de azi (nu de ieri): Succes copiilor noşti la şcoală!

  Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 1

  • Pentru că a fugit butonul de edit până am recitit ce am scris, îmi fac butonul ‘propriu şi personal’ de Edit: 😀
   ~ a ceea ce şi eu gândisem;
   ~ erau ca o fortăreaţă care nu primeau nimic din exterior.

   Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 6 Thumb down 1

  • @Solandi, trebuie să ştii şi tu şi ceilalți cititori că INTOTDEAUNA titul îl alege Mihai.

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

  • @Elena,
   Cred că ştiam, parcă ai sugerat pe undeva anterior.
   Ce pot să mai adaug? Titlul ales de Mihai împreună cu textul scris de tine = o combinaţie ‘letală’. ?

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 1

  • @Solandi, a nu se înțelege că am vreo restricție. Așa a fost de la început. Eu îi dau textul și el pune titlul și poza.

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

  • @Elena, substantivul ‘restricţie’ precedat de verbul ‘are’ devine greşeală gramaticală în aceeaşi frază cu tine. Corect ar fi ‘pune’ sau chiar locuţiunea adverbială ‘fără restricţie’. 🙂

   Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

 38. Butonul meu de edit e nărăvaş, a scris dublu; te rog Mihai să ştergi acest ultim comentariu.

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 1

 39. Maxim mi-a placut desi nu am trait experienta asta niciodata.multam Doamne..

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

  Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

 40. Hidden due to lowcomment rating. Click here to see.

  Lumea zice că aberezi. Thumb up 3 Thumb down 12

  • @Mirela, ai și tu dreptate. Noi cei care am comentat pe aici suntem din altă lume.

   Comentariu beton! Thumb up 10 Thumb down 1

  • @Elena eşti generală, boss, măcar l-ai luat pe Sandurz, el e dăcât colonel :))

   Comentariu beton! Thumb up 7 Thumb down 0

  • @Vera, cineva trebuia să-i fie “naș”. M-am sacrificat eu?

   Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

  • @Elena la ce trafic aduci, mi se pare normal să ai trese pe umăr!
   Nu pot să nu mă simt mândră de rating-ul tău
   #girlpower!!!!!

   Îţi place sau nu: Thumb up 6 Thumb down 0

  • @Vera, saru’mâna, soro.?

   Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

 41. Nu sunt mamica, dar sunt un bun critic. Recunosc ca mi-e greu sa inteleg parintii care merg cu cei mici in parc si nu ii lasa sa alerge, sa se murdareasca, sa tipe cat ii tin plamanii.Eu si geamana mea mereu murdaream si rupeam hainele(adica se agata gardul de noi 🙂 ). Si sincer ma doare cand vad parinti care isi jignesc copilul, uneori fara sa doreasca acest lucru. Noi ar trebui sa incercam sa fim mai buni, mai rabdatori. Stiu ca eu vad doar o parte din acei parinti, ca poate chiar sunt parinti buni in felul lor. Doare doar cea ce vad.
  P.S. Mereu o sa fiu de partea copilului.

  Comentariu beton! Thumb up 11 Thumb down 0

  • @Geamana Bun punct! Ale mele au 3, respectiv 5 ani. Cea mare e o prinţesă diafană, cea mică e un brontozaur pe nume Goe. Oriunde am fi, piciu’ e cel mai murdar copil pe o rază de un kilometru. Şi o las să facă drăcii. Inclusiv pe sor-sa, preţioasa, care mereu vrea să stea pe jos şi le aduc in casă negre, pun duşul pe ele şi frec hainele cu vanish, că nu ies la masină. O vreme mi-a fost teamă că voi fi considerată mamă rea pentru că am copii murdari, dar când le văd moacele încântate când se joacă in ţărână… priceless!

   Comentariu beton! Thumb up 15 Thumb down 0

 42. Încă nu am copil, dar planul meu pe când se va întâmpla este să mă echipez corespunzător ca să pot să lopătez și să-mi torn nisip în cap ÎMPREUNĂ cu respectivul copil, în groapa cu nisip. Plănuiesc și să-mi cumpăr cizme de gumă ca să putem sări în bălți. Ce zici, risc să mă bage mămicile de parc în cămașă de forță?

