Nu mai durează mult. În câțiva ani, toți aștia care mai punem mâna pe câte o carte vom fi ostracizați. În primă fază vom deveni nişte paria ai societăţii, iar mai apoi vom înfunda puşcăriile.

La început vom fi săltați din mijloacele de transport în comun. Brigăzi de tineri analfabeți vor lua pe sus, din metrou, tramvaie, autobuze şi trolee, orice iubitor de lectură. Mai apoi te vor sechestra doar pentru simpla bănuială că ai putea să citești. Cărți.

Nu vă faceţi speranţe deşarte să credeţi că o să-i păcăliţi cu vreun e-reader. Proştii au un al einşpelea simţ care le spune de la o poştă că sunteţi adânciţi în lectura unui roman. Şi veţi pătimi mai rău, pentru că o să fiţi acuzaţi şi de tentativă de înşelăciune, pe lângă cea de lectură neautorizată.

În faza avansata se va merge pe denunțuri. Ne vor ridica în miez de noapte, doar pentru simpla bănuială de a fi citit. Nu contează ce, cum, cât, cum și unde. Dacă vor avea impresia că ai atins măcar o dată în viată o carte, ești bun de trimis la carceră grea.

Pedepsele vor varia în funcție de numărul volumelor pe care ți le vor găsi în casă, la descindere. Ba chiar, pentru un afront atât de dur, îi cred în stare să reintroducă şi pedeapsa cu moartea. Iar toți cei care vor fi prinşi şi dovediţi că au mai mult de 400 de cuvinte în vocabular vor fi executați. Prin lapidare. Ar fi mult prea evident de unde le-au dobândit. Din cărţi. Iar asta este de-a dreptul inacceptabil.

Procesele vor fi publice, pe Facebook.

mihai_vasilescu_anita_facebook1

Acum, lasând gluma la o parte, reușeste cineva să găsească profilul tâmpitei care a postat sărăcia de mai sus? Anita și mai cum? Că eu l-am căutat mult și bine. Nu de alta, dar ar merita promovată mai intens făptura asta deosebită.

P.S. Sper din inimă să fie totuși un fake. Am mai avea o șansă.