Ieri dimineață, încă din metrou, m-a luat așa un fel de sfârșeală. Era de la foame. Mi-am zis că dacă nu-mi iau un covrig din ăla cu cârnat în el, nu mai apuc ziua de mâine. Așa că m-am dus să execut unul. Coadă, frate, ca la balamuc. Cum, bă, ditamai rândul la covrigi? Nțțț, nici corporatiștii din Pipera nu mai sunt ce erau odată.

În fața mea, era un grup trei dudui, care făceau și ele aprovizionarea cu făinoase d-astea coapte. Și și-au luat, frate, nu s-au jucat. Când au terminat de comandat, fiecare dintre dive avea în mână o pungă bine burdușită cu covrigi, merdenele, gogoși simple, gogoși cu ciocolată, langoși cu gem, plăcinte și ce căcat mai luaseră ele acolo. Când am văzut cantitatea de “provizii” pe care o strânseseră fetele, m-am temut că s-a anunțat începerea vreunui război și eu nu am aflat încă. O secundă m-am speriat că deja e Putin la graniță, cu tancurile. După care m-am uitat un pic mai cu atenție la ele.

Bă, nu știu cum să vă zic, ca să nu spuneți iarăși că sunt rău și tendențios, dar va jur că fetele astea n-ar fi avut voie nici măcar să viseze la produse de patiserie. Aluat, proaspăt scos din cuptor, ar fi fost ultimul lucru pe care aveau voie să-l halească. Toate trei erau pe genul șunculos, cu curul cât casa și straturi de osânză pe abdomen, de la papa mult și des. “Greieri de șaorma”, le zic eu. Ca să fie treaba bine făcută, au început să-mbuce bunătăţile abia cumpărate, din mers, imediat cum au plecat de la coadă. Foame mare, de.

Le-am ajuns din urmă câteva minute mai târziu și, în timp ce săream peste ele (mergeau toate trei în linie, ca să le ocolesc mi-ar fi luat minim o jumătate de oră de mers alert sau jogging uşor), am auzit-o pe una dintre ele zicând cu năduf:

-Păi de-aia e ea așa slabă, că nu mănâncă si mai bea  și porcăriile alea. Am și vrut să-i zic într-o zi.

Apoi a mușcat cu poftă dintr-o gogoasă cu ciocolată.

No shit! Eu zic că ți-ai fi donat unul dintre rinichi, ca să fii tu cea despre care se spune “prefăcuta aia slaba”. Dar, na, la tăți ni-i greu când avem de luptat cu langoșii ăia plin de gem.

P.S. Știu, știu, sunt un nesimțit și de ce mă interesează pe mine ce fac sau ce mănâncă alții. Uite, de-aia.

mihai_vasilescu_gogosi_ciocolata

Foto by Flickr