  Se dezbate încă. Ce zici? Thumb up 8 Thumb down 2

  • @Rox, dacă tu o să faci toate astea “riscul” cel mai mare este să ai un copil foarte fericit☺. Pentru celelalte “nimicuri” sunt convinsă că o să ai cuvintele la tine.

   Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

 43. Supppperr tare articolul ?

  Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

 44. Hahahahaaaa, Elena, draga, am o boala pe mamicile astea. Ce le-as face… Intr-o zi imi fac curaj si fac o “criza” luandu-ma de ele. O sa iti povestesc cand produc evenimentul.

  Îţi place sau nu: Thumb up 5 Thumb down 0

 45. Pingback: Zelist Blog » Blog Archive » Care au fost cele mai viralizate subiecte in presa online si pe bloguri, in perioada 04 – 10 septembrie 2017?

 46. Pingback: mihai vasilescu blog | Patru zile de vacanță furate

 47. Pingback: mihai vasilescu blog | Cum (nu) e cu sexu’ după ce apare primul copil

 48. Pingback: mihai vasilescu blog | Cu iubirea la psiholog

 49. Pingback: mihai vasilescu blog | Părinții egoiști cresc copii egoiști

 50. Pingback: mihai vasilescu blog | Combină-i, drace!

 51. Pingback: mihai vasilescu blog | Uneori contează și ce nu faci

 52. Pingback: mihai vasilescu blog | Balul Bobocilor fără banane

 53. Pingback: mihai vasilescu blog | N-ai cum sa oprești o femeie care vrea să facă shopping

 54. Pingback: mihai vasilescu blog | Copilule, pregătește-te să devii ce spune maică-ta!

 55. Pingback: mihai vasilescu blog | Fiecare cu stolul lui de păsărele

 56. Pingback: mihai vasilescu blog | Pentru că azi este 27 noiembrie

 57. nu-s mamica, nici n-o sa fiu..thanks God, dar mi-a facut placere sa te recitesc :))))) cred ca e horror sa dai peste astfel de specii….si sigur sunt destule 😀

  Îţi place sau nu: Thumb up 1 Thumb down 0

 58. ???Foarte tare și din păcate adevarat!Culmea denaturării? Copiii mei de 8 si 5 ani,merg singuri la școală, respectiv grădiniță ??????

  Îţi place sau nu: Thumb up 2 Thumb down 0

 59. Pingback: mihai vasilescu blog | Zece tipuri de sex la îndemâna oricui

 60. Pingback: mihai vasilescu blog | Femeia normală despre femeia puternică

 61. Pingback: mihai vasilescu blog | Dacă doriți să revedeți

 62. Pingback: mihai vasilescu blog | Când pluralul de la “vis” este “visuri”

 63. Pingback: Articole interesante de citit pe bloguri #44 | Iote Blog

 64. Cel mai tare articol ever! Asta se întâmplă și pe mediul virtual. Am și eu un blog și mă confrunt uneori cu genul de comentarii pe care le-ai punctat tu! Eu nu oblig pe nimeni să fie de acord cu mine sau sa mă citească. Fiecare face cum îl taie capul, că de-aia suntem liberi, frate!

  Îţi place sau nu: Thumb up 4 Thumb down 0

 65. Foarte tare. M-am amuzat de cât de bine ai descris situația ?

  Îţi place sau nu: Thumb up 3 Thumb down 0

 66. se pare ca aici avem numai mamici cool, niciuna din cele cu sfaturi.. oare?

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

 67. Pingback: mihai vasilescu blog | La revedere!

 68. Pingback: mihai vasilescu blog | Ce mi-a plăcut (săptămâna 114)

 69. Pingback: mihai vasilescu blog | Cu sfaturile nu e așa simplu cum crede lumea

 70. Pingback: mihai vasilescu blog | Altă specie letală: mămicile de pe grupurile de whatsapp

 71. Am mai văzut ceva scris tot pe tema whatsapp-ului. O să-l caut, poate îl găsesc.

  Îţi place sau nu: Thumb up 0 Thumb down 0

Sus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.