Text scris de Gabi. Care recidivează pe acest blog. Am râs. Enjoy it!

N-am înțeles nici după ce am devenit mamă de ce se spune că sarcina e cea mai frumoasă perioadă din viața unei femei. M-am simțit destul de bine pe toată perioada sarcinii daaaar… pe bune? Cea mai frumoasă perioadă?

Numai dacă ești norocoasă, în nouă luni iei doar vreo 12 kg distribuite frumos în jurul taliei, respectiv a burții, adică exact aia de te-ai chinuit ani de zile să ți-o menții fără țesut adipos și cu ceva pătrățele, dacă ai fost genul exigent cu tine.

Dacă nu ești norocoasă, gândește-te că acum cum vei putea scrie o broșură de succes în care vei povesti cum ai scăpat tu de cele 50 de kg căpătate în timpul sarcinii, deși am o vagă bănuială că vreo 25 adunaseși dinainte.

Treaba începe promițător. Încă din primele săptămâni încep să te doară sânii. Dar pentru că sunt cu două numere mai mari, te consolezi cu gândul că o operație de implant ar fi durut mai mult.

Așaaa, deci ești în primul trimestru de sarcină. Încă nu ți se vede burtica și ai sâni mai mari și mai fermi. În aceeași perioadă, deși ești excitată mai tot timpul, ai și niște schimbări de dispoziție care te fac să dai din râs în plâns așa că îți doresc mult succes în a-ți convinge partenerul că ești aceeași bombă sexy.

Și nu mai răcni la el că ți-e teamă că nu vei fi o mamă bună, mai ales atunci când l-ai convins să vă băgați din nou în pat. Pentru a treia oară în aceeași zi. Va avea timp o viață întreagă să vadă că nu ești.

Mai ales în primele luni de sarcină, vei avea pofte. Cel mai probabil, vei mânca zilnic ciorbă de burtă cu usturoi. Sau brânză cu ceapă. Sau fasole bătută (care are și ceapă și usturoi). Da, exact în aceeași perioadă în care ai chef să faci sex încontinuu, iar „nu” este o variantă de răspuns inacceptabilă.

Dar asta nu e o regulă și, oricum, dacă vă întreabă cineva pofte aveați cel mai des în sarcină, puteți să înlocuiți ciorba de burtă cu reducție de castane mediteraneene cu sos de quinoa. O să păreți o mamă responsabilă.

Din al doilea trimestru de sarcină începe distracția aia mare. Ți se vede deja burta exact cât să pară că ești balonată tot timpul. Treabă care pare foate mișto în ochii celor care nu știu că ești gravidă.

Mai nasol este că deja nu mai intri în hainele pe care le ai, dar n-ai ce să faci nici cu hainele de „graviduțe” concepute pentru burți mai mari. Așa că îți cumperi haine de la Bucur Obor, cu o croială incertă și vreo două numere mai mari. La fix ca să constați că nu mai ai talie, iar când te urci pe tocurile cu care încă poți să mergi, arăți ca o Minnie Mouse cu labele picioarelor foarte umflate. Sexy și incitant, nu?

Ok, sexul iese încă bine. Doar că tu nu mai ești atât de dornică, iar partenerul nici atât. Da’ el oricum nu are curaj să te refuze, așa că rămâne la latitudinea ta. Avantaj tu.

Trimestrul al treilea de sarcină, și ultimul, îți transformă o mare parte dintre coșmarurile pe care le-ai avut vreodată, în crunta realitate.

Acum iei cel mai mult în greutate. Partea bună este că în sfârșit poți găsi și haine de gravide chiar drăguțe. Partea rea e că toți chiloții pe care ești nevoită să-i porți ar putea îmbrăca la nevoie și pernele. Sau îi poti transforma în huse pentru fotoliile ălea mici din hol.

Tot acum s-ar putea să ai ghinionul să ți se păteze fața. Dacă nu, ești cel puțin buhăită ca în ziua aia când aveai vreo noușpe ani și nu-ți amintești nici acum cum ai ajuns dimineața în Vamă când tu plecaseși seara în Club A.

Dacă ai noroc de un făt zglobiu, se va da în spectacol, de cele mai multe ori în public, făcându-ți burta să se miște haios. Ceea ce le va provoca celor din jurul tău dorința de a interacționa cu el, pipăindu-te cu o naturalețe care exclude orice noțiune de spațiu personal. Dar și tu poți să le-o dai peste bot anunțându-i de fiecare dată când trebuie să faci pipi. Adică din sfert în sfert de oră.

Doctorul îți va spune că poți să faci sex, dar îți recomand să fii atentă la figura partenerului când aude grozăvia asta. Dacă se învinețește spontan și pare că suferă de boala Basedow în manifestarea ei cea mai exoftalmică, renunță! Ca să nu renunțe el.

E momentul să afli că unii bebeluși au umor încă dinainte de a se naște. Cei mai funny dintre ei, probabil viitori comedianți de succes, își vor pândi mamele să adoarmă, pentru a începe să le trezească prin lovituri ușoare și distractive cu piciorușele în ficat. Dar nu înainte de a se încălzi printr-o alergare ușoară și niscaiva întinderi. Apoi se mai amuză trântindu-se brusc pe stomacul „celor mai fericite” mame, doar ca să vadă până unde poate merge refluxul gastric. Al mamei. Dar cei mai inspirați sunt ăia care-s puși pe farse. Aia preferată este cea când se hotărăsc să apară cu o săptămână mai devreme de data estimată sau de cezariana programată. Plini de umor, exact cum ziceam.

Au început contracțiile și te pregătești panicată să pleci la spital. Acum e momentul în care îți vei da seama că ai amânat totul până în ultima clipă. Așa că printre contracții faci repede un duș și te razi stângace cam peste tot. Dar nu e rău, gândul că nu știi cum te-ai „aranjat” acolo, jos, îți va ține mintea ocupată când, odată ajunsă la spital, tot felul de persoane necunoscute se vor hlizi la vaginul tău. Trăiești cu speranța că cei mai mulți dintre ei sunt totuși personal medical.

Da, cum spuneam și la început, sarcina este perioada cea mai minunată în care vei fi frumoasă, admirată și plină de viață. Mhm. Cum să nu.

sursa foto: freepik.com