Dacă mă gândesc că uneori mă comport ca un adolescent imberb, aș putea spune că n-am învățat nimic. Dar am învățat, am învățat o grămadă.

Am învățat că dacă faci ce-ți place și te ții de treabă (că doar îți place, nu?), până la urmă n-ai cum să nu reușești.

Am învățat că verbul „a încerca” este doar preambulul eșecului. Da, ori de câte ori răspunzi cuiva cu „o să încerc”, îți asumi mental că vei da greș. Verbul corect este „a face”. Și faci, chiar dacă uneori iese prost.

Am învățat să ascult. Mai precis să-i ascult pe alții. O, da, e atât de important să asculți și mai ales să auzi. Și atât de puțini o fac.

Am învățat să prioritizez lucrurile. Am învățat să pun probleme, care par deosebit de importante, într-o cutiuță din mintea mea, la dospit. Dacă și peste două-trei zile mai par la fel de importante înseamnă că, da, sunt. Abia atunci văd ce pot face ca să le rezolv.

Am învățat să nu mă mai intereseze sau să mă afecteze ce zic alții. Pentru mine „gura lumii” nu există.

Am învățat că poți să ieși un pic din „canoane” și dacă am chef să port adidași lila, tricou fuchsia sau converși turcoaz, pur și simplu s-o fac.

Am învățat că, de cele mai multe ori, atitudinea este cea care contează. That’s why de cele mai multe ori sunt par un arogant împuțit. Treabă care-mi iese de minune. Și-mi place.

Am învățat că pentru mine EU sunt cea mai importantă persoană. Proștii îi zic „egoism”. Eu ȘTIU că, una peste alta, în viață ești singur, doar cu tine. Bucură-te de cei din jur, prețuiește-i, dar nu uita că TU ești cel mai important pentru tine!

Am învățat că dacă nu mă respect pe mine, nu există nicio șansă să-i respect nici pe cei din jur.

Am învățat să pot spune unei femei „ești frumoasă”, fără ca asta să însemne „vreau să te fut”. Pare simplu, este? Ei bine, nu e.

Am învățat că poți să ai fix vârsta pe care ți-o dorești și buletinul trebuie să fie doar chestia aia cu care te legitimezi sau ridici pensia coletele de la poștă.

Am învățat să mă simt bine în pielea mea, să mă bucur de viață și s-o iau fix așa cum este.

Pentru că, da, ieri am împlinit 44 de ani.

mihai_vasilescu_varsta