Două scurte pentru azi, nu de alta dar sunt în drum spre tabără.

Aseară am avut onoarea să stau din nou în metrou chiar lângă aceasta făptură divină. Mai precis s-a aşezat lângă mine. Vă jur că nu mint, dar în momentul când a luat loc, cam un sfert din fundul ei s-a revărsat şi pe scaunul meu. Dintr-o dată m-am simţit mic, nevolnic si înghesuit. Fata era chiar simţitor mai mare decât îmi aminteam eu. Se pare că n-a pierdut vremea şi s-a delectat cu papa mult şi bun.

Mă rog, e treaba ei, eu doar sunt dezgustat de faptul că o femeie, care nu a împlinit 30 de ani, poate să arate în halul ăsta. Şi, mai ales, să nu facă în plm nimic ca să mai dea jos. Ba, dimpotrivă. Mai bine de două staţii am cochetat cu gândul, foarte tentant, de a scoate telefonul să-i dau să citească articolul care o are drept protagonistă. Dar n-am putut, nu m-a lăsat inima. Cred că-s vreun milos sau ceva.

Sau poate nu sunt. Că la un moment dat a urcat un nene în compartiment. Pe la 50 de ani, aşa rupt de beat că miroasea a băutură dinainte să se deschidă uşile să intre. A venit fix în faţa mea, s-a aplecat şi mi-a zis cu o voce dogită să-l las să stea jos. Serios vorbesc. Mie nu-mi venea să cred şi l-am întrebat uimit:

-Să fac ce anume?

-Să mă laşi să stau jos, că am „arterită”, mă doare rău.

Şi şi-a dus mâna, ostentativ, spre piciorul drept. Vorbea tare şi răguştit, lumea deja se uita ca la circ. Picase numai bine toată faza, pe plictiseala aia din subteran. Numai că eu mă ridic de pe scaun doar când văd gravide sau femei cu copii foarte mici. În rest, mă cam doare la bască şi mă interesează foarte puţin spre deloc în ce condiţii călătoreşte lumea. Aşa că omul se orientase foarte, foarte prost.

-Auzi, dar să bei văd că poţi, atunci nu te mai doare? 

-Nu mă doare, că sunt beţiv.

Încântat de glumă, trage un fel de răget de măgar, ceva ce voia să sune a râs.

-Perfect, atunci poţi să stai şi în picioare. 

Şi mi-am scos suveran telefonul din buzunar, pentru niscava lectură.

N-aş putea să jur, dar cred că cel puţin trei oameni din jur au mustăcit satisfăcuţi. Normal, cum plm să-ţi fie simpatic unul care deja e rupt de beat la ora când tu abia vii de la muncă?

mihai_vasilescu_betiv_metrou2

Foto by Flickr