Acțiunea se petrece în avion, pe ruta București – Timișoara. Mă pusesem liniștit pe scaun, hotărât sa dorm lejer în ora pe care o aveam până la destinație. Mă gândisem prost. Pe scaunul din spatele meu o femeie stătea de vorbă cu altă femeie. Și asta n-ar fi fost nimic, dar discuția avea loc într-un moment de mare încărcătură emoțională în care prima femeie tocmai aflase despre a doua că e însărcinată. Și s-a dezlănțuit jihadul. Știți, o femeie dacă are copii simte nevoia imperioasă de a povesti viitoarelor mămici despre ce au de făcut dacă vor să-i crească și pe-ai lor armonios. Serios, cred că au în adn sau ceva treaba asta. Iar cele două din spatele meu se aflau exact în această situație delicată. Pentru mine, delicată, că se dusese naibii somnul meu.

Astfel am avut și eu privilegiul să aflu despre proprietățile absolut uluitoare ale uleiurilor esențiale. Dacă nu știați, ele se pot folosi la absolut orice. Nu, nu știa nici tipa care urma să devină mamă. Dar nu-i nimic, tocmai urma să afle că dacă folosești uleiuri esențiale practic nu mai ai nevoie de medicamente pentru copii. Există câte un ulei d-ăsta esențial pentru orice problemă ar avea. Îl doare burtica? Uite, îți pui așa în palmă, îl freci ușor unde-l doare și-i trece imediat. Dacă-l dor dințișorii, pui pe deget nu știu ce rahat de ulei esențial și-l freci usor pe gingie. Să vezi ce, dispare durerea ca prin farmec. În acest moment al discuției vă jur că m-am întors să văd dacă aia care vorbea nu era Olivia Steer. Nu, nu era.

A răcit? Păi asta e o glumă. Cel mai de cacat ulei esențial se pișă pe orice răceală și gripă. Aici viitoarea mămică a manifestat ușoare urme de neîncredere. Atât i-a trebuit. A aflat imediat că femeia cu uleiurile esențiale are o prietenă foarte bună care suferă de sinuzită. Pardon, care suferea. O chinuia rău de tot și nu reușea să-i dea de cap. Ba chiar, colac peste pupăză, o mai aștepta și un drum lung de făcut cu avionul, iar în avion durerile deveneau de nesuportat, groaznice.

Ei, ce credeți c-a făcut tipa asta? S-a dus la medicul de familie și-a cerut un tratament cu doză de șoc pentru sinuzită, ca sa poată îndura durerile zborului de a doua zi. Dar, pe drum spre farmacie, a lovit-o norocul și s-a întâlnit cu prietena ei și-a uleiurilor esențiale. Care i-a spus să-și bage în fund rețeta de la medicul de familie c-o face ea bine pe loc. Și ce credeți? I-a dat niște uleiuri esențiale care nu numai că i-au vindecat sinuzita pe loc, dar a cântat și-a dansat aia de bucurie și sănătate tot drumul. Iar la întoarcere s-a dus la medicul de familie și i-a spus că poate să-și arunce diploma și că ea s-a făcut bine fără să se atingă de rețeta lui.

Cam aici ajunsese discuția când am fost nevoiți să aterizăm pe motiv că ajunsesem la Timișoara. Sunt convins că aș fi aflat despre cel puțin două cazuri grave de cancer în fază terminală, rezolvate rapid și curat de uleiurile esențiale. Plus ceva sida, ebola și niscaiva dischinezie biliară.

Partea cea mai nasoală este că tipele au făcut schimb de cărți de vizită. Urmând ca viitoarea mămică s-o caute pe regina uleiurilor esențiale pentru sfaturi de mare angajament privitoare la cum să-ți crești copilul, ajutat de uleiurile esențiale. Sper din tot sufletul meu că odată ajunsă acasă tipa aia însărcinată a rupt cartea de vizită și-a făcut-o bucăți mici mici de tot pe care le-a înghițit ca să fie sigură c-a îndepărtat definitiv pericolul.

Gizăs fucking craist!