Dacă nu știți ce este un „înjurător de net”, vă explic eu imediat. Este acea specie semi-humanoidă care a înlocuit televizorul cu internetul. Ei, înjurătorii de net, arată aproape ca niște ființe normale, doar că în loc de creier au o materie mucilaginoasă ce li se scurge din când în când, sub formă de zoaie fetide, spre taste.

Obișnuit cu sudălmile slobozite pă gură, în fața tv-ului, această subspecie va reacționa exact la fel și pe Facebook sau în orice alt loc în care i se va permite să-și plaseze mizeriile. Doar că de data asta în scris. Mai precis, va considera că e de datoria lui să intre pe profilul/blogul tău și să-ți explice că ești un idiot pe care el simte nevoia să micționeze, de sus, cu jet puternic. Moment în care, dacă ești un om normal, cu urme de coloană vertebrală (nu un ipocrit speriat că n-o să mai primești campanii) intervii și îi dai imbecilului o palmă peste bot. Mai precis, îi răspunzi cu aceeași monedă.

Well, surpriza pe care o trăiește este imensă. Practic rămâne interzis. Pentru că el se aștepta să fie exact ca în fața televizorului, să înjure liniștit și apoi Pământul să se învârtă în continuare în jurul augustei sale persoane. Că doar el era obișnuit să nu iasă Măruță din ecran și să-l porcăie.

După ce-și revine din stupefacția de a fi îndrăznit să-i răspunzi la jigniri fix în același mod, înjurătorul de net întotdeauna, dar întototdeauna (nu există excepție), are aceeași replică: „Ce, bă, jegosule, nu suporți să fii contrazis, numai tu ai dreptate?”.

Ce să faci, să te apuci să explici fiecărui prost în parte diferențele dintre „a contrazice” și „a jigni”. Să stai să le faci o schemă cu deosebirile dintre „n-ai dreptate pentru că [insert here argumente de bun-simț]” și „n-ai dreptate pentru că ești un idiot și eu am venit aici tocmai ca să-ți spun că ești idiot.”? Neah, nu mai are nimeni nervi și timp pentru asta. Așa că-l muiești scurt și-l trimiți să-și verse considerațiile urât mirositoare în alte părți.

Dar problema cu adevărat mare este alta, adică aceasta. Da, political correctness-ul curului a devenit cu adevărat deranjant. Practic, dacă ți-ai băgat organul reproducător masculin în cavitatea bucală a rudelor decedate ale unui „înjurător de net” care se dădea în stambă la tine pe profil/blog, ești de un mare porc. Pentru că, nu-i așa, tu trebuie să fii această ființă superioară care nu se poate înjosi coboarându-se atât de mult încât să răspundă la invective cu invective. Știți ce, iete că nu sunt o ființă superioară. Sunt un animal cu instincte primare care de fiecare data când va fi jignit la el acasă, va răspunde în același mod. Punct.

Ah, să nu uit, aș plăti bani buni ca să văd cum ar reacționa un iubitor din ăsta de politicăl corectnes când ar intra unul peste el în casă și l-ar lua la pulă, doar așa, pentru că i s-a sculat lui. Serios, vreau să văd cum i-ar răspunde ăluia: „Vai, dar nu se poate, nu tolerez acest limbaj suburban. Să vă fie rușine!”. 

Marș, mă!

mihai_vasilescu_razboinic_internet