Nu știu cu ce vă ocupați în weekend, dar pentru duminică vă fac eu program. Dacă vreți, bineînțeles. Ia fiți atenți aici. Pentru că tot o sa ieșiți pe afară, ca să mergeți la vot, după ce vă exercitați dreptul constituțional (sau înainte de asta, ordinea nu e obligatorie), ce-ar fi să faceți și o faptă bună? Una mică pentru voi, dar mare pentru ceilalți. Acum este momentul în care ar fi trebuit să urmeze un text lacrimogen care să încerce să vă înduioșeze. Dar nu e genul meu, așa că o să vă spun direct cum stau lucrurile. Iar voi, în mărinima voastră absolută, o să știți ce aveți de făcut.

Am o prietenă ce muncește de câteva luni bune să pună pe picioare un eveniment caritabil care să aducă ceva bucurie în casele unor copii care n-au fost atât de norocoși precum ai voștri. Mai precis, n-au de niciunele și se apropie Crăciunul. Așa că Melinda (prietena despre care vă ziceam) și fundatia implică-te.org s-au gândit că n-ar fi rău să facă în așa fel încât cei 14 copii despre care vorbim, și familiile lor, să aibă și ei de toate pe sfârșitul ăsta de an.

Pe scurt, despre ce e vorba. Duminică 11 decembrie, începând cu ora 10,00, la Club 99 (pe bulevardul Dacia, la numărul 99) o să aibă loc „Dar din dar se face… iarmaroc”. Iar acolo, la fața locului, se vor putea face donații în bani și produse pentru copiii despre care vă tot zic și se vor putea cumpăra chestii de la cei peste 40 de expozanți care vor fi prezenți. Expozanți care vor dona și ei o bună parte din încasări. Adică treabă bună, ca la carte.

Ca să n-o mai lungim, vă spun cum voi face eu. Duminică o să mă trezesc frumușel pe la 9.00, îmi beau cafeaua cu voi și apoi o iau din loc să votez. După care, dau o fugă în Lidl sau Mega, cumpăr niște chestii pe care mi-ar plăcea să le văd și la mine pe masa de Crăciun și mă mai opresc la Club 99. Înmânez ceremonios produsele, bag și mâna la buzunarul cu arici pentru niște cașcaval cash, casc oleacă ochii pe la expozanți și în maxim o oră am tăiat-o de-acolo, că se anunță vreme bună și poate mai fac o plimbare pe undeva. Așa că, dacă vreți să mă scoateți la o bere și-o pizza, știți unde mă găsiți duminică pe la prânz. 😉

Ah, să nu uit, știți care este scopul pe care și l-au propus? Pe lângă eventualele produse, vor să strângă măcar 500 de lei pentru fiecare copil (da, frate, 6000 de lei mari și lați) din care să cumpere chestii tot pentru ăștia mici. Hai, frate, nu strângem noi șase mii de lei?!

P.S. Pentru ca mulți dintre voi nu sunteți în țară sau în București, dacă simțiți că vreți să vă implicați și să donați ceva, aveți aici datele și o puteți face:

Nume: Adela Szatvanyi (fondatoarea impilică-te.org)

Cont IBAN: RO74 BACX 0000 0007 5208 8000

P.P.S. Cunosc personal mulți oameni dintre cei implicați în eveniment. Puteți să lăsați reticența la o parte, banii vor ajunge exact acolo unde am scris mai sus.

mihai_vasilescu_iarmaroc